Gå tillbaka

Vårt ansvar

Saker som ligger nära och varmt om hjärtat

Hårvård bortom utseendet

På Hairlust har vi lovat att ge naturlig hårvård utan att kompromissa med kvaliteten. Vi är medvetna om vilken inverkan våra produkter har på hår, hälsa och miljö. Det är här vår beslutsamhet att förbättra kommer ifrån.

Kunderna ska kunna lita på de varumärken de stödjer. Nyckeln till det? Transparens. Det är därför vi vill ge våra kunder insikt i våra affärsprocesser, principer och produkter.

Som ett ramverk för vår hållbarhetsarbete använder vi FN:s mål för hållbar utveckling som hjälper oss att strukturera vår strävan efter klimatneutralitet. Vi har tagit flera initiativ för att uppfylla detta, inklusive vårt samarbete med Ecologi, en plattform som är värd för klimatåtgärdslösningar. Eftersom vi inte tror på att slösa dyrbart material, är de flesta av våra förpackningar tillverkade av återvunnet material (PCR).

Att noggrant välja ingredienser, ha uteslutande veganska produkter och utveckla ofarliga processer har gett oss Ecocert-certifieringen i enlighet med COSMOS Organic-standard, en av de strängaste ekologiska standarderna i branschen. Dessutom är våra produkter certifierade av Vegan Society. Hairlust tillhandahåller rena hårvårdsprodukter vilket gör att inga skadliga eller oönskade kemikalier någonsin kommer att finnas i dem.

Hållbart, veganskt, ekologiskt. Om dessa saker ligger dig varmt om hjärtat är Hairlust det medvetna valet för dig.

Är du nyfiken på de nämnda punkterna i vårt engagemang för att förbättra hår, hälsa och miljö? Klicka nedan för att hitta mer detaljerad information!

Vårt ansvar

 • Vi är inte här för att berätta vem du är eller hur du ska se ut. På Hairlust tror vi att ditt hår berättar en historia om dig. Som en form av självuttryck, kreativitet och självkänsla.

  Hår är mer än bara ytlighet och ditt yttre utseende. Det är en viktig del i din personliga resa - din berättelse.

  Du bestämmer hur du ska berätta den historien. Vi står bredvid och hejar på dig.

  Hairlust Your hair. Your story.™
 • Vi är här för att stanna och du kan lita på oss. Vi är stolta över våra produkter och allt de innehåller, från de naturliga och ekologiska ingredienserna till förpackningen som omsluter dem.

  Våra kunder förtjänar det allra bästa och vi tar inga chanser när det gäller kvalitet. Vi tar våra produkters kvalitet på allvar och vi vill göra mer än att bara lova bra kvalitet - vi vill också hålla våra löften. Det är därför vi testar våra produkter på oberoende laboratorier.

  Vi testar våra produkter hos Eurofins som är ett erkänt och oberoende laboratorium som utför djupgående analyser för att säkerställa att våra produkter lever upp till våra standarder. Vi ser till att våra produkter är av högsta kvalitet och inte innehåller skadliga eller oönskade kemikalier.

 • Vi gör vårt absoluta bästa för att inkludera hållbarhet i varje process i vårt företag. Det är vår garanti till dig. Oavsett om det gäller val av partners, produktionsbeslut, leveranser eller interna frågor tror vi att hållbarhet är den enda vägen framåt.

  Vi tycker också att det är viktigt att vara transparenta om våra dagliga aktiviteter. I allt vi gör vill vi stå i ögonhöjd med våra kunder för att ge dig viktiga insikter i våra affärsprocesser och principer. Detta ger oss trovärdighet och du får förtroende för oss som varumärke.

  För att bilda en ram för vårt arbete med hållbarhet och öppenhet, arbetar vi med FN United Nations’ Sustainable Development Goals, som arbetar för att uppnå en mer hållbar framtid för alla.

  Mer specifikt har vi beslutat att fokusera på följande SDG-mål:

  Ren energi (Mål 7): Att implementera nya energilösningar är nu billigare, mer pålitligt och effektivare än någonsin tidigare. Det är viktigt att motverka klimatförändringarna eftersom det nuvarande beroendet av fossila bränslen är skadligt för planeten

  Ansvarsfull konsumtion och produktion (Mål 12): Människor har inte ansvarsfullt använt det överflöd av naturresurser som planeten har tillhandahållit. Därför behöver vi hållbara konsumtions- och produktionsmönster för att vända den skada som orsakats.

  Klimatåtgärder (Mål 13): Utbildning, innovation och efterlevnad av klimatåtaganden krävs för att göra nödvändiga förändringar för att skydda planeten. Dessa förändringar kommer att modernisera infrastrukturen och skapa nya jobb och mycket mer.

 • Det är ingen hemlighet att varje person och företag har påverkat klimatet på något sätt. Vi producerar hårprodukter och skickar produkter till våra kunder. I den processen finns det många steg som kan arbeta vidare för att minska klimatavtrycket. Vi har till exempel flyttat större delen av vår produktion till Danmark för att vara nära våra kunder. Vi väljer noggrant ut våra råvaruleverantörer utifrån ansvarsfulla principer och tar alltid hänsyn till avstånd och leveranssätt.

