Lockkräm vs. Mousse: Hur får man lockigt hår?Se alla artiklar

Lockkräm vs. Mousse: Hur får man lockigt hår?

Om du är en av dem som har naturligt lockigt hår, så vet du att det kan vara svårt att hitta produkter som verkligen fungerar för din textur. De rätta produkterna kan ge dig ditt livs bästa lockar, medan fel produkter kan efterlämna ditt hår torrt och frissigt. Det är därför det är viktigt att hitta produkter som behandlar dina lockar på rätt sätt.

Tillsammans med ett bra schampo och balsam, kan den rätta lockkrämen eller moussen för lockigt hår göra att du mycket lättare får dina drömlockar.

Det kan vara svårt att veta om du ska välja en lockkräm eller en mousse för lockigt hår, och det är därför vi skapat den här artikeln! Fortsätt att läsa för att få svaren på följande frågor; “Vilken lockkräm är bäst för texturerat hår?” och “Kan jag använda en lockkräm till rakt hår?”

Innehållsförteckning

Vad är en lockkräm?

En lockdefinerande kräm gör precis vad den säger, den hjälper till att definiera och förstärka ditt hårs naturliga textur. De är vanligtvis utformade med en fuktgivande emulsion av vatten, naturliga oljor och aloe vera, som är ingredienser håret älskar. En kräm för lockigt hår arbetar genom att belägga håret med en tunn film som hjälper till att jämna ut hårets yttersta skikt. Detta gör att dina lockar inte trasslar sig och skapar istället en jämn yta som gör det möjligt för lockarna att bli studsigare och mer definierade. Den bästa lockkrämen kommer även att hålla håret återfuktat samt skydda det mot skada.

Vem bör använda en lockkräm?

Alla med texturerat hår kan använda en lockkräm. Från subtila vågor till krulliga lockar, kan kräm för lockigt hår hjälpa till att förstärka ditt naturliga hår utan att tynga ner det. Med det sagt, den bästa lockkrämen kommer arbeta för att stärka och återfukta ditt hår långsiktigt, medan produkter av lägre kvalitet kommer tynga ner både dig och dina lockar.

Texturerat lockigt hår

Hur får man lockigt hår om man har rakt hår? Vi pratar mer om det senare. För nu ska vi ta en titt på skillnaderna mellan en kräm för lockigt hår och en mousse för lockigt hår.

Lockkräm vs. Mousse för lockigt hår

Även om de båda till namnet låter ganska lika så finns det några viktiga skillnader mellan en lockkräm och mousse för lockigt hår. Förutom skillnader i textur och densitet, så finns det en skillnad i vad varje produkt kan göra för ditt hår.

Även om både en kräm- och mousse för lockigt hår kommer att hjälpa till med att definiera lockar och skydda dem från friss, så kommer en mousse att ge håret mer volym, särskilt vid rötterna. Dessutom är mousse fördelaktigt om du bor i en fuktigare miljö då den hjälper till att hålla all friss i schack.

Fördelar

5 fördelar med att använda lockkräm

Låt oss titta närmare på vad rätt lockkräm kan göra för ditt hår.

1. En lockkräm kommer att förstärka ditt vågmönster

Frågan är; hur får man lockigt hår mer definerat? Oavsett om dina vågor är mjuka eller mer krulliga så kommer den bästa lockkrämen att efterlämna ditt naturliga vågmönster förstärkt och definierat. Detta kan vara till särskild hjälp när du vill återuppliva och fräscha upp lockarna mellan tvättar. Fukta bara håret en aning och krama håret från mellanlängderna till topparna.

2. En lockkräm förhindrar friss

Ingen tycker om friss, och som tur är kommer en bra lockkräm att hålla frissiga hårstrån i schack hela dagen. Inga fler justeringar mitt på dagen behövs!

3. En lockkräm håller håret återfuktat

Tack vare de naturliga oljorna och andra näringsgivande ingredienser, som finns i lockkrämer, kommer ditt hår att bli mycket mer återfuktat och jämnt efter varje användning, vilket hjälper till att stärka och skydda ditt hår från skada. Om fuktbevaring är en hög prioritet för dig, rekommenderar vi att du provar vår Curl Crush™ Defining Cream!

