Heatless Curls: Lockar håret utan värme steg-för-stegSe alla artiklar

Heatless Curls: Locka håret utan värme steg-för-steg

Vem drömmer inte om ett mjukt, lockigt hår? Oavsett om du ska på en fest eller bara vara inomhus hela dagen så hjälper vackra lockar dig att skapa en snygg look utan ansträngning.

Innehållsförteckning

Ett snyggt hår kan göra hela din look, oavsett vilken typ av stil du är ute efter. Om du inte har turen att vara född med naturliga vackra lockar så kan det dock vara svårt att få till dessa mjuka, livliga lockar i håret.

Ta mig till exempel. Jag föddes med ett tjockt och rakt hår. Om jag vill ha mitt hår lockigt, tar det timmar att använda locktången och linda hårslingor runt, och sen får jag hoppas på ett bra resultat. Lyckligtvis har jag hittat ett sätt att locka håret utan värme på som ger perfekta lockar över natten. I stället för att slita på mitt hår med skadlig värme, kan jag nu få vackra heatless lockar över natten genom att använda värmefria hårverktyg.

Vill du veta exakt hur dessa heatless curls fungerar? Det är lättare än du kanske tror!

Vad exakt är heatless curls?

Heatless curls är precis vad det låter som! I stället för att använda värmeverktyg som en locktång för att få en perfekta lockar eller lockar över natten så kan du nu locka håret utan värme och säga hejdå till värmeverktyg. Det är en bra teknik att lära sig när du vill ge ditt hår en paus eller bara vill experimentera med en ny lockningsmetod. Dessutom är många lockar utan värme-/heatless curl-metoder extremt enkla att lära sig hur man gör!

Vi kommer att gå in på hur du gör steg-för-steg senare, men först ska vi prata om varför du bör vilja lära dig hur man kan locka håret utan värme från första början.

Anledningar till varför du bör locka håret utan värme

Locka hår skador

1. Heatless curls är hälsosammare för ditt hår

Den förmodligen största anledningen till att jag skulle rekommendera att använda heatless curls utan värme och över natten är för att de är mycket snällare mot ditt hår. Även om det är okej att ibland använda värme på håret tillsammans med ett värmeskydd, så kan användningen av en locktång varje dag göra att du skadar ditt hår över tid och gör det mer benäget att brytas av, att det får kluvna toppar och ser tråkigare ut.

Om du istället väljer att locka håret utan värme, behöver du aldrig oroa dig för att skada dina känsliga hårstrån. Och med lite träning kommer du att få samma otroliga look som du skulle få med alla stylingverktyg med värme!

Att prova heatless curls/lockar utan värme är ett enkelt sätt att hjälpa ditt hår att hålla sig skadefritt, särskilt om du vill ge ditt hår en paus eller har skört eller färgbehandlat hår.

2. Att locka håret utan värme är enkelt

En annan bra fördel med att prova värmefria lockar över natten är att de är superenkla att göra! Särskilt med Bamboo Heatless Curls Kit, då du kan linda in ditt hår på mindre än 5 minuter. När du väl får grepp om det kan du göra det utan att ens tänka, och göra dig klar för en bra hårdag varje kväll innan du lägger dig.

Just det, om du undrade om de är sköna eller ej att sova på så oroa dig inte! De är otroligt mjuka så du kommer inte ens märka att de är där. Det är det som gör det så bra att locka håret under natten!

3. Värmefria hårverktyg är ett hållbart alternativ

Du kanske inte inser det, men att använda uppvärmda värmestylingverktyg dag ut och dag in kan använda mycket energi, särskilt när du lämnar redskapen med kontakten i hela dagen. Om du vill minska ditt dagliga koldioxidavtryck så tipsar vi om att börja göra värmefria lockar över natten, vilket är ett enkelt sätt att hjälpa till på. Dessutom är Bamboo Heatless Curls Kit 100 % cruelty-free och tillverkat av hållbart utvunnen bambu.

4. Att locka håret under natten är mer prisvärt

När jag lärde mig hur man kan locka håret utan värme blev jag förvånad, inta bara över hur mycket tid jag sparade varje dag, utan även hur mycket pengar jag sparade. Att köpa och ersätta locktänger kan kosta tusentals kronor, särskilt när du köper högkvalitativa produkter.