  År 2021 beslutade vi att gå den extra milen genom att helt kompensera våra CO2-utsläpp för att bli klimatneutrala. I samarbete med Ecologi, en plattform som är värd för klimatåtgärdslösningar, gör vi detta genom att plantera träd och stödja ideella organisationer (NGOs) som genomför omfattande klimatinitiativ runt om i världen genom direkta donationer.

  Några projekt vi stödjer med vårt bidrag är:

  Första vindkraftsprojektet någonsin i Honduras:

  Som ett land med över 10 miljoner invånare och en övergång från jordbruket till den energiintensiva textilindustrin, har Honduras efterfrågan på energi mer än fördubblats under de senaste 20 åren. "Cero de Hula Wind Project" bidrar till landets mål att producera 60% av sin energi från förnybara källor. Utöver att vindparken byggs har 57 000 träd planterats och lokalbefolkningen tjänar på projektet genom till exempel möjligheten till sysselsättning.

  Förvandla avfallsbiogas till el i Thailand:

  Stora mängder avloppsvatten som innehåller organiskt avfall genereras av destillerier, vilket leder till att potenta växthusgaser som metan släpps ut i atmosfären när de lämnas obehandlade. Papop Biogas har installerat metanrötare mellan den spännande sumpgropen på Thai San Miguel Liquor-destilleriet och lagunerna. Dessa rötkammare renar avloppsvattnet och använder den därefter infångade metanen för elproduktion. Uppskattningsvis minskar detta projekt utsläppen med över 87 000 ton per år.

  Återplantering av skog i Changalane, Moçambique:

  Moçambique har drabbats av mycket skada under de senaste århundradena. Mangrovemynningarna och skogarna som är inhemska i regionen har till stor del decimerats på grund av intensiv trädhuggning för ved och träkol. Dessutom har de senaste pågående extremisthoten i norra Moçambique bedrövat och fördrivit tusentals redan utsatta lokalbefolkning. Nästan 70% av moçambikanerna bor i stora landsbygdsområden och 66% av dem är under 24 år. Den ideella organisationen "Eden Reforestation Projects" anställer lokalbefolkning för att odla, plantera och bevaka mognaden hos planterade träd. I Changalane, en by som har en majoritet av kvinnor i vuxen ålder, användes detta koncept för att stödja samhället vars försörjning historiskt sett är beroende av jordbruk. I slutet av 2021 planterades över 2 miljoner träd på plats

  Nyfiken på andra projekt vi stödjer? Mer information hittar du här.

 • Vi bryr oss om ursprunget till det material vi använder i våra förpackningar och den påverkan vi har på planeten. Därför använder vi återvunnet material (PCR) i vår förpackningar. Vi ger begagnade material ett nytt liv.

  Vi är stolta över att vara affärspartner med Plastic Change som är en dansk miljöorganisation som kämpar för en värld utan plastföroreningar. Vi stöder en framtid utan plastföroreningar och deltar i kampen för ett avfallsfritt samhälle där plast används om och om igen. Använd mindre och bättre plast till förmån för miljö, klimat och hälsa.

  Alla våra produktförpackningar är 100 % återvinningsbara, oavsett om det är plast, kartong eller glas.

  Vi har samarbetat med SMALL Revolution, en uppdragsdriven dansk start-up som är fast besluten att förvandla plastavfall till dekorativa bitar. Efter vår omprofilering i september 2022 stod vi kvar med en del överbliven förpackning och vi visste att dessa resurser var för värdefulla för att slängas. Vår partner hjälpte oss att omvandla vår avsikt till en vision och därifrån till ett totalt blickfång. Den lila förpackningen i vår gamla Hair Growth & Repair for Blondes-serie förvandlades till vackra lavendelfärgade vaser och möbler.

  Vi hoppas verkligen att våra kunder följer rörelsen och hjälper oss genom att återvinna förpackningar på rätt sätt. Du kan också följa våra upcycling guides där vi berättar och visar på video hur man kan återanvända våra olika förpackningar.

 • Den stora majoriteten av våra produkter innehåller naturliga ingredienser som härrör från rena råvaror, för vilka vi erhållit ekologisk certifiering. Vi tror verkligen att detta gör skillnad! Ekologiska resurser förbättrar både kvaliteten på våra produkter och din hälsa.

  Att använda råvaror som du kan känna igen, plocka i naturen och äta utan att behöva frukta för ditt välbefinnande är något vi alla föredrar när det kommer till matlagning. Men de ämnen vi får i oss genom kosttillskott, lägger på vår hårbotten eller använder för att tvätta håret kommer också in i vår kropp och kan påverka vår hälsa! Det är därför vi tror på att välja de renaste och ekologiska ingredienserna där det är möjligt.