HairLust - Curl Crush™ Defining Cream HairLust - Curl Crush™ Defining Cream

Curl Crush™ Defining Cream

Leave-in lockkräm som vårdar håret, motverkar friss och framhäver lockar.

189 kr

Läs mer

4. En lockkräm främjar glans

Kräm för lockigt hår kan även vara en effektiv glansförstärkare. Då produkten arbetar för att jämna ut hårets yttersta skikt, kommer fukt att ta sig lättare igenom hela hårstrået och skapa en naturlig glans.

5. En lockkräm ger dig en definierad frisyr som inte blir stel

En av de bästa sakerna med att använda en lockkräm är att de hjälper till att ge en bra definition utan att skapa ett stelt hår. Om du någon gång använt en lockgelé tidigare, så har du troligen märkt att håret kan kännas knastrigt. Det beror på att gelén låser dina lockar på plats genom att skapa en stelhet och måste kramas bort för att få de mjuka och fina lockarna vi alla vill ha. Men med en krämprodukt behöver du inte göra på det viset!

Hur får man lockigt hår om man har rakt hår?

Som vi nämnde tidigare, så finns det inte direkt en lockkräm för rakt hår. En kräm för lockigt hår kommer endast ge resultat för hår som redan är naturligt lockigt eller vågigt.

Men om du kommer på dig själv med att kämpa med kraftlösa och supertunna hårstrån, så kan en mousse för lockigt hår hjälpa dig att få den volym-boost du strävar efter. Tillsammans med ett lätt schampo och balsam, kan rätt mousse ge nytt liv till livlösa hårstrån och lyfta håret från rötterna. Men det finns inget behov av att spendera tid på att prova en lockkräm för rakt hår!

HairLust - Curl Crush™ Shampoo HairLust - Curl Crush™ Shampoo

Curl Crush™ Shampoo

Sulfatfritt schampo för lockigt hår som skonsamt rengör hår och hårbotten.

229 kr

Läs mer
HairLust - Curl Crush™ Conditioner HairLust - Curl Crush™ Conditioner

Curl Crush™ Conditioner

3-i-1 balsam till lockigt hår: använd som co-wash, leave-in eller vanligt balsam.

229 kr

Läs mer

5 fördelar med att använda en mousse för lockigt hår

1. Mousse för lockigt hår förstärker ditt vågmönster

Precis som en lockkräm kan en mousse hjälpa till att omedelbart ge dina lockar den boost de behöver för att bli definierade och separerade.

2. Mousse för lockigt hår ger dina rötter ett lyft och boostar volym

En bra sak med mousse är att den har den extra fördelen att den är en volymgivande produkt. Om du vill ha extra stadga och volym som håller hela dagen, bör du välja en mousse för lockigt hår!

3. Mousse för lockigt hår hjälper till att bekämpa luftfuktighet

Till skillnad från en kräm för lockigt hår, kan en mousse för lockigt hår hjälpa till att hindra friss från att uppstå (även i fuktiga väderförhållanden!).

4. Mousse för lockigt hår främjar glans och definition

Många mousseprodukter har redan tillsatta ingredienser för att boosta glans och kan få håret att se fylligare, studsigare och mer glänsande ut än när man bara använder schampo och balsam.

5. Mousse för lockigt hår är mångsidigt

En bra bra mousse kan i princip fungera som en lockkräm för rakt hår. De är väldigt mångsidiga och kan därför användas för att ge volym, även när du inte har så mycket naturliga lockar att arbeta med.

Det är även ganska vanligt för både krämer och mousser att användas tillsammans för optimal definition och återfuktning. Var inte rädd för att experimentera för att ta reda på vad som fungerar bäst för just ditt hår!

Dessa hacks kommer hjälpa dig att definiera dina lockar

Vill du ha fler locktips? Prova dessa hårvårds-hacks till lockigt hår.

Få lockar med hjälp av Heatless Curls Kit

I stället för att använda värmeverktyg som en locktång för att få en perfekta lockar eller lockar över natten så kan du nu locka håret utan värme och säga hejdå till värmeverktyg. Med Heatless Curls Kit kan du skapa naturliga, vackra lockar helt utan värme och är ett enkelt sätt att hjälpa ditt hår att hålla sig skadefritt, särskilt om du vill ge ditt hår en paus eller har skört eller färgbehandlat hår. Tips är att använda Heatless Curls Kit tillsammans med Curl Crush™ Defining Cream för mer definierade och livliga lockar!

