Tappar du mycket hår? Fullständig guide du måste läsa om du tappar hårSe alla artiklar

Tappar du mycket hår? Fullständig guide du måste läsa om du tappar hår

Känner du igen dig i känslan av att plötsligt tappa större mängder hår och att det samlas mycket hår i duschavloppet varje gång du tar en dusch, och har du också ställt dig frågan “Varför tappar jag så mycket hår? Lider jag av håravfall?”. Innan du låter paniken komma ikapp dig är det viktigt att poängtera att alla någon gång kommer att uppleva att de tappar mycket hår. Men om du plötsligt tappar mycket mer än vanligt så finns det många saker du kan göra åt det. Läs vidare här för att lära dig om håravfall och vad som anses vara normalt.

Upplever du också att du fäller mycket hår och nästan hittar hår överallt där du rör dig? Direkt från kudden och favorittröjan till en blockering i duschavloppet och en hårborste som alltid är full av hår? Jag har borstat igenom håret flera gånger och därefter funderat på om jag tappar för mycket hår och om jag kanske borde göra något åt ​​det.

Enligt English Association of Dermatologists är det helt normalt att tappa mellan 30-150 hårstrån om dagen som en del av hårets naturliga livscykel.

Men hur vet du om hårstråna i avloppet är ett resultat av att du bara tappar normalt, eller om det verkligen är håravfall? Läs vidare och bli mycket klokare på varför du tappar mycket hår. Dessutom får du våra bästa råd om hur du förhindrar håravfall.

Innehållsförteckning

Definitionen av normalt håravfall

Om du tappar mycket hår, hur vet man om det är för mycket? Här är definitionen av normalt håravfall:

Att tappa mycket hår är en normal och nödvändig del av hårets växtcykel. Som vi nämnt är det normalt att tappa 50 till 150 hårstrån per dag. Det kanske låter mycket, men en människa har i genomsnitt 100.000 till 150.000 hårstrån på huvudet samtidigt. Det är därför helt normalt att du tappar 30-150 hårstrån om dagen och det kommer inte att synas på hårets tjocklek, och även om du känner att du ser tappat hår runt omkring dig kommer det inte att synas på ditt hår.

För att få en förståelse för normalt håravfall, och varför vi tappar mycket hår är det viktigt att först prata om hårets växtcykel:

Hårväxt (och håravfall) sker i en kontinuerlig cykel bestående av fyra huvudsakliga faser. De 100.000 till 150.000 hårstråna på ditt huvud befinner sig alltid i olika delar av den cykeln. Det är positivt då det innebär att du inte tappar allt hår på en gång!

Så här fungerar hårets växtcykel:

Hair Growth Phase

1. Anagena- eller hårväxtfasen

Anagen Growth Phase

Under den första fasen av hårets växtcykel delas cellerna i hårsäckarna snabbt, vilket resulterar i ny hårväxt. 80-90 procent av håret befinner sig i den anagena fasen av hårets växtcykel. Denna fas varar mellan två och sju år, och längden på den anagena fasen avgör hur länge ditt hår kan växa. Många faktorer påverkar längden av den anagena fasen, inklusive genetik, näring, ålder och allmän hälsa. Det bästa sättet att stoppa håravfall är genom att ha sunda vanor. Detta då din hälsa kan påverka hårets växtfas (mer om det senare).

2. Katagena fasen eller övergångsfasen

Catagen Growth Phase

När håret når sin maximala längd börjar det att frigöra sig hårroten för att sedan bli inaktivt och börja krympa till ett så kallat "club hair". Håret rör sig samtidigt upp mot hudbarriären. När håret frigör sig från hårroten, förlorar det också blodtillförseln och kommer därför inte längre att få näring inifrån eller växa kunna vidare. Denna övergångsfas är den kortaste fasen i hårets livscykel och varar cirka 3-4 veckor. Endast cirka 1% av ditt hår är vanligtvis i denna fas åt gången.

