Wet hair look: Så skapar du den populära frisyren steg för stegSe alla artiklar

Wet hair look: Så skapar du den populära frisyren steg för steg

Från Hollywoods största stjärnor till influencers som förgyller flödena på sociala medier, har frisyren wet look blivit synonymt med glamour och elegans. Läs vidare för att lära dig hur du återskapar den släta och polerade looken hemma. Det är enklare än du tror!

Denna look har blivit en populär frisyr för dem som vill ha en enkel chic stil med en modern utstrålning. I den här guiden kommer jag att utforska de hemligheter som ligger bakom det perfekta wet look håret. Vi ska granska de produkter, tekniker och den inspiration som krävs för att skapa denna trendiga frisyr.

Trots att ett wetlook hår kan ge intrycket av att vara komplicerad, är frisyren faktiskt förvånansvärt enkelt att lyckas med. Jag kommer att guida dig genom stegen som behövs för att förvandla ditt hår, oavsett om du förbereder dig för en speciell tillställning eller bara vill uppgradera din vardagliga look. Dessutom delar jag med mig av några experttips för att skapa en wetlook i lockigt hår, samt presenterar vilka wet look-produkter som är ett måste.

Innehållsförteckning

Vad är en wet hair look?

I motsats till namnet är en wet look-frisyr inte resultatet av ett blött hår utan snarare en noggrant skapad illusion som uppnås genom användning av rätt produkter och tekniker. För att uppnå denna look krävs kunskap om specifika wet look-produkter, såsom glansgivande gel och håroljor, samt tekniker som är utformade för att uppnå just denna look. Dessa wet look-produkter samverkar för att skapa en glansig finish som får håret att se blött ut. Den sofistikerade och välpolerade stilen kan anpassas till olika frisyrer, från en elegant bakåtslickad knut till lekfulla, rufsiga lockar.

För vem passar en wet hair look?

Det fantastiska med en wet hair look är dess mångsidighet, eftersom den passar perfekt för alla hårtyper och längder. Oavsett om ditt hår är rakt, vågigt, lockigt, kort eller långt, kan en wet look skräddarsys för att passa just dina unika drag.

För dem med rakt hår kan det verka relativt enkelt att uppnå en wet look. Frisyrens elegans och glans kompletterar vackert rakt hår och skapar en polerad och enkel chic stil. Personer med lockigt hår behöver inte heller tveka inför en wet hair look. Vågigt eller lockigt hår tillför en unik twist till en wet look, vilket resulterar i en vacker kontrast mellan de strukturerade lockarna och den släta, blöta finishen.

I de följande avsnitten kommer jag att fördjupa mig i hur du kan uppnå en wet hair look som passar olika hårtyper och stilar. Låt oss utforska hemligheterna bakom att skapa en look som passar just dig!

Så lyckas du med en wet hair look

För att uppnå en wet hair look krävs en konstnärlig touch och några viktiga steg för att förvandla ditt hår till ett mästerverk. Oavsett om du strävar efter en vardaglig look eller en mer fixad stil, kommer dessa väsentliga steg att guida dig genom processen för att uppnå en wet hair look, så att du självsäkert kan ta dig an trenden.

1. Börja med fuktigt hår

Begin with Damp Hair

Första steget mot en perfekt wet look börjar med rätt grund. Börja med fuktat (ej blött), nytvättat hår för att förbereda håret för en glänsande förvandling. Ungefär 50–60 % torrt hår är den bästa startpunkten. Alternativt kan du fukta ditt hår rikligt med en finsprayande sprayflaska. Om du är ute efter en wet look i form av en knut eller hästsvans snarare än en fulländad wet look, kan även torrt hår vara en lämplig startpunkt. Det är särskilt fördelaktigt om dina rötter är något oljiga.

2. Applicera rätt produkter (rikligt)

Apply the Right Products for Wet Look

Magin bakom en wet hair look ligger i produkterna som används. Applicera en riklig mängd av glansgivande gel från rötterna till topparna, fokusera särskilt på rötterna. För bästa resultat kan du blanda gelen med andra produkter som en hårolja, kräm eller mousse. Enbart en wet look gel kan göra ditt hår lite stelt, men genom att hitta rätt kombination av stylingprodukter kan du uppnå en mer långvarig och mjukare känsla. Var kreativ och experimentera med en generös mängd produkt. Detta steg lägger grunden för den glansiga finishen som kännetecknar en wet hair look.

Extra tips: om du har tjockt hår kan du arbeta i sektioner för att säkerställa en jämn fördelning.

