Bästa schampot för färgat hår: Skydda din färg med ett färgbevarande schampoSe alla artiklar

Bästa schampot för färgat hår: Skydda din färg med ett färgbevarande schampo

Om du läser den här artikeln har du troligen redan färgat ditt hår eller går och funderar på att göra det. Oavsett om du försöker täcka grått hår eller vill ha en ny, spännande färg, är du säkert medveten om att ditt hår behöver lite extra omsorg efter en färgbehandling.

Färgat hår är lite mer finkänsligt än obehandlat hår. Utan rätt behandling och produkter efter färgningen kan ditt hår bli torrt, sprött eller brytas av. Utan användning av rätt produkter kan det snabbt blekna till en färg du inte vill ha. För att bevara din hårfärg så länge som möjligt samtidigt som du håller ditt hår sunt, är det viktigt att använda ett schampo för färgat hår.

Innehållsförteckning

Färgbevarande schampo rengör inte bara ditt hår noggrant utan har även egenskaper som minimerar den mängden färg som försvinner ut i duschen. Ett schampo och balsam för färgat hår ger nytt liv åt torrt eller skadat hår som uppstått när du färgat håret. Schampo för färgat hår är extra fuktgivande och varsamt, vilket får ditt hår att kännas mjukt och lent.

Läs vidare för att ta reda på vikten av att använda ett färgbevarande schampo för färgat hår, hur du kan skydda ditt färgade hår och upptäck vilket som är vårt bästa schampo och balsam för färgat hår.

Varför ska man använda ett schampo för färgat hår?

Först och främst, varför bör man använda ett schampo för färgat hår? Räcker inte ditt vanliga schampo? Skiljer sig ett schampo för färgat hår verkligen så mycket från ett vanligt schampo?

Schampot du använder regelbundet kanske inte har samma huvudsakliga egenskaper för att hjälpa till att skydda ditt hår så som ett schampo för färgat hår gör. Ett färgbevarande schampo är speciellt framtaget för att bevara din nya hårfärg och look så länge som möjligt, så du kan bevara din färginvestering! Ett färgbevarande schampo rengör håret varsamt utan att beröva det på färg. Det bästa schampot för färgat hår, är sådana schampon som hjälper till att bevara din hårfärg längre och verkligen visar upp den hårfärg du vill ha.

Eftersom färgat hår ofta är mer torrt och skadat av färgprocessens kemiska behandlingar, bör du även välja ett schampo för färgat hår som har en reparerande och fuktgivande formula. Schampo för färgat hår bevarar hårets fukt, vilket i sin tur minimerar långvarig skada och eliminerar överdriven torrhet och friss.

HairLust - Enriched Blonde™ Silver Shampoo HairLust - Enriched Blonde™ Silver Shampoo

Enriched Blonde™ Silver Shampoo

Silverschampo som friskar upp blont eller grått hår genom att ta bort gula toner.

229 kr

Läs mer
HairLust - Split Fix™ Shampoo HairLust - Split Fix™ Shampoo
Förbeställ

Split Fix™ Shampoo

Skonsamt sulfatfritt schampo för skadat, slitet hår och kluvna toppar.

229 kr

Läs mer

Nu när du vet att schampo för färgat hår fungerar lite annorlunda jämfört med ett vanligt schampo, kanske du undrar vilket schampo för färgat hår som är bäst på marknaden?

Så hittar du det bästa schampot för färgat hår

Så hittar du det bästa schampot för färgat hår

Med så många produkter på marknaden som lovar att behandla färgbehandlat hår, är det ingen enkel uppgift att välja och hitta det bästa schampot för färgat hår. En bra tumregel är att fokusera på ett schampo för färgat hår, som är så varsamt och reparerande som möjligt. Sträva efter att använda produkter som häver skada och stärker hårstrukturen, så att du kan fortsätta att färga håret i framtiden. Med dessa vägledande faktorer i åtanke blir det lite enklare att välja schampo och balsam för färgat hår.

