Kosttillskott till håret - Fungerar det verkligen?Se alla artiklar

Kosttillskott till håret - Fungerar det verkligen?

Om du läser denna artikel är du mest troligt nyfiken på kosttillskott till hår. Det verkar dyka upp oändliga typer av hårtillskott i affärer och online med kända Instagrammers som hajpar deras fördelar.

Men vad är egentligen hårtillskott och fungerar de verkligen? Är kosttillskott till hår verkligen hemligheten bakom Rapunzel-långt hår? Läs vidare och få reda på allt du behöver veta om hårtillskott. Vi delar även med oss av de hårtillskott vi tycker är bäst i test.

Innehållsförteckning

Vad är hårtillskott?

De flesta kosttillskott för hår utlovar tjockare, starkare hår med hälsosammare utseende. Håret på huvudet är det hår som växer snabbast på kroppen och det kräver stora mängder näring för att kunna växa sig långt och starkt. Därför behövs ibland även kosttillskott för håret. Hårtillskott är framtagna med vitaminer och mineraler som dina hårsäckar behöver för en normal hårväxt.

Hårtillskott finns i flera olika former, inklusive kapslar, tabletter och smaksatta gummies. Det finns inte någon bestämd formula för hårtillskott, så varje varumärke har olika vitaminer och mineraler i olika mängd i sina kosttillskott till hår. Därför kan det vara svårt att bedöma effektiviteten av kosttillskott till hår i allmänhet, då de inte är standardiserade.

Borde du ta ett hårtillskott?

Det bästa sättet att få i dig all näring du behöver till ditt hår är att äta en varierad och hälsosam kost, du ska därmed inte endast förlita dig på kosttillskott till hår.

I vår hektiska vardag kan det dock vara svårt att äta en kost som tillmötesgår alla näringsbehov ditt hår har, och kosttillskott till hår kan därför bli nödvändigt.

Varför? Eftersom kroppen inte ser håret som något essentiellt (även om du gör det!). Så om du inte äter rätt mängder av vitaminer och mineraler, kommer kroppen styra näringsämnena du äter till dina vitala kroppsfunktioner och bort från dina hårsäckar. Översättning? Ditt hår kommer bli lidande och vara i behov av kosttillskott till hår.

Att ta hårtillskott kan hjälpa dig att göra skillnad och se till att dina hårsäckar får all näring de behöver för normal hårväxt. Som för alla kosttillskott till hår bör du fråga din läkare innan du tar hårtillskott för att nå de mål du har för ditt hår.

Hur vet jag om vitaminbrist påverkar mitt hår?

Tro det eller ej, men många har vitaminbrister utan att veta om det. Bantning, dåligt näringsintag och stress kan efterlämna dig med mindre näring än din kropp behöver för att håret ska växa regelbundet. Att äta en vegetarisk eller vegansk kost kan även leda till brist på näringsämnen som håret behöver för att hålla sig hälsosamt. Då kan det vara bra att kolla upp om du behöver kosttillskott till hår.

Dock är det enda sättet att fastställa om du har vitaminbrist att låta en läkare testa dig. Om du är mycket för att rensa kroppen eller utsätts för mycket stress, skadar det inte att kontrollera din kost med din läkare. Han/hon kan avgöra om kosttillskott till hår kan vara en bra lösning för dig.

Du kan ofta se på ditt hår huruvida din kropp trivs eller inte! Du kommer långt med en hälsosam kost och en aktiv livsstil.

Hur kan jag skynda på hårväxten om jag är hälsosam?

Hårtillskott som är bäst i test fungerar bäst för personer som har en kost som saknar vissa specifika vitaminer och mineraler som håret behöver för att hålla sig sunt. Hårtillskott kan dock även fungera för personer som redan är hälsosamma. Men oavsett, så finns det några andra huvudsakliga faktorer som kan hjälpa till att stötta normal hårväxt utöver intag av tillskott.

1. Ge näring från utsidan

Välj ett tvådelat tillvägagångssätt för att få håret att växa: förse håret med näring från insidan med hjälp av hårtillskott som är bäst i test och från utsidan med ett schampo och balsam som tagits fram för att stärka ditt hår.

Grow Perfect™ Duo skapar optimala förhållanden för att få ditt hår att växa. Hemligheten är inkluderingen av Anagain™ och ekologisk rosmarinolja, som har visat sig förlänga hårets tillväxtfas. Denna hårstärkande duo är det perfekta komplementet till även de bästa hårtillskotten.

Tips: För att öka dina resultat med detta schampo och balsam för hårväxt ytterligare rekommenderar jag att du använder ett hårväxt serum, som Grow Perfect™ Hair Growth Serum samtidigt. Den är formulerad med naturligt framställda ingredienser som är kliniskt bevisade för att öka hårväxten, minska håravfall och förbättra den allmänna hälsan i hårbotten.

2. Sköt om ditt hår

Det spelar ingen roll hur många hårtillskott du tar om du inte sköter om ditt hår rätt! Dåliga hårvårdsvanor kan leda till att håret bryts av. Tro mig, det är inte något du vill ska ske!

