Your Hair. Your Story.

Vi är här för att ge dig megafonen så att du kan bära håret med stolthet.

Det är dags att börja samtalet, dela de otaliga berättelserna om upp- och nedgångar som är förknippade med våra hårresor.

Vi är här för att vara en röst, för att få bort tabun kring olika hårproblem och för att fira alla sorters hårresor. Vi är inte här för att berätta vem du är eller hur du ska se ut.

På Hairlust tror vi att ditt hår berättar en historia om dig. Som en form av självuttryck, kreativitet och självkänsla.

Hår är mer än bara ytlighet och ditt yttre utseende. Det är en viktig del i din personliga resa - din berättelse.

Du bestämmer hur du ska berätta den historien. Vi står bredvid och hejar på dig.

Alla är unika

Alexandra, en mamma till två, med blandad etnisk bakgrund, delar sin resa med unika lockar som fick beundran i sin barndom men senare blev en källa till sårbarhet. Hon ville passa in och se ut som sina klasskamrater och rätade ut håret, vilket orsakade betydande håravfall och skador – allt för att följa sociala normer.

Senare i livet slog det henne att det var helt fel. Det blev tydligt för Alexandra när hennes dotter berättade att hon inte gillade sitt lockiga hår. Alexandras erfarenhet fick henne att inse att hon måste göra allt hon kan för att få sina barn att älska sig själva, förstå att vi alla är unika och fira deras lockar för att säkerställa att de får ett högt självförtroende för att kunna övervinna sociala normer. Alexandra omfamnar nu sina lockar och förstår vikten av självacceptans.

Skönhet har ingen ålder

Möt Birte, en livlig 75-årig kvinna från Köpenhamn med en anmärkningsvärd hårresa. Från att omfamna pudellockar på 70-talet till att jaga korta frisyrer inspirerade av modeller, hon har försökt följa tidens trender, men aldrig riktigt uppnått det långa hår hon drömt om – förrän nu.

Trots ett tidigare försök att växa håret långt för ett decennium sedan, vann saxen alltid och hon gick tillbaka till kort hår för att känna sig anständig med sitt utseende.

Birtes hårresa är ett bevis på en livstid av stolthet över hennes hår, där varje hårstrå berättar en intressant historia om hennes personliga resa.

Lyssna på din kropp

Maria upplevde plötsligt håravfall som krossade hennes identitet.

Till en början expanderade en liten skallig fläck snabbt och lämnade henne i panik. Hon träffade sin läkare, där hon fick veta att hon kunde förvänta sig en förbättring, men först om ett halvår.

Mitt i en hektisk vardag med jobb, familj och träning saktade Maria äntligen ner tempot och insåg att hennes hår nästan höll på att döda henne. Hon övervakade hela tiden den kala fläcken för att följa utvecklingen av hennes hårväxt dagligen. Hennes erfarenhet betonade vikten av att lyssna på sin kropp i tid.

Göra skillnad

Dessa videor är bara några exempel på personliga hårresor som förgyller oss med visdom. Din berättelse kan göra stor skillnad för andra.

  • Berätta din historia

    Framöver kommer vi att dela med oss ​​av ännu fler historier för att inspirera andra och visa hur olika vi är, men ändå ha mer gemensamt än vi tror.