Bästa håroljan för torrt hår - 9 fördelar med en silikonfri håroljaSe alla artiklar

Bästa håroljan för torrt hår - 9 fördelar med en silikonfri hårolja

Om du har torrt, frissigt eller lockigt hår kan det göra en enorm skillnad att lägga till en naturlig hårolja till din hårvårdsrutin. Men att välja rätt produkt är lättare sagt än gjort. Fortsätt läsa för att lära dig allt om hur du hittar den bästa håroljan för torrt hår.

Som någon med torrt och lockigt hår förstår jag hur svårt det är att hitta de perfekta produkterna för att hålla håret återfuktat, mjukt och frissfritt. Genom åren har jag provat otaliga produkter, men en av mina mest omvälvande upptäckter har varit att använda ekologisk hårolja för lockigt hår. Det tillför inte bara välbehövlig fukt till mitt hår, utan det hjälper också till att definiera mina lockar och förhindra att håret bryts av. Men med så många olika typer av håroljor på marknaden kan det vara överväldigande att veta vilken som är bäst för dig. I det här blogginlägget kommer jag att dela med mig av mina tips och tricks för att hitta den bästa håroljan för torrt hår.

Innehållsförteckning

9 skäl till att behandla torrt hår med olja

skäl till att behandla torrt hår med olja

Att använda naturlig hårolja för lockigt hår kan vara en förändring. Det ger inte bara återfuktning och näring, utan det kan också erbjuda en rad andra fördelar. Här är några fler anledningar till varför det är värt att överväga att införa en hårolja för lockigt och torrt hår i din hårvårdsrutin:

 1. Återfuktning på djupet – Håroljor för torrt hår tränger djupt in i hårstrået och ger välbehövlig återfuktning till torra och skadade hårstrån. Detta kan bidra till att förbättra den övergripande hälsan och utseendet på ditt hår.
 2. Frisskontroll – Hårolja för lockigt hår kan hjälpa till att tämja torrt och frissigt hår genom att släta ut det yttre lagret av hårstrået och förhindra friss som gör att fukt kommer in i hårstrået. Detta är särskilt fördelaktigt för torrt, poröst eller lockigt hår, som är mer benäget att krusas.
 3. Värmeskydd –Att applicera en ekologisk hårolja innan du använder värmestylingverktyg kan hjälpa till att skydda ditt hår från skador. Oljan fungerar som en barriär mellan ditt hår och värmen, vilket hjälper till att förhindra skada och kluvna toppar.
 4. Lättare att hantera – Torrt och lockigt hår kan vara utmanande, men en ekologisk hårolja kan hjälpa till att göra ditt hår mer hanterbart. Oljan tillför tyngd och fukt till ditt hår, vilket gör det lättare att reda ut och styla.
 5. Tillsätter glans – En hårolja för torrt hår kan ge ditt hår en vacker, frisk lyster. Detta är särskilt fördelaktigt för lockigt hår, som ofta ser matt och livlöst ut utan ordentlig återfuktning.
 6. Låser in fukt – En bra hårolja för torrt hår skapar en skyddande barriär som tätar in fukt och förhindrar att den försvinner, vilket kan hjälpa till att hålla ditt hår återfuktat och ser friskt ut.
 7. Reducerar statisk elektricitet – Torrt hår är benäget att bli statiskt. Att applicera en hårolja för torrt hår kan hjälpa till att stoppa statisk elektricitet och hålla ditt hår mjukt och slätt.
 8. Förhindrar skadat hår – Lockigt hår är särskilt benäget att gå av på grund av dess struktur och tendens att trassla sig. Hårolja för lockigt hår kan hjälpa till att ge näring och stärka håret, vilket minskar risken för kluvna toppar.
 9. Ger näring – Håroljor är ofta formulerade med närande ingredienser som vitaminer, antioxidanter och essentiella fettsyror. Dessa näringsämnen kan hjälpa till att ge näring och stärka ditt hår inifrån och ut, främja hälsosammare tillväxt och övergripande hårhälsa.

Varför innehåller de flesta håroljor silikon?

Silikoner finns ofta i en hårolja för torrt hår eftersom det kan jämna ut, tämja och ge glans till håret. Dessutom täcker silikoner håret, vilket ger omedelbara resultat.

