Hur får man tjockt hår? 10 enkla tips för att få tjockare hårSe alla artiklar

Hur får man tjockt hår? 10 enkla tips för att få tjockare hår

Är tjockare hår enbart en fråga om gener eller finns det något man kan göra för att få tjockare hår naturligt? I den här artikeln kommer jag att ge mina bästa råd för att få tjockare hår, inklusive stylingtips, enkla livsstilsförändringar och viktiga produkter för tjockare hår som kan hjälpa dig.

Undrar du hur man får tjockt hår? Du kan inte ändra diametern på dina hårsäckar, men det finns mycket annat du kan göra för att främja hårväxt och förhindra att håret bryts av. Läs vidare för att lära dig om hur man får tjockt hår!

Innehållsförteckning

Förstå begreppet tjockt hår

Innan du lär dig hur du får tjockare hår, måste vi prata om vad man menar med att ha tjockt hår. Tjockt hår beskriver hårets densitet, snarare än det individuella hårstråets diameter. Det finns hår med en bred diameter och hår med en liten diameter. Det är därför möjligt att ha tunna hårstrån och tjockt hår, eller tjocka hårstrån och tunt hår.

En del behöver inte oroa sig över hur man får tjockt hår av genetiska skäl. Däremot spelar hälsa också en stor roll i både längd och tjocklek på håret. Om du till exempel upplever en vanlig orsak till håravfall såsom androgen alopeci eller telogen effluvium, kommer tjockleken och längden på håret att påverkas. Så om du har håravfall är första steget att prata med din doktor för att hitta orsaken. Din doktor kan även ge dig några anvisningar om hur du får tjockare hår.

Andra faktorer som även kan spela en stor roll för tjockleken och längden på ditt hår, är vad du äter och hur du tar hand om ditt hår. De goda nyheterna? Eftersom hårets tjocklek ofta avgörs av näringsintag och hur väl du tar hand om ditt hår, kan du hjälpa dina hårsäckar att växa ett tjockare hår genom att förbättra dina hårvårdsvanor och ta ett hårväxttillskott, exempelvis Hair Formula Gummies for Women. Det enda du behöver göra är att lära dig hur man får tjockare hår!

Som tur är behöver du bara läsa vidare för att få svar på frågan ”hur får man tjockt hår?” och vilka produkter som är bra för tjockare hår.

Hur får man tjockare hår: 7 Stylingtips

Redo att lära dig hur man låter håret växa sig tjockare? Det första steget handlar om styling. Genom att följa dessa stylingtips kan du få håret att se tjockare ut samtidigt som du bevarar dess hälsa för långsiktig hårtillväxt.

1. Hur får jag tjockare hår: Tvätta det inte för ofta

Tvätta det inte för ofta

Om du vill få svaret på frågan “hur man får tjockt hår?” ska du definitivt läsa det här. En viktig del för att främja hårväxt och få tjockare hår, är att du inte tvättar håret varken för ofta eller för sällan. Att tvätta håret för ofta torkar ut hårstråna och din hårbotten, vilket kan efterlämna ditt hår skört och benäget att brytas av. Å andra sidan kan för få hårtvättar innebära att dina hårsäckar kan täppas igen av talg, döda hudceller och hårprodukter. Det kan stoppa hårsäckarna från att växa hälsosamt hår.

För att främja tjockare hår bör du sikta på att tvätta ditt hår två till tre gånger i veckan, med ett balsam och schampo som gör håret tjockare, som Grow Perfect™ Duo. Har du problem med kluvna toppar och skadat hår, prova istället Split Fix™ Duo.

2. Hur får jag tjockare hår: Vattentemperatur

Vattentemperatur

Ytterligare ett tips är att undvika att tvätta ditt hår med ångande hett vatten. Detta eftersom för varmt vatten efterlämnar ditt hår torrt, skört och med benägenhet att brytas av. För att främja tillväxten av tjockt hår, rekommenderas att tvätta det i ljummet vatten med ett schampo som förstärker håret, vilket hjälper det att behålla sin naturliga fuktbalans.