3. Skapa din frisyr med precision

Craft Your Hairstyle with Precision

Därefter stylar du ditt hår enligt dina preferenser. För en extra elegant look, kan en mjuk bristle brush eller en fintandad kam göra underverk. Om du har lockigt hår, använd antingen dina fingrar eller verktyg speciellt utformade för lockigt hår för att bevara din naturliga hårtextur. Detta steg gör det möjligt för dig att forma din wet look i linje med din personliga stil, oavsett om det rör sig om en snygg hästsvans, lösa vågor eller definierade lockar. Skrolla vidare för mer stilinspiration.

4. Fullända med glans och stadga

Seal the Deal with Sheen and Hold

För att förstärka glansen med en wet look kan du avsluta din stylingrutin med en glansgivande hårolja. Den avslutande touchen ger ditt hår en skinande glans. Använd även ett hårspray för att hålla frisyren på plats och se till att den håller hela dagen. För att tygla flygigt hår kan en gel eller ett hair styling stick ge den sista touchen och få bort utstickande banditer samt bidra till den polerade effekten i allmänhet.

Genom att följa dessa grundläggande steg kommer du att bemästra konsten med en wet hair look och göra ditt hår till ett glänsande mästerverk som med enkelhet drar uppmärksamheten till sig och utstrålar elegans. Låt oss nu gräva djupare för att utforska hur trenden kan anpassas till olika hårtyper och frisyrer, så att den passar dig perfekt!

Wet look för lockigt hår

Lockigt hår tillför en dynamisk och fascinerande twist till en klassisk wet look. Utöver de grundläggande stegen, ha följande saker i åtanke när du vill skapa en wet look i lockigt hår.

1. Börja med återfuktade lockar

Lockiga hårtyper har en tendens att vara torrare i sin natur, det är därför av största vikt att dina lockar är ordentligt återfuktade. Börja med att tvätta ditt hår med näringsgivande Curly Girl-godkända produkter och se till att dina lockar är fuktiga innan du applicerar stylingprodukter.

2. Välj stylingprodukter som tagits fram för lockigt hår

Välj produkter som tagits fram specifikt för lockigt hår för att bevara din naturliga textur. Välj en gel för lockar som ger stadga utan att kompromissa med rörligheten. För bästa resultat kan du kombinera en wet look gel med en fuktgivande lockkräm, näringsgivande curl mousse, och/eller en näringsgivande silikonfri hårolja för att uppnå en mjuk finish. Lockigt hår mår bra av fukt, och att använda en riklig mängd stylingprodukter för en wet hair look är inte bara något som accepteras utan till och med något som eftersträvas. Säkerställ att varenda hårlock täcks för att få en jämn och långvarig wet look.

3. Styla och definiera dina lockar

Använd dina fingrar eller en speciell lockborste för att definiera enskilda lockar vid behov. Detta säkerställer en harmonisk blandning mellan en wet finish och dina lockars unika textur. Om du föredrar en långvarig look, kan du prova att använda hårklämmor under torkningsprocessen. Dra försiktigt ned sektioner av dina lockar medan håret torkar. Denna teknik gör att lockarna att dras ut något, vilket bidrar till en mer långvarig effekt.

Videoguide: Enkel wet look för lockigt hår

Upptäck hemligheterna bakom en enkel och elegant wet look med bara några enkla steg i denna video. Denna wet hair looken har eleganta och välpolerade sektioner framtill, stylade med en lockkräm som stoppas in bakom öronen. Resten av håret behålls naturligt och får extra volym med hjälp av en mousse.

Produkterna som används i videon:

Sleek, wet look hårknut

En wet hair look hårknut är en elegant frisyr som passar alla hårtyper. I den här delen kommer jag att vägleda dig genom stegen för att skapa den perfekta wet look-hårknuten, som ger dig en mångsidig frisyr passande för olika tillfällen.

1. Gör inte håret genomblött

Till skillnad från utsläppta wetlook-frisyrer kräver håruppsättningar vanligtvis mindre fukt. Du kanske föredrar att börja med antingen torrt eller något fuktat hår. Om du arbetar med ett något torrt hår, är detta ett utmärkt alternativ för stunder då du har tidspress eller om dina rötter är lite oljiga. En wetlook hårknut kan enkelt göra om din stil och ge dig en polerad finish som döljer om håret är lite oljigt.

