Ögonbrynsserum: Få fylliga, vackra bryn med serum för ögonbrynenSe alla artiklar

Ögonbrynsserum: Få fylliga, vackra bryn med serum för ögonbrynen

Ögonbrynstrender har genomgått markanta förändringar under de senaste åren. 2000-talets nästintill obefintliga ögonbryn ser ut att vara långt borta! Nu är skönhetsidealet mer inriktat på tjocka och fylliga ögonbryn - ”au natural”. Om du vill lära dig hur du får fylligare ögonbryn ska du läsa vidare.

Tjocka, yppiga ögonbryn är definitivt inne just nu. Dessvärre är inte alla genetiskt välsignade med så mycket på ögonbrynsområdet. Några av oss (och med ”några av oss” menar jag ”mig”) kanske har noppat ögonbrynen för mycket i yngre år och lever fortfarande med konsekvenserna.

De goda nyheterna? Vi behöver inte acceptera tunna ögonbryn för evigt! Det finns massor av knep för att främja ögonbrynens tillväxt.

Om du vill lära dig hur du får fylligare ögonbryn, ska du fortsätta läsa. Jag kommer visa dig precis hur du använder ett ögonbryn serum, och hur du väljer det bästa serumet för ögonbryn. Dessutom kommer jag dela med mig av några före- och efterbilder av ögonbryn!

Innehållsförteckning

Hur växer ögonbryn?

Innan vi går in på hur man får fylligare ögonbryn behöver vi först prata om hur ögonbrynen faktiskt växer och varför du kan ha tunna ögonbryn.

Håren i våra ögonbryn och på resten av kroppen växer från hårsäckar. Håret får näring från blodkärl som sitter i hårroten och ger håret den näring det behöver för att växa. Likt håret på ditt huvud, växer ögonbryn i en cykel med en växtfas, en vilofas och en fas då hårstrån faller av. Alla hårstrån i ögonbrynen har sin egen, individuella tillväxtcykel. Således befinner sig alla hårstrån i olika stadier. Detta innebär att du inte plötsligt tappar allt ditt ögonbrynshår samtidigt, utan istället alltid har hår i ögonbrynen. Av samma anledning är det också normalt att kontinuerligt tappa några hårstrån, precis som det är helt normalt att tappa några ögonfransar och mellan 50-100 hårstrån på huvudet dagligen.

Tillväxtfasen i ögonbrynen är dock betydligt kortare än hårets tillväxtfas på huvudet. Därför blir dina ögonbryn aldrig långa!

Det kan finnas många anledningar till att du har tunna, sparsamma ögonbryn:

anledningar till att du har tunna, sparsamma ögonbryn

1. För mycket noppande

Att noppa ögonbrynen är ett effektivt sätt att fixa dina ögonbryn på. Men om du noppar dem lite väl mycket, kan du få tunna ögonbryn i slutändan. Varför är det så? För att när du noppar ögonbrynen skadas dina ögonbryns hårsäckar. Om du noppar dem för mycket, kan de små hårstråna till slut sluta att växa ut. Men misströsta ej! Till och med de allra tunnaste ögonbrynen kan se tjockare ut med hjälp av ett ögonbryn serum (mer om det senare).

2. Genetik

En del har helt enkelt bara naturligt tunna ögonbryn! Dessutom kan nyansen på dina ögonbryn göra en stor skillnad för hur de framstår. Även om du har tjocka ögonbryn, kanske de inte ser fylliga ut om de är ljusa.

3. Sjukdom

Vissa sjukdomar såsom metaboliska sjukdomar kan få dig att tappa ögonbryn. Om du misstänker att dina tunna ögonbryn är resultatet av en sjukdom, prata med din läkare om dina alternativ för återväxt av ögonbrynen.

Vad är ett serum för ögonbryn?

Det finns många olika metoder för att få vackra ögonbryn som är både snabbare och dyrare än ett ögonbrynsserum. 3D-ögonbryn, kosmetiska tatueringar, färgning och smink är bara några exempel. Men när du ständigt utsätter dina ögonbryn för hårda kemikalier, hjälper du inte att bygga och stärka dina naturliga ögonbryn - tvärtom.