3. Telogena fasen eller vilofasen

Telogen Growth Phase

Trots att ett club hair vilar är det fortfarande fäst i skalpen, och ett nytt hårstrå börjar växa under det. Det nya hårstrået kommer så småningom att ta dess plats. Denna period varar i cirka 3-4 månader. Under denna fas får håret inte längre blodcirkulation och all aktivitet stoppas. Därför kallas denna fas också vilofasen. Cirka 14% av dina hårsäckar kommer att vara i vilofasen åt gången. Vilofasen är en del av avvisningsfasen (den exogena fasen).

4. Exogena fasen eller håravfallsfasen

Exogen Growth Phase

Håravfallsfasen är den sista fasen i hårets växtcykel. Under denna fas frigörs club hair och faller av. Varje hårstrå faller av när det når denna fas i växtcykeln. När ett hår kommer till den exogena fasen finns det inget du kan göra för att förhindra att håret faller av.

Efter den exogena fasen återgår hårsäcken till den anagena fasen och bildar ett nytt hårstrå som legat under det som man kallar club hair. Sedan upprepas processen om och om igen!

HairLust - Hair Growth Formula Tablets HairLust - Hair Growth Formula Tablets
Spara upp till 50%

Hair Growth Formula Tablets

Hårtabletter för kvinnor, rika på essentiella vitaminer, mineraler och aminosyror.

349 kr

Läs mer
HairLust - Hair Growth Formula Tablets for Men HairLust - Hair Growth Formula Tablets for Men
Spara upp till 50%

Hair Growth Formula Tablets for Men

Hårtabletter för män, berikade med vitaminer, mineraler och aminosyror.

349 kr

Läs mer

Håravfall vs. hårtapp

Att man tappar hår är en normal och nödvändig del av hårets växtcykel men om du tappar hår i en större mängd än 150 hårstrån om dagen, kan det vara så att du drabbats av håravfall.

Många typer av håravfall uppstår eftersom en överdriven mängd hårsäckar går från tillväxtfasen till den katagena övergångsfasen samtidigt, då hårstrån 4-5 månader senare faller av vid ungefär samma tidpunkt. Detta kan ha bero på många olika saker som t.ex.fysisk eller psykisk stress, sjukdom, medicinering, förlossning, drastisk viktminskning eller liknande är mycket vanliga orsaker till att hårsäcken går in i övergångs- och vilofasen i förtid. När du tappar mycket hår på detta sätt, där onormalt stora mängder hår ramlar av ungefär samtidigt, kan håret både kännas och verka tunnare än det normalt är. I sådana fall kommer det att kategoriseras som håravfall.

Om du upplever håravfall ställer du dig definitivt frågan: "Varför tappar jag så mycket hår?" Det ska jag självklart svara på här:

Varför tappar jag så mycket hår?

Personer med lockigt hår har en tendens att tappa mer hår än dem med rakt, tunt eller fint hår. Att de tappar mycket hår beror dels på hårtypen och dess genetik, men också att de har en tendens att använda mer värmeredskap i form av plattänger, vilket kan vara mycket skadligt för håret. Hög värme gör håret torrt och bräckligt då det tar bort dess naturliga fukt, vilket leder till att man tappar hår i större utsträckning. Har du längre hår är risken också större att du tappar mycket hår då det är mer utsatt för dagligt slitage.

Dessutom finns det som sagt nästan oräkneliga orsaker till håravfall eller att man tappar mer hår än vanligt. Vi har pratat lite om att ett antal olika faktorer kan tvinga håret in i övergångsfasen för tidigt och den absolut vanligaste anledningen till att män och kvinnor tappar mycket hår och upplever håravfall är dock mer kopplat till hormoner och gener:

I de flesta fall är anledningen till att man tappar hår ett resultat av androgeniskt håravfall, även känt som manligt eller kvinnligt håravfall. Att tappa hår på detta sätt är inte direkt kopplat till hårets växtcykel utan till ett visst hormon. I detta fall förminskar ett hormon som heter DHT hårsäckarna till dess att de slutar producera hår helt och hållet. När hårsäckarna förminskas faller håret av och då kan man uppleva att man tappar mycket hår utan att det växer ut något nytt.

