Gå tillbaka

Bakom kulisserna

Läs om vår historia

Vilka vi är

Hairlust är ett danskt hårvårdsbrand med skandinaviska principer nära hjärtat i varje aspekt av företaget. Vi har ett starkt engagemang för att förbättra och bibehålla den naturliga skönheten utan att kompromissa med kvalitet eller fysiskt utseende.

Vi fokuserar på att alltid välja de renaste och ekologiska ingredienserna där det är möjligt. Det är därför våra produkter är certifierade veganska och ekologiska och vi väljer bara good-for-you ingredienser.

Här för att stanna

Med starka rötter i skandinaviska principer vill vi skapa lekfull och högklassig hårvård och vara företrädare inom hållbarhet, innovation och transparens. Vi är dedikerade till att förbättra och bibehålla den naturliga skönheten, med en naturligt och holistiskt inställning till hårvård.

Hairlust grundades i början av 2017 och vi har behållit vår naturliga och holistiska inställning till hårvård. Vi är stolta över våra produkter och allt de står för.

Vi döljer inte något och är helt öppna med våra råvaror och ingredienser. Våra produkter är kliniskt testade på oberoende laboratorier för att försäkra högsta kvalitet. Vi intygar att våra produkter är veganska och ekologiska enligt strikta standarder och använder återvunna förpackningar. Kunderna ska alltid ha full insyn i vår verksamhet och vår produktionsprocess.

Ingenting är slumpmässigt. Varje dag strävar vi efter att erbjuda den bästa hårvården utan krångel eller krusiduller.

Varför vi är här

Vi tror att hårvård handlar om mer än hårtyp, hårbehov eller hårprodukt. Det handlar om känslan av inre balans, glädje och gemenskap.

Det är därför vi har varit fast beslutna att hålla fast vid den holistiska synen på hårvård sedan dag ett. Vi har satt vårt fokus på att producera naturliga produkter för inre och yttre hårvård - eftersom skönhet börjar inifrån och ut.

Vårt hår. Vår historia

Våra två medgrundare Sofie Tidemand och Rasmus Serup upplevde i 20-årsåldern hur mycket tunt hår och håravfall kan påverka ens självkänsla. De insåg hur stort problem håravfall och hår faktiskt var och påverkade vårt humör. Det spelar ingen roll om det är håravfall, fett hår, skadat hår eller vad hårproblemet nu är. Vi alla upplevde det på ett eller annat sätt. Det var dock svårt att hitta hårvård av hög kvalitet på marknaden.

Sofie och Rasmus ville satsa på att skapa lekfull och högklassig hårvård och vara företrädare inom hållbarhet, innovation och transparens. De ville revolutionera hårvård, och inte bara genom att skapa innovativa produkter. De ville också ge stor tillgänglighet till lärande och inspirerande innehåll och personlig kundservice genom sina egna plattformar.

Alla har sitt hår och sin historia. Det här är deras historia.

Läs mer om Hairlust kärnvärden här.

Startat av skeptiker - Gjort för skeptiker

Efter flera års arbetserfarenhet inom kosttillskottindustrin såg Sofie och Rasmus nya utvecklingsmöjligheter för inre hårvård och ett ökat fokus på inre skönhet. Därför började resan med att noga testa potentialen för ett kosttillskott specifikt utvecklat för håret, vilket visade sig vara stor. Det visade sig att dem var inte ensamma om att behöva ett naturligt kosttillskott för inre hårvård.

Hairlust blev verklighet och lanserades för första gången i början av 2017. Härifrån gick det plötsligt fort för Sofie och Rasmus, och idag är det ett helt team bakom Hairlust som jobba hårt varje dag för att hjälpa både kvinnor och män att få friskare hår.

Vi gör det för att skapa dialog och öppenhet om hårproblemen som vi alla kämpar med. Vi vill inte bara formulera och förtydliga det vanliga håravfallet, mjäll, missfärgningar och andra utmaningar som kan vara känsliga ämnen för vissa. Vi tror på att skapa dialog och öppenhet och att hjälpa varandra där det är möjligt.

Vi vill aktivt göra skillnad med innovativa och hållbara produkter som faktiskt fungerar.

8 år med Hairlust

Låt oss titta på vår utveckling genom åren

2017

Januari 2017

Uppstarten av Hairlust

Sofie och Rasmus startade Hairlust med en produkt i portföljen; ett kosttillskott till håret för kvinnor.

