Bästa produkterna för lockigt hår: Allt du behöver vetaSe alla artiklar

Bästa produkterna för lockigt hår: Allt du behöver veta

Det är en finkänslig process att ta väl hand om håret, men så länge du använder de bästa produkterna för lockigt hår kommer det hållas i gott skick. Det kan dock krävas några försök och misslyckanden innan man hittar de bästa produkterna för lockigt hår. Läs vidare för att undvika dessa fallgropar!

Hur många hårvårdsprodukter finns det i världen, som lovar dig perfekta och silkeslena lockar? Eller de som säger sig boosta dina naturliga lockar såsom en högkvalitativ Curl Crush™ Defining Cream gör, men som ändå underpresterar i slutändan? För många för att kunna räkna.

Eftersom jag vet hur utmattande processen kan vara, så vill jag ge dig mina bästa tips och råd. I den här artikeln hjälper jag dig att identifiera vilken typ av lockar du har, och lär dig hur du hittar de bästa produkterna baserat på just din typ av lockar. Jag kommer även ge dig några generella tips på hur du kan ta hand om dina naturliga lockar och hårvård för lockigt hår.

Läs vidare för de bästa sätten att sköta om håret på samt för att få reda på vilka som är de bästa produkterna för lockigt hår.

Innehållsförteckning

Så hittar du de bästa produkterna för lockigt hår

Innan du börjar söka efter de bästa produkterna för lockigt hår, ska du ta dig tiden att lära känna ditt hår. Det kommer att hjälpa dig att avgöra vilka produkter för lockigt eller vågigt hår som är bäst för dig.

Lär känna ditt hår

Alla har en hårtyp. Det finns specifika typer av vågigt eller lockigt texturerat hår. Till exempel är mitt hår mellan typ 2A och typ 2B. Vad betyder det? Det betyder att min hårtextur är fin och vågig och att jag har några sektioner S-formade vågor. Eftersom jag har vågigt hår använder jag speciella hårprodukter för mitt vågiga hår och min hårtextur. Oroa dig inte om du inte vet vilken typ av lockar du har, jag ska hjälpa dig.

Först och främst, när det är dags att identifiera din typ av lockar så bör du urskilja om du har vågigt, lockigt eller krulligt hår. Typ 2-hår är vågigt med böjbara hårstrån och stora S-formade vågor. Typ 3-hår är lockigt och kan vara allt från stora, lösa lockar till små fjädrande lockar. Den här hårtypen är mer mottaglig för torrhet. Typ 4 är krulligt hår med väldigt snäva fjädrande Z-formade lockar. Den här hårtypen kan se kortare ut på grund av att lockarna drar ihop det.

Därifrån har alla hårtyper underklassificeringar baserade på hårets textur, form och lockarnas diameter. Det är vanligt att man har flera olika lockformar i håret, så oroa dig inte om du känner att du inte bara hittar en typ i håret!

Identifiera formen på dina lockar

Lockigt hår typ

Här kommer en lista över vågiga, lockiga och krulliga hårtyper som kommer hjälpa dig att hitta de bästa produkterna till dina lockar:

Typ 2A-C: Vågigt hår

Som jag nämnde ovan, är 2A, 2B och 2C vågiga hårtyper. 2A-hår har minst textur och volym och anses nästan vara rakt. Typ 2B har längre S-formade vågor än 2A, men vågorna börjar vanligtvis nedanför huvudkronan. 2C hårtyper är det tjockaste vågiga håret och kan även framstå som lockigt snarare än vågigt. Den här typen av lockar är bättre definierade S-former som börjar vid roten.

Om du har vågigt hår rekommenderar jag att du använder volym-boostande hårprodukter för vågigt hår, såsom Ocean Water Sea Salt Spray eller Curl Crush™ Defining Mousse för att tillföra lite textur och volym till dina rötter. Ett annat viktigt tips för typerna 2A och C är att fokusera på lättare produkter för vågigt hår snarare än tunga produkter för lockigt hår.

Typ 3A-C: Lockigt hår

Nu är vi inne i det lockiga hårets territorium. Typ 3A är den största typen av lockar som har mer volym och textur än vågigt hår, men som inte är lika tätt som andra lockiga hårtyper. 3B ser ut som fjädrande lockar med omkretsen av en markeringspenna. 3C är den snävaste typen av lockar, med tillräckligt snäva lockar för att ta sig runt en penna.

