Gå tillbaka

Vårt ansvar

Saker som ligger nära och varmt om hjärtat

Your hair. Your story.

Vi är inte här för att berätta vem du är eller hur du ska se ut. På Hairlust tror vi att ditt hår berättar en historia om dig. Som en form av självuttryck, kreativitet och självkänsla.

Hår är mer än bara ytlighet och ditt yttre utseende. Det är en viktig del i din personliga resa - din berättelse.

Du bestämmer hur du ska berätta den historien. Vi står bredvid och hejar på dig.

Våra hjärtesaker

 • Vi är här för att stanna och du kan lita på oss. Vi är stolta över våra produkter och allt de innehåller, från de naturliga och ekologiska ingredienserna till förpackningen som omsluter dem.

  Man säger att “du blir vad du äter”, men i den mån blir du också det du applicerar på din kropp eller använder för ditt hår.

  Våra kunder förtjänar det allra bästa och vi tar inga chanser när det gäller kvalitet. Vi tar våra produkters kvalitet på allvar och vi vill göra mer än att bara lova bra kvalitet - vi vill också hålla våra löften. Det är därför vi testar våra produkter på oberoende laboratorier.

  Vi testar våra produkter hos Eurofins som är ett erkänt och oberoende laboratorium som utför djupgående analyser för att säkerställa att våra produkter lever upp till våra standarder. Vi ser till att våra produkter är av högsta kvalitet och inte innehåller skadliga eller oönskade kemikalier.

 • Vi tänker på hållbarhet i alla processer i vårt företag. Detta är vår garanti för dig. Oavsett om det handlar om val av partners, vår produktion, leveranser eller våra kollegor.

  Vi vill också visa öppenhet i hela vårt företag. Vi vill vara närvarande och i ögonhöjd med våra kunder, visa full insikt i maskinrummet och våra affärsprocesser och principer. På så sätt hoppas vi att vi kan minska avståndet till våra kunder och samtidigt skapa trovärdighet.

  För att bilda en ram för vårt arbete med hållbarhet och öppenhet, arbetar vi med FN: s världsmål. Baserat på dessa arbetar vi särskilt med ansvarsfull produktion, klimatinsatser och hållbar energi.

 • En stor del av våra produkter är ekologiskt certifierade, baserade på naturliga ingredienser och är från rena råvaror. Det är för att vi verkligen tror att det gör en skillnad! Både för kvaliteten på våra produkter och för din hälsa.

  När vi lagar mat föredrar vi alla att använda bekanta ingredienser som vi känner till, som kan hittas i naturen och ätas utan att riskera ens hälsa. Men vad vi konsumerar genom kosttillskott, vad vi gnuggar in på våra huvuden eller använder för att styla vårt hår går också in i våra kroppar och påverkar vår hälsa. Därför tror vi att rena, ekologiska ingredienser är nyckeln till de riktigt bra produkterna, och därför använder vi ekologiska och naturliga ingredienser när det är möjligt.

  De flesta av våra produkter är certifierat ekologiska av Ecocert Greenlife och certifierade av COSMOS Organic, vilket är en erkänd europeisk certifiering för kosmetika. När en produkt är COSMOS Organic-certified, kan du alltid se exakt vilken procentandel av ingredienserna som är av naturligt ursprung och hur mycket som är ekologiskt. För att en kosmetisk produkt ska kunna få denna certifiering måste minst 95% av alla ingredienser i produkten vara naturliga och minst 95% av de naturliga oljorna i produkten måste vara ekologiska. Samtidigt måste minst 10% av de ingredienser som kan tvättas och minst 20% av de ingredienser som inte kan tvättas vara ekologiska.

  COSMOS Organic garanterar att ingredienserna produceras ansvarigt och med respekt för miljön. Därför kan du vara säker på att en produkt med denna certifiering produceras under förutsättningar som tar hänsyn till miljön, medarbetarna och att förpackningen är ansvarsfullt utvecklad i enlighet med alla tillämpliga regler. Läs mer om COSMOS Organic Standard här.