En annan orsak till att man tappar mycket hår är hårstyling eller användning av alltför hårda hårprodukter. Använder du värme- och stylingverktyg som t.ex. fön, locktång och plattång ofta blir inte håret bara torrt och skadat, det kan också leda till att du skadar hårsäckarna och riskerar att slita av friskt hår. På samma sätt kan för hårda hårvårdsprodukter, med mycket hårda kemikalier i dem som till exempel; SL -sulfater, parabener och ftalater, inte bara torka ut huden i hårbotten utan också skada hårsäckarna och göra att håret går in i övergångsfasen i förtid.

En sista anledning som är värd att nämna är kost och livsstil, då även det kan orsaka håravfall. Om du inte täcker kroppens behov av bra näringsämnen, vitaminer och proteiner i din kost, försvagas hårsäckarna och håret blir torrt, trist och krusigt eller i värsta fall faller av. Att du tappar mycket hår kan därför helt enkelt bero på din kost och livsstil.

Om du tappar mycket hår eller är du bara är mer nyfiken på orsakerna till håravfall och hur du behandlar det på bästa möjliga sätt, läs vår artikel här om de vanligaste orsakerna till håravfall hos både män och kvinnor.

Det kan ses på ditt hår om din kropp inte trivs! Man kommer långt med hälsosam kost och en aktiv livsstil.

6 tecken på att du tappar för mycket hår

Om du tappar mycket hår, hur vet du då om det är vanligt hårtapp eller om du faktiskt drabbats av håravfall? Nedan ser du ett par tecken att vara uppmärksam på:

 • Fläckvist håravfall - Att tappa cirkulära fläckar med hår kan vara ett tecken på ett medicinskt tillstånd som heter alopeci areata. Om du upptäcker att du tappar mycket hår på detta fläckiga sätt, bör du kontakta din läkare. I de flesta fall kommer håret tillbaka efter några månader eller kanske år.
 • Högt hårfäste -Något av det första män märker när de tappar hår, är att hårfästet börjat flytta sig uppåt. Detta är ett tecken på androgenetiskt håravfall.
 • Tunn krona - Ett annat tecken på att man tappar mycket hår som man är att kronan blir märkbart tunnare.
 • Sporadisk håravfall: - Hos kvinnor uppträder håravfall mestadels som en enstaka uttunning över hela håret, och kvinnor får därför mycket sällan bestämt kala fläckar i hårbotten. Istället kan kvinnor upptäcka att de fäller mycket hår på hela huvudet, och hela håret blir därför tunnare med tiden. Andra kännetecken på kvinnligt håravfall och hur man förebygger eller behandlar det kan du läsa mycket mer om i den här artikeln om håravfall hos kvinnor.
 • Tunnare hästsvans - Kvinnor med långt hår kan märka att de tappar hår om diametern på deras hästsvans minskas tydligt.
 • Extra hår faller av - Om du noterar mer hår än vanligt på din kudde, i din hårborste eller i duschavloppet kan det vara så att du drabbats av överdrivet håravfall.

Före och efter HairLust

Hairlust før og efter
Före
Nuvarande resultat
Hairlust før og efter
Före
Nuvarande resultat
Hairlust før og efter
Före
Nuvarande resultat
Hairlust før og efter
Före
Nuvarande resultat
Hairlust før og efter
Före
Nuvarande resultat
Hairlust før og efter
Före
Nuvarande resultat

*Resultaten kan variera från person till person.

Se alla recensioner

Lyckligtvis är kroppen så smart att den säger ifrån när något är fel. Därför, om du tappar mycket hår kan det vara en av kroppens många små tecken och symtom på att det är något du bör ändra eller göra något åt.