Mars 2017

Den första produktionen

Det var med fjärilar i magen som vi slutförde den första produktionen av 2000 burkar med hårtillskott. Det var inte helt utan krångel med en så pass reglerad marknad för kosttillskott! Vi är inte så stolta över det, men efter att alla etiketter hade satts på vid första produktionen upptäckte vi ett fel i designen. Så vi var tvungna att ta bort alla etiketter och sätta på nya på alla burkar. Ja, att vara entreprenör är inte alltid en dans på rosor.

April 2017

Så kom de första beställningarna

Vid den här tiden bestod Hairlust bara av Sofie och Rasmus, som hanterade alla uppgifter och funktioner i företaget. Det innebar att de arbetade dygnet runt för att få alla beställningar packade i sitt lilla vardagsrum.

2018

Januari 2018

Vi lanserede vår andra produkt

I detta tidiga skede av företaget gjordes alla kostnadsbesparingar när det var möjligt. I sann entreprenörsanda innebar detta att bära hela leveransen upp till en lägenhet på tredje våningen i Köpenhamn.

Mer än ett år gick innan vi lanserade vår andra produkt. Efter vi lanserat vår Hair Growth & Protection Mask så erbjöd Hairlust nu både inre och yttre hårvård.

Juni 2018

Vi lanserar för män

Med stort fokus på produktutveckling blev 2018 året då sortimentet verkligen började att utvecklas.

Vi hade nu cirka 10 produkter.

Juni 2018

Hairlust familjen växte

Fram till mitten av 2018 hanterade Sofie och Rasmus hela företaget på egen hand. Det förändrades dock den 1 juni 2018 då de för första gången anställde kollegor. Innan året slutade hade Hairlust familjen växt och blivit tio anställda. Vi ser det här som den sanna vändpunkten i vår historia - med fler händer på däck började vår tillväxt verkligen ta fart.

November 2018

Nytt kontor

HairLust-kontoret flyttade till Kompagnistræde 16 i centrala Köpenhamn. Vi hade varit tidigare varit på ett delat kontor, men i och med att teamet växte kom behovet av vårt egna utrymme. Vårt lager flyttades också till Nordjylland, inom norra Danmark, vilket gav oss ramarna för att skala produktionen.

2019

Februari 2019

Vår fotostudie invigdes

Med en stor närvaro på sociala medier och en affärsplan som lutar på vår egen webbshop och plattform blev det allt viktigare att kontinuerligt producera innehåll. Därför byggde vi vår egen fotostudio direkt på kontoret.

Juni 2019

Vårt första officiella event

Vi bjöd in pressen för att berätta Hairlust-historien och dela med oss mer om våra unika produkter

Juni 2019

Pressevents i Skandinavien

Vi reste till Stockholm, Oslo, Helsingfors och Köpenhamn för att hålla en rad pressevenemang och sprida ordet om Hairlust i hela Skandinavien.

September 2019

Hairlust lanseras i tio länder

HairLust-teamet har anledning att fira: vi lanserade vår webbshop på 10 marknader! Vårt team bestående av tio nationaliteter firade detta med stil med ett roligt teambuilding-evenemang.

December 2019

1,000 återförsäljare i Danmark och utomlands

Förutom vår egen webbshop i 10 länder, rekommenderas och säljs nu Hairlust av över 1,000 återförsäljare i Danmark och utomlands. Dessa återförsäljare inkluderar professionella frisörsalonger, apotek, skönhetskliniker och hälsoaffärer.

2020

Januari 2020

Firar våra framgångar

Vi vann hela tre skönhetspriser under 2020, vid prestigefyllda danska och internationella prisutdelningar!

Prisbelönt hårvård

Våra produkter välkända av skönhetsindustrins största kritiker. Dessa tre produkter var de stora vinnarna 2020:

Mars 2020

Så kom Covid-19

Vilken turbulent tid att vara entreprenör. Plötsligt jobbade hela teamet hemifrån och kontoret stod tomt. Vår produktionskapacitet försvann nästan över en natt och 2020 präglades tyvärr av många slutsålda produkter.

September 2020

100.000 kunder

Vi har nu nått 100,000 kunder, wow! Vi är otroligt glada över det stöd vi får från våra kunder under vår resa!

2021

Mars 2021

Klimatneutrala

Vi är mycket medvetna om vår påverkan på klimatet och söker ständigt sätt att förbättra hållbarhetsfronten. Vi har därför gått med i flera initiativ och projekt för att minska vårt klimatavtryck.