 • Största delen av våra produkter är veganskt certifierade och de som inte är certifierade produceras fortfarande 100% enligt veganska riktlinjer. Helt utan användning av animaliska ingredienser eller djurförsök. Vi tror att varken djur eller människor ska lida för skönhet!

  Vi har tagit ställning och kommer inte flytta oss ens en centimeter. Vi strävar efter att göra skillnad för djurens välbefinnande, för miljön, för din hälsa och för ditt hår, och vi gör det bäst genom att gå hela vägen.

  Våra veganska värderingar sitter djupt, därav vårt stora andel produkter som är certifierat veganska från The Vegan Society och bär också The Vegan Trademark, som är en internationellt erkänd certifiering för autentiska veganprodukter som används över hela världen.

  För att få certifieringen, The Vegan Trademark, kan produkten inte innehålla några animaliska ingredienser, och i tillverkningsprocessen för både produkter och ingredienser får inga djurförsök göras. Dessutom måste det vara tydligt om produkten innehåller genetiskt modifierade organismer (GMO) och i så fall får inte djurgener eller ämnen ha använts. Sist men inte minst måste produkten tillverkas utan risk för kontakt med animaliska ingredienser eller produkter.

 • Tyvärr så finns det ingredienser i produkter för både hår och hud som gör mer skada än nytta. Vi har valt att helt undvika de i alla våra produkter. Skönhet får inte vara på bekostnad av din hälsa eller välbefinnande!

  Därför använder vi inga skadliga eller oönskade kemikalier. Vi säger nej tack till parabener, ftalater, syntetiska sulfater och allergiframkallande parfymer.

 • Vi bryr oss om ursprunget till det material vi använder i våra förpackningar och den påverkan vi har på planeten. Därför använder vi återvunnet material (PCR) i vår förpackningar. Vi ger begagnade material ett nytt liv.

  Vi är stolta över att vara affärspartner med Plastic Change som är en dansk miljöorganisation som kämpar för en värld utan plastföroreningar. Vi stöder en framtid utan plastföroreningar och deltar i kampen för ett avfallsfritt samhälle där plast används om och om igen. Använd mindre och bättre plast till förmån för miljö, klimat och hälsa.

  Alla våra produkters förpackningar är 100% återvinningsbara, oavsett om de består av plast, kartong eller glas, och därför hoppas vi att våra kunder hjälper oss att återvinna förpackningen korrekt.

  Du kan också följa våra upcycling guides där vi berättar och visar på video hur man kan återanvända våra olika förpackningar.

 • Vi är mycket medvetna om vår påverkan på klimatet och försöker ständigt bli bättre. Vi har tagit flera initiativ för att minska vårt klimatavtryck så mycket som möjligt. Även om vi hela tiden fokuserar på att minimera CO₂-utsläppet i vårt företag har vi valt att göra en extra insats. Vi kompenserar för att våra CO₂-utsläpp blir klimatneutrala. Vi gör detta genom att ge vårt stöd och donera till ideella organisationer som startar omfattande klimatinitiativ runt om i världen. Bland annat stöder vi för att fler ska få bränsleeffektiva spisar i Honduras, regnskogsprojekt och trädodling, samt ett stort projekt som främjar förnybar energi i Thailand.

  Här kan du läs mer om hur vi arbetar med våra klimatprojekt.

 • Vi använder parfym i vissa av våra produkter, men det är viktigt för oss att parfymen vi använder doseras i små mängder och består av helt naturliga parfymer. Det är därför vi inte använder någon av de 26 allergiframkallande dofterna. Vi tror att bra hårvårdsrutiner inte ska skada hår eller hälsa, och vi är därför noga med att våra produkter inte är allergiframkallande - så att du säkert kan ta hand om ditt hår med Hairlust.

Du kanske är intresserad av

 • Video Studio

  Utforska vår video studio och låt dig vägledas av våra tutorials och guides.
  Läs mer
 • Inspire

  Vi har startat en privat Facebook-grupp för hårentusiaster som du är inbjuden till!
  Läs mer
 • Bakom kulisserna

  Kom bakom kulisserna på Hairlust och läs om vår historia
  Läs mer