Om du känner igen dessa tecken av håravfall, tala med din dermatolog. Din läkare kan diagnostisera orsaken till ditt håravfall och hjälpa dig med en behandlingsplan för hur du ska stoppa det.

Så undviker du att du tappar hår: 8 tips

Även om du tappar hår utan att vara drabbad av håravfall, kan det vara väldigt irriterande och det blir svårt att nå de mål du har med håret. För att tappa mindre hår och minska håravfall kan man förbättra den anagena fasen med följande tips:

Undvik att du tappar hår tips #1 Ät en balanserad kost

Eat a Balanced Diet

Ett friskt hår börjar inifrån och därför är det väldigt viktigt att äta en kost som är rik på många vitaminer, mineraler och andra näringsämnen som är hårfrämjande för att undvika att du tappar hår.

För att boosta din hårväxtfas och undvika att du tappar hår bör du ha som mål att äta en kost som är rik på magra proteiner, hälsosamma fetter samt mycket frukt och grönsaker.

Är du osäker på vilka livsmedel som är bäst för att inte tappa hår? Prova dessa:

 • Ägg
 • Magra proteiner som kyckling och fisk
 • Hälsosamma fetter som avokado och olivolja
 • Mörka bladgrönsaker
 • Frukter och grönsaker rika på C-vitamin, som apelsin och paprika
HairLust - Hair Growth Formula Gummies HairLust - Hair Growth Formula Gummies
Spara upp till 50%

Hair Growth Formula Gummies

Sockerfria vitaminer till håret för kvinnor, med naturlig smak av jordgubbar.

349 kr

Läs mer
HairLust - Hair Growth Formula Gummies for Men HairLust - Hair Growth Formula Gummies for Men
Spara upp till 50%

Hair Growth Formula Gummies for Men

Sockerfria tuggvitaminer för håret för män, rika på biotin, som vårdar håret.

349 kr

Läs mer

Om du inte är så glad för ägg eller helt enkelt inte klarar av att ta en tugga kål till, så prova ett tillskott för hårväxt.

Tillskotten från Hairlust är skapade med alla de vitaminer och mineraler som dina hårsäckar behöver, inklusive 500 mcg av hårväxtens frälsare biotin. För att sätta det i perspektiv, skulle du behöva äta 500 ägg dagligen bara för att få i dig samma mängd biotin genom din kost! Dessutom är tillskotten från Hairlust veganska, allergivänliga och de innehåller inga artificiella färger eller smaker.

Genom att förse dina hårsäckar med de vitaminer och mineraler de behöver, maximerar du den anagena fasen och därmed tappar du mindre hår.

Hairlusts tillskott för hårväxt finns i 4 varianter:

HairLust - Hair Growth Formula Gummies HairLust - Hair Growth Formula Gummies
Spara upp till 50%

Hair Growth Formula Gummies

Sockerfria vitaminer till håret för kvinnor, med naturlig smak av jordgubbar.

349 kr

Läs mer
HairLust - Hair Growth Formula Gummies for Men HairLust - Hair Growth Formula Gummies for Men
Spara upp till 50%

Hair Growth Formula Gummies for Men

Sockerfria tuggvitaminer för håret för män, rika på biotin, som vårdar håret.

349 kr

Läs mer
HairLust - Hair Growth Formula Tablets HairLust - Hair Growth Formula Tablets
Spara upp till 50%

Hair Growth Formula Tablets

Hårtabletter för kvinnor, rika på essentiella vitaminer, mineraler och aminosyror.

349 kr

Läs mer
HairLust - Hair Growth Formula Tablets for Men HairLust - Hair Growth Formula Tablets for Men
Spara upp till 50%

Hair Growth Formula Tablets for Men

Hårtabletter för män, berikade med vitaminer, mineraler och aminosyror.

349 kr

Läs mer

Det är dock viktigt att poängtera att ett kosttillskott för håret ska ses som ett komplement till en hälsosam kost och livsstil. Även om du tar kosttillskott påverkas du fortfarande som vanligt av vad du äter.