När det gäller varsamma produkter som inte berövar håret på färg, bör du titta efter ett sulfatfritt schampo för färgat hår. Ett silikon- och sulfatfritt schampo för färgat hår är varsamma för håret. Det är särskilt viktigt att undvika sulfater, då dessa hårda ingredienser snabbt kan få hårfärgen att blekna. Du bör speciellt undvika allt som är märkt med ”clarifying”, då dessa produkter har en formula som berövar håret på nödvändiga saker. Den huvudsakliga lärdomen här, är att ett sulfatfritt schampo för färgat här, och ett ofärgat hår är rätt väg att gå.

Ett bra schampo och balsam för färgat hår är reparerande. Nyckelingredienser, såsom mikroproteiner, hjälper till att reparera och försluta det yttersta hårskiktet, vilket håller det sunt och fritt från skador. Det hjälper till att skydda färgen samtidigt som det reparerar kemiskt skadat hår.

I de bästa schampon och balsam för färgat håret, hittar du kraftfulla ingredienser som låser in fukten för att hålla håret sunt, glänsande och vackert. Jag rekommenderar att du väljer veganska och ekologiska produkter, som tagits fram med antioxidanter som bekämpar fria radikaler både i hårbotten och i håret. Fria radikaler kan få hårfärgen att blekna så antioxidanterna arbetar med att motverka den blekande effekten, och kan därmed lämna din hårfärg intakt.

Om du precis färgat ditt hår blont eller silvrigt, bör du välja ett silverschampo som innehåller violetta pigment. Den typen av formula kommer hålla varma och gula undertoner borta från ditt hår, och bevara den fräscha, kalla tonen du ville ha.

Bra färgbevarande schampo för olika hårtyper

Beroende på din hårtyp kommer ditt schampo och balsam för färgat hår att skilja sig åt. Att tillgodose ditt hårs behov kan bespara dig mycket tid och frustration när det gäller att hålla din hårfärg i toppform.

1. Färgbevarande schampo för blont, blekt eller grått hår

Blont eller grått hår kan vara de svåraste hårfärgerna att bevara. Miljömässiga faktorer eller för täta hårtvättar kan göra att blont eller grått hår kan gå åt varmare toner, vilket får ditt hår att se gult ut. Om ditt hår börjar visa tecken på varma eller gula undertoner, behöver du ett silverschampo med violetta toner. De fylliga lila tonerna kommer ta bort alla gula tendenser, och se till att ditt hår behåller sin kalla ton. Använd ett silverschampo och balsam med violetta pigment, som Enriched Blonde™ Duo, så kommer din hårfärg hålla sig till tonen du vill åt.

HairLust - Enriched Blonde™ Silver Shampoo HairLust - Enriched Blonde™ Silver Shampoo

Enriched Blonde™ Silver Shampoo

Silverschampo som friskar upp blont eller grått hår genom att ta bort gula toner.

229 kr

Läs mer
HairLust - Enriched Blonde™ Duo HairLust - Enriched Blonde™ Duo
Spara 15%

Enriched Blonde™ Duo

Färgkorrigerande silverschampo och balsam till ett blont, blekt eller grått hår.

458 kr

389 kr

Läs mer

2. Färgbevarande schampo för ömtåligt, torrt eller skadat hår

Om du har ömtåligt eller skadat hår, antingen efter att ha färgat det för mycket eller för att ditt hår har en naturlig tendens att bli torrt, är det viktigt att använda ett varsamt schampo och balsam med återställande egenskaper för att bevara en sund och fräsch hårfärg. Hair Growth Repair Shampoo and Conditioner är framtagna för att vara varsamma mot håret, reparera skada och återuppliva hår och hårbotten.

HairLust - Split Fix™ Shampoo HairLust - Split Fix™ Shampoo
Förbeställ

Split Fix™ Shampoo

Skonsamt sulfatfritt schampo för skadat, slitet hår och kluvna toppar.

229 kr

Läs mer
HairLust - Split Fix™ Conditioner HairLust - Split Fix™ Conditioner
Förbeställ

Split Fix™ Conditioner

Silikonfritt balsam för torrt, slitet eller skadat hår som skapar optimala förutsättningar för ett sunt hår.

