Hur använder man en hårinpackning? Allt du behöver veta om hårinpackningarSe alla artiklar

Hur använder man en hårinpackning? Allt du behöver veta om hårinpackningar

När man försöker ta itu med frissiga, torra och bångstyriga lockar kan det kännas som en oändlig kamp, och jag förstår verkligen frustrationen. I den här artikeln kommer jag gå in på vitala komponenter i resan mot ett sundare hår: hårinpackning.

Om du någon gång har undrat hur du använder hårinpackning och vad det är, så kommer du få reda på det här. I den här guiden kommer jag gå in på det grundläggande med hårinpackningar och varför hårmasker är det hemliga vapnet du har fattats i din hårrutin. Jag kommer ta mig an alla frågor du kan tänkas ha, såsom: hur ofta ska man använda hårinpackning? Kan man låta en hårinpackning verka över natten? Och varför använder en del balsam efter en inpackning?

Gör dig redo för att göra om din hårvårdsrutin och säg hej till ett hår som utstrålar hälsa och lyster.

Innehållsförteckning

Vad är en hårinpackning?

Om konceptet med hårinpackning är nytt för dig så kommer du inte bli besviken. Du kan se dem som superladdande behandlingar för ditt hår, som tagits fram för att leverera en boost av välbehövd kärlek och omsorg. Hårinpackning går bortom ditt vanliga balsam och ger en koncentrerad dos näring som penetrerar dina hårstrån på djupet. Ungefär som en spa-dag, fast för ditt hår! Hur ofta ska man använda hårinpackning då? Svaret är att det är individuellt, men om man använder den rätt kommer den att bli en stor förändring för din hårvårdsrutin.

Det finns en mängd olika hårinpackningar på marknaden, var och en skräddarsydd för specifika behov, såsom hårinpackning för torrt hår och hårinpackning över natten. Det finns även återfuktande hårinpackningar som är som ett stort glas vatten för torrt och frissigt hår och som efterlämnar håret mjukt och smidigt. Har ditt hår varit med om mycket? Proteinhårmasker gör underverk för skadat och skört hår, och stärker det samt skyddar mot att hårstrån bryts av. Ont om tid? Använd hårinpackning över natten så uträttas alla magi medan du sover, och du får ett återupplivat hår på morgonen.

Läs vidare för att lära dig mer om vilken typ och hur du använder hårmask i ditt hår för bästa resultat.

Fördelar med att använda hårmasker

Benefits of Deep Conditioning with Hair Masks

Låt oss utforska varför hårinpackningar gör så stora förändringar för ditt hår. Här kommer de huvudsakliga fördelarna med att använda en hårmask:

Intensivt återfuktande

Torrt och törstigt hår? Hårinpackningar är ditt hemliga vapen. De ger ditt hår välbehövlig fukt och efterlämnar ditt hår lyxigt mjukt och hanterbart.

Reparera och återuppliva

Om ditt hår har fått utstå mycket såsom hårfärgning, styling eller exponering för miljömässiga faktorer är det dags för reparerande hårinpackningar att ingripa. De utför sin magi genom att stärka skadat hår och göra det mer motståndskraftigt.

Kontroll över friss

Att tämja bångstyrigt friss kan vara kämpigt men hårinpackningar är redo för utmaningen. Många hårinpackningar har tagits fram för att släta ut friss och efterlämna ditt hår silkeslent.

Förhindrar kluvna toppar

Drömmer du om längre, sundare hår? Det är dags att lära dig hur man använder hårinpackningar i håret. Hårinpackningar kan hjälpa till att förhindra kluvna toppar genom att stärka ditt hår, vilket gör det möjligt för dig att bevara längden du arbetat så hårt för att uppnå.

Härnäst ska vi gå in på alla praktiska detaljer såsom, hur använder man hårinpackning i håret på ett effektivt sätt.

Så hur använder man en hårinpackning?

