Heatless Curls: Lockar håret utan värme steg-för-stegSe alla artiklar

Heatless Curls: Locka håret utan värme skonsamt med bambu

Vem drömmer inte om lockigt hår? Oavsett om du ska på en fest eller bara stanna hemma hela dagen, hjälper vackra lockar dig att skapa en snygg och avslappnad look.

Innehållsförteckning

Ett snyggt hår kan förhöja hela din stil, oavsett vilken look du än strävar efter. Om du inte har förmånen att vara född med naturligt vackra lockar, kan det vara utmanande att åstadkomma de mjuka och livfulla lockarna i håret.

Ta mig som exempel. Jag föddes med ett tjockt och rakt hår. Om jag vill ha lockigt hår tar det timmar att använda locktången, och sedan måste jag hoppas på ett bra resultat. Till min stora glädje har jag hittat ett sätt att locka håret utan värme, vilket ger perfekta lockar över natten. Istället för att utsätta mitt hår för skadlig värme, kan jag nu få vackra heatless lockar över natten genom att använda ett värmefritt hårverktyg.

Vill du veta exakt hur dessa heatless curls fungerar? Det är lättare än du tror!

Vad är heatless curls?

Heatless curls är precis vad det låter som! Istället för att använda värmeverktyg som en locktång för att skapa perfekta lockar, kan du nu locka håret utan värme och säga hejdå till värmeverktygen. Behärskandet av heatless curl-tekniker är ett utmärkt sätt att ge ditt hår en välbehövlig paus från värme eller att utforska nya stylingalternativ. Dessutom är heatless curl-metoder extremt enkla att lära sig!

Senare kommer vi att gå igenom en steg-för-steg-guide för heatless curls, men först ska vi diskutera varför det är relevant för dig att lära dig locka håret utan värme.

Fördelar med att locka håret utan värme

Locka hår skador

1. Heatless curls är mer skonsamma för håret

Den främsta anledningen till att jag skulle rekommendera att använda heatless curls utan värme och över natten är för att de är mycket snällare mot ditt hår. Även om det är okej att ibland använda värme på håret, särskilt med ett värmeskydd, kan frekvent användningen av en locktång göra att ditt hår över tid blir skadat och mer benäget att brytas av, utveckla kluvna toppar och se tråkigare ut.

Om du istället väljer att locka håret utan värme, behöver du aldrig oroa dig över att skada dina känsliga hårstrån. Med lite träning kommer du snart att uppnå samma otroliga look som du skulle få med värmeverktyg!

Lockar utan värme är ett enkelt sätt att undvika skador på ditt hår, särskilt om du vill ge ditt hår en paus, har skört eller färgbehandlat hår.

2. Locka håret utan värme är enkelt

En ytterligare fördel med att prova värmefria lockar över natten är att de är extremt enkla att göra! Särskilt med Bamboo Heatless Curls Kit, då du kan linda in ditt hår på mindre än 5 minuter. När du väl fått grepp om det kan du göra det utan att tänka, och varje kväll innan du lägger dig är du redo för en fantastisk hårdag.

Om du är osäker på om de är bekväma att sova med, behöver du inte oroa dig! De är så mjuka att du knappt kommer märka av dem. Det är just det som gör det så fördelaktigt att locka håret under natten!

3. Värmefria hårverktyg är ett hållbart alternativ

Du kanske inte tänker på det, men att använda uppvärmda stylingverktyg dagligen kräver mycket energi, särskilt om du lämnar dem inkopplade hela dagen. Om du vill minska ditt dagliga koldioxidavtryck tipsar vi att du börjar göra värmefria lockar över natten, vilket är ett enkelt sätt att bidra till att minska energiförbrukningen. Dessutom är Bamboo Heatless Curls Kit 100 % cruelty-free och tillverkat av hållbart utvunnen bambu.

4. Locka håret under natten är mer prisvärt

När jag lärde mig locka håret utan värme blev jag förvånad, inte bara över hur mycket tid jag sparade varje dag, utan även över hur mycket pengar jag sparade. Locktänger kan även kosta tusentals kronor, särskilt när du köper högkvalitativa produkter.

Men när jag lärde mig att jag kunde få samma resultat utan dessa redskap, slutade jag att köpa dem. Nu kan jag spara mer pengar och spendera dem på produkter som kommer hjälpa mitt hår att hålla sig hälsosamt i stället för att skada det.

Varför välja heatless curls av bambu?

När det gäller att välja det bästa hårbandet för dina heatless curls, är det viktigt att vara medveten om att alla inte är likadana. Tyvärr är många av dem på marknaden inte bara ineffektiva utan kan också vara mindre skonsamma för ditt hår. Men lugn, vi har gjort jobbet åt dig och hittat det optimala valet: heatless curls av bambu.

