Piller mod hårtabSe alla artiklar

Tabletter för håret: Fungerar hårtabletter mot håravfall?

Hela 30% av alla kvinnor och män under 30 år lider av håravfall i olika former. Frågan är vad du själv kan göra för att undvika detta och finns det riktigt bra tabletter mot håravfall och var finner du hårtabletter för hårväxt? Få svaret här!

Det är inte alla kvinnor och män som lider av håravfall, men du håller säkert med mig om att tanken av det skapar en frustration och en oroande känsla. Detta är du inte ensam om och just därför är hårtabletter populära. Hårtabletter mot håravfall samt hur man motverkar håravfall är ett populärt ämne och debatten kring vilka hårtabletter som är bäst i test är aktiv.

I denna artikel skriver jag om hårtabletter mot håravfall, orsaker till håravfall, vilka tabletter för håret som är bäst samt hur dessa hårtabletter kan hjälpa dig att förebygga håravfall.

Innehållsförteckning

Vad är orsaken till håravfall hos kvinnor och män?

Någon gång i livet upplever vi alla att vårt hår blir tunnare. Det kan ske under endast en kort period, men kan också vara ett långvarigt problem. Innan du påbörjar din behandling och börjar med ett medel mot håravfall är det viktigt att ställa rätt diagnos och hitta rätt kur för just dig, och förstå orsaken bakom håravfallet.

Gällande både kvinnor och män, kan håravfall vara genetiskt eller bero på hormonella förändringar och nivåer. Andra orsaker till varför man tappar hår kan vara en obalanserad kost, reaktioner från medicinska behandlingar, graviditet eller stress

Den vanligaste orsaken till håravfall för kvinnor beror på våra hårvårdsrutiner. Permanenta färgningar, strama frisyrer, värmeredskap, klor – och saltvatten samt stylingprodukter är några exempel på yttre slitage vi utsätter vårt hår för. Dåliga hårrutiner kan orsaka allvarligt håravfall hos kvinnor och män, därav är det ganska vanligt att både unga som äldre tar hjälp av medel mot håravfall samt behandling.

Finns det en kur mot håravfall och vad kan du själv göra?

För att uppnå varaktiga resultat och få ett friskt hår, så är det viktigt att förstå orsaken bakom ditt håravfall så att du kan välja den behandling som är bäst i test för just ditt problem. Alltså, om du anledning till att du har tunt och slitet hår är att du använder en överdriven mängd stylingprodukter som tär på ditt hår - då fungerar inte kosttillskott och tabletter mot håravfall - även om dem är i bäst i test. 

Din hårvårdsrutin kan vara hårets bästa vän, men det kan också vara dess värsta fiende. Om du ofta använder dåliga produkter fulla av onaturliga ingredienser, hårfönar håret dagligen, använder hårförlängningar eller plattänger, då du kommer att skada ditt hår oerhört och du kan börja uppleva håravfall mer och mer. De största bovarna när det gäller håravfall finns ofta i din hårvårdsrutin. Därför rekommenderar jag i första hand att du noggrant granskar din rutin och tänker på vad du kan göra annorlunda för att skydda ditt hår. Läsa gärna den här guiden med tips och tricks för hur man får längre hår snabbare. Här tipsar vi om hur du med 13 enkla och effektiva förändringar i hårvårdrutinen kan ge håret de bästa möjligheterna att snabbt växa både långt och friskt.

Beror ditt håravfall på dåliga hårvårdsrutiner och slitage rekommenderar jag helt enkelt att:

 • Sluta med dessa dåliga vanor och istället börja ta hand om ditt hår med en sund hårvårdsrutin.
 • Ge ditt hår en hjälpande hand med hjälp av tabletter mot håravfall i form av vitamin– och mineraltillskott. Vitamin- och mineraltillskott är tabletter för håret som du kan använda dig av för att motverka håravfall och få tillbaka ett tjockt och friskt svall. Detta berättar vi mer om längre ner.

Misstänker du att ditt håravfall är relaterat till din hälsa är det viktigt att uppsöka läkare för att kunna ställa rätt diagnos och eventuellt rätt lösning kan bestämmas för just dig. Dessa lösningar kan ofta vara en stor livsstilsförändring, specifika förändringar i kost eller kosttillskott och tabletter för håravfall. Vi har skrivit en artikel om de vanligaste orsakerna bakom håravfall, där vi granskar symtom och rekommenderade behandlingar.

Före och efter Hairlust

Hairlust før og efter
Före
Nuvarande resultat
Hairlust før og efter
Före
Nuvarande resultat
Hairlust før og efter
Före
Nuvarande resultat
Hairlust før og efter
Före
Nuvarande resultat
Hairlust før og efter
Före
Nuvarande resultat
Hairlust før og efter
Före
Nuvarande resultat

*Resultaten kan variera från person till person.

Se alla recensioner

Hårtest

Produkter anpassade för ditt hår

Gör test

Hjälper tabletter mot håravfall?

Forskning och undersökningar visar att specifika vitaminer, mineraler och proteiner har varit bäst i test och haft en positiv inverkan på vårt hår och dess hårväxt. Har du brist på biotin eller zink i kroppen kan ditt hår påverkas negativt. Det är oerhört viktigt att få i sig dessa näringsämnen och det kan hårtabletter hjälpa dig med. Tabletter för håret kan komma i form av sväljbara tabletter men också tuggbara vitaminer. Dessa hjälper dig att bibehålla normalt hår med dagligt intag av vitaminer. Vissa personer kan även uppleva hårväxttabletterna då de även kan få håret att växa snabbare.

