Hur får man tjockt hår? 10 enkla tips för att få tjockare hårSe alla artiklar

Hur får man tjockt hår? 10 enkla tips för att få tjockare hår

Att få tjockare hår, handlar det bara om bra gener eller finns det något man kan göra för att få tjockare hår naturligt? I den här artikeln kommer jag ge dig mina bästa råd, både stylingtips, enkla livsstilsförändringar och essentiella produkter som kan hjälpa dig.

Undrar du hur man får tjockt hår? Du kan inte ändra diametern på dina hårsäckar, men det finns mycket annat du kan göra för att främja hårväxt och förhindra att hår bryts av. Läs vidare för att lära dig hur man får tjockt hår!

Innehållsförteckning

Vad menar man med att få tjockare hår?

Innan du lär dig hur du får tjockare hår, så måste vi prata om vad man menar med att ha tjockt hår. Tjockt hår beskriver hårets densitet, snarare än de individuella hårstrånas diameter. Det finns hår med en bred diameter och hår med en liten diameter. Det är därför möjligt att ha tunna hårstrån och tjockt hår, eller tjocka hårstrån tunt hår.

En del behöver inte oroa sig över hur man får tjockt hår av genetiska skäl. Hälsa spelar också en stor roll i både längd och tjocklek på håret. Om du till exempel upplever en vanlig orsak till håravfall såsom androgen alopeci eller telogen effluvium, kommer tjockleken och längden på håret att påverkas. Så om du har håravfall är första steget att prata med din doktor för att hitta orsaken. Din doktor kan även ge dig några anvisningar om hur du får tjockare hår.

Andra faktorer, som vad du äter och hur du tar hand om ditt hår, kan även spela en stor roll för tjockleken och längden på ditt hår. De goda nyheterna? Då hårets tjocklek ofta avgörs av näringsintag och hur väl du tar hand om ditt hår, kan du hjälpa dina hårsäckar att växa ett tjockare hår genom att förbättra dina hårvårdsvanor och ta ett hårväxttillskott Hair Formula Gummies for Women. Det enda du behöver göra är att lära dig hur man får tjockare hår!

Som tur är behöver du bara läsa vidare för att få svar på frågan ”hur får man tjockt hår?”

Hur får man tjockare hår: 7 Stylingtips

Redo att lära dig hur man låter håret växa sig tjockare? Det första steget handlar om styling. Om du följer de här stylingtipsen kan du få håret att se tjockare ut samtidigt som du kan hålla ditt hår fint och hälsosamt så att du kan få tjockare hår längre fram.

1. Hur får jag tjockare hår? Tvätta det inte för ofta

Tvätta det inte för ofta

Om du verkligen vill få svaret på frågan ”hur får man tjockt hår?”, ska du definitivt läsa det här. En viktig del för att främja hårväxt och få tjockare hår, är att du inte tvättar håret varken för ofta eller för sällan. Att tvätta håret för ofta torkar ut hårstråna och din hårbotten, vilket kan efterlämna ditt hår skört och benäget att brytas av. Å andra sidan kan för få hårtvättar innebära att dina hårsäckar kan täppas igen av talg, döda hudceller och hårprodukter. Det kan stoppa hårsäckarna från att växa hälsosamt hår.

För att främja tjockare hår bör du sikta på att tvätta ditt hår två till tre gånger i veckan, med ett balsam och schampo som gör håret tjockare, som Grow Perfect™ Duo. Har du problem med kluvna toppar och skadat hår, prova istället Split Fix™ Duo.

2. Hur får jag tjockare hår? Vattentemperatur

Vattentemperatur

Ett annat tips: att tvätta ditt hår med ångande hett vatten kommer också att efterlämna det torrt, skört och med benägenhet att brytas av. För att låta ett tjockt hår växa ut ska du tvätta ditt hår i ljummet vatten med ett schampo som gör håret tjockare, då det hjälper ditt hår att naturligt bevara fukthalten.

3. Hur får jag tjockare hår? Slopa värme

Slopa värme

Värmeredskap är utmärkta för att skapa snygga, välfriserade frisyrer men de kan vara otroligt skadliga för ditt hår. Värmeredskap kan störa hårets yttre skyddande lager och göra det möjligt för fukten att fly om inte ett värmeskydd används. När det händer är håret mer benäget att brytas och toppar att klyvas. Så om ditt mål är att få tjockare hår är det klokt att dra in på värmeredskapen så mycket som möjligt.

Jag rekommenderar att du letar upp värmefria metoder för att locka håret, eller stylar ditt hår med en skyddande frisyr som flätor också. Se bara till att använda Hair Rings istället för traditionella hårband, eftersom traditionella hårband också kan leda till brott (och hindra dig från att nå dina hårmål).