De bästa produkterna för naturligt lockigt hår av denna typ är fuktgivande sådana. För att förstärka 3A-C-lockar rekommenderar jag användning av produkter för lockigt hår, så som Curl Crush™ Defining Cream för att tillföra definition och hålla borta friss. Det här är en av de bästa produkterna för lockigt hår. Söker du efter ett grymt schampo för lockigt hår är ​​Curl Crush™ Shampoo det bästa eftersom det fuktar och skyddar ditt hår samtidigt som det boostar hårväxt!

Typ 4A-C: Krulligt hår

Typ 4 är krulligt hår. När hårtyp 4A blir blött blir lockarna och det krulliga inte lika märkbara, men när de torkar krymper de märkbart. 4B är mer kompakt än typ 4A, och har en tydlig Z-form som ofta är trådaktig och skrovlig. Typ 4C är den mest kompakta typen av sicksack-lockar. Denna hårtyp är den som krymper mest när den är torr. Det som är häftigt med krulliga hårtyper är att de är väldigt varierande och kan stylas på många olika sätt.

Krulligt hår är det som är mest benäget för friss och torrhet, så att ha en intensivt vårdande och fuktgivande rutin är a och o. Att använda hårprodukter för lockigt hår med tjockare oljor i din hårvårdsrutin kommer att öka fukten och definieringen. Du kommer definitivt vilja använda hårprodukter för lockigt hår som designats specifikt för att skydda och vårda det naturligt krulliga håret. Curl Crush™ Co-Wash är ett utmärkt co-wash för lockigt hår! Utöver ett co-wash för lockigt hår, är en fuktgivande stärkande behandling Curl Crush™ Hair Mask ett måste som tillskott i din veckorutin.

Identifiera ditt hårs porositet

Hårporositet refererar till hur väl ditt hår absorberar produkt och fukt. Det fastställs genom formen och storleken på det yttersta skiktet av dina hårstrån. Det yttersta skiktet bestäms vanligen av genetiska faktorer. Men hård behandling av håret, som att använda för mycket värme och att inte använda rätt produkter för ditt lockiga hår, kan påverka ditt yttersta hårskikt och göra det mer poröst. Ditt hår kan ha hög, medium eller låg porositet.

Flyttestet är en snabb metod för att fastställa din porositet. Ta ett hårstrå och lägg det i ett glas vatten. Om ditt hår flyter har du låg porositet men om det sjunker har du hög. Hår som varsamt sjunker ner i glaset har medium porositet. Det är dock bra att ha i åtanke att det här snabba testet för hårporositet bara ger en indikation.

En annan bra indikation på hårporositet är hur fort ditt hår lufttorkar. Ju fortare ditt hår torkar, desto högre porositet. Givetvis påverkar även längden och tjockleken på ditt hår även torktiden, men porositeten är den huvudsakliga faktorn som avgör hur snabbt ditt hår torkar. För att ge dit ett bättre hum kan hår med hög porositet torkas helt på 2 timmar, medan det kan ta över 8 timmar för hår med låg porositet.

Nu när du vet ungefär vilken porositetstyp du har, kommer det ett förtydligande om vad det betyder nedan:

porositetstyp

 • Hög porositet - Att ha hög porositet innebär att ditt yttre hårskikt har större gap mellan sig, antingen på grund av genetik eller skada. Ditt hår kan ta in (för mycket) fukt men kan inte bevara den lika enkelt. Att använda leave-in behandlingar eller andra hårprodukter för lockigt hår som hjälper till att låsa in fukten, är de bästa produkterna för lockigt hår med hög porositet. Hår med hög porositet behöver tyngre fuktgivare och det kan vara en bra idé att använda lager av flera leave-in produkter för att hålla friss i schack. Använd produkter som vårt balsam för lockigt hår, Curl Crush™ Conditioner och Curl Crush™ Defining Cream för maximal fukt. Kom även ihåg att ju mer skadat håret är, desto mer reparerande protein behöver det. Därför är frekventa proteinbehandlingar väldigt bra för hår med hög porositet.
 • Medium porositet - Medium eller normal porositet är en jämn mängd jämnhet med ett fåtal gap. Det innebär att dina hårstrån suger åt sig och bevarar fukten väl och inte behöver särskilt mycket underhåll. Så om du har medium porositet har du tur!
 • Låg porositet - Hår med låg porositet anses ofta som det mest hälsosamma och glänsande. Det avvisar vatten när du försöker blötgöra det, då hårstråna har minimala eller inga gap i det yttersta hårskiktet. Nackdelen är dock att det blir svårare för fukten och näringen kan ta sig in i hårstråna lika enkelt. Om du har hår med låg porositet bör du välja lätta produkter med fuktgivande ämnen som glycerin som hjälper till att suga åt sig fukt, och undvika tunga produkter som bara lägger sig på håret och får det att framstå som flottigt. Enligt mig är Curl Crush™ Shampoo det bästa schampo för lockigt hår med låg porositet.

