Värmeskydd för håret: Så skyddar du ditt hår från onödig skadaSe alla artiklar

Värmeskydd för håret: Så skyddar du ditt hår från onödig skada

För många av oss är användning av värme på håret bara en del av vår dagliga skönhetsrutin. Oavsett om man använder hårfön för att skapa en perfekt blowout eller lindar håret kring en locktång för att uppnå livliga Hollywood-lockar, skulle det vara svårt att hitta någon som värdesätter sitt utseende som inte åtminstone har ett värmestylingredskap på hyllan.

Men precis som för allt annat, finns det både för- och nackdelar för värmestylingredskap. Även om plattänger, locktänger och andra stylingredskap gör det möjligt att forma och styla håret precis som man vill, kan de även orsaka allvarliga värmeskador om man inte är försiktig. Därför är det avgörande att ha ett värmespray eller ett värmeskydd för hår i din hårvårdsrutin – men mer om hur man använder värmeskydd för håret senare.

Innehållsförteckning

Vad orsakar värmeskador på håret?

Så vad kan då orsaka värmeskador på håret? Och hur kan ett värmeskydd för håret hjälpa?

Överdriven användning av hårstylingredskap

Som vi redan nämnt, kan ditt hår få kluvna toppar, bli slitet och uttorkat om du använder för hög värme när du stylar det. Oavsett om du fönar håret för ofta eller lägger timmar på att platta ditt hår tills det blir spikrakt, kan för mycket värme utan användning av ett värmeskydd för håret vara en enkelbiljett till ett torrt och skadat hår. Inte särskilt snyggt!

Solexponering

Alla vet vi att solen kan orsaka hudskador – så varför skulle det vara annorlunda för ditt hår? Det är det helt enkelt inte, och det har visat sig att för stor exponering för de starka solstrålarna kan ha en tydlig negativ effekt på din hårkvalitet.

Som tur är finns det flera sätt att förhindra att värmeskada inträffar från första början, varav det bästa sättet möjligen är att använda ett värmeskydd för håret som tillexempel Thermal Shield™ Heat Protectant. På sommaren, välj Sun Defense Hair Mist som solskydd för håret för att skydda mot skadliga UV-strålar

Vad är ett värmeskydd?

I grund och botten är ett hårskydd, eller ett värmeskydd för håret, en produkt som reducerar potentiella skador på ditt hår via applicering innan användning av värmestylingredskap. En del värmeskydd för hår är i form av en spray, medan andra hårskydd kan vara i form av en kräm eller leave-in behandling.

Fördelar med att använda värmeskydd

Du behöver ett hårskydd, du behöver kanske inte fokusera på att det ska vara det bästa värmeskyddet för håret men det bör vara ett bra skydd. Det fungerar i allmänhet genom att skapa en barriär mellan ditt hår och den typ av värmekälla du utsätter det för.

Hårskydd fördel #1: Återställer fukt

Vi vet alla att värmestylingredskap kan torka ut håret – det är på det sättet de får din frisyr att hållas på plats. Men genom att använda ett hårskydd eller det bästa värmeskyddet (vi avslöjar vilket det är senare) kan du förse ditt hår med extra fukt och hålla det silkeslent (till och med när du använt ditt favoritredskap för styling).

Hårskydd fördel #2: Förhindrar fuktförlust

På liknande sätt förhindrar du att fukten försvinner, och håller därmed ditt hår hälsosammare när du använder ett hårskydd.

Hårskydd fördel #3: Skade- & frisskontroll

Ett värmeskydd gör precis det som namnet antyder: skyddar ditt hår från oönskad skada! Som en extra fördel, skapar ditt värmeskydd för håret en barriär som även bekämpar friss! Värmeskydd är fantastiskt!

Hårskydd fördel #4: Lent yttre skikt

Det är hårstråets yttersta skikt som stärker och skyddar det inre hårstrået. Normalt kan detta skikt skadas av värme, men ett värmeskydd för håret håller den mjuk och len, och efterlämnar ditt hår med en vacker look.

Visste du att kokosolja är en av de mest fuktgivande oljorna till håret? Det bidrar till att återuppta hårets fuktbalans på djupet.

Vad innehåller ett bra värmeskydd för hår?

Som för alla produkter man använder på hår, hud eller naglar vill man försäkra sig om att det är det bästa värmeskyddet för håret man använder och är proppfullt av naturliga och hårälskande ingredienser. Här är några av de bästa ingredienserna du bör hålla utkik efter när du ska köpa ett hårskydd till håret.

Apricot avocado apricot Oil

DayMoist CLR™

Denna naturliga, växtbaserade ingrediens stödjer återfuktningsflödet i de yttre lagren av hud och hår. DayMoist CLR™ har visat sig effektivt skydda håret mot direkt värme när det appliceras under värmestyling. Detta gör den till stjärningrediensen i Thermal Shield™ Heat Protectant!

Aquaxyl™

Denna sockerbaserade förening ger djup (men ändå lätt) fukt till hår, hud och hårbotten. Genom att förhindra vattenförlust genom avdunstning, hjälper AQUAXYL™ hår och hårbotten att behålla sin fuktnivå i 8+ timmar. Denna ultrafuktande ingrediens är ett måste i ditt värmeskydd.

