Silverschampo & balsam: Få bort gula toner i håret!Se alla artiklar

Silverschampo & balsam: Få bort gula toner i håret!

Har du tidigare upplevt att ditt hår blivit oranget efter blekning eller är ditt hår tråkigt efter en lång semester i solen? Ett bra silverschampo kan vara en användbar produkt för att snabbt få bort gula toner i håret utan att betala dyrt för ett besök hos frisören. Men hur använder man silverschampo? Ingen fara, vi ska förklara!

Om du har blont hår, grått hår eller blonda slingor och du inte använder ett silverschampo, så förbered dig på att få din värld omtumlad. Bli inte avskräckt av den violetta nyansen - Det hjälper att få bort gula toner i håret oavsett om ditt hår är naturligt blont eller färgat. Om du inte tror oss, kolla då in bilderna nedan på före och efter användning av silverschampo!

Fortsätt att läsa för att lära dig mer. Vi har alla tips och tricks på hur man använder silverschampo i torrt hår, ofuktat hår, utan att det får en violett nyans. Dessutom kommer vi berätta var du hittar det bästa schampot för blont hår!

Innehållsförteckning

Vad är silverschampo och silverbalsam för blont hår?

Innan vi svarar på det så måste vi prata om gula toner. Om du har blont hår är du troligtvis redan bekant med hur ditt hår ibland kan få en gul eller till och med orange färg mellan besöken hos frisören. Detta orsakas av exponering för vatten, UV-strålar och luftförorening.

Silverschampo och silverbalsam är produkter som är utformade för att neutralisera och få bort gula toner i håret. Detta schampo är framtaget för alla med ljust hår (inklusive blont, platinablont, grått, vitt, pastell eller slingor), oavsett om ditt hår är naturligt ljust eller färgat på salong. Hemligheten bakom dess magi stavas violetta pigment.

Varför kan ett silverschampo ha violett pigment? Tanken är baserad på klassisk färgteori. Tänk tillbaka på färghjulet du lärde dig om på bildlektionerna i skolan. Om du tittar på ett färghjul så är lila mitt emot gult. Då färgerna är varandras motsatser innebär det att lila eliminerar gula toner. Så när du applicerar silverschampo i torrt hår, hjälper det att få bort gula toner i håret och göra det ljusare.

Silverschampon med blå eller violetta toner – Vad är vad?

Spoiler alert: både schampon med blå och violetta toner är silverschampon. De båda innehåller pigment med kalla toner som kan få bort gula toner i håret. Vilken du bör använda beror dock på vilken hårfärg du har. Silverschampon med violetta pigment används till ljusfärgat hår.

Om man istället väljer ett schampo med blå pigment fungerar det som ett silverschampo för brunetter. Då blått är mitt emot orange i färghjulet, eliminerar det röda och orangea toner. Frisörer rekommenderar vanligtvis att brunetter använder schampot med blå pigment för att eliminera röda och orangea toner från håret.

Hur ofta ska jag använda silverschampo för blont hår?

Vi rekommenderar att du använder ett bra silverschampo eller silverbalsam för blont hår som Enriched Blonde™ Silver Shampoo en till två gånger per vecka. Hairlust Enriched Blonde™ Silver Shampoo är rankat som det bästa silverschampot på marknaden i detta test. Om du tvättar ditt hår oftare så kan du alternera schampo för blont hår med något annat färgbeständigt schampo såsom Split Fix™ Shampoo.

Dock så ser allas hår annorlunda ut. Om du fortfarande noterar gulaktiga toner i ditt hår så kan du använda silverschampo i torrt hår oftare. På samma sätt, om du noterar lila toner i ditt hår, byter du till ett pigmentfritt schampo till dess att ditt hår har neutraliserats.

Du kan även spä ut det med ett annat färgbeständigt schampo om du tycker att ditt hår efterlämnas med för mycket pigment.

Är silverschampo endast för blont hår?

Även om man vanligtvis ser silverschampo för blont hår, så kan brunetter med slingor också dra nytta av det.

Det fungerar även bra för att få bort gula toner i blont, silvrigt, vitt eller grått hår. Det är ännu en anledning till att produkten har fått sitt namn.

Hur hittar man det bästa silverschampot för blont hår?

Hur hittar man det bästa silverschampot för blont hår

Då det finns så mycket att välja på i skönhetshyllan kan det vara svårt att hitta det bästa schampot för blont hår. När du handlar, så kommer du hitta det bästa genom att välja ett med dessa tre ingredienser:

Protein

Blont hår – i synnerhet blekt hår – behöver extra protein. Det är nämligen så att håret får sin struktur från ett protein som heter keratin. Men när du färgar håret kan denna struktur skadas. Resultatet blir då att enskilda hårstrån blir skörare och mer benägna att brytas. Du kan undvika detta genom att applicera proteinbehandling till håret, eller använda hårprodukter som är rika på protein. Så det bästa silverschampot för blont hår bör inkludera små proteiner som hjälper till att reparera blekt skadat hår.

