Hårgele för lockar: Hur man får definierade lockarSe alla artiklar

Hårgele för lockigt hår: Hur man får definierade lockar

Om du berikats med naturligt lockigt hår känner du troligen till den grundläggande hårvården för dina lockar (inga sulfater eller silikoner, endast lufttorka eller diffuser osv). Men det finns en superprodukt för lockigt hår som ofta glöms bort, och det är hårgele för lockar.

En högkvalitativ stylinggel för lockigt hår kan helt och hållet ändra utseendet och hur lockarna känns. I det här inlägget kommer jag belysa de bästa hårgelerna för lockigt hår och de kompletterande produkterna och stylingteknikerna som kommer att efterlämna dina lockar mer glänsande och definierade än någonsin.

Oavsett om du har korkskruvar, krulligt eller vågigt hår, är en hårrutin med högkvalitativa produkter för lockigt hår nödvändigt för att hålla dina lockar friska och definierade. Om det är någon hårprodukt som jag tycker är ett absolut måste så är det en stylinggel för lockigt hår. När en hårgele för lockigt hår har tagits fram med vårdande, superfuktande ingredienser, kommer den att ändra din hårvårdsrutin helt och hållet. Som tur är kan jakten på den bästa hårgelen för lockigt hår sluta här.

I det här inlägget kommer jag gå igenom vilken curl gel som är bäst för lockar och hur du använder det med andra hårvårdsprodukter, verktyg och tekniker för att uppnå så mjuka, livfulla och glansiga lockar som möjligt.

Innehållsförteckning

Vad är en curl gel?

Om du har lockigt hår kanske du har hört talas om lockgel. Den här hårprodukten förändrar din hårrutin och är essentiell för alla typer av lockigt hår: från vågigt till krulligt, till korkskruvar och allt däremellan. Lockgel är en vattenbaserad formula som vanligen appliceras på fuktigt eller vått hår för att hjälpa till att hantera lockigt hår, ge stadga hela dagen och hålla din frisyr på plats. Marknadens bästa hårgele för lockigt hår kommer att förse ditt hår med intensiv fukt, lugna friss, definiera dina lockar och boosta livfullhet och glans.

Appliceringen av hårgele för lockar görs oftast som det sista steget när du stylar lockigt hår. Nedan hittar du fler anledningar till att prova gel för lockigt hår.

Fördelarna med att använda lockgel

 • Skapar vacker livfullhet och glans
 • Tillför stadga och hjälper till att hålla stylingen längre
 • Fuktar ditt hår och låser in fukten
 • Definierar lockar samtidigt som det jämnar ut friss och flygigt hår
 • Hjälper lockar att klumpas ihop för mer fyllighet och volym
 • Hindrar lockar från att falla platt under dagen
 • Skyddar dina lockars integritet genom att forma ett cast (hårt lager) kring lockarna
 • Ger långvarig kontroll till alla typer av lockar
 • De bästa hårgelerna för lockigt hår är fullproppade med näringsgivande ingredienser som främjar hårhälsan och skyddar mot skada från värme och luftfuktighet.

Är curl gel och vanlig hårgele samma sak?

Det finns några få skillnader mellan vanlig hårgele och curl gel. De flesta hårgeler är framtagna med alkohol, en uttorkande ingrediens som kan vara skadlig för lockigt hår som tenderar att bli torrt. Å andra sidan är lockgeler framtagna specifikt för lockigt hår, fullproppade med ingredienser som ger näring och fukt åt lockigt hår och texturer samtidigt som det ger rätt mängd stadga, definition och glans.

Curl Cream vs. Curl Gel

Krämer och geler för lockigt hår används för att styla lockigt hår, men det finns några skillnader mellan dem. Krämer för lockigt hår som Curl Crush™ Defining Cream är ofta oljebaserade (eller en kombination av olja och vatten), och känns vanligtvis mer näringsgivande och fuktande än geler. Krämprodukter omfamnar lockigt hår med en mjukare stadga och definition som inte alltid skapar ett ”cast”. Hårgeler för lockigt hår fokuserar på styling och finish, men de kan även innehålla fuktgivande ingredienser. Hårgele för lockigt hår ger en starkare stadga och en snygg, glänsande finish som tillintetgör friss. Hårgel fungerar även bra för att skapa en sleek wet hair look.