3. Hur får jag tjockare hår: Slopa värme

Slopa värme

Värmeredskap är utmärkta för att skapa snygga, välfriserade frisyrer men de kan vara otroligt skadliga för ditt hår. Värmeredskap kan störa hårets yttre skyddande lager och göra det möjligt för fukt att fly om inte ett värmeskydd används. När det händer, är håret mer benäget att brytas av och toppar att klyvas. Så om ditt mål är att få tjockare hår är det klokt att dra in på värmeverktyg så mycket som möjligt.

Jag rekommenderar att du letar upp värmefria metoder för att locka håret, eller stylar ditt hår med en skyddande frisyr som flätor också. Se bara till att använda skonsamma hårsnoddar istället för traditionella, som kan leda till att håret bryts av (och hindra dig från att nå dina hårmål).

Om du väljer att styla ditt hår med värmeverktyg ska du förbereda ditt hår med en skyddande produkt som en hårolja eller vår Thermal Shield™ Heat Protectant, som är fulladdad med antioxidanter och naturliga fuktgivare som hjälper till att dämpa några av de skadande effekterna från värmeredskap. Avsluta sedan din look med ett Final Touch Hair Spray, som fyller håret med naturlig fukt samtidigt som det låser din frisyr på plats. Dessa styling produkter är viktiga för ett tjockare hår.

4. Hur får jag tjockare hår: Kamma varsamt

Kamma varsamt

Om du vill veta svaret på hur man får tjockare hår, är det avgörande att man kammar sitt hår varsamt och försiktigt. Viktigt att komma ihåg är att håret är som mest ömtåligt när det är blött. Därför är det viktigt att reda ut det varsamt för att undvika att hårstrån bryts av. Börja alltid från topparna och arbeta dig varsamt upp mot rötterna.

Använd en bredtandad kam eller en Wet Hair Detangle Brush. Tack vare dess mjuka silikonpiggar som lätt glider igenom hårtovor, är denna borste specifikt designad för att reda ut ömtåligt blött hår utan att bryta av det. Den har dessutom en ergonomisk design som gör den lätt att greppa och använda.

5. Hur får jag tjockare hår: Borsta, borsta, borsta

Borsta, borsta, borsta

För att uppnå tjockare hår är regelbunden borstning viktigt. Borstning fördelar de naturliga oljorna från din hårbotten till håret, vilket håller det återfuktat och friskt.

Jag älskar att använda hårborstar i bambu för detta syftet eftersom de har skyddande piggar som arbetar för att stimulera blodflödet i hårbotten vilket boostar hårväxten. Dessutom är de framtagna av bambu, som är ett miljövänligt alternativ till de traditionella materialen såsom plast eller metall.

6. Hur får jag tjockare hår: Höj volymen

Höj volymen

Tekniskt sett hjälper inte detta tips dig att göra ditt hår tjockare, men sättet du stylar ditt hår kan få det att se tjockare ut. Medan håret fortfarande är fuktigt ska du spraya rötterna med Grow Perfect™ Thickening Spray. Produkten är till för fyllighet och den ökar hårets volym vid rötterna. Dessutom behandlar den hårbotten med ekologisk myntaolja, vilket naturligt främjar hårväxt och bidrar till att främja hårväxt för att få tjockare hår. Låt håret lufttorka, eller spraya med Final Touch Hair Spray och föna med en rund borste för extra volym.

Eller ta din hårvolym till nästa nivå med Volume Wizard™ Hair Powder. Detta volympulver är min hemlighet till de mest voluminösa hårstilarna. Dessutom är den formulerad med lugnande havreextrakt, aloe vera och vitamin E som ger näring åt håret och hårbotten.

