Hur fungerar hårväxt serum? Fördelar och hur du använder hårserumSe alla artiklar

Hur fungerar hårväxt serum? Fördelar och hur du använder hårserum

Om du har tunt hår eller kala fläckar i hårbotten, kan ett hårväxt serum vara det du behöver för att få ditt hår att se tjockare och fylligare ut. Dock finns det så många olika hårserum för håravfall på marknaden att det kan kännas skrämmande att ge sig ut för att hitta ett som verkligen fungerar. Lyckligtvis är jag här för att hjälpa dig. Läs vidare för att lära dig allt du behöver veta om serum för håret.

Man kan känna sig väldigt osäker när man är ute efter att köpa det bästa hårserumet. Tänk om man köper en produkt som antingen inte har någon effekt eller som irriterar ens hårbotten? Eller ännu värre, tänk om ditt hårväxt serum är mer av ett hårserum för håravfall som får dig att fälla hår? Som tur är finns jag här för att besvara några av frågorna du kanske har, som vad är egentligen ett serum för håret? Fungerar de? Och i så fall, hur då? Är jag rätt kandidat för att använda serum för tjockare hår? Vilket är det bästa hårserumet för mig?

Lyckligtvis kommer jag hjälpa till genom att besvara frågorna och även rekommendera ett par produkter baserat på dina behov. Du kommer också få några tips för hur man bibehåller ett hälsosamt hår!

Nu går vi vidare utan att dra ut på det ytterligare.

Innehållsförteckning

Vad är hårväxt serum?

Oavsett vilken hårproduktsaffär du går in i så kommer du hitta ett stort utbud av serum för håret som täcker olika behov. Ett som riktar in sig på frissigt, torrt hår eller olika hårbottenproblem, såsom torr hårbotten. Något de flesta hårväxt serum har gemensamt är att de är lätta, flytande hårprodukter som appliceras antingen direkt på din hårbotten eller i hårlängderna. I denna artikel kommer jag främst fokusera på hårserum för hårväxt. Men nedan hittar du några rekommendationer även för andra behov, så fortsätt läs!

Hårväxt serum hjälper till att stimulera rötternas växt genom att rikta in sig på hårsäckarna. Dessa produkter är utformade med kraftfulla ingredienser som hjälper till att stimulera hårväxt och utökar hårstrånas växtperiod, vilket innebär mindre håravfall. De bästa hårväxtserumen är baserade på kliniskt bevisade aktiva ingredienser för hårväxt. Så innan du köper ett dyrt serum för håret ska du komma ihåg att göra egna efterforskningar, så du finner ett bra serum för tjockare hår!

Utöver håravfallsserum som riktar in sig på din hårbotten, finns det också andra serum för hår som utvecklats specifikt till män, såsom Wonder Beard™ Growth Serum för de med fläckvis hårväxt i ansiktet eller som vill ha ett tätare och längre skägg med ett serum för skäggväxt.

Fungerar serum för hårväxt?

Även om varje persons resultat kan variera beroende på genetik, hormoner eller hälsa, upplever många stor framgång vid användning av hårväxt serum för tjockare hår. För att ta reda på om serum för håret är den bästa lösningen för dig, rekommenderar jag att du börjar med att läsa på om plötsligt håravfall och vad orsaken kan vara. Håravfallsserum som baserats på bevisade ingredienser kan främja hårväxt, men det är alltid viktigt att hålla förväntningarna i schack och att ha tålamod.

När du är på jakt efter hårserum ska du se till att titta efter kliniskt bevisade ingredienser och produkter. Annars kanske du står där med något mindre bra hårserum och får betala för produkter som inte har genomgått några kliniska försök och inte gör något för ditt hår. Det bästa hårserumet för hårväxt kommer ha efterforskade, högkvalitativa ingredienser som arbetar tillsammans för optimala resultat.

När du inför nya produkter i din rutin, ska du se till att hålla fast vid dem. Det är vanligt att man ger upp på hårserum för håravfall för fort eller används oregelbundet. De bästa hårserumen och hårbottenserumen för hårväxt kräver vanligen tålamod för att ge resultat. Så om du slutar använda produkten för fort, kommer du inte se mycket hårväxt!

Hårväxt serum: Ingredienser att titta efter

De bästa hårväxt serum och produkter stimulerar din hårbotten och utökar växtperioden för varje hårstrå, vilket innebär mindre håravfall. Användning av kliniskt bevisade ingredienser som Redensyl®, RootBioTec™, CAPIXYL™ och AnaGain™ ger bäst resultat.

Så här arbetar dessa ingredienser tillsammans för att tillhandahålla det bästa hårväxt serumet:

 • AnaGain™ – Arbetar för att stimulera dina dermal papilla-celler (celler i basen på dina hårsäckar).
 • CAPIXYL™ – En peptid kombinerad med rödklöverextrakt för att förhindra och stoppa håravfall, stimulera hårväxt och reducera inflammation i huden.
 • Redensyl® – Främjar hårsäckarnas cellomsättning för att förbättra hårväxt och minska håravfall.
 • RootBioTec™ – Hjälper håret att växa tätare genom att förstärka hårbottens hudstrukturer.