Nu när du har fått bra koll på vilka fördelar hårinpackningar kan ha så är det säkert en fråga du ställer dig: hur använder man en hårinpackning? Följ dessa enkla steg på hur du använder hårmask för att se till att ditt hår får skörda alla fördelar behandlingarna har att erbjuda:

1. Först schampo

Med de flesta hårinpackningar ska du börja med nytvättat hår. Det gör det möjligt för ditt hår att absorbera allt det goda en hårmask har att erbjuda. Rengör ditt hår varsamt med ett milt schampo och skölj av grundligt.

2. Krama ut överflödigt vatten

Vrid varsamt ut överflödigt vatten från ditt hår. Det förhindrar att hårinpackningen blir utspädd.

3. Applicera hårinpackningen

Skopa upp en generös mängd hårinpackning i din handflata. Börja med att applicera det i mitten av hårlängden ut till topparna. Ska man ha hårinpackning i hårbotten? Svaret är nej.

4. Låt verka några minuter

Nu är det dags att låta underverken ske! Låt hårmasken verka i minst 3 minuter. Optimal verkningstid beror på produkten, så kom ihåg att först läsa det finstilta.

5. Skölj av

När väntan är över sköljer du av ditt hår grundligt med ljummet vatten.

6. Följ upp med ett balsam

Ja, du hörde rätt! Du ska använda ett balsam efter hårinpackningen! Ett balsam förseglar hårinpackningens fördelar och ser till att ditt hår håller sig hanterbart och lent. Avslutningsvis sköljer du av ditt hår för att se till att det inte finns några produktrester.

Nu när du har fått styr på det grundläggande ska vi gå in lite mer på detaljerna och besvara vanliga frågor såsom ”hur ofta ska man använda en hårinpackning?” och “ska man ha hårinpackning i hårbotten?”.

Hur ofta ska man använda hårinpackning?

Så här är det: hur ofta man ska använda en hårinpackning beror på flera faktorer.

 • Hårtyp och skick - Om ditt hår är åt det torrare eller skadade hållet kan du dra fördel av att använda en hårinpackning oftare. Om ditt hår däremot är relativt sunt kanske du inte behöver använda en hårinpackning så ofta.
 • Andra hårprodukter - Ha dina andra hårprodukter som du använder i din hårvårdsrutin i åtanke. Om du använder leave in-balsam, serum eller oljor regelbundet kan det ha en påverkan på hur ofta du bör använda hårinpackning.
 • Vilken sorts hårinpackning - Olika hårinpackningar har olika syften och intensitet. Exempelvis är återuppbyggande proteininpackningar kraftfulla behandlingar som vanligtvis bör användas omkring 2-3 gånger i månaden för att undvika att ditt hår får för mycket protein. Fuktgivande hårinpackningar kan användas oftare, till och med 2 gånger i veckan, för att hålla ditt hår återfuktat.

Avslutningsvis är det avgörande att du lyssnar på ditt hårs behov om du ska kunna lista ut hur ofta du bör använda hårinpackning. Experimentera med olika tidsintervaller och observera hur ditt hår reagerar.

Kan man applicera hårinpackning i torrt hår?

Kan man använda en hårinpackning i torrt hår, eller bör du alltid använda en hårinpackning efter schampo? Nu ska vi reda ut det här!

De flesta hårinpackningar är framtagna för att appliceras i fuktigt hår. Det är viktigt att först använda ett schampo innan de flesta hårinpackningar. Ett schampo rengör ditt hår och skapar en fräsch grund för den näringsgivande behandlingen som efterföljer.

Men det finns en speciell kategori av hårinpackningar som kan appliceras i torrt hår – pre-shampoo-hårinpackningar. Dessa djupgående behandlingar är ofta oljebaserade och uträttar sina underverk innan du ens går in i duschen. De är framtagna för att förse ditt hår med djupgående näring och agera som en skyddande sköld mot den rengöringsprocess som efterföljer. Så om du använder en hårinpackning i torrt hår, är det viktigt att du använder schampo efteråt för att ta fram det återupplivade håret som är fritt från friss.

Kan jag ha en hårinpackning över natten?

Can You Leave a Hair Mask on Overnight

Tanken på att vakna upp med vackert och föryngrat hår är frestande, men kan man verkligen använda en hårinpackning över natten?

