Wet brush: En optimal och bra hårborste som inte sliter på håretSe alla artiklar

Wet brush: En optimal och bra hårborste som inte sliter på håret

Vad är en wet brush? Varför är det så viktigt att använda en bra hårborste som inte sliter på håret? Här finner du de bästa tipsen & råden för hur du ska använda en wet brush för att få ett längre, friskare och vackrare hår.

Visst har vi alla hört att frisörens största NO-GO är att borsta håret när det är blött? Trots detta är jag ändå rätt säker på att både du och majoriteten av oss gör det efter duschen, varje gång. I dagsläget vill jag ändå våga påstå att detta råd är lite förlegat, eftersom vi idag kan ta hjälp av en fantastisk wet brush, en optimal och bra hårborste som inte sliter på håret alls.

Jag lovar dig att den absolut bästa (och mest prisvärda) investeringen du kan göra för att undvika brutna hårstrån och ett slitet hår är att köpa en wet brush. Läs vidare och lär dig hur du använder en hårborste som wet brush på bästa möjliga sätt, och varför det är så viktigt för dig att använda en hårborste som inte sliter på håret.

Innehållsförteckning

Varför är det viktigt att använda en bra hårborste?

För att förstå varför det är så viktigt att använda en bra hårborste som inte sliter på håret måste vi förstå hur det är uppbyggt. Håret består av två olika lager och det är det yttersta lagret som ger håret sin glans och mjukhet. Detta lager består av celler som överlappar varandra för att skydda hårets inre del mot yttre faktorer såsom väder, värmeverktyg och stylingprodukter. En bra hårborste, t.ex. en wet brush ser till att det yttersta lagret inte tar skada när du reder ut ditt hår.

Genom att använda en bra hårborste som inte sliter på håret undviker du att förstöra det yttersta lagret. Hårets översta lager kan inte återuppbyggas och det är otroligt svårt att få ett redan skadat hår att bli helt igen. Skadar du de översta fjäll-liknande cellerna blir håret torrt, stripigt och matt. Det blir även mycket mer mottaglig för smuts och fett. I värsta fall börjar håret gå av.

Att borsta håret är något som sliter väldigt mycket på hårstråna om man gör det på fel sätt och med fel hårborste. För att bibehålla ett hälsosamt och vackert hår är det därför extremt viktigt att du använder en bra hårborste som inte sliter på håret. Det gäller att hitta rätt typ och lära sig använda den på rätt sätt.

Varför är det viktigt att använda en wet brush i blött hår?

Inte nog med att håret är känsligt som det är, det blir nämligen ännu mer känsligt när det är blött. Det är här vår älskade och hyllade wet brush kommer in i bilden.

Vi har alla hört att man inte ska borsta igenom håret när det är blött, och absolut, det ligger någonting i det. Blött hår är mer elastiskt vilket gör att det sträcker sig mer och blir otroligt skört. Torrt hår är dessutom dubbelt så starkt och motståndskraftigt jämfört med när det är blött. Om du t.ex. inte använder en wet brush, torkar håret för hårt med handduken eller borstar fel är risken stor att ditt hår går av. Förutom att använda en wet brush rekommenderar jag en hårhandduk till håret av bambu, vars fibrer är mycket mjukare och skonsammare mot håret jämfört med en vanlig bomullshandduk.

Fördelar med att använda en wet brush som hårborste

En wet brush är anpassad för att användas i både blött och torrt hår och är en bra hårborste som inte sliter på håret. Hairlust Wet Hair Detangle Brush består av elastiska piggar som varsamt reder ut tovor, utan att slita med sig eller bryta hårstråna. Piggarna sitter tätt och nära varandra för att på bästa sätt reda ut tovor utan att man behöver ”rycka” eller dra i håret. Hairlust Wet Hair Detangle Brush är gjord av plast för att användas både innan, under och efter duschen. Den speciella designen på en wet brush är framtagen för att också öka blodcirkulationen i hårbotten och hårsäckar, vilket främjar hårväxten och frisätter näring till ditt hår.