Om du har naturligt rakt hår eller om du vill satsa på en silkeslen look, kan du ha nytta av att använda hårolja med silikon. Silikoner kan ge den glans och mjukhet du önskar utan att tynga ner håret. Split Fix™-håroljan är ett utmärkt exempel på en hårolja för torrt hår som innehåller silikoner som hjälper till att minska friss, tillför glans och skydda ditt hår från skador orsakade av stylingverktyg. Split Fix™ Hair Oil är perfekt för att styla torra och spröda toppar och för dem som vill ha en glänsande, slät look utan att håret känns nedtyngt eller fett.

Silikoner kan dock ha nackdelar, speciellt för vissa hårtyper.

Därför kommer du föredra en silikonfri hårolja

Silikonbaserade produkter kan tynga ner ditt hår och skapa en uppbyggnad på hårstrået. Denna uppbyggnad kan göra det svårt för fukt och andra vårdande ingredienser att tränga in i håret och göra att ditt hår blir mindre definierat, slappt och livlöst. Silikonfria håroljor, å andra sidan, ger återfuktning och näring som inte skapar uppbyggnad. Detta kan hjälpa lockarna att behålla sin form samtidigt som de håller dem återfuktade och ser friska ut. Det är därför de flesta håller med om att den bästa håroljan för torrt hår inte innehåller silikon.

Endast en silikonfri hårolja kan vara ekologiskt certifierad, så om det är ett viktigt kriterium för dig, se till att kontrollera att produkten inte innehåller silikoner. Läs mer om silikonfria produkter här.

Välja den bästa håroljan för torrt hår

Välja den bästa håroljan för torrt hår

Generellt rekommenderar jag alltid att välja en ekologisk hårolja utan silikoner eller mineraloljor för mycket torra, frissiga eller lockiga hårtyper som behöver mycket fukt. Istället för silikoner, här är några utmärkta ingredienser att leta efter i en silikonfri hårolja för lockigt hår:

 • Caprylic/Capric Triglyceride – Denna ingrediens ger ett naturligt alternativ till silikoner som mjukar upp håret. Den gör också silikonfria håroljor mer lättviktiga genom att absorberas djupt in i hårstrået istället för att ligga kvar på utsidan av hårstrået.
 • Kokos-, Solros-, Jojoba-, Avokado- och Mandelolja – Dessa växtbaserade oljor ger massor av återfuktning och näring till torrt och lockigt hår. Om du letar efter den bästa håroljan för torrt hår, se till att majoriteten av ingredienserna är naturliga oljor som dessa.
 • Sheasmör Estrar – Estrar är en organisk sammansättning som bildas genom reaktionen mellan en alkohol och en fettsyra. Dessa estrar är mer lätta än rent sheasmör, som kan vara för tungt för vissa hårtyper.

Jag rekommenderar Moisture Hero™ Hair Oil som den bästa silikonfria håroljan för torrt och lockigt hår. Varför är det den bästa håroljan för torrt hår? Eftersom det är en lätt, silikonfri hårolja formulerad med organiska ingredienser som penetrerar hårstrået, vilket ger håret en välbehövlig återfuktning utan att tynga ner det. Denna naturliga hårolja är formulerad med näringsrika, ekologiska oljor, inklusive avokado, kokos, jojoba, nypon och mer. Dess flerbruksformel ger lätt återfuktning utan uppbyggnad för alla hårtyper. Det är också en bra hårolja för poröst eller frissigt hår.

Läs mer om hur du väljer de bästa produkterna för lockigt hår här.

Naturlig Vs. Ekologisk hårolja

Naturlig hårolja är gjord av naturligt framställda ingredienser. Den är fri från syntetiska kemikalier, medan organisk hårolja är gjord av ingredienser som odlats och bearbetats utan bekämpningsmedel, herbicider eller kemiska gödningsmedel - skillnaden ligger i certifieringsprocessen. Ekologiska håroljor är certifierade av ett styrande organ, som Ecocert, medan naturliga håroljor inte är det.

Att välja mellan naturlig och ekologisk hårolja beror på personliga preferenser och värderingar. Ekologiska håroljor anses generellt vara säkrare för miljön och bättre för din hälsa eftersom de är fria från skadliga kemikalier. De kan dock bli dyrare på grund av den rigorösa certifieringsprocessen. Å andra sidan kan naturliga håroljor fortfarande innehålla vissa ingredienser bearbetade med kemikalier men är ofta billigare. Om du frågar mig är den bästa håroljan för torrt hår också 100% naturlig och ekologisk.