Även om vi alltid fokuserat på att minimera koldioxidutsläppen i vårt företag har vi beslutat att det är nödvändigt att gå ett extra steg. Vi bestämde oss för att helt kompensera våra koldioxidutsläpp för att bli klimatneutrala. För att göra det donerar vi till ideella organisationer (NGO) som deltar i omfattande klimatinitiativ runt om i världen. Exempel på projekt vi stöder är att ge bränsleeffektiva spisar till människor i Honduras, regnskogsbevarande projekt, trädplantering och ett stort projekt för förnybar energi i Thailand.
Läs mer om våra klimatprojekt här.

Maj 2021

Vår plattform får en stor makeover

Vi lanserade en helt ny visuell identitet online för att återspegla vår utveckling och representera det företag vi är idag.

Juni 2021

Vi vinner två Danish Beauty Awards

Hairlust är årets vinnare vid Danish Beauty Awards 2021. Vi är mycket stolta över att vara det enda brand som inte vinner bara ett, utan två priser!
Följande produkter vann: Anti-Frizz & Hydration Pre-Shampoo Hair Balm är årets hårvårdsprodukt och Scalp Massage Brush är årets skönhetstillbehör.

September 2021

Vi flyttar!

I början av september flyttade vi från vårt mysiga kontor på Kompagnistrade till ett vackert nytt kontor med mer utrymme för vårt växande team, produkter och idéer. Nu tittar vi ut på Christianshavns kanaler - en unik utsikt!

Efter vår första månad här kan vi säga: Vi älskar vårt nya kontor med plats för växter, produkter och mycket inspiration!

En början på ett nytt spännande kapitel...

November 2021

Det regnar med priser

2021 går mot sitt slut och vilket år det har varit! Vi har adderat en hel del nya priser till vår samling. Vi vann 3 priser på Costume Beauty Awards, vi vann Best Vegan Hair Care Brand på Global Vegan Awards, vi blev nominerade till EY Entrepreneur Of The Year i Danmark och vi vann det prestigefyllda danska företagspriset Børsen Gazelle för anmärkningsvärd tillväxt. Vi är väldigt stolta över hur långt vi har nått och vi kunde inte ha gjort det utan våra lojala kunder.

2022

Februari 2022

Nytt år - Nya marknader

Efter ledighet och uppladdning var vi äntligen tillbaka med nya batterier och redo att starta det nya året - och nya marknader. I slutet av februari lanserades fyra nya hemsidor - Polen, Frankrike, Fastlandskina och Taiwan.

Men framgångarna tog inte slut där! Vi vann nämligen två priser på Diamenty Beauty 2022. En för vår Anti-Frizz & Hydration Pre-Shampoo Hair Balm och det andra priset för vårat Pure Bamboo Pillowcase.

Mars 2022

En annorlunda dag på kontoret

Vi har verkligen stjärnor i teamet på Hairlust, och vi ville så gärna ställa dessa framför kameran! Så i Mars såg en av våra arbetsdagar lite annorlunda ut än vad de vanligtvis gör. Men en studiouppsättning spelades 10 olika videos in - var och en på sitt lokala språk.

Arbetsdagen var fylld med spänning och skratt (och nervositet). Men, alla gjorde ett fantastiskt arbete! 

Juni 2022

En rolig företagsdag!

Efter våra två första månader av att välkomna många nya kollegor och hårt arbete med kommande, stora nyheter, njöt vi av en dag ute med hela teamet för att lära känna varandra bättre. Vi träffades på kontoret, innan det var dags att ut oss ut på vattnet och åka båt, äta lunch ombord, spela roliga spel i Copenhagen King’s Garden och bara njuta av det fantastiska sällskapet tillsammans. Till sist avslutade vi med middag ute där vi hade en fantastisk företagsmiddag med god mat, vin, skratt och så klart... drinkar!

September 2022

Nytt utseende. Samma principer.

Vår logga har fått sig en välförtjänt makeover. Med vår nya look vill vi kommunicera och visa vad Hairlust är idag; tidlös, unisex och modern. Vi bevarar våra principer för att alltid vara transparenta, holistiska och vänliga mot alla omkring oss.

Vi har förbättrat våra befintliga produktlinjer, tagit fram nya produktlinjer och förbättrat våra förpackningar. Alla våra produkter är formulerade och fyllda med växtbaserade och ekologiska certifierade ingredienser. Bra för dig. Bra för alla.