Fördelarna med en wet brush är många och jag är fortfarande förvånad över vilken skillnad det blev på mitt eget hår efter att jag började använda en wet brush. Nedanför har jag listat mina absolut bästa tips varför du ska använda en bra hårborste som inte sliter på håret och vad en wet brush kan göra för dig:

 1. En wet brush reder ut tovor och trassel utan att slita eller skada håret
 2. Hårborsten är lätt att rengöra och samlar inte på sig bakterier eller smuts
 3. Passar alla olika typer av hår
 4. Piggarna är mjuka och masserar hårbotten för bättre blodcirkulation
 5. Hairlust Wet Hair Detangle Brush är perfekt utformad efter handen
 6. Gör ditt hår mycket friskare, längre och glansigare än en vanlig hårborste
 7. Perfekt att använda i samband med hårinpackningar för ännu bättre resultat
 8. Priset på en wet brush är ofta lägre jämfört med andra, dyra hårborstar på marknaden och håller otroligt länge
 9. En bra hårborste som går att använda i både blött och torrt hår

Hur du använder dig av en bra hårborste som wet brush

Jag hoppas att vi alla nu är med på hur viktigt det är med en bra hårborste som inte sliter på håret, och på vilket sätt en wet brush kan hjälpa dig på vägen till ditt drömhår. Det är däremot ytterst viktigt att använda den på rätt sätt. Fördelen med en wet brush är att den går att använda i alla olika situationer, men för att behandla ditt hår på bästa möjliga sätt rekommenderar jag att använda den på följande vis:

 1. Borsta håret med din wet brush precis innan du hoppar in i duschen. Detta underlättar för dig när du applicerar schampo och balsam och du undviker att gnugga in tovor och slita på det yttersta lagret. Din avloppsbrunn kommer också tacka dig då mindre hårstrån åker ner i rören och du undviker stopp.
 2. När du tillför din hårinpackning håret använder du din wet brush för att jämnt fördela produkten så att hela håret täcks. Använder du en wet brush tränger produkten ner på djupet i hårstråna samtidigt som piggarna ger en skön massage för hårbotten. Massagen sätter igång blodcirkulationen och ditt hår blir friskare. Hairlust Wet Hair Detangler Brush är perfekt utformad för att användas i kombination med Split Fix™ Hair Mask och Protein Repair™ Hair Mask.
 3. Samma rutin kan du göra både med schampo och balsam. Tänk på att använda ett sulfatfritt schampo utan parabener. Jag rekommenderar Hairlust Split Fix™ Duo.
 4. Efter duschen kan du använda din wet brush direkt för att reda ut håret, och du behöver inte vänta tills det har torkat. Du kommer också märka hur lätt och smidigt din wet brush glider genom håret, eftersom du använt den både innan och under tvätten.

Använder du din wet brush på följande sätt kommer det göra stor skillnad på ditt hår. Du undviker ett torrt, slitet och tunt hår med en enkel investering i en bra hårborste som inte sliter på håret. Den unika designen gör att du optimerar alla dina chanser att få ett friskare, vackrare och fylligare hår som växer snabbt!

Hairlust Wet Hair Detangle Brush är framtagen för att användas tillsammans med Hairlust Split Fix™ Duo, Split Fix™ Hair Mask och Protein Repair™ Hair Mask. Det är en användbar wet brush för alla tillfällen och hårtyper och en optimal hårborste som inte sliter på håret.

Hårtest

Produkter anpassade för ditt hår

Gör test

Tips & råd utöver att använda en wet brush

Jag hoppas att du fick svar på dina frågor gällande en bra hårborste som inte sliter på håret. Det finns mycket man kan göra för att förbättra sin hårkvalitet och en wet brush är endast ett (men ett väldigt bra) sätt att göra det på. En hårborste med svinborst är också ett utmärkt alternativ för skonsam vård.Det kan även vara en bra ide att komplettera din yttre vård med ett kosttillskott för hår, som bygger upp och vårdar ditt hår inifrån.

Vill du ha fler tips & råd uppmuntrar jag dig att ta en titt andra nyttiga artiklar där du kan läsa hur man får långt hår snabbt eller om 14 viktiga vitaminer för håret

Våra kunder säger

Utmärkt

Relaterade inlägg

Se alla artiklar
 • Borste med svinborst vs. vegansk svinborste: Vilken är bättre?

  Borste med svinborst vs. vegansk svinborste: Vilken är bättre?

 • Tips för styling av lockigt hår: Så framhäver du naturliga lockar

  Tips för styling av lockigt hår: Så framhäver du naturliga lockar

 • Sidenörngott eller bambu örngott? 4 anledningar till att välja bambu!

  Sidenörngott vs. bambu örngott: Vilket är bäst för håret?

 • Wet hair look: Så skapar du den populära frisyren steg för steg

  Wet hair look: Så skapar du den populära frisyren steg för steg

 • Heatless Curls: Lockar håret utan värme steg-för-steg

  Heatless Curls: Locka håret utan värme skonsamt med bambu

Se alla artiklar