7. Hur får jag tjockare hår: Klipp håret regelbundet

Klipp håret regelbundet

Det kanske låter motsägelsefullt, men regelbundna klippningar kan bidra till att ditt hår växer sig tjockare och längre. Hår som inte klipps regelbundet drabbas av kluvna toppar. Om man inte tar itu med kluvna toppar kan de sprida sig uppåt längs hårstrået och leda till att det bryts av. För att uppnå tjockare hår och undvika att hårstråna bryts av är det viktigt att hålla håret hälsosamt. Ett bra sätt att göra detta är genom att regelbundet besöka din frisör för en lätt klippning, ungefär varannan till var tredje månad.

Före och efter Hairlust

Hairlust før og efter
Före
Nuvarande resultat
Hairlust før og efter
Före
Nuvarande resultat
Hairlust før og efter
Före
Nuvarande resultat
Hairlust før og efter
Före
Nuvarande resultat
Hairlust før og efter
Före
Nuvarande resultat

*Resultaten kan variera från person till person.

Se alla recensioner

3 Enkla livsstilsförändringar för tjockare hår

Vill du ha fler råd om hur man får tjockare hår? Förutom att justera din stylingrutin kan du faktiskt göra livsstilsförändringar som främjar hälsosam hårväxt. Prova att integrera någon av dessa förändringar för att få tjockare hår.

1. Ät smartare

Ät smart

Som jag tidigare nämnt, spelar näring en avgörande roll för att få tjockare hår. Så hur kan jag få tjockare hår genom kosten? För att säkerställa att du får i dig alla nödvändiga vitaminer och mineraler för hälsosam hårväxt, ta ett hårväxttillskott som Hair Formula Gummies for Women. De utsökta hårvitaminerna har specifikt tagits fram för att hjälpa dig att få ett hälsosamt hår inifrån och ut, och är därför en av de bästa produkterna för tjockare hår. Tillverkade med en kraftfull kombination av 5 000 mcg biotin och andra hårvänliga näringsämnen, samt att de är veganska, glutenfria och fria från artificiella färger - du kan vara säker på att de är bra för dig!

Tips: Hairlusts hårväxttillskott för kvinnor finns även tillgängliga i tablettform, dessutom har Hairlust hårvitaminer för män!

2. Hårbottenmassage

Hårbottenmassage

Regelbunden hårbottenmassage är ytterligare en enkel livsstilsförändring som du kan vidta för att låta håret växa tjockare. Varför är det så? Hårbottenmassage ökar blodcirkulationen, vilket i sin tur förbättrar transporten av näringsämnen till dina hårsäckar. Det är därför du kan bidra till hälsosam hårväxt genom att främja blodflödet till hårsäckarna.

Det enklaste sättet att ge dig själv en hårbottenmassage hemma är med en Scalp Delight™ Scalp Massage Brush. Du kan även använda den till att massera din hårbotten när du rengör ditt hår, eller när du tittar på TV! Det viktigaste är att du får in det i din rutin så att du masserar din hårbotten de flesta dagarna. Dina hårsäckar kommer att tacka dig!

För att optimera ditt resultat, rekommenderas att använda hårbottenborsten tillsammans med Scalp Delight™ Detox Scrub. Denna skonsamma exfoliering tar bort ansamlingar av produkter, överflödigt talg och döda hudceller som kan blockera hårsäckarna och förhindra hårväxt.

3. Byt ut ditt örngott

Byt ut ditt örngott

Visste du att ditt örngott kan bidra till tunt hår? Det är sant! De flesta örngott är tillverkade av bomull, vars grova fibrer kan orsaka friktion mot håret under natten. Det kan efterlämna dig med ett skadat och ömtåligt hår. Snacka om morgonfrilla!

Lösningen är att byta ut ditt örngott till ett som är gjort av bambu, som Silky Bamboo Pillowcase. Materialet bambu har mycket mjukare fibrer än bomull och är dessutom miljövänligare! Och om du vill gå och lägga dig med blött hår eller använda en inpackning under natten, har Hairlust även en Bamboo Towel Pillowcase.