För ett bestående och naturligt resultat är det därför mycket bättre att använda ett bra serum för ögonbryn med många effektiva men naturliga ingredienser som kan ge dig fylliga och vackra ögonbryn som varar.

Precis som med håret på huvudet måste dina ögonbryn också få näringsämnen för att bli fylliga och starka. Varje dag utsätts våra ögonbryn för slitage när vi exempelvis plockar och sminkar dem. Dessutom är ögonbrynen extra utsatta för uttorkning och yttre faktorer som vind, väder och solljus.

Ett ögonbrynsserum är en vårdande produkt som är utformad för att göra ögonbrynen tjockare och starkare. De flesta arbetar genom att förse befintliga ögonbryn med fukt och främja ny hårväxt. De flesta serumen kommer med en borste så du enkelt kan applicera produkten på dina ögonbryn.

Givetvis, likt alla andra skönhetsprodukter, är inte alla ögonbrynsserum gjorda på samma sätt!

Fungerar verkligen ögonbrynsserum?

Detta är den viktigaste frågan för de som letar efter information om hur man får fylligare ögonbryn! Vi har alla hört talas om fördelarna med att använda ett ögonbrynsserum. Men fungerar det verkligen för återväxt av ögonbryn?

Du ska dock vara medveten om att även det bästa ögonbrynsserumet inte kommer att förvandla tunna ögonbryn till Instagram-vänliga och buskiga ögonbryn över en natt. Dock kan ett bra serum för ögonbryn hjälpa till att göra det bästa av vad du har genom att skapa optimala förhållanden för tillväxt samtidigt som det skyddar dina befintliga ögonbryn. Förutom att få ett recept, så är ögonbryn serum den bästa lösningen för alla som vill veta hur man får fylligare ögonbryn.

Men kom ihåg att de inte fungerar över natten. Förvänta dig åtminstone fyra veckors väntetid innan du märker några resultat.

Vem kan ha nytta av att använda ett serum för ögonbryn?

Jag är ett stort fan av ögonbrynsserum. Om du uppfyller något av följande kriterier, tror jag att även du kan ha nytta av att använda ett serum för ögonbryn:

 • Du har skadade eller försvagade ögonbryn
 • Du tappar överdrivet mycket hår från ögonbrynen
 • Du har fläckiga ögonbryn
 • Du har tunna ögonbryn, oavsett om det är naturligt eller på grund av att du noppat för mycket
 • Du vill ha tjockare ögonbryn
 • Du vill spendera mindre tid på att applicera ögonbrynssmink

Om du inte är nöjd med dina ögonbryn och vill förbättra återväxten, kan ett serum för ögonbryn vara till hjälp.

Så väljer man bäst ögonbrynsserum

Så med alla de serum för ögonbryn som finns på marknaden, hur väljer man det ögonbrynsserum som är bäst?

Ingredienser att titta efter:

Jag rekommenderar att man väljer en produkt som innehåller en eller fler av följande ingredienser:

 • Peptider – Korta kedjor av aminosyror som är viktiga byggstenar i proteinerna kollagen, elastin och keratin, som utgör både hud och hår. Proteiner som ligger till grund för hudens och hårets elasticitet och styrka. Därför kommer peptider i ett ögonbrynsserum att kunna stärka och främja ögonbryns tillväxtcykel och optimera dina ögonbryns tillväxt.
 • Växtextrakt – Jag rekommenderar att man väljer lugnande växtextrakt såsom aloe vera för att mjukgöra sköra ögonbryn och förebygga att de faller av.
 • Koffein – Koffein är vetenskapligt bevisat att främja hårväxt. Leta efter koffein som utvunnits från naturliga källor som kaffefröolja när du köper serum för ögonbryn.
 • Hyaluronsyra – Hyaluronsyra är en av de bästa ingredienserna för att återfukta uttorkad hud och hår.
 • CAPIXYL™ – Har du hört talas om CAPIXYL™? Om inte så är det dags att du gör det! CAPIXYL™ är ett peptidkomplex som är härlett från rödklöver. I kliniska studier har CAPIXYL™ visat sig förbättra hårets densitet. Om du letar efter ett hårväxtserum som faktiskt fungerar, så ska du definitivt leta efter denna otroliga ingrediens!