Tabletter mot håravfall - bevis för resultat!

En studie från september 2018 framtagen av en klinisk och dermatologisk undersökning från Dovepress, har med hjälp av kliniska och medicinska forskare identifierat effekterna av att använda tabletter mot håravfall. I studien testades 120 kvinnor i åldrarna 18 och 60 år med tabletter mot håravfall i form av vitaminpiller i 180 dagar. Studien visade att specifika vitaminer som zink, biotin, järn, vitamin A, C, E och B komplex resulterade i att över 87% av de deltagande personernas håravfall minskades. Samtidigt upplevde över 70% av försökspersonerna en förbättring av hårets kvalitet.

tabletter mot håravfall studie

Källa: Clinical, Cosmetic and Investigational Dermatology

Hur påverkar kosten håravfall hos kvinnor och män?

Precis som med alla celler i din kropp, skapar en sund kost möjligheter för ett friskt och starkt inre och yttre. Socker och fet mat baserat på omättat fett bör undvikas. Likaså med bruk av alkohol och tobak, som har en negativ påverkan på hår, hud och naglar. Därför är tabletter för håret som är bäst i test ofta baserade på naturligt innehåll som också förbättrar hy och naglar.

Om din kropp inte trivs skulle den inte belöna dig med ett friskt och fylligt hår. Kom ihåg den inre hårvården.

 

Kvinnor och män som lyckats stoppa håravfall gör 2 saker rätt:

 • För det första är de noga med att vårda håret via en balanserad kost och bra hårprodukter.
 • För det andra så använder de dagligen hårtabletter i form av vitaminer eller receptbelagda tabletter mot håravfall som behandling.

Vilka är de bästa tabletterna mot håravfall för kvinnor och män?

Förutom bättre allmän hälsa och skonsam vård av håret i vardagen, kan man hjälpa hårtillväxten och hårets allmänna hälsa på god väg med en hårtablett som är specifikt formulerad för att öka hårets näringsbas. Hairlust har utvecklat sådana tabletter för håret och ytterligare anpassat dem för både män och kvinnor. Det finns små skillnader i vilka näringsämnen som är bäst lämpade för att hjälpa hårväxten för dem de två könen.

Hair Formula Tablets innehåller nyttiga vitaminer och mineraler speciellt framtagna för kvinnor som upplever symptom på håravfall. Innehållet består av bland annat Biotin och Zink, som är kliniskt testat och bidrar till att bibehålla normalt hår. Produkten finns också i en ”manlig version” där fokus ligger på att förhindra manligt håravfall och ge behandling. För att få resultat behöver man vara tålmodig och ta dessa i minst 1 månader (helst 2-3 månader) för att kunna se effekten. Kort sagt, om du letar efter de bästa tabletterna för håret och ett medel mot håravfall så kan det vara en bra idé att fokusera på en nyttig kost, och även använda kosttillskott som extra hjälp.

Om du är en av dem som inte är så gillar att svälja piller, eller som egentligen bara vill ha lite lättare att komma ihåg det dagliga kosttillskottet, så har Hairlust med sina Hair Formula Gummies gjort det hela lite roligare. Jag erkänner det, jag är en av dem som lätt glömmer att ta mina tillskott flera dagar i rad, så det är därför jag älskar Hairlusts lösning på problemet. De har gjort tillskottet i en vingummiform, som smakar helt fantastiskt, och som faktiskt fungerar riktigt bra. Här är den enda regeln att man inte ska ta mer än 3 om dagen.

Återigen är det en skillnad i kosttillskottet för män och kvinnor - inte bara färgen. För män finns Hair Formula Gummies For Men och för kvinnor finns Hair Formula Gummies For Women

Hur ser framtiden ut för medel mot håravfall?

Kvinnligt håravfall och håravfall för män är ett område det forskas mycket om för att förbättra produkterna på marknaden. Sökandet efter ett de bästa tabletterna för håret samt behandling och ökad hårväxt är konstant och utvecklas kontinuerligt.

Produkterna från Hairlust är utvecklade på bakgrund av klinisk forskning med experter i både Skandinavien och i England. Ingredienserna är testade för sina effekter och utformade med den modernaste tekniken.

När det gäller tabletter mot håravfall och behandling, finns det ingen mirakelkur men en kombination av bra hårvårdsrutiner och rätt kosttillskott har en bevisad positiv effekt mot håravfall.

Våra kunder säger

Utmärkt

Relaterade inlägg

Se alla artiklar
 • Hur får man tjockt hår? 10 enkla tips för att få tjockare hår

  Hur får man tjockt hår? 10 enkla tips för att få tjockare hår

 • Djuprengörande schampo: Så hittar du din bästa hårbottenskrubb

  Djuprengörande schampo: Så hittar du din bästa hårbottenskrubb

 • Vitaminer för håret som funkar: De 14 bästa hårvitaminerna!

  De 10 bästa hårvitaminerna som funkar för hårväxt!

 • Håravfall under klimakteriet? Orsaker, förebyggelse och behandlingar

  Håravfall under klimakteriet? Orsaker, förebyggelse och behandlingar

 • Har du öm hårbotten? 6 behandlingar som hjälper mot irriterad hårbotten

  Har du öm hårbotten? 6 behandlingar som hjälper mot irriterad hårbotten

Se alla artiklar