Undvik att tappa hår #2: Använd produkter med bevisad effekt:

Brug aktiver med dokumenteret effekt

Det finns ett flertal olika produkter som är utformade för att främja hårets anagentillväxtfas, vilket gör att håret växer snabbare och mer effektivt. Hair Growth Serum innehåller 4 ingredienser för hårväxt: Redensyl ™, CAPIXYL ™, RootBioTec ™ och Anagain ™. Dessa fyra tekniker fungerar var och en genom att stimulera hårsäckarna, främja tillväxt av nytt hår och minska håravfall.

Undvik att du tappar hår tips #3: Minska på värmen

Turn Down the Heat

Om du tappar mycket hår är det möjligt att det beror på att du stylar ditt hår för ofta med allt för hög värme. Därför bör du minska användningen av värmeverktyg för håret, men om du verkligen inte kan vara utan dem i vardagen, skruva ner värmen när du använder dem. Daglig värmestyling gör stor skada på hårstråna och efterlämnar dem känsliga. Så småningom kommer de känsliga hårstråna skadas och det kan göra att du tappar hår.

För att minska risken för att du tappar mycket hår bör du därför ta en paus från värmeredskap och prova några värmefria frisyrer. Se till att först använda ett värmeskydd för håret, om du ska använda ett varmt redskap. Jag kan bara rekommendera dig att omfamna ditt naturliga hår och hårtyp, och efter lite tid kanske du känner dig bekväm i din naturliga hårtyp och sluta att använda värmeverktyg helt och hållet.

Undvik att du tappar hår #4 Börja med topparna

Start From the Bottom

Att dagligen reda ut håret är en självklar del av en hälsosam hårvårdsrutin. Men du kanske bör fundera över hur du borstar ditt hår. Att börja borsta från rötterna och ner mot topparna är något man absolut inte ska göra, då det kan förvandla små tovor till ett stort trassel. Dessutom leder hård borstning både till att hårstrån bryts av och till håravfall. Därför ska du istället använda en Bamboo Hairbrush eller Detangle Wet Brush för att varsamt reda ut ditt hår genom att börja i topparna och arbeta dig upp mot rötterna. Håll i håret och red ut en del av håret i taget, så att du inte sliter hårstrån från hårbotten eller skadar hårstrån i onödan.

HairLust - Detangle Wet Brush, Rosa HairLust - Detangle Wet Brush, Rosa

Detangle Wet Brush, Rosa

Hårborste speciellt utformad för användning i trassligt, blött hår och minskar risken för att hårstrån bryts av.

89 kr

Läs mer
HairLust - Detangle Wet Brush, Persika HairLust - Detangle Wet Brush, Persika

Detangle Wet Brush, Persika

Hårborste speciellt utformad för användning i trassligt, blött hår och minskar risken för att hårstrån bryts av.

89 kr

Läs mer

Om du vill undvika att fälla hår i onödan är det också värt att överväga vilken hårborste du använder för ditt hår. En mild bambuhårborste som Hairlust Bamboo Hairbrushes kan verkligen rekommenderas - och kom ihåg att borsta försiktigt så att du inte tappar onödigt hår i processen.

HairLust - Bamboo Vented Paddle Brush HairLust - Bamboo Vented Paddle Brush
Spara 20%

Bamboo Vented Paddle Brush

Medelstor bambuhårborste som används till vardaglig borstning eller styling med fön.

229 kr

183 kr

Läs mer
HairLust - Bamboo Large Paddle Brush HairLust - Bamboo Large Paddle Brush

Bamboo Large Paddle Brush

Stor bambuhårborste som enkelt och skonsamt reder ut tjockt, långt hår.

229 kr

Läs mer

Undvik att du tappar hår tips #5 Undvik strama uppsättningar

Avoid Hair & Scalp Stress

Om du gillar en snygg stram hästsvans högt upp på huvudet, som många kvinnor gör, eller en fräck stram man-bun i nacken, kan det vara så att det bidrar till att du tappar hår utan att veta om det. Tighta frisyrer som hårknutar, hästsvansar och flätor stressar ditt hår, hårbotten och hårsäckar vilket kan leda till att du tappar hår eller att ditt hår går av.