Så framhäver du dina naturliga lockar

Du kan komma att behöva tillföra protein- eller fuktboostande produkter för att framhäva det bästa av dina lockar. Om ditt hår har hög elasticitet och känns för mjukt eller dina lockar faller ut enkelt och ser mindre lockiga ut än förut, kan du behöva proteinboostande produkter för lockigt hår. Om ditt hår är skört, styvt och torrt behöver du fukt-boostande produkter. Nyckeln till lockar med hälsosamt utseende är rätt balans mellan fukt och protein.

Produkter med protein:

De med hög eller medium porositet kan gynnas av att tillföra protein:

 • Curl Crush™ Hair Mask - Den här masken tillhandahåller en jämn balans av protein och fukt, och är en fantastisk produkt för alla hårtyper med naturliga lockar.
 • Curl Crush™ Shampoo - Det bästa schampot för lockigt hår som rengör ditt hår varsamt utan att torka ut det.
 • Curl Crush™ Conditioner - Det är viktigt att använda ett balsam för lockigt hår då de ofta tillhandahåller mest fukt.
 • Curl Crush™ Defining Mousse - Denna mousse för lockigt hår ger volym och definition till alla locktyper.
 • Protein Repair™ Hair Mask - Om du är ute efter en intensivt reparerande proteinbehandling för skadade lockar med hög porositet, är den här produkten för dig!

Produkter utan protein:

Om ditt hår har låg porositet eller känns väldigt torrt och skört bör du fokusera på fuktgivande produkter för naturligt lockigt hår:

 • Curl Crush™ Defining Cream - Jag tycker att det här är en av de bästa hårprodukterna för lockigt hår. Den ger frissfria, mjuka, naturliga lockar och är full av antioxidanter för att skydda och stärka dina lockar. Läs den här artikeln om krämer och mousser för lockigt hår, om du är osäker på vilken stylingprodukt för lockar du ska välja.
 • Curl Crush™ Defining Gel - Till skillnad från många andra hårgeléer återfuktar denna lockgel till torra lockar samtidigt som den ger definition, hållfasthet och glans.
 • Curl Crush™ Co-Wash - Denna co-wash är utmärkt för att rengöra torra och grova lockar. Samtidigt som du försiktigt renar ditt hår, levererar det massor av återfuktning och näring som förhindrar frizz och skador.
 • Sun Defense Hair Mist - Jag älskar denna fuktgivande spray eftersom den är enkel att använda och ger en vacker glans. Den är en av mina favoritprodukter för vågigt hår.
 • Moisture Hero™ Hair Oil - Det här är min absoluta favorithårolja för frissiga, grova lockar. Den är baserad på en 100% naturlig, silikonfri formula som på djupet återfuktar, tämjer och ger näring åt torra lockar.
 • Moisture Hero™ Pre-Shampoo Balm - Det här balsamet är en fantastisk hårprodukt för lockigt hår när ditt hår behöver lite extra kärlek, som ger ditt hår en fukt-boostande och glansframhävande behandling.

Hårvård för lockigt hår: 4 tips

Utöver användningen av hårprodukter för lockigt hår, kommer här några avgörande tips om hur du tar hand om lockigt hår:

 • Använd sulfatfritt schampo för lockigt hår - Du bör endast använda sulfatfritt schampo för lockigt hår och undvika att tvätta håret för ofta. Annars kommer du att torka ut dina naturliga lockar. Detsamma gäller produkter som innehåller silikon eller uttorkande alkohol.
 • Slopa borsten - Överdriven borstning av håret kan resultera i friss och skadade hårstrån, i synnerhet om du har lockar med hög porositet. Om du behöver kamma igenom hoptrasslat hår, använd en bredtandad kam på blött hår medan du använder ett balsam för lockigt hår. Det tar varsamt bort trassel och fördelar produkten i ditt hår. Ett annat tips är en borste för lockigt hår som är designad speciellt för styling av lockigt hår.
 • Ingen värme - Utöver att slopa borsten, är det även dags att sluta använda värmeredskap. De kommer bara att skada ditt hår i det långa loppet. I stället för en hårfön kan du använda en mjuk bambuhandduk för att varsamt torka ditt hår eller prova ett Heatless Curls Kit för värmefria lockar.
 • Skydda ditt hår när du sover - För att hålla dina lockar definierade och frissfria, är det även viktigt att undvika att gnida dem under natten. Det silkeslena Silky Bamboo Pillowcase kommer hålla dina lockar fuktade och skyddade när du sover.