Hårtest

Produkter anpassade för ditt hår

Gör test

3 sätt att använda en naturlig hårolja

Här är några sätt som du kan lägga till en naturlig hårolja för torrt hår i din hårvårdsrutin:

 1. För-schampo behandling – En för-schampo behandling är ett utmärkt sätt att förse ditt hår med en djupvårdande behandling som tränger djupt in i hårstrået och förhindrar schampo från att torka ut håret. Applicera först håroljan från mellanlängderna till topparna, med fokus på de torra områdena. Lämna oljan i håret i minst 30 minuter eller över natten för en mer intensiv behandling. Tvätta sedan håret som vanligt med ett skonsamt schampo och balsam.
 2. Stylinghjälp – Hårolja kan också användas som stylinghjälpmedel för att tillföra glans, släthet och kontroll till ditt hår. Applicera helt enkelt en liten mängd olja i håret, fokusera på topparna och områden som tenderar att krusa eller flyga iväg. Du kan använda den i fuktigt hår före styling eller på torrt hår för att tämja flygande hår och lägga till glans.
 3. Hårbottenmassage – Du kan också använda silikonfri hårolja för att ge dig själv en avslappnande hårbottenmassage, vilket kan hjälpa till att stimulera blodflödet till hårbotten och främja en hälsosam hårväxt. Applicera en liten mängd silikonfri hårolja på fingertopparna och massera in den försiktigt i hårbotten i cirkulära rörelser. Använd en lätt beröring och undvik att dra eller rycka i håret. Låt oljan ligga kvar i hårbotten i minst 30 minuter innan du tvättar håret. Att applicera olja i hårbotten kanske inte passar alla. Läs mer om det nedan.

Du kan också använda oljor för att ge näring och återfukta ett skägg. För mer information, kolla in “Hur man använder skäggolja”

Vad sägs om att applicera olja i hårbotten?

Håroljning, som innebär att olja masseras direkt in i rötterna och hårbotten, är en traditionell ayurvedisk metod som har vunnit popularitet nyligen. Tanken bakom denna praxis är att den organiska håroljan kan ge näring och återfukta hårbotten, vilket leder till hälsosammare hårväxt. Det är dock viktigt att notera att den här metoden kanske bara fungerar för vissa.

Medan vissa människor kan dra nytta av håroljning, kan andra uppleva hårbottenproblem och irritation. Därför är det viktigt att vara försiktig när du provar denna metod och testa den på ett litet område för att se om det fungerar för ditt hår och hårbotten. Om du ger håroljning en chans, se till att använda en silikonfri olja som inte kommer att orsaka ansamlingar på din hårbotten. Jag rekommenderar att du helt och hållet undviker denna praxis om du har mjäll, håravfall eller andra tillstånd i hårbotten.

Istället för att applicera oljan direkt på hårbotten och rötterna, föreslår jag att du använder ett speciellt framtaget hårbottenserum, som Grow Perfect™ Hair Growth Serum, för att ge näring åt hårbotten. Detta serum är formulerat med naturliga ingredienser som biotin, koffein och Capixyl™, som kan hjälpa till att stimulera hårväxt och förhindra håravfall. Den är mer lätt, inte fet och lätt att applicera, vilket gör den till ett utmärkt alternativ till håroljning. (Tips: För att lära dig mer om hårväxtserum, kolla in “Hur du använder hårväxtserum”)

Tips och tricks för att använda en hårolja

 • Ta reda på din hårtyp och behov för att välja den bästa produkten för dig. För de flesta hårtyper rekommenderar jag en mångsidig hårolja som kan användas för styling, återfuktning och som en pre-schampo-behandling, som t.ex. Moisture Hero™ Hair Oil. Om du har lockigt hår, välj en silikonfri hårolja för lockigt hår.
 • Testa olika tekniker. Vissa tycker att det fungerar bäst att applicera hårolja i fuktigt hår, medan andra föredrar det som en pre-schampo-behandling. Experimentera med olika appliceringsmetoder för att hitta det som fungerar bäst för ditt hår.
 • Minska mängden du använder. Lite hårolja räcker långt, så börja med bara en droppe eller två och arbeta dig uppåt om du behöver mer.
 • Applicera håroljan jämnt. För att undvika fläckar som ser feta ut, applicera hårolja jämnt i hela håret, fokusera på de toppar där håret är mest benäget att bli torrt.
 • Använd en kam eller borste med breda taggar. Efter applicering av hårolja, använd en bredtandad kam för att fördela oljan jämnt genom håret.
 • Applicera inte hårolja i hårbotten om du har mjäll eller andra tillstånd. Som jag nämnt tidigare kan användning av naturlig hårolja direkt på din hårbotten gynna vissa människor men också orsaka hårbottenproblem och irritation. Om du har mjäll eller andra tillstånd i hårbotten är det bäst att undvika att applicera hårolja direkt på din hårbotten.
 • Experimentera med att blanda hårolja med andra hårprodukter. Du kan blanda hårolja för lockigt hår med ditt balsam eller stylingprodukter för att boosta hårets fukt och glans.

