Hur får man långt hår snabbt? 9 metoder för att få längre hårSe alla artiklar

Hur får man långt hår snabbt? 9 metoder för att få håret att växa snabbare

Det är många som har drömmen om att få långt hår, men hur får man längre hår? För att spara till långt hår krävs det vanligtvis en ordentlig portion tålamod. Men det innebär inte att du inte kan skynda på processen...

Undrar du hur du kan spara till långt hår och få håret att växa snabbare? Då har du kommit till rätt plats. Även om vi inte kan säga hur man får längre hår över en natt (även om vi önskar att det vore möjligt!), så kan vi förse dig med bevisade metoder för att främja hälsosam hårtillväxt. Så om du vill veta hur man får långt hår och fylligt hår så fortsätt att läsa!

Innehållsförteckning

Hårväxtcykeln: Grunderna

Innan vi kan prata om hur man får längre hår, måste vi förklara grunderna till hur hår växer. Det är lättare att spara ut håret när man har förståelse för processen.

Hur växer håret?

Ditt hår växer från dina hårsäckar, som finns i din hårbotten. Varje person har runt 100 000 hårsäckar i sin hårbotten och i var och en av dessa hårsäckar växer ett hårstrå!

Om du försöker spara till långt hår kan det vara bra att veta hårets olika växtfaser. Håret växer i fyra olika faster nämligen:

Växtfaser

 • 1. Den anagena eller hårväxtfasen som varar i mellan två och sju år
 • 2. Den katagena eller övergångsfasen som endast varar i två eller tre veckor
 • 3. Den telogena eller vilofasen som varar i tre månader
 • 4. Den exogena fasen, som även är känd som håravfallsfasen

Hur snabbt växer håret?

I genomsnitt växer håret 0,5 cm till 1,7 cm i månaden, dock beror graden ditt hår växer på flera faktorer såsom ålder, genetik och kön.

Varför slutar ditt hår att växa?

Ibland kan olika former av håravfall (såsom androgen alopecia) sakta ner eller stoppa håret från att växa helt och hållet.

Men i många fall är långsam hårväxt resultatet av dåliga hår- och hårbottenvanor. För om du inte tar väl hand om din hårbotten så kan dina hårsäckar inte prestera maximalt! På samma sätt, om du inte tar ordentligt hand om ditt hår, kan du uppleva att det bryts av som i sin tur hindrar ditt hår från att se längre ut, även om det växer i en hälsosam takt.

Nyckeln till framgång, när det gäller att få långt hår snabbt, är att förlänga hårets växtfas i dess livscykel och samtidigt förebygga att håret inte bryts av.

Så om du vill spara ut håret är nyckeln att förlänga hårväxtfasen i hårcykeln samtidigt som du förhindrar att hårstrån bryts av. En bättre förståelse för hårets livscykel, en bra och näringsrik hårvård, både in- och utifrån samt lite extra kärlek till din hårbotten kommer kunna hjälpa dig att få ditt hår att växa snabbare.

Fortsätt att läsa för att ta reda på hur du kan komma närmre drömmen om långt och friskt hår!

Före och efter Hairlust

Hairlust før og efter
Före
Nuvarande resultat
Hairlust før og efter
Före
Nuvarande resultat
Hairlust før og efter
Före
Nuvarande resultat
Hairlust før og efter
Före
Nuvarande resultat
Hairlust før og efter
Före
Nuvarande resultat

*Resultaten kan variera från person till person.

Se alla recensioner

Få håret att växa snabbare: ingredienser att titta efter

Följ en hälsosam rutin

Om du vill spara till långt hår så behöver du först veta lite om vilka ingredienser som kan hjälpa håret att växa. Så om du undrar hur du får långt hår kan du börja med att titta efter produkter som innehåller följande ingredienser:

Applicera myntaolja i din hårbotten

Om du vill få långt hår snabbt, kan du applicera myntaolja i hårbotten. Då den appliceras på huden förbättras cirkulationen. Det är goda nyheter för alla som vill spara ut håret eftersom ökat blodflöde till hårsäckarna kan hjälpa till så att man får längre hår. Varför? Det är för att blod bär med sig alla näringsämnen och syre som är nödvändigt för regelbunden hårväxt. Så ju mer blod du kan leverera till dina hårsäckar desto bättre förutsättningar skapar du för att spara ut håret!