Om du väljer att styla ditt hår med värmeredskap ska du förbereda ditt hår med skyddande produkt som en hårolja eller vår Thermal Shield™ Heat Protectant, som är fulladdad med antioxidanter och naturliga fuktgivare som hjälper till att dämpa några av de skadande effekterna från värmeredskap. Avsluta sedan din look Final Touch Hair Spray, som fyller håret med naturlig fukt samtidigt som det låser din frisyr på plats.

4. Hur får jag tjockare hår? Kamma varsamt

Kamma varsamt

Om du vill veta svaret på ”hur får man tjockt hår?”, så är det avgörande att man kammar varsamt. Hår är som mest ömtåligt när det är blött, till exempel när du använt ett schampo som gör håret tjockare, så du måste reda ut det försiktigt för att undvika att hårstrån bryts av. Börja alltid med hårtopparna och arbeta dig varsamt upp mot rötterna.

Använd en kam med breda tänder eller en Wet Hair Detangle Brush. Den borsten är speciellt designad till att reda ut fint blött hår utan att bryta av det, tack vare dess mjuka silikonpiggar som lätt glider igenom hårtrassel. Den har dessutom en ergonomisk design som gör den lätt att greppa och använda.

5. Hur får jag tjockare hår? Borsta, borsta, borsta

Borsta, borsta, borsta

Att borsta ditt hår regelbundet är avgörande för att få tjockare hår att växa. Det beror på att borstning av håret bidrar till att leverera de naturliga oljorna från din hårbotten genom ditt hår samt med att hålla det fuktat och hälsosamt.

Jag älskar att använda hårborstar i bambu för det här syftet eftersom de har skyddande piggar som arbetar för att stimulera blodflödet till hårbotten och boostar hårväxten. Dessutom är de framtagna av bambu, som är ett miljövänligt alternativ till de traditionella materialen såsom plast eller metall.

6. Hur får jag tjockare hår? Höj volymen

Höj volymen

Tekniskt sett hjälper inte det här tipset dig att göra ditt hår tjockare, men sättet du stylar ditt hår kan få det att se tjockare ut. Medan håret fortfarande är fuktigt ska du spraya rötterna med Grow Perfect™ Thickening Spray. Produkten är till för fyllighet och den ökar hårets volym vid rötterna. Dessutom behandlar den hårbotten med ekologisk myntaolja. Med regelbunden användning kan myntaolja naturligt hjälpa till att främja hårväxt för att få tjockare hår. Låt håret lufttorka, eller spraya med Final Touch Hair Spray och föna med en rund borste för extra volym.

Eller ta din hårvolym till nästa nivå med Volume Wizard™ Hair Powder. Detta volympulver är min hemlighet till de mest voluminösa hårstilarna. Dessutom är den formulerad med lugnande havreextrakt, aloe vera och vitamin E som samtidigt ger näring åt håret och hårbotten.

7. Hur får jag tjockare hår? Klipp håret regelbundet

Klipp håret regelbundet

Det kanske låter motsägande men regelbundna klippningar kan faktiskt bidra till att ditt hår växer sig längre. Hår som inte klipps regelbundet drabbas av kluvna toppar. Om man inte tar itu med kluvna toppar kan de sprida sig uppåt längs hårstrået och bryta av hårstrået. Så om du vill få tjockare hår genom att hålla ditt hår hälsosamt och undvika att hårstråna bryts av, ska du besöka din frisör för en lätt klippning ungefär var 2:e eller 3:e månad.

Före och efter Hairlust

Hairlust før og efter
Före
Nuvarande resultat
Hairlust før og efter
Före
Nuvarande resultat
Hairlust før og efter
Före
Nuvarande resultat
Hairlust før og efter
Före
Nuvarande resultat
Hairlust før og efter
Före
Nuvarande resultat

*Resultaten kan variera från person till person.

Se alla recensioner

3 Enkla livsstilsförändringar för att få tjockare hår:

Vill du ha fler råd om hur man får tjockare hår? För att främja en hälsosam hårväxt finns det faktiskt en del livsstilsförändringar du kan vidta, utöver att ändra din stylingrutin. Försök att införa en eller flera av dessa livsstilsförändringar för att få tjockare hår.

1. Ät smartare

Ät smart

Som jag nämnde tidigare, är näring avgörande när det gäller att få tjockare hår. Så hur får man tjockare hår genom kosten? För att se till att du får i dig alla vitaminer och mineraler du behöver för att få en hälsosam hårväxt, ta ett hårväxttillskott Hair Formula Gummies for Women. De utsökta hårvitaminerna har tagits fram för att hjälpa dig att få ett hälsosamt hår inifrån och ut, med en kraftfull kombination av 5,000 mcg biotin och andra hårvänliga näringsämnen. Då de är veganska, glutenfria och inte innehåller några artificiella färger, så vet du att de är bra för dig!

Tips: Hairlusts hårväxttillskott för kvinnor finns även tillgängliga i tablettform, dessutom har Hairlust hårvitaminer för män!