HairLust - Bamboo Heatless Curls Kit HairLust - Bamboo Heatless Curls Kit

Bamboo Heatless Curls Kit

Få mjuka, glänsande lockar under natten utan att använda skadliga värmeverktyg.

249 kr

Läs mer

Avlägsna produktansamlingar

Även om du använder de bästa produkterna, så kommer du inte att se resultat om ditt hår tyngs ner av en massa ansamlingar och produktrester. Se till att du arbetar med en ren hårbotten genom att använda sulfatfri Scalp Delight™ Detox Scrub varje vecka. Och ja, den är även godkänd för curly girl-metoden om du undrade det.

För en lite extra lyxig behandling, älskar vi att applicera vår hårbottenskrubb tillsammans med vår Scalp Delight™ Scalp Massage Brush för att stimulera blodflödet och varsamt avlägsna döda hudceller och produktansamlingar.

HairLust - Scalp Delight™ Detox Scrub HairLust - Scalp Delight™ Detox Scrub
Snabbsäljande ⚡️

Scalp Delight™ Detox Scrub

Uppfriskande hårbottenskrubb till torr, kliande eller fet hårbotten.

249 kr

Läs mer

Applicera medan håret är blött

När du använder en kräm för lockigt hår är det viktigt att arbeta med produkten medan ditt hår är blött eller fuktigt. Lockar aktiveras som bäst när de är blöta, så när du arbetar in produkten i fuktigt hår, hjälper du till att definiera lockarna för dagen.

Skapa studsiga lockar

Den rätta krämen kommer att täcka håret och hjälpa till att skapa ”glidet” som ger dina lockar dess studs. Att skapa glidet innebär att man hittar rätt mängd av produkten för ditt hår. Börja med att applicera en liten mängd från dina mellanlängder till topparna och se hur det fungerar. Därefter, om dina lockar uppvisar tecken på torrhet och friss, tillsätt mer.

Lufttorka ditt hår

För att hjälpa till att hålla dina lockar mjuka och hälsosamma, rekommenderar vi att man använder så lite värme som möjligt. Ett enkelt sätt att göra det är att lufttorka håret eller att linda in det i en bambuhandduk för att torka över natten!

HairLust - Bamboo Hair Towel Wrap, White HairLust - Bamboo Hair Towel Wrap, White
Spara upp till 10%

Bamboo Hair Towel Wrap, White

Hårturban till håret gjort av bambu som skonsamt torkar håret efter duschen.

119 kr

Läs mer
HairLust - Bamboo Hair Towel Wrap, Pink HairLust - Bamboo Hair Towel Wrap, Pink
Spara upp till 10%

Bamboo Hair Towel Wrap, Pink

Hårturban till håret gjort av bambu som skonsamt torkar håret efter duschen.

119 kr

Läs mer

Byt till en bättre borste

Istället för att använda en vanlig hårborste, rekommenderar vi att man endast använder bredtandade hårborstar, alternativt dina fingrar för att reda ut lockigt hår. Hårborstar skapar friss, så såvida du inte vill se ut som prinsessan Mia Thermopolis innan hennes förändring, så föreslår vi att du undviker dem!

Skydda ditt hår över natten

Visste du att våra örngott antingen kan skada eller skydda håret? Det är faktiskt sant. Ett bra bambuörngott kan förhindra trassel och hår som bryts av medan du sover.

HairLust - Silky Bamboo Pillowcase, Pearl White HairLust - Silky Bamboo Pillowcase, Pearl White
Spara upp till 10%

Silky Bamboo Pillowcase, Pearl White

Bambuörngott med en silkeslen och mjuk textur som skyddar ditt hår och din hud.

249 kr

Läs mer
HairLust - Silky Bamboo Pillowcase, Cameo Pink HairLust - Silky Bamboo Pillowcase, Cameo Pink
Spara upp till 10%

Silky Bamboo Pillowcase, Cameo Pink

Bambuörngott med en silkeslen och mjuk textur som skyddar ditt hår och din hud.

249 kr

Läs mer

Ingredienser att se upp för

Om du handlar den bästa lockkrämen eller en mousse för lockigt hår, se till att produkterna du använder inte innehåller följande ingredienser!