Vill du prova det själv? Vi rekommenderar Grow Perfect™ Thickening Spray som kombinerar ekologisk myntaolja med andra växtingredienser som stärker, fuktar och reparerar både håret och hårbotten. Och skapar optimala förhållanden för hälsosam hårväxt så du kan spara till långt hår.

Väck dina hårsäckar med koffein

När du frågar dig själv "Hur får man längre hår?" så tror du kanske inte koffein är svaret. Men tro det eller ej, samma koffein som du har i ditt kaffe eller te kan även främja hårväxt. Koffein arbetar för att hjälpa dig att få längre hår genom att blockera DHT, ett hormon som bidrar till håravfall. Likt myntaolja kan koffein även öka blodcirkulationen i hårsäckarna.

Ge dina hårstrån näring med protein

Om du inte kan spara ut håret på grund av att det bryts av, så kan protein vara lösningen. Ditt hår är trots allt gjort av protein! Så att applicera protein till ditt hår kan hjälpa till att återställa en hälsosam och stark struktur som är motståndskraftig för att håret bryts. Dock kommer många typer av protein inte att fungera för att reparera håret på grund av att molekylstorleken är för stor för att penetrera hårstrået. Att använda mikroproteiner från växtbaserade källor är hemligheten bakom hur du kan få långt hår snabbt. Detta eftersom de här mikroproteinerna är så små att de enkelt når de delar av hårstrået som behöver dem mest.

Så när du handlar ska du leta efter produkter såsom Protein Repair™ Hair Mask, som innehåller Dynagen™ och Gluadin® Kera-P LM i ingredienslistorna. Dessa mikroproteiner tillsätts speciellt för att stärka håret och hjälpa det att växa långt och starkt utan att gå av.

Minska håravfall med extrakt av basilikarot

Extrakt från basilika, även känt som RootBioTec™, utvinns från basilikaplantan. Förutom att smaka bra så är basilika en kraftfull växt med antioxidanter och näringsämnen som kan hjälpa dig spara ut håret. När den appliceras i hårbotten har RootBioTec™ visat sig minska håravfall med 31 % efter bara två månaders användning!

Förläng hårets växtfas med ärtgroddsextrakt

För att få långt hår snabbt så ska du, som sagt, förlänga hårets växtfas. AnaGain™, ett derivat från ärtgroddar är en annan nyckelingrediens om du vill veta hur du kan få långt hår snabbt. AnaGain™ arbetar genom att öka antalet hårstrån i växtfasen, vilket i sin tur minskar håravfall och hjälper dig få längre hår. Det innebär en ökning på 78% i hårväxt på bara 3 månader!

Få långt hår snabbt: 6 bevisade metoder

Nu när du vet vad du ska titta efter när du handlar produkter så är det dags att prata om hårvård! Om du vill veta hur du kan få längre hår, så kan en anpassning av sättet du vårdar ditt hår på vara nyckeln. Så hur får man långt hår? Läs och lär om våra rekommenderade metoder!

Metod #1: Följ en hälsosam rengöringsrutin

Om du vill veta hur du kan spara ut håret så behöver du först och främst veta hur du tvättar ditt hår. Allvarligt talat så kan sättet du tvättar ditt hår på göra en enorm skillnad mellan fina och starka hårstrån och torra och livlösa lockar.

Först och främst ska du se till att du använder ett schampo och ett balsam som främjar ditt mål att spara till långt hår. Vi rekommenderar Hairlust Grow Perfect™ Duo, som är speciellt utvecklat för att främja hårväxt för tunt hår. Eller om ditt problem är att du har skadat, slitet hår som vägrar växa, så kanske Split Fix™ Duo är ett alternativ.

Därefter är det dags att bedöma hur ofta du tvättar ditt hår. Om du tvättar ditt hår för ofta riskerar du att det torkas ut, vilket i sin tur gör att det är mer benäget att brytas av. Men att tvätta ditt hår för sällan kan resultera i ansamlingar i hårbotten som täpper till hårsäckarna och saktar ner hårväxten. För att få längre hår med rätt tvätt-rutin gäller det att hitta rätt balans.