Hairlust Enriched Blonde™ Shampoo innehåller Protectagen, vilket är ett risextrakt. Eftersom dessa proteiner är så små, kan de tränga sig in i håraxeln och återuppbygga skadade hårstrån utifrån och in.

Fuktgivande ingredienser

Hår som skadats av blekning behöver även stora mängder fuktgivande ingredienser. Det bästa silverschampot innehåller fuktighetsbevarande medel som drar in fukt i håret. Det i sin tur hjälper håret att bevara fukt, och efterlämnar det glansigt och hälsosamt under hela dagen. Vanliga fuktighetsbevarande medel i schampo för blont hår inkluderar glycerin, propylenglykol och panthenol.

Hairlust Enriched Blonde™ Silver Shampoo är utformat med AQUAXYL™, ett naturligt, växtutvunnet fuktighetsbevarande medel som håller håret fuktat.

Antioxidanter

Antioxidanter hjälper likt växtextrakt till att skydda dina hårstrån genom att neutralisera miljömässiga faktorer såsom UV-strålar och luftförorening. Det kan i sin tur hjälpa till att förhindra gula toner från att uppstå från första början!

Hairlust Enriched Blonde™ Silver Shampoo innehåller kraftfulla naturliga antioxidanter som ekologiskt hjortronextrakt och ekologiskt mangoextrakt som skyddar håret från skada och de oönskade gula tonerna.

Violett pigment

Givetvis innehåller även det bästa silverschampot violetta färgpigment! Vårt Enriched Blonde™ Silver Shampoo är utformat med ett violett pigment som heter CI 60730.

I tillägg har även ett bra silverschampo en tjockare konsistens än vanliga schampon. Denna tjocka konsistens gör det möjligt för produkten att täcka dina hårstrån helt samtidigt som den utövar sin magi.

Men så hur använder man silverschampo? Fortsätt läs, vi ska nog hjälpa dig!

Hur använder man silverschampo för blont hår?: Steg för steg

För att få samma resultat som före- och efter bilderna ska du följa dessa steg:

 1. Först och främst ska du mätta ditt hår med varmt vatten. Vattnets varma temperatur hjälper till att öppna upp hårsäckarna och så att det violetta pigmentet kan tränga in i håret.
 2. Massera in silverschampot i din hårbotten och skölj sedan med varmt vatten. OBS: under den första tvätten kommer produkten inte att producera så mycket skum.
 3. Därefter tvättar du ditt hår en andra gång med silverschampo, massera in det grundligt från hårbotten till hårets toppar. Skölj sedan med varmt vatten. Den andra tvätten avlägsnar smuts och produktrester mer effektivt, vilket gör det möjligt för syre att få tillgång till ditt hårs rötter. Det förbereder även ditt hår för att ta emot de hälsosamma näringsämnena i silverbalsamet.
 4. Efter att ha tvättat håret med ett silverschampo, applicera vår djupt konditionerande och reparerande Enriched Blonde™ Silver Hair Mask som minskar mässingstoner samtidigt som du effektivt reparerar och ger näring till skadat hår. Det här kan tyckas vara ett onödigt extra steg men tro mig - ditt hår kommer att tacka dig för det!
 5. Följ upp med ett färgbeständigt balsam som utformats för blont hår, såsom Hairlust Enriched Blonde™ Silver Conditioner. Applicera balsamet i ditt hår från rötter till toppar, och massera sedan in balsamet i ditt hår så det täcker alla ytor. Låt ditt silverbalsam verka i 1-3 minuter och skölj sedan grundligt.

För bästa resultat rekommenderar vi användning av schampo för blont hår en till två gånger i veckan eller när du vill få bort gula toner i håret.

Tips: solen kan ge håret oönskad värme. För i synnerhet personer med blont hår kan solen göra att färgen bleknar snabbare och skapar kraftig torrhet. Att använda värmeredskap såsom hårfönar, plattänger och locktänger kan också bidra till de gula tonerna. För att hålla gula toner i schack bör du ta en paus från värmestyling och använd alltid ett värmeskydd som tillexempel Thermal Shield™ Heat Protectant före värmestyling. På sommaren väljer du en UV-skyddsspray som Sun Defense Hair Mist. Detta kommer inte bara att förhindra att ditt blonda hår blir brassigt, utan det kommer också att hjälpa dig att undvika ytterligare hårskador!

5 extra måsten för blont hår

Förutom att använda silverschampo i torrt hår som behöver återfuktning rekommenderar vi att du tillför följande till din hårvårdsrutin:

1. Moisture Hero™ Pre-shampoo Hair Balm

Moisture Hero™ Pre-shampoo Hair Balm

Denna innovativa fukt-boostande behandling är utformad för användning i torrt och frissigt hår före schampo. Denna näringsgivande mask innehåller kraftigt fuktgivande oljor, så som olivoljeextrakt och sheasmör som förser torra hårstrån med fukt, vitaminer och antioxidanter. Det blonda håret efterlämnas sedan fuktigt och utan friss. Dessutom innehåller produkten 100% naturligt utvunna ingredienser!