2. Minimalt med produkter för maximal elegans

Det fina med en wet look hårknut ligger i enkelheten. Du kommer märka att håruppsättningar i allmänhet kräver färre produkter jämfört med nedsläppta frisyrer. Det räcker oftast med en glansgivande wet look gel eller några få sprayningar av hårspray för att uppnå rätt släthet för din hårknut. Detta minimalistiska tillvägagångssätt inte bara förenklar din rutin utan säkerställer också en ren och elegant framtoning.

3. Använd en näringsgivande hårolja eller ett pre-shampoo

En sleek hårknut ger den perfekta möjligheten till en hårbehandling innan schamponering, samtidigt som håret ser skarpt och snyggt ut. Istället för en faktisk stylingprodukt, kan du förlita dig enbart på en oljerik pre-shampoo behandling eller hårolja för att jämna ut ditt hår och ge det en wet look-glans. Om du redan applicerat hårolja eller har lite oljerester i ditt hår, så är en wet look hårknut den perfekta frisyren för att visa upp denna subtila glans.

4. Skapa hårknuten

Samla ditt hår i en hög eller låg hästsvans, beroende på vad du föredrar. Släta ut eventuella flygiga hårstrån med en fintandad kam eller en borste med mjuka piggar, och sedan vrid eller linda hästsvansen till en elegant knut. Fäst hårknuten med hårnålar eller en hårsnodd och se till att den sitter tajt och snyggt.

5. Ge den avslutande touchen

För att förstärka effekten av ett wetlook hår, spraya försiktigt din hårknut med en glansförstärkande hårspray för långvarig perfektion. Överväg att sätta fast alla lösa hårstrån med fler hårnålar.

En wet hair look hårknut är inte bara ett val för en sofistikerad och välvårdad look, utan den är också otroligt mångsidig och passar för en rad olika tillfällen. Oavsett om du ska på en formell tillställning eller letar efter en snabb och stilren lösning under en hektisk dag, kombinerar wet look knuten smidigt enkelhet och sofistikering.

Videoguide: Elegant wet look hårknut

Följ denna enkla videoguide för att uppnå ett elegant wet look hår med näringsgivande hårolja och balsam. Det är den perfekta looken dagen innan hårtvättsdagen!

Products used in the video:

7 häpnadsväckande wet hair looks

Wet look-trenden är inte en "one-size-fits-all", den erbjuder möjligheter för kreativitet och personligt uttryck. Vi ska utforska olika versioner av denna eleganta look, inspirerade av ikoniska personer som har visat upp mångsidigheten med ett wetlook hår.

1. Bakåtslickad hårknut med mittbena

Gör den klassiska hårknuten snyggare genom att ha ditt hår bakåtslickat och skapa en mittbena. Denna polerade look tillför en sofistikerad touch till den tidlösa hårknuten, vilket gör den perfekt till formella tillfällen eller en dag ute.

2. Extra wet look på långt hår

Kanalisera din inre Megan Fox med en extra wet look på långt hår. Omfamna den blänkande effekten och låt ditt wet look hår slingra sig ner runt ditt ansikte för ett vågat och glamoröst statement.

3. Lockig wet look-bobfrisyr

Fånga grunddragen från Rihannas stil med en lockig wet look- bobfrisyr. Omfamna den naturliga texturen i dina lockar samtidigt som du förser dem men den glansiga charmen från en wet look, vilket skapar ett chict och lekfullt utseende.

4. Wet look håruppsättning med klämmor

Skapa en dynamisk wet look håruppsättning med klämmor inspirerad av Cara Delevigne. Använd klämmor på ett strategiskt sätt för att introducera kurvor till frisyren. Du kan ta av klämmorna när håret är torrt och då får du en unik och snygg finish.

5. Elegant hästsvans för lockar

Förvandla den klassiska hästsvansen med en twist i form av wet look. Behåll merparten av ditt hår naturligt samtidigt som du slätar ut rötterna för en elegant look. Prova en edge-control gel på de små hårstråna längs hårlinjen för en twist på den klassiska hästsvansen.

6. Wet look-bobfrisyr med böjda toppar

Ta efter Jennifer Lopez ikoniska stil med en wet look bob med mjuka, böjda toppar. Denna variant ger en lekfull och glamorös touch till den traditionella bobfrisyren och framhäver skönheten i en wet finish på alla längder.

7. Rufsiga wet look-vågor

Upplev charmen med en lätt rufsig wet look i lockigt hår för en chic och avslappnad look. Denna avslappnade variant kombinerar den glansiga effekten av wet look med den avslappnade känslan av rufsiga lockar, vilket skapar en look som är både glamorös och lättsam.