För mer detaljerade råd om hårvård för lockigt hår, läs den här guiden om Curly Girl-metoden. Eller är du nyfiken på hur Heatless Curls fungerar? Läs vår guide!

Andra essentiella produkter för lockigt hår

Här är några andra bra hårprodukter för lockigt hår som du kan tillföra till din rutin för lockigt hår:

 • Scalp Delight™ Detox Scrub, Conditioner och Scalp Massage Brush - Se till att du ger din hårbotten uppmärksamhet och ger den en bra rengöring med jämna mellanrum. Djuprengörande tvättar är särskilt viktigt för människor med lockigt hår, då användning av enbart varsamma schampon och co-washing kombinerat med många stylingprodukter kan resultera i produktansamlingar. Så för att hålla hårlockarna sunda och studsiga ska du komma ihåg att använda ett sulfatfritt detox schampo då och då!
 • Curl Crush™ Fine Mist Spray Bottle - Denna sprayflaska är idealisk för att ge dina lockar ett nytt liv mellan tvättningarna. Fyll enkelt flaskan med antingen vatten eller en valfri produkt och spraya den på torrt hår för att återställa ditt lockmönster och bevara fukt.
 • Hair Formula Gummies for Women - För att upprätthålla hårhälsa från insidan kan tillskott som dessa utsökta gummies se till att ditt hår växer sig starkt och friskt.
 • Volume Wizard™ Pre-Styling Spray - Det här är en silikonfri stylingspray som tillför textur och volym till alla hårtyper utan att torka ut dem. Ett bra exempel på en hårprodukt till vågigt hår som ger volym åt volymlösa sektioner.

Vanliga frågor om Produkter för Lockigt Hår

 • 1. Vilka produkter är bäst för varje locktyp?

  Hårtyperna för lockigt sträcker sig från vågiga (2A-C), lockiga (3A-C) till krulliga (4A-C). Vågigt hår gynnas av lättviktiga produkter, medan lockigt hår kräver återfuktande formler. Krulligt hår behöver intensiv fukt och näring. Välj produkter som passar just din hårtyp för bästa resultat.

 • 2. Hur identifierar jag mitt lockmönster och porositet?

  Ditt lockmönster (vågigt, lockigt eller krulligt) kan avgöras av formen och storleken på dina lockar. Porositet refererar till hur väl ditt hår absorberar och behåller fukt. Du kan ta reda på din porositet genom att göra ett flyttest eller genom att observera hur snabbt ditt hår torkar.

 • 3. Viktiga tips för vård av lockigt hår?

  Använd produkter utan sulfater och silikoner som är speciellt utformade för lockigt hår, och undvik att borsta håret när det är torrt. Minska användningen av värmestyling och skydda dina lockar under natten. Dessutom kan det vara fördelaktigt att följa Curly Girl Metoden för en heltäckande strategi för vård och styling av lockigt hår.

För de med rakt eller vågigt hår, som vill återskapa vackra lockar, är Heatless Curl Kit ett bra verktyg för att förvandla fint hår till studsiga lockar under natten utan användning av värme.

Jag hoppas att jag gett dig några hjälpsamma tips och kunskap om hur du hittar de bästa produkterna för naturligt lockigt hår.

Letar du efter en present till någon med lockigt hår? Se de bästa presentseten med hårvård.

Hårtest

Produkter anpassade för ditt hår

Gör test

Våra kunder säger

Utmärkt

Relaterade inlägg

Se alla artiklar
 • Sulfatfritt schampo: hur väljer man ett bra schampo utan sulfater?

  Schampo utan sulfater: Hur man hittar det bästa sulfatfria schampot

 • Hårgele för lockar: Hur man får definierade lockar

  Hårgele för lockigt hår: Hur man får definierade lockar

 • Vad är co-washing? Så tvättar du håret med balsam

  Vad är co-washing? Så tvättar du håret med balsam

 • Detox schampo: så gör du en detox för håret

  Detox schampo: 4 fördelar med att göra en detox för håret

 • Hair porosity guide: Har du high eller low porosity hair?

  Hair porosity guide: Har du high eller low porosity hair?

Se alla artiklar