Men när jag lärde mig att jag kunde få samma resultat utan dessa redskap så slutade jag att köpa dem. Nu kan jag spara mer pengar eller spendera dem på produkter som kommer hjälpa mitt hår att hålla sig hälsosamt i stället för att skada det.

Så använder du Heatless Curls Kit steg-för-steg

Nu när du är nyfiken att få prova heatless curls själv, är det dags att lära dig processen hur man lockar håret utan värme (oroa dig inte – det är enkelt). Här går vi genom det steg för steg. Du kan även följa med i videon nedan!

 1. Ditt hår ska vara rent, torrt eller nästan torrt. Placera hårbandet högst upp på huvudet så varje ände faller ner på varsin sida av ditt hår. Om du vill kan du fästa hårbandet på plats med en klämma.
 2. Nästa steg är att använda hårbandet och fördela håret i två sektioner. Detta gör att du får jämnt fördelade lockar över natten.
 3. Nu vidare till den roliga delen! För att få till vackra lockar utan värme, börja med att linda in små sektioner av ditt hår runt hårbandet, Lägg till lite extra hår till varje sektion under tiden.
 4. När du är klar med att linda in ditt hår så fäst med en scrunchie. Jag rekommenderar inte att man använder hårsnoddar då de kan lämna ”bucklor” i ditt hår.
 5. Så här enkel är det att göra lockar utan värme! Du kan nu låta hårbandet sitta i och locka håret under natten eller vänta några timmar innan du tar av hårbandet. Njut sedan av dina livliga lockar utan värme!

Ett trick jag lärt mig för att få de bästa lockarna utan värme är att använda ett par produkter före och efter du använder ditt värmefria hårverktyg. Innan jag använder mitt värmefria hårverktyg i mitt hår tycker jag om att använda Volume Wizard™ Pre-Styling Spray eller Ocean Water Sea Salt Spray för extra volym och textur. Speciellt om du har rakt hår, kan ett par sprayningar verkligen hjälpa till att tillföra mer textur och volym till ditt slutresultat.

Och när jag släpper ut mina lockar på morgonen använder jag Final Touch Hair Spray för att se till att allt ser snyggt ut under hela dagen.

Det bästa sättet att skapa lockar utan värme och textur

Tillsammans med användning av ditt värmefria hårverktyg för att locka håret utan värme kan du förstärka dina heatless curls genom att preparera ditt hår med ett par produkter på förhand. Här är mina bästa tips om du verkligen vill få vackra lockar utan värme på bästa sätt.

Curl Crush™ Defining Cream

Om du redan har lite textur i ditt naturliga hår kan du använda Curl Crush™ Defining Cream tillsammans med Bamboo Defining Brush för att skapa definierade lockar och framhäva dina naturliga lockar. Denna leave-in-lockkräm återfuktar, mjukar upp och stärker för mer definierade och livliga lockar! Lär dig mer om fördelarna med att använda en lockkräm här.

Har du rakt hår? Då är nästa två produkterna till dig!

Ocean Water Sea Salt Spray

Oavsett om du vill uppnå strandiga lockar eller bara locka håret utan värme på ett klassiskt sätt så är användning av havssaltspray ett enkelt sätt att tillföra mer styrka och textur Min favorit. Ocean Water Sea Salt Spray är superlätt och fungerar till alla hårtyper. Dessutom är den berikad med ekologisk aloe vera och andra fuktgivande ingredienser för att hålla ditt hår mjukt och näringsrikt – inga ansamlingar här inte!

Final Touch Hair Spray

Givetvis kräver alla bra frisyrer en perfekt avslutande touch för att få dem att hålla. Final Touch Hair Spray ger håret medium stadga och viktlös glans som håller din frisyr på plats hela dagen. Eller prova Mineral Clay Wax om du letar efter en 100% naturlig stylingprodukt som ger starkt fäste och en matt finish.

Hårtest

Produkter anpassade för ditt hår

Gör test

Så identifierar man värmeskadat hår

Värmeskadat hår typer

Att upptäcka ett värmeskadat hår tidigt kan hjälpa dig att rätta till det innan det blir ett stort problem. Här kommer flera tecken på ett värmeskadat hår som du bör komma ihåg nästa gång du kollar ditt hår. Om du märker något av följande tecken, lägg ifrån dig värmeverktygen och prova värmefria lockar i stället!