Svaret varierar beroende på vilken sorts hårinpackning du använder. Om du till exempel använder en proteininpackning eller behandlingar som innehåller färgpigment, bör du strikt följa instruktionerna på flaskan. Om du lämnar sådana hårinpackningar i håret under natten kan det hända att de skadar ditt hår, och dina sängkläder!

Återfuktande hårinpackningar är å andra sidan mer förlåtande. Om ditt hår är extra torrt, kan fördelarna faktiskt förbättras om man låter en hårinpackning sitta i längre. Om du överväger en hårinpackning över natten, så välj en med en tjockare, balsamliknande textur. Det är nämligen mindre sannolikt att de droppar eller kladdar när du sover. Oavsett så rekommenderar jag att man använder ett handduksörngott för att skydda din kudde när du har en hårinpackning över natten.

Ska man använda balsam efter hårinpackning?

Vad tror ni? Ska man använda balsam efter hårinpackning? Svaret är ja, och detta är anledningen!

Att använda balsam efter hårinpackning ger det lilla extra. Att kombinera ett balsam med en hårinpackning ger håret dubbel vård. Medan hårinpackningen tar itu med specifika problem, så tillför balsamet ett extra lager med fukt och gör det enklare att hantera. Det hjälper även till att försluta hårets yttre lager, vilket säkerställer att ditt hår kan bevara hårinpackningens fördelar. Att använda balsam efter inpackning är ett enkelt steg som gör en stor skillnad i din hårvårdsrutin.

Ska man ha hårinpackning i hårbotten?

Även om en hårinpackning kan göra underverk för ditt hårs längder och toppar, så är hårinpackning i hårbotten något helt annat. Vanligtvis rekommenderas det inte och detta är anledningen.

Hårinpackningar innehåller ofta oljor och smör som är fantastiska för att ge ditt hår näring. Men samma ingredienser kan göra din hårbotten och dina rötter oljiga eller orsaka ansamlingar. Det kan leda till en mängd olika hårbottenproblem, såsom klåda eller akne i hårbotten. Så frågan: Ska man ha hårinpackning i hårbotten har du förhoppningsvis nu fått ett bra svar på.

Så får du ut det mesta av din hårmask

Enhancing Your Deep Conditioning Results: Pro Tips

Det finns några extra trick på hur du kan använda en hårinpackning för att ta dina resultat till nästa nivå. Så här kan du turboladda din hårinpackningsupplevelse:

Introducera lite varsam värme

Vill du ge ditt hår en VIP-behandling? Applicera då värme! Linda in en varm handduk runt håret efter att du applicerat hårinpackningen, eller använd en hårfön försiktigt på låg värme. Detta steg hjälper till att öppna upp hårets yttre lager, vilket gör att hårinpackningen kan penetrera mer effektivt. Detta är särskilt gynnsamt för hår med låg porositet. Men var försiktig, du vill inte bränna ditt hår!

Borsta igenom håret

Använd en wet hair detangler brush eller en bredtandad kam för att fördela hårmasken jämnt i håret. Detta säkerställer att varje hårstrå får sin del av det goda.

Torka försiktigt

Var snäll mot ditt nybehandlade hår. Istället för grovt torkande med handduk så bör du välja ett känsligare tillvägagångssätt. Linda in håret i en mjuk bambuhandduk för att absorbera överflödigt vatten utan att orsaka onödig friktion. Eller om du använder en hårfön, så applicera alltid ett silikonfritt värmeskydd först.

Hitta rätt schampo och balsam för din hårtyp

För att komplettera din hårinpackningsrutin är det viktigt att man väljer rätt schampo och balsam. Anpassa dina val till din hårtyp och dina hårproblem. För fint hår kan du välja volymgivande formler för att addera fyllighet utan att tynga ner håret. För lockigt hår bör du leta efter produkter som återfuktar och definierar dina lockar.