  Vissa av våra ingredienser kommer uteslutande från ekologisk odling. Det innebär att dessa ingredienser odlas i ett jordbrukssystem som använder färre plus ekologiskt baserade skadedjursbekämpning och biologiska gödningsmedel som i gengäld bidrar till minskad jorderosion. Punica Granatum fruktextrakt är en av dessa ingredienser. Samma härledningsprincip gäller även för den fuktbevarande ingrediensen Theobroma Cacao Seed Butter aka kakaosmör samt Aloe Barbadensis Leaf Juice, en viktig fuktgivande och närande ingrediens i våra produkter. Lika ekologisk och rik på näringsämnen, vitaminer och mineraler används av oss: Simmondsia Chinensis Seed Oil aka jojobaolja. 

  Alla dessa nämnda ingredienser används i vår mest naturliga produktlinje, Moisture Hero™-serien. Håroljan och Pre-shampoo balm består av 100% ingredienser av naturligt ursprung varav minst 21% kommer från ekologiskt jordbruk, mycket tätt följt av Moisture Hero™ schampo, balsam och hårmask.

  Moisture Hero™-produkterna är inte de enda som är ekologiska. Faktum är att de flesta av våra produkter är certifierade som COSMOS Organic av Ecocert Greenlife-byrån, en välkänd europeisk certifiering för kosmetiska produkter. När en produkt är COSMOS Organic-certifierad kan du som konsument alltid kontrollera den exakta andelen av ingredienserna som är av naturligt ursprung och ekologiska. Som ett minimum för att erhålla certifiering måste en produkt innehålla minst 99% ingredienser av naturligt ursprung, 95% av växterna i formeln måste vara ekologiska och 20% av de ekologiska ingredienserna måste finnas i den totala formeln (10% för sköljning) -av produkter). Detta garanterar också frånvaron av GMO och petrokemiska ingredienser som parabener eller syntetiska färgämnen.

  COSMOS Organic garanterar att ingredienserna produceras ansvarigt och med respekt för miljön. Därför kan du vara säker på att en produkt med denna certifiering produceras under förutsättningar som tar hänsyn till miljön, medarbetarna och att förpackningen är ansvarsfullt utvecklad i enlighet med alla tillämpliga regler. Läs mer om COSMOS Organic Standard här.

 • Största delen av våra produkter är veganskt certifierade och de som inte är certifierade produceras fortfarande 100% enligt veganska riktlinjer. Helt utan användning av animaliska ingredienser eller djurförsök. Vi tror att varken djur eller människor ska lida för skönhet!

  Vi har tagit ställning och kommer inte flytta oss ens en centimeter. Vi strävar efter att göra skillnad för djurens välbefinnande, för miljön, för din hälsa och för ditt hår, och vi gör det bäst genom att gå hela vägen.

  Våra veganska värderingar sitter djupt, därav vårt stora andel produkter som är certifierat veganska från The Vegan Society och bär också The Vegan Trademark, som är en internationellt erkänd certifiering för autentiska veganprodukter som används över hela världen.

  För att få certifieringen, The Vegan Trademark, kan produkten inte innehålla några animaliska ingredienser, och i tillverkningsprocessen för både produkter och ingredienser får inga djurförsök göras. Dessutom måste det vara tydligt om produkten innehåller genetiskt modifierade organismer (GMO) och i så fall får inte djurgener eller ämnen ha använts. Sist men inte minst måste produkten tillverkas utan risk för kontakt med animaliska ingredienser eller produkter.

 • Tyvärr finns det många ingredienser som gör mer skada än nytta i kosmetiska produkter. Naturligtvis har vi valt att undvika dem helt och hållet i våra produkter. Skönhet ska aldrig vara på bekostnad av hälsan!

  Hairlust produkter är ren hårvård, vilket innebär att vi inte använder några skadliga eller oönskade kemikalier i dem. Med andra ord säger vi nej till parabener, ftalater, sulfater och allergiframkallande dofter. Det finns inte heller några per- och polyfluoralkylsubstanser (PFAS), Methylisothiazolinone (MIT), Endokrinstörande kemikalier (EDC), formaldehyd-frisättande konserveringsmedel (FRP) eller animaliska ingredienser i våra produkter.

 • Vi använder parfym i vissa av våra produkter, men det är viktigt för oss att parfymen vi använder doseras i små mängder och består av helt naturliga parfymer. Det är därför vi inte använder någon av de 26 allergiframkallande dofterna.

  Vi tror att bra hårvårdsrutiner inte ska skada hår eller hälsa, och vi är därför noga med att våra produkter inte är allergiframkallande - så att du säkert kan ta hand om ditt hår med Hairlust.

Du kanske är intresserad av

 • Video Studio

  Utforska vår video studio och låt dig vägledas av våra tutorials och guides.
  Läs mer
 • Inspire

  Vi har startat en privat Facebook-grupp för hårentusiaster som du är inbjuden till!
  Läs mer
 • Bakom kulisserna

  Kom bakom kulisserna på Hairlust och läs om vår historia
  Läs mer