Kom ihåg att varje hårstrå är olika, så det kan ta lite försök och misstag för att hitta det bästa sättet att använda hårolja för din hårtyp och behov. Men med lite experimenterande kommer du snart att upptäcka hur denna mångsidiga produkt kan hjälpa till att hålla ditt hår friskt, återfuktat och att se sitt bästa ut.

Missa inte dessa produkter för torrt hår

Förutom att implementera en bra hårolja för torrt hår i din rutin, kan andra återfuktande hårprodukter göra underverk för torrt eller lockigt hår. Här är några produkter du kanske vill överväga att lägga till din hårvårdsrutin:

 1. Moisture Hero™ Pre-Shampoo Balm: Denna produkt är perfekt för dig med torrt eller lockigt hår som vill säkerställa att håret förblir återfuktat under hela tvättprocessen. Den är formulerad med naturliga oljor och smör som skyddar och ger näring till håret innan du ens kliver in i duschen.
 2. Split Fix™ Leave-in Conditioner: Detta leave-in balsam är designat för att hjälpa till att reparera kluvna toppar och förhindra ytterligare skador. Den innehåller en blandning av naturliga oljor och extrakt som stärker och skyddar håret, vilket gör att det ser och känns friskare. (Tips: läs mer om varför du bör använda ett leave-in balsam här).
 3. Moisture Hero™ Shampoo & Conditioner: Om du letar efter ett schampo och balsam för att hålla ditt torra hår återfuktat är dessa produkter ett utmärkt alternativ. De är formulerade med naturliga oljor och smör som ger näring och skyddar håret samtidigt som de hjälper till att reda ut och minska friss.
 4. Split Fix™ Shampoo & Conditioner: Detta schampo och balsam set är designat för att hjälpa till att reparera och förhindra kluvna toppar samtidigt som det ger näring och skyddar håret. Produkterna innehåller en blandning av naturliga oljor och extrakt som stärker och återfuktar håret, vilket gör att det ser och känns friskt.
 5. Curl Crush™ Shampoo & Conditioner: Om du har lockigt hår är detta schampo och balsam set ett måste att testa. De är framtagna för att förstärka och definiera lockar, ge återfuktning och näring. Dessutom minskar den fuktgivande formulan friss och trassel.

Sammanfattningsvis kan håroljor förbättra din hårvårdsrutin avsevärt. För de med särskilt torrt, frissigt eller lockigt hår rekommenderar jag att du provar Moisture Hero™ Hair Oil. Jag rekommenderar Split Fix™ Hair Oil om du letar efter en hårolja för att förhindra kluvna toppar och skada och för en silkeslen känsla. Oavsett vilken hårolja du väljer, använd den enligt anvisningarna och experimentera med olika appliceringsmetoder för att hitta de bästa resultaten för din hårtyp och behov. Du kan uppnå friskt, återfuktat och vackert hår med en gnutta tålamod och experimenterande.

Våra kunder säger

Utmärkt

Relaterade inlägg

Se alla artiklar
 • Tips för styling av lockigt hår: Så framhäver du naturliga lockar

  Tips för styling av lockigt hår: Så framhäver du naturliga lockar

 • Solskydd för håret: Därför är det viktigt med UV skydd för håret

  Solskydd för håret: Därför är det viktigt med UV skydd för håret

 • Sidenörngott eller bambu örngott? 4 anledningar till att välja bambu!

  Sidenörngott vs. bambu örngott: Vilket är bäst för håret?

 • Sulfatfritt schampo: hur väljer man ett bra schampo utan sulfater?

  Schampo utan sulfater: Hur man hittar det bästa sulfatfria schampot

 • Bästa produkterna för lockigt hår: Allt du behöver veta

  Bästa produkterna för lockigt hår: Allt du behöver veta

Se alla artiklar