Håravfall

När vårt hår skadas, nedflyttas proteinerna som utgör varje hårstrå, och då bryts banden som håller hårstråna starka ner. Detta kan orsaka håravfall. Vi tappar 50-100 hårstrån varje dag, men om du noterar att du tappar mer än normalt så kan det vara ett tecken på värmeskada. Det finns många saker du kan göra för att hjälpa, exempel att prova locka håret utan värme för att få den frisyren du vill utan att skada ditt hår ytterligare.

Kluvna toppar

Kluvna toppar är ett av de vanligaste tecknen på skadat hår och är ganska enkla att upptäcka. Det inträffar när håret förlorar elasticitet och fukt, vilket gör att de enkelt bryts. Kluvna toppar börjar i botten på varje hårstrå. Men om de lämnas okontrollerade kan de sprida sig upp till hårets topp och leda till att det bryts. Vanliga elastiska hårsnoddar kan göra kluvna toppar ännu värre, och det är därför det är viktigt att använda mjuka scrunchies när du fäster ditt hårband när du ska locka håret under natten.

Torrhet

Ser ditt hår glänsande eller tråkigt ut efter att du tvättat det? Om det ser tråkigt ut beror det sannolikt på värmeskada. Det är dina hårstråns hårsäckar som bidrar till dess glans och lyster, men när dessa skadas är glansen det första som försvinner. Ett matt hår eller torrhet kan sedan båda medverka till att håret bryts eller får kluvna toppar.

Blekt färg

Här har du ett tecken på värmeskada som du kanske inte kände till. Om ditt hår är färgbehandlat så rekommenderar jag att du håller ett öga på din färg i håret.

Grejen med värmeskadat hår är att det inte kan behålla färg särskilt bra. Detta beror på att skadat hår ofta blir mer skört, vilket innebär att det kan absorbera mer hårfärg än vad som är avsett och efterlämna dig med mörkare hårstrån. Din färg kan även blekna snabbare än förväntat, vilket ingen önskar. Om du märker att detta händer kan det vara dags att ställa locktängerna åt sidan och prova att locka håret utan värme med heatless curls i stället.

Friss

Trots att en del av oss föds med hår som naturligt går mot det frissiga hållet, är extra friss fortfarande något att se upp med när ditt hår har blivit värmeskadat. Om ditt hår har blivit riktigt svårt att hantera så kan det vara skadat.

En annan sak att se upp med är korta delar av hår som sticker upp. Detta är hårstrån som brutits av på mitten på grund av torrhet. Att vara försiktig med ditt hår och att sova på ett Silky Bamboo Pillowcase kan hjälpa dig att hålla friss borta , tillsammans med att göra lockar utan värme.

Jag vet inte hur det är med dig, men jag kan inte undvika att använda värme helt och hållet. Men när jag använder värme så skyddar jag alltid först mitt hår genom att använda Thermal Shield™ Heat Protectant. Den hjälper till att förhindra brutna hårstrån och kluvna toppar samtidigt som den tillför en vacker glans till mitt hår.

Nu när du vet hur man lockar utan värme kan du uppnå de naturligaste lockarna någonsin – ingen skada är nödvändig.

Vill du också få längre hår? Vi har några bra tips till dig!

Våra kunder säger

Utmärkt

Relaterade inlägg

Se alla artiklar
 • Bästa hårvårdsprodukterna i resestorlek + Hårvårdstips på språng

  Bästa hårvårdsprodukterna i resestorlek + Hårvårdstips på språng

 • De bästa fuktgivande hårinpackningarna för torrt och skadat hår: 6 favoriter

  De bästa fuktgivande hårinpackningarna för torrt och skadat hår: 6 favoriter

 • De 8 bästa pH-balanserade milda schampona - Allt om hudens och hårets pH-värde

  De 8 bästa pH-balanserade milda schampona - Allt om hudens och hårets pH-värde

 • 20 presenttips till kvinnor och män: De bästa hårvårdsset och presentboxar

  20 presenttips till kvinnor och män: Bästa hårvårdsset och presentboxar

 • Koffeinschampo - fungerar det? Fördelar med kaffe och koffein för hår

  Koffeinschampo - fungerar det? Fördelar med kaffe och koffein för hår

Se alla artiklar