Först och främst, lägg ner värmeredskapen. Värmeredskap såsom lock- och plattänger stöter bort fukten från ditt hår och efterlämnar det skört och ökar benägenheten för att det bryts av. Spara dina värmeredskap till speciella tillfällen och använd alltid ett värmeskyddspray med bra kvalitet innan du stylar det. Min favorit är Thermal Shield™ Heat Protectant.

Andra sätt att reducera risken för att håret bryts av, innefattar varsam borstning av håret samt regelbunden användning av hårreparerande hårinpackningar såsom vår Split Fix™ Hair Mask.

3. Minska stressen

Stress är känt för att bidra till håravfall, så reducering av dina stressnivåer kan hjälpa till att främja regelbunden hårväxt. Alla är olika, så du kommer få experimentera och hitta de lugnande tekniker som fungerar bäst för dig. Några tips? Regelbunden motion, meditation, skriva dagbok och att spendera tid utomhus, är några bra metoder för stressminskning.

Minska stress

4. Sov mer

Kroppen reparerar sig själv när du sover. Så om du är uppe och anstränger dig sent inpå natten, gör du inte ditt hår någon tjänst. Rikta in dig på att få åtminstone 7 till 8 timmars kvalitetssömn per natt.

Sov mer

Hårtest

Produkter anpassade för ditt hår

Gör test

Vilka vitaminer & mineraler hjälper håret att växa?

Så vilka vitaminer och mineraler bör du titta efter i ett hårtillskott? De hårtillskott som är bäst i test bör inkludera dessa hårfrämjande näringsämnen:

Hårfrämjande näringsämnen

A-vitamin

Alla kroppens celler behöver A-vitamin för att växa. A-vitamin hjälper hårbotten att producera naturliga oljor som håller ditt hår hälsosamt och återfuktat. Sötpotatis, morötter och gröna bladgrönsaker är alla utmärka källor till A-vitamin.

B-vitaminer

B-vitaminer hjälper till att skapa röda blodceller som levererar näringsämnen och syre till dina hårsäckar.

Biotin

Hårtillskott som är bäst-i-test bör alltid innehålla biotin och det finns en bra anledning till det. Biotin är en typ av B-vitamin (vitamin B7 för att vara exakt) som förtjänar en egen kategori. Biotin hjälper till att bryta ner proteinerna du äter och bygga upp proteinerna som utgör ditt hår, din hud och naglar. För lite biotin i din kost efterlämnar håret svagt med en benägenhet att brytas av.

C-vitamin

De flesta hårtillskott som är bäst i test har även utarbetats med C-vitamin. C-vitamin hjälper din kropp att producera ett protein som kallas kollagen, vilket är väldigt viktigt för ditt hårs och din hårbottens struktur. C-vitamin agerar även som en antioxidant och skyddar ditt hår samt din hud mot fria radikaler. Med för lite C-vitamin kan ditt hår bli skört, torrt och få större benägenhet att klyvas.

Är du ute efter att få i dig lite mer C-vitamin i din kost? Citrusfrukter och paprikor är rika på denna viktiga hårfrämjande vitamin.

D-vitamin

Viss forskning menar på att D-vitamin kan hjälpa till att skapa nya hårsäckar, och låga nivåer av D-vitamin har kopplats till håravfall. Även om orsaken till att D-vitamin hjälper håret att växa ännu är okänd, är det definitivt en bra idé att vara på den säkra sidan och se till att du får i dig tillräckligt med D-vitamin!

E-vitamin

Likt C-vitamin, är även E-vitamin en antioxidant som skyddar din hud och ditt hår från fria radikaler. Det är därför det är ett välkommet tillskott i de flesta varumärkens kosttillskott!

Järn

Järn är viktigt för många kroppsprocesser, inklusive hårväxt. Järnbrist (även känd som anemi) är en av de främsta orsakerna till håravfall, så därför vill du vara säker på att du får i dig tillräckligt av detta mineral. Livsmedel som är rika på järn inkluderar spenat och linser. Det är dock många kosttillskott som inte innehåller järn då för mycket järn kan göra dig sjuk. Om du misstänker att du har järnbrist bör du kontakta din läkare.

Zink

Zink hjälper till med hårvävnadstillväxt och återställning, och det hjälper även till med att få oljekörtlarna i din hårbotten att fungera korrekt. Det är därför det är en populär ingrediens i många varumärkens hårtillskott.

Kisel

Kisel är ett annat essentiellt näringsämne för både hår och hud. Kisel hjälper till att reparera hårsäckarna och ge håret dess elasticitet.

Aminosyror

Från kemilektionerna kanske du kommer ihåg att aminosyror är byggstenar av protein. Ditt hår är mestadels uppbyggt av ett protein som kallas keratin, så att aminosyror har en koppling till hårväxten är fullt förståeligt.

Du gör även rätt i att uppmärksamma vad du inte bör ha i ditt hårtillskott. Fyllmedel, syntetiska färger och konserveringsmedel, samt djurhärlett gelatin borde vara ett no-no när det kommer till kosttillskott. Om du siktar på att förbättra din hälsa bör dessa ingredienser vara det sista du vill tillföra din kropp via kosttillskott till hår! Titta istället efter kosttillskott till hår som tagits fram av naturliga, växtbaserade ingredienser.