Lockkräm:

 • Ger en mjuk, lätt stadga
 • Förser håret med djupgående näring och fukt tack vare naturliga oljor och/eller smör
 • Definierar, konditionerar och mjukgör lockar
 • Minskar friss och flygigt hår
 • Minimerar och förhindrar trassel

Curl gel:

 • Används huvudsakligen till styling
 • Ger maximal stadga
 • Inte lika fuktgivande som krämer men innehåller ändå ofta fuktgivande ingredienser
 • Definierar lockar samtidigt som den boostar livfullhet, fyllighet och glans
 • Eliminerar friss och flygigt hår för en snygg och slät finish

En annan produkt som du kanske hört talas om är lockmousse. Lockmousse skiljer sig från lockkrämer eller stylinggel då de används för att uppnå mer volym, huvudsakligen i rötterna. En lockmousse är ofta luftig och lätt och hjälper till att hantera friss i luftfuktiga klimat.

Hur hittar man bäst hårgele för lockigt hår

När man letar efter bäst hårgele för lockigt hår så ska man alltid kolla ingredienslistan först. Se till att produkten du väljer inte innehåller någon uttorkande alkohol, silikoner eller mineralolja som kan orsaka ansamlingar, torrhet eller tynga ner håret. De mest effektiva hårgelerna för lockar är fullproppade med fuktgivande, värmeskyddande ingredienser, som min personliga favorit: Curl Crush™ Defining Gel.

Curl Crush™ Defining Gel fuktar dina vågor, lockar eller korkskruvar på djupet samtidigt som den ger medium stadga och glans. Blandad med SymHair® Thermo—en unik ingrediensblandning av polyporus-svamp, hyaluronsyra och fruktos—bildar denna näringsgivande gel en film på hårets yta för att skydda mot värmeskada och friss-framkallande luftfuktighet.

Denna mångsidiga stylinggel för lockigt hår fungerar för alla lockiga hårtyper och särskilt bra för de med hårtyperna 2A-2C, 3A-3C och 4A-4C. Och det bästa? Den är gjord av 99,8% naturliga ingredienser och innehåller inte sulfater, silikoner, uttorkande alkoholer, parabener och mineralolja. Även godkänd för curly girl-metoden!

Så använder man stylinggel för lockigt hår

Så använder man stylinggel för lockigt hår

Om du har lockigt hår (och det är en stor chans att du har det om du läst ända hit), så kommer en högkvalitativ lockgel att vara ett otroligt verktyg i din hårvårdsarsenal. När du har hittat den bästa hårgelen för lockigt hår, så finns det ett par beprövade tips att följa för att efterlämna dina lockiga lockar så snygga som möjligt. Här är min steg-för-steg-guide på hur man använder stylinggel för lockigt hår:

Steg 1: Tvätta dina lockar

Tvätta och använd balsam med produkter som är särskilt utformade för lockiga hårtyper, såsom Curl Crush™ Shampoo och Curl Crush™ Conditioner. Att utföra co-washing med en djupt näringsgivande co-wash-formula är också ett bra alternativ för lockiga tjejer då det tar bort ansamlingar och hjälper till att låsa in fukt utan att tynga ner lockarna.

Steg 2: Ploppa ditt hår

Använd en varsam hårhandduk i bambu, satin eller mikrofiber för att krama ur extra fukt från ditt hår.

Steg 3: Applicera gel

Ta en liten mängd lockgel i håret från rötter till toppar. Använd tekniken ”praying hands” och håll dina händer platta istället för att ”räfsa” dem genom håret för att hjälpa stylinggelen att forma ett lager runt dina lockar så att de hålls definierade.

Steg 4: Torka dina lockar

Låt ditt hår lufttorka eller torka det med en hårfön med en diffuser.

Steg 5: Krama ut dina lockar

När det är helt torrt kramar du försiktigt ditt hår för att bryta gel-castet. Genom att göra det kommer ditt hår att kännas mjukt samtidigt som det bibehåller en flexibel stadga och håller friss i schack.

Proffstips: byt ut dina bomullssängkläder mot lakan i silke eller bambu. När du ger dig in i drömmarnas land varje kväll kan du då sova gott med vetskapen att dina lockar är skyddade från att hakas fast, bli dragna eller få friss.

Varför gör curl gel håret krispigt och hårt?

Även den bästa hårgele för lockigt hår efterlämnar ditt hår med en ”krispig” känsla. Det kallas för ”cast” och är helt avsiktligt! Castet är ett skyddande, förhärdat lager med stylinggel som omfamnar dina lockar för att skapa voluminösa klumpar. En stylinggel for lockigt hår kommer alltid att lämna ett cast på håret när det torkar då det hjälper dina lockar att behålla sin form samtidigt som man får en mjuk och mer naturlig finish.