2. Protein Repair™ Hair Mask

Protein Repair™ Hair Mask

Om du har blekt hår som är skadat rekommenderar vi även att du använder Protein Repair™ Hair Mask. Denna stärkande mask är fullproppad med veganska mikroproteiner såsom Gluadin® Kera-P LM och Dynagen™ som stärker håret från utsidan och in och efterlämnar det synligt friskare och mer motståndskraftigt.

Dynagen™ hjälper även till att reducera håravfall (som är vanligt vid skadat hår), med studier som indikerar en betydligt förbättrad fyllighet i håret samt glans efter 90 dagars användning!

3. Hårtillskott

Hårtillskott

Alla som vill ha ett hälsosamt hår kan gynnas av att ta ett hårtillskott. Detta eftersom hårtillskott innehåller alla de vitaminer och mineraler som dina hårsäckar behöver för att kunna växa hälsosamt och starkt hår. Våra Hair Formula Gummies for Women är både veganska och sockerfria, så du vet att de är bra för dig. Dessutom smakar de riktigt gott, så det är enkelt att komma ihåg att ta dem regelbundet!

4. Örngott i bambu

Örngott i bambu

Tro det eller ej, men ditt örngott kan utgöra en stor skillnad för ditt hårs hälsa. De flesta sover på bomullsörngott, men bomullsfibrer är dåliga för ditt hår! Bomullsfibrer är grova och de gnider på ditt hår under natten. All den friktionen kan efterlämna ditt hår frissigt, torrt och skört på morgonen.

Istället rekommenderar vi att du väljer ett örngott i bambu och ett matchande påslakan i bambu. Bambu är mycket mjukare än bomull vilket gör att ditt hår glider enkelt över örngottet. Resultatet av det blir att du vaknar upp med ett mjukare och mer hälsosamt hår. Med ett örngott i bambu är den klassiska morgonfrillan historia!

5. Bamboo Hair Towel Wrap

Bamboo Hair Towel Wrap

På samma sätt är det smart att byta ut din bomullshandduk till en i bambu. Håret är som mest känsligt när det är blött. Så om du gnuggar en grov bomullshandduk på ditt hår när du kliver ut ur duschen så gör du inte ditt hår en tjänst. Som vi nämnt tidigare, har bambu mycket mjukare fibrer än bomull. Det är även mer absorberande, vilket innebär att ditt hår kommer att torka snabbare när du använder en bamboo hair towel.

Hårtest

Produkter anpassade för ditt hår

Gör test

Vad ska man undvika när man använder silverschampo?

Det är lätt att ryckas med när man provar en ny hårprodukt som ett silverschampo eller silverbalsam. Men för att undvika några hårkatastrofer kommer här ett par saker att ha i åtanke:

Undvik övertoning

Kom ihåg att ibland är mer mindre! Lämnar man produkten i håret för länge, får man inte bara en violett nyans, utan man kan även torka ut håret! Det är därför vi rekommenderar att man börjar långsamt och testar vad som fungerar för din hårtyp. Och om du är lider av torrt hår eller torr hud, använd naturlig hårvård som kombinerar ekologiska vegetabiliska oljor och varsamma rengöringsprodukter.

Använd den rätta tonen

Som vi nämnt tidigare finns det olika typer av färgpigmenterade silverschampon. För blont, grått eller blekt hår ska du välja ett silverschampo med violetta pigment. Om istället har mörkblont hår, eller om du är brunett, så välj ett med blå pigment. Den typen av silverschampo lämpar sig bäst för de röda tonerna som ofta förekommer i brunt hår.

Om du känner dig osäker så välj ett bra silverschampo med violetta pigment framför ett med blå. Detta då ett med blå pigment kan göra att blont hår blir grönt.

Vi hoppas att du tycker att den har artikeln har varit meningsfull! Om du tar egna före- och efterbilder efter användning av silverschampo så tagga oss! Vi vill gärna se hur våra kunder använder våra produkter.

Våra kunder säger

Utmärkt

Relaterade inlägg

Se alla artiklar
 • Solskydd för håret: Därför är det viktigt med UV skydd för håret

  Solskydd för håret: Därför är det viktigt med UV skydd för håret

 • Reparera extremt slitet och trasigt hår efter blekning: 10 enkla steg!

  Reparera extremt slitet och trasigt hår efter blekning: 10 enkla steg!

 • Shampoo mod hårtab

  Bästa schampo mot håravfall: Här är min rekommendation

 • Hur man tuperar håret med en tuperingsborste: Steg för steg guide

  Hur man tuperar håret med en tuperingsborste: Steg för steg guide

 • Borste med svinborst vs. vegansk svinborste: Vilken är bättre?

  Borste med svinborst vs. vegansk svinborste: Vilken är bättre?

Se alla artiklar