När du ska köpa det bästa ögonbrynsserumet, så finns det även ett par ingredienser du bör undvika:

Prostaglandinanaloger

Prostaglandinanaloger är kemiska föreningar som har hormonella effekter. Prostaglandinanaloger förekommer i många frans och bryn serum. Även om de kan hjälpa håret att växa, så har de även många biverkningar som inkluderar irritation, mörkare hud och för tidigt åldrande i ögonområdet. Prostaglandinanaloger kan även ändra färgen på dina ögon! Dessutom är de inte säkra att använda när man är gravid eller när man ammar. Av den anledningen är prostaglandinanaloger förbjudna i flera länder, inklusive Kanada och Sverige.

Visste du att användning av prostaglandinanaloger i frans- och ögonbrynsserum är förbjudiet i många länder, bl.a. Sverige och Canada?

Syntetiska prostaglandiner

Syntetiska versioner av prostaglandinanaloger sägs dela en del av samma biverkningar. Syntetiska prostaglandinanaloger kan säljas under många namn, inklusive:

 • Isopropyl cloprostenate
 • Isopropanol Phenyl-hydroxyl-pentene Dihydroxy-cyclopentyl-heptenate
 • Dichloro Dihydroxy Difluoro Ethylcloprostenolamide Trifluoromethyl
 • Dechloro Ethylprostenolamide

Se därför till att du kollar ingredienslistan innan du köper ett ögonbrynsserum.

Det bästa ögonbrynsserumet enligt mig

Nu när du vet vad du ska leta efter när du väljer det bästa ögonbrynsserumet, så ska jag säga vilken min absoluta favorit är: Hairlust Superb Brow Eyebrow Enhancing Serum. Enligt min mening är produkten det bästa serumet för ögonbryn på marknaden.

Till skillnad från många andra serum för ögonbryn, är detta växtförstärkt och utan några otäcka ingredienser. Dessutom är det utformat med ingredienser som är vetenskapligt bevisade att främja hårväxt, likt CAPIXYL™, Protectagen™, Pisum Sativum Peptide, och kaffefröolja.

Hairlust Superb Brow Eyebrow Enhancing Serum arbetar genom att stärka och skydda befintliga ögonbryn och främja kontinuerlig tillväxt av nytt hår. Det bästa? Du kommer märka resultat på så lite som 4 veckor och du behöver inte oroa dig för irritation eller några andra otäcka biverkningar som andra serum för ögonbryn kan ha.

Det är därför Hairlust Superb Brow Eyebrow Enhancing Serum är mitt val som det bästa ögonbrynsserumet.

Men även om det inte finns några skadliga ingredienser i Hairlust Superb Brow Eyebrow Enhancing Serum, så är det bäst att prata med din läkare innan du använder en ny produkt om du är gravid eller ammar.

Vad händer om jag är van vid ett serum baserat på prostaglandin?

De hormonella effekterna från prostaglandinanaloger är ansvariga för hårväxtegenskaperna hos prostaglandinbaserade serum för ögonbryn. Dessvärre kan dina ögonbryn vänja sig vid detta externa tillskott av hormoner. Så om du slutar använda ett prostaglandinbaserat serum för ögonbryn, kan du uppleva snabbt håravfall.

Dock är håravfallet temporärt. Då dina hårsäckar återgår till sin normala funktion, bör den vanliga hårväxten återkomma. Så om du byter från ett prostaglandinbaserat serum för ögonbryn, till ett ögonbrynsserum utan prostaglandiner, så se till att du ger dina ögonbryn tillräckligt med tid för att normalisera sig innan du bedömer ditt resultat.

Så får man fylligare ögonbryn: 6 tips som fungerar

1. Tillför ett Serum för ögonbryn till din hudvårdsrutin

Tillför ett Serum för ögonbryn till din hudvårdsrutin

Om du vill veta hur man får fylligare ögonbryn, så finns det inget som slår det bästa ögonbrynsserumet. Men även om du använder bäst ögonbrynsserum, kommer du inte att se några resultat om du inte är konsekvent. Enligt min åsikt är det bästa sättet att utveckla en ny vana, genom att koppla den till en redan befintlig.

Så jag rekommenderar att man applicerar serum för ögonbryn på morgonen och kvällen efter att man rengjort sitt ansikte. Tips: vänta i fem till tio minuter för produkten att torka innan du applicerar smink!