En bra tumregel är det inte ska strama eller dra i håret när du har det uppsatt. Lossa därför på hästsvansen eller knuten och undvik tofsar som drar och sliter på håret. Sätt istället upp håret i mer skonsamma tofsar som Hair Rings eller låt ibland håret hänga löst och röra sig i vinden. Om du har en tendens att tappa mycket hår så bör du alltså inte använda för strama frisyrer och tofsar som drar och sliter i ditt hår.

HairLust - Hair Rings 6-Pack, Gul/Orange HairLust - Hair Rings 6-Pack, Gul/Orange

Hair Rings 6-Pack, Gul/Orange

Skonsamma hårsnoddar som håller håret på plats utan att skada det.

39 kr

Läs mer
HairLust - Hair Rings 6-Pack, Blå/Grön HairLust - Hair Rings 6-Pack, Blå/Grön

Hair Rings 6-Pack, Blå/Grön

Skonsamma hårsnoddar som håller håret på plats utan att skada det.

39 kr

Läs mer

Undvik att du tappar hår tips #6: Uppgradera din hårtvättrutin

Upgrade Your Cleansing Routine

Det perfekta tillfället att ge håret extra näring är när man duschar. Varför? För att du kan med de rätta produkterna till håret ge håret den vård och fukt det är i behov av, så att det blir starkare och därmed minska risken för att det knäcks eller ramlar av.

Hair Growth & Repair Shampoo & Conditioner innehåller aktiva veganska mikroproteiner som kan tränga djupt in i hår och hårsäckar och verka återuppbyggande på hårcellerna, som i huvudsak består av proteiner. De är därmed utvecklade för att stärka håret på djupet, så att det blir friskare och starkare efter varje hårtvätt. Och en liten hint för de manliga läsarna: Schampot finns också i en variant för män med samma effektiva mikroproteiner!

Kolla in videon nedan fr att se hur enkelt det är att lägga till detta steg i din hårvårdsrutin:

Ett litet tips för alla med långt hår: kom ihåg att alltid följa upp med ett balsam. Då vårt schampo är skapat för att rengöra håret utan att beröva det på fukt, är det fortfarande viktigt att återfukta håret efter varje tvätt med ett balsam av hög kvalitet. Ett återfuktat hår är ett friskt hår, så se till att använda balsam för att förhindra att du tappar hår. Prova också vårt Hair Growth Serum som effektivt tränger in i hårbotten och arbetar djupt in i hårsäckarna för att skapa synligt tjockare hår på så lite som två veckor.

HairLust - Hair Growth & Repair Set HairLust - Hair Growth & Repair Set
Snabbsäljande ⚡️
Spara 15%

Hair Growth & Repair Set

Återuppbyggande schampo och balsam som skapar optimala förutsättningar för hårväxt.

458 kr

389 kr

Läs mer
HairLust - Hair Growth & Repair Conditioner HairLust - Hair Growth & Repair Conditioner

Hair Growth & Repair Conditioner

Silikonfritt balsam med protein som skapar optimala förutsättningar för sund hårväxt.

229 kr

Läs mer

Undvik att du tappar hår tips #7: Behandla blött hår varsamt

Treat Wet Hair Carefully

Upp med handen om det första du gör efter att ha klivit ur duschen är att linda in håret i en stor fluffig handduk! Om du använder en bomullshandduk till håret, är du garanterat inte ensam om det. Detta är ett vanligt hårvårdsmisstag som de flesta gör!

Bomullsfibrerna i vanliga handdukar är faktiskt för hårda mot håret, och kan i själva verket efterlämna ditt hår trassligt och frissigt. För så här är det: håret är som mest känsligt när det är vått, och du måste därför vara extra varsam för att förhindra att det bryts av eller att du tappar hår.