Utöver dessa fyra kraftfulla ingredienser, innehåller Hairlusts Grow Perfect™ Hair Growth Serum även andra hårväxtstimulerande ingredienser såsom koffein. Den innovativa formeln innehåller inte bara dessa aktiva ingredienser som tar sig an håravfall, utan även biotin, kreatin, glukos och glycerin som hjälper till att hålla håret och hårbotten fuktad och stark.

Vilka är fördelana av att använda ett hårserum?

Fördelar med hårserum

Hårserum för hårväxt kan fungera genom att stimulera hårsäckarna att växa mer hår. En del hårserum är avsedda för att låta dina hårstrån växa sig tjockare, vilket får ditt hår att se mer fylligare ut. Vissa hårserum för håravfall kan till och med främja hårväxt på kala fläckar där du inte har något hår.

Det finns ofta tillsatta fördelar med att använda hårserum än att få ditt hår att växa. Vanligtvis har de bästa hårserumen berikats med vitaminer och näringsämnen som gynnar ett hälsosamt hår och en sund hårbotten.

Hairlusts Grow Perfect™ Hair Growth Serum är utformat för att både minska håravfall, öka hårväxt och förbättra hårbottenhälsan i allmänhet. Det kan främja växten av starkare hårstrån som inte faller av lika lätt, på bara några veckor. Jag fäller mycket hår eftersom mina hårstrån är tunna och känsliga. Det bästa hårserumet för hårväxt för mitt hår är ett som hjälper hårstråna att växa sig starkare med tiden.

Det finns dock massor av andra fördelar av att använda hårserum utöver just växten. Hairlusts Grow Perfect™ Hair Growth Serum fuktar torra och kliande hårbottnar samtidigt som det skyddar mot skadliga miljömässiga faktorer. Eftersom dess formula är baserad på flera fuktgivande medel, håller det dessutom både ditt hår och din hårbotten fuktad och förhindrar torrhet samt att hårstrån bryts av. Detta hårbottenserum innehåller även havrekärneextrakt, vilket kan hjälpa till att lindra en torr och irriterad hårbotten genom att förnya och skydda hudens lipidbarriär.

Även om du inte har som mål att håret ska växa mer, kan du upprätthålla och förbättra hårets och hårbottens hälsa genom att addera ett hårserum till din rutin.

Så använder du ett hårbottenserum

Nu ska jag visa dig hur du använder ett hårbottenserum för hårväxt.

 1. Börja med antingen fuktigt eller torrt hår, vilket som går bra så länge din hårbotten är ren!
 2. Skaka produkten väl, red ut dina problemområden och gör dig klar för att applicera serumet.
 3. Om du aldrig har använt ett hårbottenserum tidigare kan du börja med att dela upp ditt hår i sektioner och se till att du kommer in till din hårbotten och inte bara håret. Du behöver nå rakt in till hårsäckarna.
 4. Massera varsamt in när du applicerar lite av produkten. Du ska se till att produkten inte droppar och rinner ner längs din hårbotten. Några droppar räcker.
 5. När du har täckt ditt problemområde är du klar! Det här är en leave-in behandling och ska därför inte sköljas ur. Tvätta varken hår eller hårbotten efter behandlingen.
 6. Upprepa dagligen för bästa resultat.

Ha i åtanke att formeln är väldigt koncentrerad, så ett par droppar räcker länge. Om du upplever att håret blir flottigt efter användning har du förmodligen tagit för mycket av produkten.

Välj bästa hårserum för dig

Att ha flera alternativ i din hårvårdsrutin kan vara smart då hårvård inte är en one-size-fits-all. Det finns hårserum i många olika former, så det är bäst att hitta produkter som ger dig resultatet du är ute efter.

För hårväxt

När du är ute efter ett enkelt hårväxt serum som direkt tar tag i problemet, är Grow Perfect™ Hair Growth Serum perfekt för dig.

För torrt, skadat hår

Om du har torrt hår som enkelt blir frissigt, eller hår som är känsligt för UV-strålar kan det hjälpa att tillföra Sun Defense Hair Mist till din rutin. Om du använder denna näringsgivande mist med ett hårbottenserum, kan de hjälpa till att få håret att växa sig starkt, glansigt och hälsosamt.

För kluvna toppar

Behöver du en produkt som tar hand om torra, skadade kluvna toppar? Split Fix™ Hair Oil fixar det. Denna multifunktionella hårolja tillför fukt, näring och glans åt dina toppar

För frissigt eller torrt hår

Om du letar efter en 100 % naturligt, silikonfritt hårserum för att verkligen återfukta på djupet, tämja och ge näring till mycket torra eller frissiga hårstrån är Moisture Hero™ Hair Oil som är formulerad med sex näringsrika oljor ditt svar.

För torr, kliande hårbotten

För lindring av en irriterad hårbotten, prova Grow Perfect™ Thickening Spray som boostar din hårväxt och hårbottenhälsa samtidigt. Med lugnande ingredienser som rosmarinolja och havreextrakt kommer din hårbotten att tacka dig.