2. Mjukgör dina ögonbryn

Mjukgör dina ögonbryn

Även om Superb Brow Eyebrow Enhancing Serum är fullpackad med fuktgivande ingredienser som aloe vera, så skadar det inte någon med lite extra mjukgörning. Ett enkelt sätt att mjukgöra dina ögonbryn är att applicera ricinolja regelbundet. Doppa en ren spoolieborste i oljan och borsta sedan dina ögonbryn. Ricinolja mjukgör inte bara dina ögonbryn, utan det finns även anekdotiska bevis på att ricinolja kan hjälpa med återväxt av ögonbryn.

3. Ät en hår-hälsosam kost

Ät en hår-hälsosam kost

Dina ögonbryn är bara hår, så det är logiskt att om man äter en kost som är bra för ditt hår, så kommer det även främja återväxt av ögonbrynen. För att säkerställa att du äter alla de rätta näringsämnena för hårväxt, ta ett hårväxttillskott Hair Formula Gummies for Women. Dessa tillskott är utformade med hårälskande vitaminer och mineraler som biotin, folsyra och zink.

4. Sluta noppa

Sluta noppa

Säg efter mig: lägg bort pincetten! Om du vill ha återväxt av ögonbrynen så är det viktigt att man låter sina ögonbryn växa i åtminstone två månader. Detta kommer att göra det möjligt för dig att få en full bild av dina ögonbryns växtmönster innan du formar dem igen.

5. Tona dem

Tona dem

Om du har ljust färgade ögonbryn så kan toning av dem vara ett enkelt sätt att få ögonbryn som ser fylligare ut. Toning av ögonbryn erbjuds av många salonger, eller så kan du köpa ett gör-det-själv-kit.

6. Använd fiber-gel till ögonbrynen

Använd fiber-gel till ögonbrynen

Ett enkelt och icke-permanent sätt att få tjockare ögonbryn är genom att använda en fiber-gel till ögonbryn. En sådan gel har jättesmå fibrer som klämmer sig fast till dina ögonbryn, vilket gör att de ser tjockare och fylligare ut.

Ögonbrynsserum: Före och efter?

Du behöver inte ta mig på mitt ord! Dessa resultat talar för sig själva.

Hairlust eyelash serum before after

Mina ögonfransar då?

Jag vill bara snabbt gå in på de andra ögoninramande håren: dina ögonfransar. Många av ögonbrynstillväxt-koncepten kan faktiskt även tillämpas till dina ögonfransar. På samma sätt som användning av bäst ögonbryn serum kan hjälpa dig att få fylligare ögonbryn, kommer användning av det bästa ögonfransserumet hjälpa dig att få längre ögonfransar. Min favorit är Hairlust Superb Lash Eyelash Enhancing Serum. Precis som Hairlusts ögonbrynsserum, använder detta serum för ögonfranstillväxt varsamma om än kraftfulla ingredienser för att främja fransar som ser längre och vackrare ut.

Och om du vill förbättra växten av dina ögonbryn och ögonfransar, har Hairlust också ett Frans och bryn serum Set!

Kom ihåg att vara konsekvent då det är nyckeln till återväxt av ögonbrynen. Genom att följa dessa enkla tips för återväxt av ögonbrynen och regelbundet använda ett ögonbryn serum, bör du märka att du får fylligare ögonbryn inom ett par månader.

Våra kunder säger

Utmärkt

Relaterade inlägg

Se alla artiklar
 • Shampoo mod hårtab

  Bästa schampo mot håravfall: Här är min rekommendation

 • Hur man tuperar håret med en tuperingsborste: Steg för steg guide

  Hur man tuperar håret med en tuperingsborste: Steg för steg guide

 • Borste med svinborst vs. vegansk svinborste: Vilken är bättre?

  Borste med svinborst vs. vegansk svinborste: Vilken är bättre?

 • Tips för styling av lockigt hår: Så framhäver du naturliga lockar

  Tips för styling av lockigt hår: Så framhäver du naturliga lockar

 • Sidenörngott eller bambu örngott? 4 anledningar till att välja bambu!

  Sidenörngott vs. bambu örngott: Vilket är bäst för håret?

Se alla artiklar