Prova i stället vår Bamboo Hair Towel! Den är tillverkad av en bambu-bomullsblandning som är en mycket absorberande mix av 70% bambu och 30% bomull. Bambu är nämligen extra mjukt, antibakteriellt och skonsamt material som kommer förhindra känsliga blöta hårstrån från att brytas.

HairLust - Bamboo Turban Hair Towel, Vit HairLust - Bamboo Turban Hair Towel, Vit
Spara upp till 12%

Bamboo Turban Hair Towel, Vit

Turbanhandduk till håret gjort av bambu som skonsamt torkar håret efter duschen.

119 kr

Läs mer
HairLust - Bamboo Turban Hair Towel, Blå HairLust - Bamboo Turban Hair Towel, Blå
Spara upp till 12%

Bamboo Turban Hair Towel, Blå

Turbanhandduk till håret gjort av bambu som skonsamt torkar håret efter duschen.

119 kr

Läs mer

Undvik att du tappar hår tips #8: Sömn och stress

Get Enough Sleep

Allt du gör för att hålla din kropp frisk kommer även medverka till att hålla ditt hår friskt samt minska håravfall. Många experter är eniga om att det viktigaste du kan göra för att förbättra din hälsa är att sova. För närvarande rekommenderar man åtminstone 8 timmars sömn per natt för optimal hälsa.

För att säkerställa att du får din vila, bör du gå och lägga dig och stiga upp vid samma tider varje dag, och dessutom se till att sova i ett svalt, mörkt rum samt stänga av alla elektriska apparater åtminstone 1 timme innan du lägger dig.

HairLust - Pure Bamboo Pillowcase, Vit HairLust - Pure Bamboo Pillowcase, Vit

Pure Bamboo Pillowcase, Vit

Bambuörngott med en silkeslen och mjuk textur som skyddar ditt hår och din hud.

249 kr

Läs mer
HairLust - Pure Bamboo Pillowcase, Rosa HairLust - Pure Bamboo Pillowcase, Rosa
Spara upp till 29%

Pure Bamboo Pillowcase, Rosa

Bambuörngott med en silkeslen och mjuk textur som skyddar ditt hår och din hud.

249 kr

199,20 kr

Läs mer

Med alla dessa bra tips i ditt baggage, kom ihåg att håravfall är en helt normal del av hårets livscykel, men om du tappar ovanligt mycket hår i perioder, så finns det fortfarande gott om bra saker du kan göra för att minska att tappa ytterligare hå. Se till att du lever en hälsosam och aktiv livsstil, får en vitaminrik och näringsrik kost och ta bra hand om ditt hår i vardagen. Om du tappar mycket hår och är nervös för om du lider av håravfall, är det alltid en bra idé att besöka din läkare för en pratstund.

Denna artikel handlade om hur du undviker och motverkar håravfall. Om du har fler frågor eller råd du vill dela med dig av så lämna gärna en kommentar i kommentarsfältet!

Våra kunder säger

Utmärkt

Relaterade inlägg

Se alla artiklar
 • Orsaker till skadat hår och kluvna toppar: Hur reparerar man slitet hår?

  Orsaker till skadat hår och kluvna toppar: Hur reparerar man slitet hår?

 • Hur fungerar hårväxt serum? Fördelar och hur du använder hårserum

  Hur fungerar hårväxt serum? Fördelar och hur du använder hårserum

 • Djuprengörande schampo: Så hittar du din bästa hårbottenskrubb

  Djuprengörande schampo: Så hittar du din bästa hårbottenskrubb

 • Kan stress orsaka håravfall? Orsaker och behandlingar för att få tillbaka håret efter stress

  Kan stress orsaka håravfall? Orsaker och behandlingar för att få tillbaka håret efter stress

 • Telogen Effluvium: Orsak, symptomer & 7 tips mot plötsligt håravfall

  Telogen Effluvium: Orsak, symptomer & 7 tips mot plötsligt håravfall

Se alla artiklar