Hur är det med allt-i-ett kosttillskott till hår?

Om du vet om att du har en vitamin- eller mineralbrist, kan du definitivt komplettera med just den specifika ingrediensen (om det är vad din läkare rekommenderar). Dock kan även allt-i-ett kosttillskott till hår hjälpa dig. Allt-i-ett kosttillskott till hår inkluderar flera ingredienser som är kända för att främja normal hårväxt. Dessutom kan de medverka till att förbättra din hud och dina naglar.

Hur lång tid tar det för kosttillskott till hår att ge verkan?

Här har vi nackdelen med kosttillskott till hår: de fungerar inte över en natt (om det ändå vore så!). Håret växer i en hastighet på 1,25 cm per månad (maximalt) så det tar flera månader innan du märker en skillnad. I den takten kommer det ta ungefär två år för det hälsosamma, starkare och nya håret att nå dina axlar.

Tålamod är nyckeln

Eftersom kosttillskott till hår inte ger omgående resultat, kan du se dem som en långsiktig investering i ditt hår. Om du tar dem kosttillskott till hår regelbundet kommer ditt ”framtida jag” vara glad över investeringen du gjort!

Före och efter Hairlust

Hairlust før og efter
Före
Nuvarande resultat
Hairlust før og efter
Före
Nuvarande resultat
Hairlust før og efter
Före
Nuvarande resultat
Hairlust før og efter
Före
Nuvarande resultat
Hairlust før og efter
Före
Nuvarande resultat
Hairlust før og efter
Före
Nuvarande resultat
Hairlust før og efter
Före
Nuvarande resultat

*Resultaten kan variera från person till person.

Se alla recensioner

Våra bästa val bland kosttillskott till hår:

Redo att prova kosttillskott till hår? Följande kosttillskott till hår är de vi rekommenderar:

  • Hair Formula Gummies for Women - Dessa veganska gummy- kosttillskotten till hår har tagits fram med biotin och zink, som båda bidrar till upprätthållandet av ett normalt hår. I själva verket innehåller tre små gummies 5 mg biotin, vilket är 10,000 % av ditt dagliga värde! Dessa kosttillskott till hår är dessutom fulla av andra hälsosamma vitaminer och mineraler. Och sa vi att de är veganska och gjorda av naturligt härledda ingredienser? Inga fyllmedel! Och eftersom de smakar utsökt har vi märkt att det är lättare att komma ihåg att ta dem. När det kommer till kosttillskott till hår är konsekvent användning avgörande!
  • Hair Formula Gummies for Men - Formulan till dessa gummies är speciellt framtagen till män som börjar uppleva de första tecknen på håravfall. Hemligheten är tillsatt selen, som hjälper dessa till att upprätthålla normalt hår.
 • Hair Formula Tablets for Women - Om gummies inte är din stil, har vi även kosttillskott till hår i form av tabletter. Dessa kosttillskott till hår är lite mer potenta än våra gummies då de även innehåller kisel och aminosyror.
 • Hair Growth Formula Tablets Men - Dessa är precis som våra tabletter för kvinnlig hårväxt, men framtagna för att möta just mäns hårbesvär. Vi rekommenderar att du tar två tabletter med ett glas vatten per dag. För bästa resultat ska du även äta en hälsosam och varierad kost tillsammans med detta kosttillskott till hår.

Om du ännu inte är säker på hur ett hårtillskott kan fungera för dig, ta en titt på +8,000 omdömen om Hairlust på Trustpilot. Varje dag delar kunder med sig av sina rekommendationer och hårresor med stor entusiasm på Trustpilot, och de har till och med betygsatt Hairlust 4.3 out of 5!

Slutsatsen: kosttillskott till hår kan hjälpa dig nå dina mål för ditt hår, i synnerhet om din kost saknar särskilda vitaminer och mineraler. Experimentera och upptäck vilket kosttillskott till hår som fungerar bäst för dig. Och precis som för alla tillskott ska du prata med din läkare innan du lägger till ett hårtillskott till din rutin.

Våra kunder säger

Utmärkt

Relaterade inlägg

Se alla artiklar
 • Hur får man tjockt hår? 10 enkla tips för att få tjockare hår

  Hur får man tjockt hår? 10 enkla tips för att få tjockare hår

 • Djuprengörande schampo: Så hittar du din bästa hårbottenskrubb

  Djuprengörande schampo: Så hittar du din bästa hårbottenskrubb

 • Vitaminer för håret som funkar: De 14 bästa hårvitaminerna!

  De 10 bästa hårvitaminerna som funkar för hårväxt!

 • Håravfall under klimakteriet? Orsaker, förebyggelse och behandlingar

  Håravfall under klimakteriet? Orsaker, förebyggelse och behandlingar

 • Har du öm hårbotten? 6 behandlingar som hjälper mot irriterad hårbotten

  Har du öm hårbotten? 6 behandlingar som hjälper mot irriterad hårbotten

Se alla artiklar