Med bambu som ditt val för heatless curls kan du vara säker på att dina lockar kommer att uppskatta det lika mycket som du gör. Med sin lena yta känns det behagligt mot håret och gör det lätt att bära, både dag och natt. Dessutom gör bambumaterialet att ditt hår inte riskerar att bli frissigt eller statiskt.

Bambu är inte bara bra för ditt hår utan också för miljön och djuren. Bambu är känt för sin snabba tillväxt och minimala klimatpåverkan, vilket gör det till ett utmärkt alternativ.

Så använder du Heatless Curls Kit

Nu när du är nyfiken att få prova heatless curls själv, är det dags ta reda på hur det går till när man lockar håret utan värme. Och oroa dig inte – det är enkelt! Här går vi igenom det steg för steg och du kan även följa med i videon nedan!

 1. Ditt hår ska vara rent och torrt, eller fuktigt. Placera hårbandet högst upp på huvudet så varje ände faller ner på varsin sida av ditt hår. Om du vill kan du fästa hårbandet på plats med en klämma.
 2. Nästa steg är att använda hårbandet och fördela håret i två sektioner. Detta gör att du får jämnt fördelade lockar över natten.
 3. Nu vidare till den roliga delen! För att få till vackra lockar utan värme, börja med att linda in små sektioner av ditt hår runt hårbandet, Lägg till lite extra hår till varje sektion under tiden.
 4. När du är klar med att linda in ditt hår, fäst det med en scrunchie. Jag rekommenderar inte att man använder hårsnoddar då de kan lämna ”bucklor” i ditt hår.
 5. Så enkelt är det att göra lockar utan värme! Du kan nu låta hårbandet sitta i och locka håret under natten eller vänta några timmar innan du tar av hårbandet. Njut sedan av dina livliga lockar gjorda utan värme!

Ett trick jag lärt mig för att få de bästa lockarna utan värme är att använda ett par produkter före och efter du använder ditt värmefria hårverktyg. Innan jag använder mitt värmefria hårverktyg i mitt hår tycker jag om att använda Volume Wizard™ Pre-Styling Spray eller Ocean Water Sea Salt Spray för extra volym och textur. Speciellt om du har rakt hår, kan ett hårspray verkligen hjälpa till att tillföra mer textur och volym till ditt slutresultat.

Och när jag släpper ut mina lockar på morgonen använder jag Final Touch Hair Spray för att se till att allt ser snyggt ut under hela dagen.

Lockar utan värme: Bästa metoderna

Tillsammans med ditt värmefria hårverktyg för att locka håret utan värme, kan du förstärka dina heatless curls genom att preparera ditt hår med ett par produkter på förhand. Här är mina bästa tips om du vill få drömmigt vackra lockar utan värme på bästa sätt.

Curl Crush™ Defining Cream

Om du redan har lite textur i ditt naturliga hår kan du använda Curl Crush™ Defining Cream tillsammans med Bamboo Defining Brush för att skapa definierade lockar och framhäva dina naturliga lockar. Denna leave-in-lockkräm återfuktar, mjukar upp och stärker för mer definierade och livliga lockar! Lär dig mer om fördelarna med att använda en lockkräm här.

Har du rakt hår? Då är nästa två produkterna till dig!

Ocean Water Sea Salt Spray

Oavsett om du vill uppnå beachy lockar eller bara locka håret utan värme på ett klassiskt sätt så är användning av havssaltspray ett enkelt sätt att tillföra mer styrka och textur. Min favorit Ocean Water Sea Salt Spray är lätt att använda och fungerar till alla hårtyper. Dessutom är den berikad med ekologisk aloe vera och andra fuktgivande ingredienser för att hålla ditt hår mjukt och näringsrikt – inga ansamlingar här inte!

Final Touch Hair Spray

Givetvis kräver alla bra frisyrer en perfekt avslutande touch för att få dem att hålla. Final Touch Hair Spray ger håret medium stadga och viktlös glans som håller din frisyr på plats hela dagen. Du kan också prova Mineral Clay Wax om du letar efter en 100% naturlig stylingprodukt som ger starkt fäste och en matt finish.

Hårtest

Produkter anpassade för ditt hår

Gör test

3 frisyrer med heatless curl kit

Upptäck tre fantastiska lockiga frisyrer utan värme i våra lätta videoguides. Oavsett om du har kort eller långt hår, föredrar att ha det uppsatt eller nedsläppt, har vi det du behöver. Lär dig hemligheterna bakom att skapa dessa vackra frisyrer utan att behöva använda värmestylingverktyg.