Vi rekommenderar att du tvättar ditt hår mellan 2 och 3 gånger i veckan beroende på ditt hårs behov, och helst med ett sulfatfritt schampo.

När du tvättar ditt hår ska du alltid skölja det med kallt vatten (varmt vatten kan torka ut ditt hår, lämna det skört och benäget att brytas av). Och hoppa aldrig över balsam!

Metod #2: Torka smart

Om du vill lära dig hur man får längre hår, så ska du veta att det är extremt viktigt att du hanterar ditt hår på rätt sätt efter en tvätt. Håret är som känsligast när det är blött, så det kan vara klokt att torka håret med en bambuhandduk istället för en bomullshandduk. Bambu har mjukare fibrer än bomull, och det är även mer absorberande. Det innebär mindre frissigt hår och avbrutna hårstrån!

Om du vill torka eller styla håret då och då med värme (jag vet att vi alla gör det!) kom ihåg att alltid använda ett värmeskydd. Min favorit är vår Thermal Shield™ Heat Protectant.

När du är redo att reda ut håret, så använd en bredtandad kam eller Wet Hair Detangler Brush, som är en hårborste som inte sliter på håret och är särskilt utformad för att reda ut blött hår utan skada det.

Metod #3: Behandla din hårbotten

Alla som vill veta hur man kan få längre hår bör vara extra uppmärksam på detta steg! Som vi nämnt tidigare så växer håret från hårsäckarna som finns i hårbotten. Dessvärre gör människor ingenting för att behandla sin hårbotten!

En sak man kan göra är att införa en hårbottenskrubb i sin rutin, såsom Hairlust Scalp Delight™ Detox Scrub. Denna exfolierande produkt avlägsnar varsamt produktrester, överflödigt talg och döda hudceller som kan täppa till hårsäckarna och hindra hårväxt. Dessutom innehåller den ingredienser som främjar hårväxt som rosmarinbladolja (en studie från 2015 visade att rosmarinolja kan ge liknande hårväxtresultat som minoxidil) och Gluadin® Kera-P LM. För att maximera dina resultat, använd din detox-skrubb med vår Scalp Delight™ Scalp Massage Brush, som har mjuka och flexibla piggar i silikon som säkerställer varsam exfoliering och stimulering av hårbotten.

Vi rekommenderar även att du provar vår Grow Perfect™ Thickening Spray. Den här unika produkten hjälper att främja hårbottens hälsa med en kombination av myntaolja, aloejuice och mikroproteiner. Genom att lugna hårbotten och förse den med näring hjälper denna behandling till med att främja hälsosammare hår på lång sikt. Den arbetar även för att skapa ett hår som ser fylligare ut på kort sikt genom att boosta hårvolym vid rötterna!

Metod #4: Ge håret näring från insidan och ut

Om du vill veta hur du kan få långt hår snabbt så kan vi meddela att det inte enbart hjälper att man ökar blodflödet till hårbotten så länge man inte konsumerar tillräckligt med näringsämnen från första början! Det är därför det är så viktigt att äta en kost som är hälsosam för håret. Den inkluderar:

 • Magra proteiner (kycklingbröst, bönor, linser)
 • Mycket frukt och grönsaker (särskilt de med gröna blad!)
 • Hälsosamma fetter (som avokado, lax och nötter)

För att säkerställa att du får i dig alla nödvändiga näringsämnen för att få längre hår, kan du även överväga att ta ett hårtillskott som våra Hairlust Hair Formula Gummies for Women. Dessa goda hårvitaminer är fullproppade med biotin, kisel, folsyra, vitamin C och zink – samtliga behövs för en hälsosam hårväxt. Dessutom är de veganska och gjorda på naturliga ingredienser så du vet att de är bra för dig. Men om gummies inte är din stil så finns våra hårtillskott även tillgängliga i en extra stark kapselform. (Inte övertygad? Läs vårt inlägg “Kosttillskott till håret - Fungerar det verkligen?”)

Metod #5: Fukt, fukt och mer fukt!

Om du vill spara ut håret kan vi inte understryka vikten av fukt tillräckligt mycket! Ett fuktat hår är ett starkt hår. Och som du redan vet så är nyckeln till att få längre hår att undvika att det bryts av. Så vi rekommenderar användning av vår Split Fix™ Hair Mask 1 eller 2 gånger i veckan. Denna ekologiskt certifierade behandling tillför näring och fukt till uttorkade hårstrån från utsidan med en kombination av näringsgivande växtextrakt.