4 produkter för tjockare hår

Tro det eller ej men produkterna du använder i ditt hår kan göra en stor skillnad för hälsa, längd och tjocklek. Om du vill få längre och tjockare hår ska du fylla ditt medicinskåp med följande nödvändigheter och produkter för tjockare hår!

Grow Perfect™ Duo

Split Fix™ Duo

Användandet av ett tjockgörande schampo hjälper dig att skapa intrycket av ett tjockare hår med det hår du redan har. Fint eller tunt hår kräver en kombination av skonsam rengöring och lättfukt för att hålla det friskt och se fylligt ut.

Hairlust Grow Perfect™ Duo gör just det! Med lätta, naturligt fuktgivande ingredienser såsom ekologisk aloe vera, tillsammans med kliniskt beprövade hårväxtförstärkare som Anagain™ och rosmarinolja, är detta den perfekta schampo- och balsamduon för alla som strävar efter att få tjockare hår.

Grow Perfect™ Hair Growth Serum

För att förstärka effekterna av produkter för tjockare hår som Grow Perfect™ Duo, kan du nu också välja Grow Perfect™ Hair Growth Serum. Detta serum är specifikt utformat för att ge en riktad behandling för områden där tjockare hårväxt önskas och erbjuder en extra boost till din dagliga hårvårdsrutin. Med ingredienser som CAPIXYL™, RootBioTec™, Anagain™ och Redensyl®, tränger detta serum djupt in i hårbotten för att stimulera hårsäckarna och skapa optimala förhållanden för hårväxt. Genom att inkludera detta serum i din rutin förstärks effekterna av schampo och balsam-duon för att uppnå ett resultat med tjockare och fylligare hår.

Split Fix™ Hair Mask

Split Fix™ Hair Mask

Om ditt hår är väldigt torrt eller skadat kommer du behöva lite förstärkning när det gäller att tillföra fukt till ditt hår.

Det är här Split Fix™ Hair Mask kommer in i bilden. Denna fuktgivande behandling är framtagen med naturligt fuktgivande ingredienser. Det resulterar i hårstrån med större motståndskraft, som växer sig långa utan att de bryts av.

Hårtest

Produkter anpassade för ditt hår

Gör test

Protein Repair™ Hair Mask

Protein Repair™ Hair Mask

En del typer av skadat hår, i synnerhet kemiskt skadat hår, kräver proteinbehandlingar i tillägg till fuktgivande behandlingar. Hairlust tog fram Protein Repair™ Hair Mask för den hårtypen. Tack vare dess rika proteininnehåll hjälper denna stärkande hårinpackning till att återuppbygga strukturen för utsatta hårstrån. För bästa resultat kan du en till två gånger per månad använda Moisture Hero™ Pre-Shampoo Balm för att förse håret med fukt mellan proteinbehandlingarna.

Jag hoppas att detta blogginlägg har lärt dig hur du får tjockare hår naturligt! Genom att följa rätt hårvårdstekniker, göra enkla livsstilsändringar och använda produkter för tjockare hår, kommer du vara på god väg mot tjockare hår.

Våra kunder säger

Utmärkt

Relaterade inlägg

Se alla artiklar
 • Sidenörngott eller bambu örngott? 4 anledningar till att välja bambu!

  Sidenörngott vs. bambu örngott: Vilket är bäst för håret?

 • Kämpar du med fett hår och en känslig hårbotten? Bli av med flottigt hår för gott!

  Kämpar du med fett hår och en känslig hårbotten? Bli av med flottigt hår för gott!

 • tørt hår og tørre spidser

  Extremt torrt och slitet hår? Ditt schampo kan vara boven

 • Tunnhårighet hos kvinnor: 8 tips som hjälper mot tunt hår (2021)

  Tunnhårighet hos kvinnor: 8 tips som hjälper mot tunt hår

 • Hårpuder: 7 fördelar med att använda volympulver för hår

  Hårpuder: 7 fördelar med att använda volympulver för hår

Se alla artiklar