2. Hårbottenmassage

Hårbottenmassage

Regelbunden hårbottenmassage är en annan enkel livsstilsförändring som du kan vidta för att låta håret växa tjockare. Varför är det så? Det beror på hårbottenmassage ökar blodcirkulationen. Ditt blod transporterar vidare de näringsämnen du får i dig till dina celler, så det är förståeligt att du kan hjälpa dina hårsäckar att få den näring de behöver för hälsosam hårväxt genom att främja blodflödet till dem.

Det enklaste sättet att ge dig själv en hårbottenmassage där hemma är med en Scalp Delight™ Scalp Massage Brush. Du kan även använda den till att massera din hårbotten när du rengör ditt hår, eller när du tittar på TV! Det viktigaste är att du får in det i din rutin så att du masserar din hårbotten de flesta dagarna. Dina hårsäckar kommer att tacka dig!

För att maximera ditt resultat bör du använda scalp brush tillsammans med Scalp Delight™ Detox Scrub, som är en varsam exfoliering som tar bort ansamlingar av produkter, överflödig talg och döda hudceller som kan täppa igen hårsäckar och förhindra hårväxt.

3. Byt ut ditt örngott

Byt ut ditt örngott

Visste du att ditt örngott kan bidra till tunt hår? Det är sant! De flesta örngott är gjorda av bomull, som har grova fibrer som gnider på håret hela natten. Det kan efterlämna dig med ett skadat och ömtåligt hår. Snacka om morgonfrilla!

Lösningen är att byta ut ditt örngott till ett som är gjort av bambu örngott, som Silky Bamboo Pillowcase. Bambu har mycket mjukare fibrer än bomull och är dessutom miljövänligare! Och om du vill gå och lägga dig med blött hår eller använda en inpackning under natten, har Hairlust även en Bamboo Towel Pillowcase.

Så får du tjockare hår naturligt: 3 essentiella produkter

Tro det eller ej men produkterna du använder i ditt hår kan göra en stor skillnad för dess hälsa, längd och tjocklek. Om du vill få längre och tjockare hår ska du fylla ditt medicinskåp med följande nödvändigheter för hårväxt!

Grow Perfect™ Duo

Split Fix™ Duo

Användning av ett schampo som gör håret tjockare hjälper dig även att skapa en illusion av ett tjockare hår än du har. Torrt, skadat, och/eller tunt hår kräver en kombination av varsam rengöring och ej tyngande fukt för att hålla det hälsosamt med ett fylligt utseende.

Hairlust Grow Perfect™ Duo gör just det! Naturligt fuktgivande ingredienser med lätt vikt, såsom ekologisk aloe vera plus kliniskt bevisade hårväxtförstärkare, Anagain™ och rosmarinolja, gör detta till den perfekta schampo- och balsamduon för alla som vill veta hur man får tjockare hår.

Split Fix™ Hair Mask

Split Fix™ Hair Mask

Om ditt hår är väldigt torrt eller skadat kommer du behöva lite förstärkning när det gäller att fukta ditt hår.

Det är där Split Fix™ Hair Mask kommer in i bilden. Den här fuktgivande behandlingen är framtagen med naturliga fuktgivande ingredienser. Det resulterar i hårstrån med större motståndskraft, som växer sig långa utan att de bryts av.

Hårtest

Produkter anpassade för ditt hår

Gör test

Protein Repair™ Hair Mask

Protein Repair™ Hair Mask

En del typer av skadat hår, i synnerhet kemiskt skadat hår, kräver proteinbehandlingar i tillägg till fuktgivande behandlingar. Hairlust tog fram Protein Repair™ Hair Mask för den hårtypen. Tack vare dess rika proteininnehåll hjälper denna stärkande hårinpackning till att återuppbygga strukturen för utsatta hårstrån. För bästa resultat kan du en till två gånger per månad använda Moisture Hero™ Pre-Shampoo Balm för att förse håret med fukt mellan proteinbehandlingarna.

Jag hoppas att det här blogginlägget har lärt dig hur du får tjockare hår naturligt! Genom att följa rätt hårvårdstekniker och göra enkla livsstilsändringar, kommer du vara på god väg mot tjockare hår.

Våra kunder säger

Utmärkt

Relaterade inlägg

Se alla artiklar
 • Hårpuder: 7 fördelar med att använda volympulver för hår

  Hårpuder: 7 fördelar med att använda volympulver för hår

 • Bästa volymschampot och balsamet för fint hår: Så fungerar de!

  Bästa volymschampot och balsamet för fint hår: Så fungerar de!

 • Detox schampo: så gör du en detox för håret

  Detox schampo: 4 fördelar med att göra en detox för håret

 • hårvax

  Hårvax vs. hår clay: Vilken är den bästa produkten för ditt hår?

 • Det bästa schampot för fettigt hår – Vad ska man titta efter?

  Det bästa schampot för fett hår – Vad ska man titta efter?

Se alla artiklar