229 kr

Läs mer

3. Färgbevarande schampo för tunt eller fint hår

Håravfall eller hår som tunnas ut är ett ganska vanligt problem, i synnerhet bland män. Det bästa för hår som tunnas ut är att använda produkter som stimulerar hårsäckarna och främjar hårväxt. Om du färgat håret för mycket kan hårsäckarna vara extra torra och känsliga, vilket leder till håravfall. Grow Perfect™ Shampoo har naturliga ingredienser som skapar optimala förhållanden för hårväxt i din hårbotten, som hjälper till att främja hårväxt.

HairLust - Grow Perfect™ Shampoo HairLust - Grow Perfect™ Shampoo
Snabbsäljande ⚡️
Förbeställ

Grow Perfect™ Shampoo

Bekämpa håravfall med detta schampo för tunt fint hår berikat med Anagain™ och rosmarinolja.

229 kr

Läs mer

4. Färgbevarande schampo för lockigt eller vågigt hår

De som har lockigt hår vet att det krävs mycket arbete när man vill ha ett definierat och frissfritt hår. Lockigt hår kräver ofta lite extra omsorg för att få det att se så bra ut som möjligt. Näringsgivande och fuktgivande produkter för lockigt hår är rätt väg att gå för att hålla dina lockar på plats. När det gäller lockigt hår är det särskilt viktigt att välja ett sulfatfritt schampo för färgat hår, såsom Curl Crush™ Shampoo.

Ibland väljer de med lockigt hår co-washing för att låsa in fukten. Co-washing är när du tvättar håret med enbart balsam istället för schampo. Även om det inte är ett alternativ för alla, kan det vara ett sätt att hålla torrt hår sunt och samtidigt försegla fukt, vilket kan hjälpa dig att bevara den vackra hårfärgen. Curl Crush™ Conditioner fungerar både som co-washing och ett vanligt balsam, så det kan användas både som schampo och balsam för färgat hår, om du har lockar!

HairLust - Curl Crush™ Shampoo HairLust - Curl Crush™ Shampoo

Curl Crush™ Shampoo

Sulfatfritt schampo för lockigt hår som skonsamt rengör hår och hårbotten.

229 kr

Läs mer
HairLust - Curl Crush™ Conditioner HairLust - Curl Crush™ Conditioner

Curl Crush™ Conditioner

3-i-1 balsam till lockigt hår: använd som co-wash, leave-in eller vanligt balsam.

229 kr

Läs mer

Vad kan man mer göra för att skydda hårfärgen?

Att hitta och använda det bästa schampot för färgat hår är ingen enkel uppgift men det är det bästa du kan göra för att skydda din hårfärg. Men schampo och balsam för färgat hår är inte det enda du kan göra för ditt hår, så här följer några andra viktiga sätt för att hålla din hårfärg levande och långvarig:

1. Minimera tvättarna

Ett sätt att se till att din hårfärg håller sig så länge som möjligt är att minimera antalet gånger du tvättar ditt hår. En del klarar sig en hel vecka mellan tvättarna, medan andra bara klarar en dag eller två. Du känner ditt hår bäst. Experimentera för att upptäcka hur länge du klarar dig utan en hårtvätt (så länge du kan stå ut med ditt hår). Se till att använda ett schampo och balsam för färgat hår när du tvättar det.

2. Håll dig borta från solen

Skydda ditt hår från ultravioletta strålar (UV) genom att använda en solskyddsspray för håret. Om du vistas för mycket i solen kan det torka ut hårsäckar och därmed blir håret torrt, skadat och frissigt. Att spendera för mycket tid i solen kan leda till att hårfärgen snabbt bleknar eller att tonen går åt det varmare hållet. För att undvika färgmissöden kan du prova en Sun Defense Hair Mist för att skydda och återfukta håret samtidigt som färgen hålls intakt. Den här produkten hjälper till att minimera skadliga, långsiktiga effekter på ditt hår.

HairLust - Sun Defense Hair Mist HairLust - Sun Defense Hair Mist

Sun Defense Hair Mist

Ultra-fuktgivande leave-in spray som ger glans och solskydd för håret.

229 kr

Läs mer

3. Undvik värmestyling

Värme får även hårfärgen att blekna snabbt. Värmestyling kan skada hårets yttersta skikt, och efterlämna det torrt och skadat. Undvik värme på ditt hår och prova ett Bamboo Heatless Curls Kit i stället. Få mjuka och glänsande lockar utan värme med Heatless Curls, och utan de negativa effekterna av värmeskada.