Silikon och mineraloljor

Även om silikon tekniskt sett är säkert att använda på hår, så kan det göra att håret blir svagare och tråkigare med tiden. Dessutom ansamlas silikon enkelt i hårbotten och tynger ner håret. Det är därför produkter som inte innehåller dessa ingredienser utgör en stor del av curly girl-metoden!

När det gäller mineraloljor, om du ser dem i ingredienslistan så är det bäst att undvika dessa produkter. De är kända för att orsaka irritation och allergiska reaktioner, särskilt om du har en känslig hårbotten.

HairLust - Curl Crush™ Hair Mask HairLust - Curl Crush™ Hair Mask

Curl Crush™ Hair Mask

Hårinpackning för lockigt hår med den perfekta balsansen mellan protein och fukt.

249 kr

Läs mer
HairLust - Curl Crush™ Defining Cream HairLust - Curl Crush™ Defining Cream

Curl Crush™ Defining Cream

Leave-in lockkräm som vårdar håret, motverkar friss och framhäver lockar.

189 kr

Läs mer

Uttorkande alkoholer

En del alkoholer är bra för vårt hår, men de flesta är kemikalier som du vill hålla dig borta ifrån. Ingredienser såsom benzyl, etanol, isopropyl eller etylalkohol anses vara uttorkande medel som kan beröva ditt hår på essentiell och naturligt producerad fukt – något lockigt hår behöver mycket av för att bibehålla hälsosamma lockar! Även om det kanske låter bra för de av oss som kämpar med oljiga hårstrån så skapar dessa ingredienser bara problem för lockigt hår.

Dubbelkolla ingredienserna på alla produkter du väljer för att säkerställa att de inte innehåller dessa uttorkande medel.

Sulfater

Du bör även välja en kräm för lockigt hår som inte innehåller sulfater. Även om det finns i många produkter så kan sulfater orsaka att håret bryts av eller blir väldigt torrt – två saker som personer med lockigt hår inte vill ha. Dessutom kan sulfater orsaka rodnad och irritation i hårbotten.

Som tur är, i takt med att fler människor blir medvetna om sulfaternas skadliga effekter, bestämmer sig fler och fler varumärken för att begränsa dess användning.

Här kan du läsa mycket mer om hur du hittar det bästa schampot utan sulfater, silikon och parabener.

HairLust - Curl Crush™ Shampoo HairLust - Curl Crush™ Shampoo

Curl Crush™ Shampoo

Sulfatfritt schampo för lockigt hår som skonsamt rengör hår och hårbotten.

229 kr

Läs mer
HairLust - Curl Crush™ Bundle HairLust - Curl Crush™ Bundle
Snabbsäljande ⚡️
Spara 20%

Curl Crush™ Bundle

Komplett uppsättning med produkter för lockigt hår, förser lockar med fukt och minskar friss.

1.104 kr

883 kr

Läs mer

Slutligen, för att sammanfatta hur man får lockigt hår mer definierat och friskt, kan den rätta lockkrämen kan hjälpa dig att ta ditt redan vackra hår till en ny nivå. Från extra glans till mer volym och definition, en bra kräm eller mousse kan ta fram det bästa ditt hår har att erbjuda utan att du behöver spendera allt för mycket tid på att styla det. Vilken lockdefinierande produkt kommer du att testa först?

Våra kunder säger

Utmärkt

Relaterade inlägg

Se alla artiklar
 • Bästa produkterna för lockigt hår: Allt du behöver veta

  Bästa produkterna för lockigt hår: Allt du behöver veta

 • Hvad er Curly Girl Metoden? Sådan kommer du i gang med metoden

  Vad är Balsammetoden? Så kommer du igång med metoden

 • Sidenörngott eller bambu örngott? 4 anledningar till att välja bambu!

  Sidenörngott eller bambu örngott? 4 anledningar till att välja bambu!

 • Sulfatfritt schampo: hur väljer man ett bra schampo utan sulfater?

  Schampo utan sulfater: Hur man hittar det bästa sulfatfria schampot

 • Solskydd för håret: Därför är det viktigt med UV skydd för håret

  Solskydd för håret: Därför är det viktigt med UV skydd för håret

Se alla artiklar