2023

Januari 2023

Kontoret fick en glow up

Efter vår spännande rebranding hade vi överblivna produktförpackningar som inte längre uppfyllde ett syfte. Även om det inte var stora volymer så var det aldrig ett alternativ att bara slänga eller ignorera dessa. Vi gick ihop med SMALLrevolution, ett danskt start-up vars mission är att ge plast ett nytt liv. Resultatet? Ny inredning till kontoret i vackra nyanser av lila, gjort från våra gamla flaskor ur blond-serien. Vid återvinning av plast krossas först plasten till små bitar. Dessa bitar värms sedan upp tills de smälter och kan då bli formade till nya, kreativa produkter. Otroligt!

Nu kan vi använda återvunna vaser och podium för blommor och kommande fotograferingar. Win-win!

Januari 2023

Vi expanderar till fler butiker

Vi är redan tillgängliga på flera Europeiska marknader och distribuerade i över 1,000 butiker. Nu expanderar vi med 70 butiker i Finland, på premiumvaruhuset Sokos och hos skönhetsåterförsäljaren Emotion.

Februari 2023

Not all Heroes wear capes

Det nya året har precis börjat och vi har redan introducerat en helt ny serie av Moisture Hero produkter, för de som är i behov av extra återfuktning i sin hårvård. Dessa blå hjältar har varit under utveckling ett tag för att få den rätta texturen och mixen av ingredienser, för att kunna förse hår med långvarig återfuktning. Så välkommen säger vi till vårt nya schampo, balsam och hårolja!

Spännande att se vilka produkter som kommer släppas härnäst…

April 2023

Vi introducerar: Hairlust Hårtest

I april introducerade vi stolt vårt innovativa Hårtest. Testet ger personliga produktrekommendationer anpassade efter kundens unika hårtyp och preferenser. Med redan över +50 000 individer som genomfört testet under de första månaderna, har vi effektivt gett våra kunder verktyg att fatta klokare och mer informerade köpbeslut.

Juli 2023

Låt Volume Wizard™ utföra sin Magi

I juli lanserade vi vår helt nya serie Volume Wizard™! Att skapa volym i platt och fint hår kan vara en utmaning, men inte för Volume Wizard™! Ditt hår kommer att få ett omedelbart lyft och volym, samtidigt som det känns mjukt och näringsrikt.

November 2023

Återvinn allt. Belöna dig själv.

I november tog vi ett steg mot en grönare framtid genom att lansera ett nytt initiativ för vår produktförpackning. Genom ett samarbete med Bower-appen belönar vi återvinningsinsatser och gör det lättare för kunder att bidra positivt. Det ger inte bara möjlighet till belöningar utan ger även förpackningen nytt liv. Läs mer här.

December 2023

Milstolpar från 2023

Vi går in i en ny era av prestationer. Försändelser till våra älskade kunder har färdats långt och brett. Under 2023 skickades över 700 000 Hairlust-produkter som nådde kunder i över 80 länder. Samtidigt har vår webbshop blomstrat och välkomnat en halv miljon besökare. Vår närvaro på sociala medier har växt betydligt, med vårt TikTok-konto som ökade dramatiskt från 4 000 till 45 000 följare och vi har nått 100 000 följare på Instagram. Vi är djupt engagerade i att använda dessa plattformar för att inte bara inspirera utan också utbilda våra uppskattade kunder.

2024

Januari 2024

Vi flyttar igen!

Vid början av det nya året inleddes ett nytt kapitel för oss när vi flyttade in i en ny fantastisk kontorslokal, bara ett stenkast från vår tidigare plats i Christianshavn, Köpenhamn. Mitt i Köpenhamns hjärta hittade vi ett nytt hem som passar våra behov för att driva vår verksamhet samtidigt som vi skapar en mer levande och "hygge"-miljö.

Februari 2024

Your Hair. Your Story - Kampanj

På Hairlust är vi övertygade om att ditt hår bär på en historia. Det är en form av självuttryck, kreativitet och styrka. Du har makten att forma den berättelsen. Vi är här för att ge dig rösten så att du kan bära ditt hår med stolthet och självsäkerhet. Därför har vi samlat fantastiska hårförvandlingar från inspirerande människor som vi vill dela med dig. Upptäck dessa berättelser här.

Historien fortsätter...