HairLust - Bamboo Heatless Curls Kit HairLust - Bamboo Heatless Curls Kit

Bamboo Heatless Curls Kit

Få mjuka, glänsande lockar under natten utan att använda skadliga värmeverktyg.

249 kr

Läs mer

Om du använder värme på ditt hår ska du se till att använda ett värmeskydd, som Split Fix™ Hair Oil eller vårt andra värmeskydd för håret Thermal Shield™ Heat Protectant . Oljan kommer skapa en barriär mellan ditt värmeredskap och ditt färgade hår. Om du måste föna ditt hår torrt, välj en Bamboo Hair Towel Wrap först. Bambu verkar naturligt absorberande och torkar snabbt håret för att korta ner tiden du behöver föna. Genom att dra ner på värmeredskap på ditt hår kommer du bevara önskad hårfärg och hålla ditt hår glansigt, fuktat och hälsosamt.

HairLust - Thermal Shield™ Heat Protectant HairLust - Thermal Shield™ Heat Protectant
Nyhet 🎉

Thermal Shield™ Heat Protectant

Silikonfritt värmeskydd och pre-styling spray som skyddar från värmeskador upp till 200°C.

229 kr

Läs mer
HairLust - Split Fix™ Hair Oil HairLust - Split Fix™ Hair Oil

Split Fix™ Hair Oil

Multifunktionell hårolja för torrt hår som förbättrar hårets hälsa, glans och fuktbalans.

189 kr

Läs mer

4. Använd en hårinpackning

För att bekämpa torrt eller sprött hår till följd av färgning, bör du ta dig tid att lägga till fuktgivande och reparerande produkter till din hårvårdsrutin. Ta din hårvårdsrutin till nästa nivå genom att gå längre än ett balsam för färgat hår. För att verkligen låsa in hårets fukt kan du använda en reparerande hårinpackning åtminstone en gång i veckan. Split Fix™ Hair Mask arbetar för att minska kluvna toppar och risken för att hårstrån bryts av, samtidigt som den efterlämnar håret fuktat och skyddat mot framtida skada. Om färgbehandlingen redan har belastat ditt hår kan införandet av produkter som innehåller särskilt stärkande mikroproteiner, som denna Protein Repair™ Hair Mask, reparera skador och stärka ditt naturliga hår.

HairLust - Protein Repair™ Hair Mask HairLust - Protein Repair™ Hair Mask

Protein Repair™ Hair Mask

Proteinrik hårinpackning som återuppbygger viktiga proteiner i håret och förbättrar elasticiteten.

299 kr

Läs mer
HairLust - Split Fix™ Hair Mask HairLust - Split Fix™ Hair Mask

Split Fix™ Hair Mask

Hårinpackning för skadat hår som reparerar och förhindrar kluvna toppar.

249 kr

Läs mer

Det enklaste sättet att bevara din hårfärg är att använda ett schampo för färgat hår. Kom ihåg att vilket som är det bästa schampot för färgat hår i ditt fall, beror på din hårtyp och hårfärg. Så se till att ta hand om ditt hår så slipper hårfärgen försvinna ut i duschen, och ditt hår kan hålla sig sunt inför framtida hårfärgningar!

Våra kunder säger

Utmärkt

Relaterade inlägg

Se alla artiklar
 • Solskydd för håret: Därför är det viktigt med UV skydd för håret

  Solskydd för håret: Därför är det viktigt med UV skydd för håret

 • Silverschampo & balsam: Få bort gula toner i håret!

  Silverschampo & balsam: Få bort gula toner i håret! [Video]

 • Bleka håret: Läs våra topp 10 bästa hårvårdstips för blekt, blont hår

  Bleka håret: Läs våra topp 10 bästa hårvårdstips för blekt, blont hår

 • Reparera extremt slitet och trasigt hår efter blekning: 10 enkla steg!

  Reparera extremt slitet och trasigt hår efter blekning: 10 enkla steg!

 • Har du öm & kliande hårbotten? 6 behandlingar som hjälper mot klåda i hårbotten

  Har du öm & kliande hårbotten? 6 behandlingar som hjälper mot klåda i hårbotten

Se alla artiklar