Så väljer man rätt hårinpackning

Nu vet du hur man använder en hårinpackning som ett proffs. Det sista steget är att välja den bästa produkten för ditt hår. Med en mängd olika hårinpackningar tillgängliga, är det viktigt att hitta den perfekta för just ditt hårs unika behov. Här kommer en guide som hjälper dig att hitta din ideala matchning:

Hårinpackning för kluvna toppar och skört hår

För skört, torrt hår som är benäget till kluvna toppar kan du välja Split Fix™ Hair Mask. Formler med näringsgivande oljor och estrar från jojobaolja gör underverk för att ge näring och föryngra, vilket efterlämnar håret starkare och mer motståndskraftigt.

Hårmask för frissigt och torrt hår

Frissigt, poröst och extremt torrt hår möter sin matchning med Moisture Hero™ Hair Mask. Den är fylld med återfuktande växtämnen som inte bara återfuktar håret för att förhindra fuktförlust, utan även efterlämnar ditt hår silkeslent och väldigt återfuktat.

Hårinpackning för vågigt och lockigt hår

Lockigt och vågigt hår förtjänar extra kärlek, och Curl Crush™ Hair Mask levererar. Den är utformad för att förstärka din naturliga textur och efterlämnar dina lockar definierade, motståndskraftiga och livfulla.

Hårinpackning för blont, blekt och grått hår

Blont och blekt hår behöver särskild vård och Enriched Blonde™ Silver Hair Mask kliver in som en bra hjälp. Med lilafärgade pigment håller den oönskad mässingsfärg i schack och efterlämnar ditt blonda hår skinande och livfullt.

Hårinpackning för skadat hår med proteinbrist

För hår som behöver intensiv rekonstruktion är en proteininpackning svaret. Något som är idealt för skadat hår, kemiskt behandlat hår och hår med proteinbrist är Protein Repair™ Hair Mask som arbetar för att återställa styrka och vitalitet.

Hårinpackning i torrt hår eller över natten

Till skillnad från traditionella hårinpackningar kan detta pre-shampoo balm appliceras i torrt hår innan du ens kliver in i duschen. Fyllt med näringsgivande ingredienser gör att Moisture Hero™ Pre-Shampoo Balm återfuktar ditt hår på djupet, vilket förbereder ditt hår för den kommande rengöringsprocessen. Bland det bästa är att du själv kontrollerar på behandlingens varaktighet. Applicera denna hårinpackning i torrt hår och låt den verka för en snabb 10-minuters räddningssession, eller njut av en behandling över natten för maximal återfuktning. Valet är ditt.

Oavsett vilken hårinpackning du väljer så kom ihåg att läsa instruktionerna för optimala resultat.

Hårtest

Produkter anpassade för ditt hår

Gör test

Användning av hårinpackningar är ett viktigt steg i alla hårrutiner som ofta förbises. Jag litar på att jag har lyckats påverka dig om vikten av hårinpackningar. Vid denna tidpunkt är du utan tvekan bekant med varför du ska använda balsam efter en hårinpackning, hur ofta du ska använda en hårinpackning och huruvida du kan låta din hårinpackning sitta i över natten. Så sätt igång, ta din hårinpackning och låt ditt hår njuta av den näring det förtjänar.

Våra kunder säger

Utmärkt

Relaterade inlägg

Se alla artiklar
 • Bästa hårvårdsprodukterna i resestorlek + Hårvårdstips på språng

  Bästa hårvårdsprodukterna i resestorlek + Hårvårdstips på språng

 • De bästa fuktgivande hårinpackningarna för torrt och skadat hår: 6 favoriter

  De bästa fuktgivande hårinpackningarna för torrt och skadat hår: 6 favoriter

 • De 8 bästa pH-balanserade milda schampona - Allt om hudens och hårets pH-värde

  De 8 bästa pH-balanserade milda schampona - Allt om hudens och hårets pH-värde

 • 20 presenttips till kvinnor och män: De bästa hårvårdsset och presentboxar

  20 presenttips till kvinnor och män: Bästa hårvårdsset och presentboxar

 • Koffeinschampo - fungerar det? Fördelar med kaffe och koffein för hår

  Koffeinschampo - fungerar det? Fördelar med kaffe och koffein för hår

Se alla artiklar