Experimentera med dessa varianter för att utforska vilken wet look som bäst passar din stil och personlighet. Oavsett om du föredrar sofistikerad elegans eller en mer avslappnad look, ger en wet look dig oändliga möjligheter att uttrycka dig själv.

De bästa wet look-produkterna

Som du har lärt dig nu, handlar skapandet av en perfekt wet look-frisyr om att ha de rätta produkterna för att förstärka ditt hår med en glansig finish. Upptäck denna noggrant utvalda samling av wet look-produkter som är designade för att lyfta din wet look till nya nivåer.

Final Touch™ Hair Spray

Denna hårspray utan aerosoler ger medium stadga och en häpnadsväckande glans. Den är ideal för att hålla din wet look på plats och se till att den håller hela dagen.

Final Touch™ Hair Styling Stick

Tämj flygigt hår och tillför glans med precision med hjälp av detta hårstylingsstick. Det är ett mångsidigt verktyg som är perfekt för de sista finjusteringarna av en elegant look och ger ett polerat och förfinat resultat.

Curl Crush™ Defining Gel

Trots att det är speciellt framtaget för lockigt hår, gör denna hårgel underverk på alla hårtyper för att skapa en felfri wet look. Dess återfuktande formel ger den rätta balansen mellan stadga och glans.

Split Fix™ Hair Oil

Skapa en jämn, glänsande finish med Split Fix™ Hair Oil. Den är perfekt att blanda med din wet look gel för en silkeslen applicering och finish. Denna mångsidiga olja till en lyxig touch och extra glans till din wet look.

Moisture Hero™ Hair Oil

En 100 % naturlig hårolja som inte bara ger näring och återfuktar, utan även ger en naturlig glans. Den är ideal för alla som vill ha en hälsosam och glänsande finish på sin wet look-frisyr.

Moisture Hero™ Pre-Shampoo Balm

Skäm bort ditt hår med extra fukt och näring med detta pre-shampoo balm. Det är överraskande effektivt för att skapa en snygg uppsättning och den ger både en glänsande finish och stadga samtidigt som den återfuktar ditt hår.

Curl Crush™ Defining Mousse

Denna definierande moussen är perfekt för att tillföra volym och definition till lockar. Tillsammans med en gel blir de fantastiska wet look-produkter för att skapa en wet look i lockigt hår med extra livfullhet.

Curl Crush™ Defining Cream

För de som vill ha en krämig konsistens och en mer naturlig finish ger Curl Crush™ Defining Cream gott om fukt samtidigt som den definierar dina lockar med elegans.

Curl Crush™ Fine Mist Spray Bottle

Denna finsprayande sprayflaska är perfekt när du börjar ditt wetlook hår med torrt hår och vill fukta ditt hår jämnt för att skapa optimala förutsättningar för en felfri finish.

Vegan Bristle Brush

Denna Vegan Bristle Brush, med mjuka piggar som efterliknar strukturen av svinborst, är det perfekta redskapet för att skapa snygga utseenden. Dess varsamma beröring säkerställer en jämn och polerad look då den fördelar produkter jämnt utan att dra i eller skada dina hårstrån.

Hårtest

Produkter anpassade för ditt hår

Gör test

I hårstylingvärlden har wet look utvecklats till en tidlös och fängslande frisyr som fortsätter att dominera både röda mattorna och modevisningarna. Från att avslöja de grundläggande stegen i att skapa en wet look till att utforska det mångsidiga utbudet av wet look-produkter, har denna omfattande guide visat hur man uppnår en glansig och sofistikerad framtoning. Oavsett om du föredrar en slät knut, ett svall av wet look-lockar eller en elegant uppsättning med klämmor, förblir wet look-frisyren ett självklart val för dem som söker en enkel men elegant statement-frisyr.

Våra kunder säger

Utmärkt

Relaterade inlägg

Se alla artiklar
 • Sidenörngott eller bambu örngott? 4 anledningar till att välja bambu!

  Sidenörngott vs. bambu örngott: Vilket är bäst för håret?

 • Heatless Curls: Lockar håret utan värme steg-för-steg

  Heatless Curls: Locka håret utan värme skonsamt med bambu

 • 5 Fördelar med aloe vera för hår och hårbotten

  Aloe vera för hår och hårbotten: 5 Fördelar och de bästa produkterna

 • Hur får man håret att växa snabbare? 5 enkla tips och produkter

  Hur får man håret att växa snabbare? 5 enkla tips och produkter

 • Sulfatfritt schampo: hur väljer man ett bra schampo utan sulfater?

  Schampo utan sulfater: Hur man hittar det bästa sulfatfria schampot

Se alla artiklar