Långt hår

@hairlust Dreaming of Perfect Curls? Watch how to make magical overnight curls👩🏽‍🦱✨ #overnightcurls #perfectcurls #curlygirl #hairstyle #fyp #cleanhaircare #hairlust ♬ original sound - Brandon

Produkter som används i videon:

Lockig uppsättning

@hairlust Make your bun a little more special🙌💖🤩 #hairstyle #hairtok #bunhairstyle #cleanhaircare #fyp #hairlust

Produkter som används i videon:

Kort hår

Produkter som används i videon:

Så identifierar du värmeskadat hår

Värmeskadat hår typer

Genom att upptäcka ett värmeskadat hår tidigt kan du rätta till problemet innan det blir ett större problem. Nedan nämns flera tecken på ett värmeskadat hår som du bör komma ihåg till nästa gång du kollar ditt hår. Om du märker något av följande tecken, lägg ifrån dig värmeverktygen och prova värmefria lockar istället!

Håravfall

När vårt hår skadas, förskjuts proteinerna som utgör varje hårstrå, vilket resulterar i att bindningarna som håller hårstråna starka bryts ner. Detta kan orsaka håravfall. Vi tappar ungefär 50-100 hårstrån varje dag, men om du noterar att du tappar mer än normalt kan det vara ett tecken på värmeskada. Det finns många saker du kan göra för att hjälpa, till exempel att prova locka håret utan värme för att få den frisyren du vill utan att skada ditt hår ytterligare.

Kluvna toppar

Kluvna toppar är ett av de vanligaste tecknen på skadat hår och är ganska enkla att upptäcka. Det inträffar när håret förlorar elasticitet och fukt, vilket gör att de enkelt bryts. Kluvna toppar börjar i botten på varje hårstrå, men om de inte åtgärdas kan de sprida sig upp längs hårstrået och orsaka att det bryts av. Användandet av vanliga elastiska hårsnoddar kan förvärra problemet. Det är därför viktigt att du använder mjuka scrunchies när du fäster ditt heatless curl hårband, särskilt när du ska locka håret under natten.

Torrhet

Ser ditt hår glänsande eller tråkigt ut efter att du tvättat det? Om det ser tråkigt ut beror det sannolikt på värmeskada. Det är hårstråets hårsäck som bidrar till glans och lyster, men när de skadas är glansen det första som försvinner. Ett matt eller torrt hår kan sedan båda medverka till att håret bryts eller får kluvna toppar.

Blekt färg

Här har du ett tecken på värmeskada som du kanske inte kände till. Om ditt hår är färgbehandlat rekommenderar jag att du håller ett öga på din färg i håret.

Värmeskadat hår har en tendens att inte behålla hårfärg så bra. Detta beror på att skadat hår blir skört och kan då absorbera mer hårfärg än önskat, vilket kan resultera i mörkare hårstrån än förväntat. Dessutom kan färgen blekna snabbare än förväntat, vilket ingen vill. Om du märker att detta inträffar kan det vara dags att lägga åt sidan locktängerna och istället prova heatless curls att locka håret utan värme.

Friss

Trots att en del av oss föds med hår som naturligt går mot det frissiga hållet, är extra friss fortfarande något att se upp med när ditt hår har blivit värmeskadat. Om ditt hår har blivit riktigt svårt att hantera, kan det vara skadat.

En annan sak att se upp med är korta delar av hår som sticker upp. Detta är hårstrån som brutits av på mitten på grund av torrhet. Att vara försiktig med ditt hår och att sova på ett Silky Bamboo Pillowcase kan hjälpa dig att hålla friss borta , tillsammans med att göra lockar utan värme.

Jag vet inte hur det är med dig, men jag kan inte undvika att använda värme helt och hållet, men när jag använder värme skyddar jag alltid mitt hår med en Thermal Shield™ Heat Protectant. Ett värmeskydd hjälper till att förhindra brutna hårstrån och kluvna toppar samtidigt som den tillför en vacker glans till mitt hår.

Nu när du vet hur man lockar utan värme, kan du uppnå de naturligaste lockarna någonsin – och ingen skada är nödvändig!

Vill du också få längre hår? Vi har några bra tips till dig!

Våra kunder säger

Utmärkt

Relaterade inlägg

Se alla artiklar
 • Borste med svinborst vs. vegansk svinborste: Vilken är bättre?

  Borste med svinborst vs. vegansk svinborste: Vilken är bättre?

 • Tips för styling av lockigt hår: Så framhäver du naturliga lockar

  Tips för styling av lockigt hår: Så framhäver du naturliga lockar

 • Sidenörngott eller bambu örngott? 4 anledningar till att välja bambu!

  Sidenörngott vs. bambu örngott: Vilket är bäst för håret?

 • Wet hair look: Så skapar du den populära frisyren steg för steg

  Wet hair look: Så skapar du den populära frisyren steg för steg

 • 5 Fördelar med aloe vera för hår och hårbotten

  Aloe vera för hår och hårbotten: 5 Fördelar och de bästa produkterna

Se alla artiklar