Om du behöver hjälp med att bryta upp ditt gel-cast så gnugga in ett par droppar med fuktgivande hårolja som Moisture Hero™ Hair Oil i dina handflator och krama ut casten varsamt. Håroljan hjälper till att mjukgöra ditt hår och boosta glans när du kramar det.

Mer hjälpsamma tips för lockigt hår

Du har hittat den curl gel som är bäst, lärt dig om gel-cast och bemästrat konsten med ”praying hands”-tekniken och varsam kramning, men det finns några andra proffstips du kan följa för att dina lockar och korkskruvar ska se så bra ut som möjligt:

 • Följ curly girl-metoden och undvik produkter (i synnerhet schampon) med sulfater, parabener och silikoner.
 • Använd ett schampo eller co-wash med lite lödder som Curl Crush™ Co-Wash.
 • Återställ torra eller kraftlösa lockar med en intensiv, djupkonditionerande hårinpackning som är särskilt utformad för lockigt hår, såsom Curl Crush™ Hair Mask.
 • Använd en varsam bambuhandduk för att ploppa ditt hår. Denna värmefria torkningsteknik ger dina lockar en paus från diffusers.
 • Om ditt hår känns torrt och uttorkat så använd ett leave-in-balsam som Split Fix™ Leave-In Conditioner eller en lockkräm innan gel för att boosta fukt.
 • Värm ett par droppar hårolja mellan handflatorna och krama varsamt dina lockar för att bryta upp gel-casten.
 • Om du vill definiera dina lockar mellan tvättningar, använd Curl Crush™ Fine Mist Spray Flaska för att återfukta och fräscha upp dina lockar innan du applicerar din lockgel.
 • Använd en curly hair-godkänd borste som Bamboo Defining Brush. Denna borsta har avtagbara rader med jämna, antistatiska piggar som hjälper dig att forma dina lockar utan att ditt hår går av eller orsakar frissigt eller flygigt hår.
 • Låt håret lufttorka eller använd ett diffusermunstycke med din hårfön.
 • Sov på ett silkeslent bambuörngott för att förhindra friss eller hår som går av.

Även om en del människor tycker att lockigt hår kan vara utmanande att styla och hantera, så måste det inte vara så svårt! Som du nu vet kan användning av rätt produkter vara den stora skillnaden, och när du adderar hårgele för lockigt hår till din produktuppsättning, så garanterar jag att du inte kommer att gå tillbaka!

Hårtest

Produkter anpassade för ditt hår

Gör test

För att sammanfatta så är en lockdefinierande kräm en måste-produkt för att få definierade, livfulla och friska lockar. Till skillnad från vanlig hårgel är curl gel särskilt utformad med näringsgivande ingredienser som återfuktar och skyddar lockigt hår, utan att torka ut det eller orsaka friss.

I den här artikeln har du lärt dig att när du använder en hårgele för lockigt hår, så ska du undvika produkter som innehåller uttorkande alkohol, silikoner eller mineralolja som kan orsaka ansamlingar och tynga ner håret. Välj istället specifika geler för lockigt hår som är utformade med återfuktande och bra ingredienser som främjar hårväxt och skyddar mot skada från värme och luftfuktighet.

Ett av mina favorittips är att använda en kombination av en lockkräm och en curl gel för att skapa en mjukare stadga och mer definierade lockar. Med rätt produkter och tekniker kan du uppnå vackra och hälsosamma lockar som kommer att efterlämna dig mer självsäker i dina lockar än någonsin förr. Så ta dig tiden att ta reda på vilken curl gel som är bäst för ditt lockmönster, bemästra stylingteknikerna och omfamna dina naturliga och vackra lockar!

Våra kunder säger

Utmärkt

Relaterade inlägg

Se alla artiklar
 • Sidenörngott eller bambu örngott? 4 anledningar till att välja bambu!

  Sidenörngott vs. bambu örngott: Vilket är bäst för håret?

 • Sulfatfritt schampo: hur väljer man ett bra schampo utan sulfater?

  Schampo utan sulfater: Hur man hittar det bästa sulfatfria schampot

 • Bästa produkterna för lockigt hår: Allt du behöver veta

  Bästa produkterna för lockigt hår: Allt du behöver veta

 • Vad är co-washing? Så tvättar du håret med balsam

  Vad är co-washing? Så tvättar du håret med balsam

 • Detox schampo: så gör du en detox för håret

  Detox schampo: 4 fördelar med att göra en detox för håret

Se alla artiklar