Ge ditt hår näring hela dagen med Split Fix™ Leave-in Conditioner som återfuktar och fyller på håret för att förhindra kluvna toppar, friss och skada.

Metod #6: Påbörja en hårritual innan sovdags

Vill du veta hur man får långt hår snabbt? Då kan svaret ligga i sättet du sover! Precis som du följer en daglig hårvårdsrutin, bör du även ha en nattlig hårvårdsrutin:

 • Börja med att borsta igenom ditt hår för att stimulera blodflödet till hårbotten och distribuera naturligt fuktgivande oljor från din hårbotten till ditt hår.
 • Därefter sätter du upp håret i en lös frisyr, som en lös fläta eller löst uppsatt hår. Tips: Använd Hair Rings snarare än vanliga hårklämmor i metall för att förhindra att håret bryts av när du sover.
 • Slutligen byter du ut ditt örngott och påslakan i bomull till ett Silky Bamboo Pillowcase och Silky Bamboo Duvet Cover. Bambuns lena textur förhindrar att friss eller tovor utvecklas under natten. På så sätt vaknar du upp till ett finare och mer hälsosamt hår. Dessutom torkar inte bambu ut ditt hår på samma sätt som bomull gör. Så nu kan du säga farväl till skört hår och hej till att få längre hår!

Hårtest

Produkter anpassade för ditt hår

Gör test

Top 3 produkter för att få längre hår:

Nu är du medveten om vilka ingredienser du bör leta efter och hur du kan förbättra din hårvårdsrutin, men det är lika viktigt att välja rätt produkter för att hjälpa dig att uppnå längre hår. Dessa produkter kan vara avgörande för att du ska kunna gå från axellångt hår till vackert, långt hår.

1. Hårtillskott

För att främja tillväxten behöver du ge håret näring inifrån. Med en rik kombination av biotin, folsyra och andra väsentliga näringsämnen, utgör kosttillskott som Hairlust Hair Formula Gummies, en solid grund för att främja hälsosam hårväxt inifrån och ut. Dessa gummies stödjer hårets tillväxtcykel, vilket med tiden resulterar i ett starkare och längre hår. Som en extra bonus är de dessutom otroligt goda!

2. Naturliga Håroljor

Användning av naturliga håroljor som Moisture Hero™ Hair Oil är avgörande för att uppnå ett längre hår. Denna silikonfria hårolja återfuktar och stärker håret från rot till topp, vilket minskar risken för kluvna toppar och ger ditt hår möjlighet att växa längre och friskare.

3. Djupverkande Hårmasker

Ge ditt hår extra fukt med djupverkande behandlingar. Oavsett om du vill stärka skadat hår eller återfukta torrt hår, tränger dessa masker djupt in i hårstrået för att återställa vitalitet och elasticitet. Prova Split Fix™ Hair Mask en gång i veckan för att bibehålla fuktbalansen och förebygga skörhet, vilket bidrar till att ditt hår växer sig längre och starkare.

Vi hoppas att vi har besvarat alla dina frågor om hur du kan få håret att växa snabbare!

Våra kunder säger

Utmärkt

Relaterade inlägg

Se alla artiklar
 • Håravfall under klimakteriet? Orsaker, förebyggelse och behandlingar

  Håravfall under klimakteriet? Orsaker, förebyggelse och behandlingar

 • Har du öm hårbotten? 6 behandlingar som hjälper mot irriterad hårbotten

  Har du öm hårbotten? 6 behandlingar som hjälper mot irriterad hårbotten

 • Vad orsakar håravfall hos kvinnor? 8 skäl till kvinnligt håravfall

  Vad orsakar håravfall hos kvinnor? 8 skäl till kvinnligt håravfall

 • Hur får man håret att växa snabbare? 5 enkla tips och produkter

  Hur får man håret att växa snabbare? 5 enkla tips och produkter

 • Vitaminer för håret som funkar: De 14 bästa hårvitaminerna!

  Vitaminer för håret som funkar: De 14 bästa hårvitaminerna!

Se alla artiklar