För ojämnt skägg

Om du drömmer om ett fylligare och tätare skägg, kan du välja Wonder Beard™ Growth Serum som innehåller CAPIXYL™, biotin och koffein för att stimulera hårväxt i ansiktet. Komplettera med en skäggolja som främjar hårväxt och får skägget mjukt.

Hårtest

Produkter anpassade för ditt hår

Gör test

Andra produkter att lägga till i din hårvårdsrutin

Om du är på jakt efter ett håravfallsserum, rekommenderar jag att du har i åtanke att det finns många olika tillvägagångssätt som främjar snabbare hårväxt och som kompletterar varandra. För att uppnå bästa resultat med ditt hårväxt serum, kan du överväga att börja ta ett kosttillskott och samtidigt kombinera det med ett håravfallsschampo.

Hårtillskott som Hair Formula Gummies for Women eller män innehåller vitaminer och mineraler som hjälper till att främja hårväxt. Rätt näringsintag är mycket viktigt när det kommer till hälsosamt hår. Intag av vitaminer och mineraler som zink och biotin stöttar hälsosam hårväxt genom rätt näring.

Hairlust har också ett speciellt formulerat Grow Perfect™ Shampoo för tunt hår och håravfall. Det är perfekt om du vill ha fördelarna från ett hårväxtserum och ett schampo allt i ett. Förutom hårväxtingredienser innehåller den lugnande ekologiska extrakt från t.ex. aloe vera och rosmarin. Kombinera den med det kompletterande Grow Perfect™ Conditioner för att hålla dina nuvarande hårstrån så friska som möjligt, samtidigt som du ökar ny tillväxt och minskar håravfall.

Det är bra att överväga flera alternativ för hårväxt baserat på dina behov och din livsstil. Jag gillar att ha flera alternativ när det gäller just mitt hårs specifika behov, så jag kan tänka mig att även du vill ha flera alternativ för din hårväxtresa.

Tips för att bibehålla ett hälsosamt hår

Utöver användningen av högkvalitativa hårprodukter är det viktigt att ta god hand om håret i allmänhet. Följande rutiner kommer hjälpa dig att hålla ditt hår hälsosamt:

 • Kosten - Rätt näringsintag är viktigt för att få ett hälsosamt och starkt växande hår. Intag av livsmedel som är fulla av näring kommer hjälpa till att hålla ditt hår, din hud och dina celler friska och välfungerande. Försök att inkludera bladgrönsaker, frukter och nyttiga fetter såsom i avokado och lax i din kost då de kan hjälpa till med en sund hårväxt. Glöm inte att lägga till ett hårväxttillskott som Hair Formula Gummies for Women för att ge en vitamin- och mineralboost. Jag rekommenderar att du pratar med en läkare innan du gör allt för stora koständringar.
 • Undvik värme – Värme tar död på ett friskt hår. Att använda för mycket värme med plattänger och hårfönar torkar snabbt ut håret och kan göra det skört. När du kan bör du i stället låta håret självtorka eller använda en handduk. Om du måste använda ett värmeredskap ska du alltid använda ett värmeskydd för håret först. Eller prova Bamboo Heatless Curls Kit som ger dig vackra lockar utan värme under natten.
 • Undvik åtstramade frisyrer – Det kan vara okej att ha åtstramande frisyrer vid enskilda tillfällen såsom på en tillställning, men undvik att låta det bli en vana. Om du måste ha håret i en åtstramad frisyr, såsom en hög hästsvans eller en åtstramad hårknut, så ha det inte då för länge.
 • Hårbottenbehandling - Lägg till en hårbottenrutin dagligen genom att ge dig själv regelbunden hårbottenmassage för att öka cirkulationen. Min favorit massage borste är Scalp Delight™ Scalp Massage Brush som är en varsam borste med mjuka och flexibla silikonpiggar som ger hårbottnen en varsam exfoliering och stimulans

Jag hoppas att jag har besvarat dina frågor om vad hårserum för håravfall är och hur du väljer rätt serum för dig!

Våra kunder säger

Utmärkt

Relaterade inlägg

Se alla artiklar
 • Sidenörngott eller bambu örngott? 4 anledningar till att välja bambu!

  Sidenörngott vs. bambu örngott: Vilket är bäst för håret?

 • Hur får man tjockt hår? 10 enkla tips för att få tjockare hår

  Hur får man tjockt hår? 10 enkla tips för att få tjockare hår

 • Kämpar du med fett hår och en känslig hårbotten? Bli av med flottigt hår för gott!

  Kämpar du med fett hår och en känslig hårbotten? Bli av med flottigt hår för gott!

 • tørt hår og tørre spidser

  Extremt torrt och slitet hår? Ditt schampo kan vara boven

 • Tunnhårighet hos kvinnor: 8 tips som hjälper mot tunt hår (2021)

  Tunnhårighet hos kvinnor: 8 tips som hjälper mot tunt hår

Se alla artiklar