Extrakt av rödbetsrot

Betrotextrakt är ett pulver tillverkat av roten från Beta Vulgaris-växten. Den fungerar som en fuktgivande och skyddande ingrediens i hårvårdsprodukter. Rödbetsrot är mycket rik på antioxidanter och vitaminer som skyddar mot yttre angripare, såsom extrem värme.

Aprikosolja

Aprikosolja är rik på essentiella och näringsrika fettsyror samt A-, C- och E-vitaminer. Dessutom innehåller ett värmeskydd för hår med aprikosolja kraftfulla antioxidanter som hjälper dig att hålla håret säkert från fria radikaler samt oxidativ stress.

Kokosnötsolja

När kokosolja blandas ordentligt med andra ingredienser, kan den tillhandahålla ett värmeskydd för hår med och vara otroligt näringsgivande. Det kan efterlämna håret med en skyddande barriär som hjälper till att bekämpa kluvna toppar samt minska risken för att håret går av.

Arganolja

Arganolja är fullspäckad med vitamin E och Omega-6 fettsyror, och är ett naturligt värmeskydd som mjukgör och tämjer frissigt hår. Inte undra på att det är så enkelt att hitta ett värmeskydd för hår som innehåller arganolja!

Mina val: De bästa värmeskydd

Min varmaste rekommendation går till Thermal Shield™ Heat Protectant formulerad med DayMoist CLR™, Aquaxyl™ och rödbetsextrakt tillsammans med flera andra djupt återfuktande och skyddande organiska ingredienser som ditt hår kommer att älska. Detta silikonfria värmeskydd förhindrar värmeskador upp till 200°C.

Ett annat utmärkt alternativ för dem som föredrar en hårolja snarare än en värmeskyddsspray är Split Fix™ Hair Oil, som är naturligt UV- och värmeskyddande. Denna hårolja är lämplig för alla hårtyper och gjord med några av de mest effektiva organiska oljorna för hår. Den är rik på närande ekologisk kokosolja, arganolja och aprikoskärnolja, som alla rekommenderas ovan.

Har du lockigt hår? Om du inte gillar att lufttorka håret varje gång utan föredrar att använda en hårtork med diffusor, bör du absolut inte hoppa över att använda ett värmeskyddsmedel. Istället för en värmeskyddsspray kan du välja Curl Crush™ Defining Gel, som förutom att ge dina lockar definition, hållfasthet och glans skyddar dem från värmeskador och frizz.

Hur använder man ett hårskydd?

Nu när du har koll på alla fördelar med att använda det bästa värmeskyddet för hår, är det dags att testa dina färdigheter. När du väl hittat rätt hårskydd för dig, så använder du värmeskyddet för hår så här:

Börja med blött hår

Börja med att duscha och tvätta ditt hår som vanligt. För extra näring och fukt rekommenderar vi våra Split Fix™ Duo som håller håret starkt och silkeslent.

Red ut håret

När du varsamt baddat håret med en handduk eller gammal t-shirt, är det dags att reda ut det. För att se till att du inte drar i ditt hår eller får det att gå av, använd vår Wet Hair Detangle Brush för att enkelt göra dig kvitt alla knutor och allt trassel. De specialdesignade borstpiggarna kommer dessutom ge din hårbotten lite massage!

Applicera ett värmeskydd för hår

Nu är det dags för det huvudsakliga momentet. Medan ditt hår fortfarande är fuktigt är det dags att använda ditt värmeskydd för hår. Spraya jämnt över håret för att se till att produkten fördelats bra, med fokus på topparna. Thermal Shield™ Heat Protectant kan självklart användas mellan tvättarna i torrt hår också.

Börja med lägre värme

Istället för att maxa, som du kanske gör i vanliga fall, försök styla ditt hår med ¾ eller till och med ½ av värmen du vanligen använder när du applicerat ditt värmeskydd för håret. I de flesta fall behöver du inte ställa in dina värmestylingredskap på den högsta värmen, så genom att dra ner på värmen ger du ditt värmeskydd förutsättningarna att utföra sitt jobb bättre.

Avsluta med stylingprodukter

Avslutningsvis fullbordar du din frisyr med ytterligare lite skydd. Split Fix™ Hair Oil är den perfekta produkten för att fullända din styling med ett värmeskydd för hår. Denna lätta hårolja är rik på näringsgivande ekologisk kokosnötsolja, arganolja och aprikoskärnolja, som effektivt vårdar och återfuktar torrt och frissigt hår.

Final Touch Hair Spray är en aerosolfri hårspray mot frizz som ger håret medium hållfasthet och viktlös glans utan flagnande rester. Tack vare sin antioxidantrika formel skyddar denna naturliga hårspray håret samtidigt som den håller din stil på plats.

Om du föredrar ett hårvax för att ge ditt hår stadga och struktur så kan jag ge min rekommendation för Mineral Clay Wax. Detta 100% naturliga, parfymfria stylingvax ger en fast styling till ditt hår med en torr, matt finish, samtidigt som den ger fuktgivande och vårdande fördelar.

Kolla in hela vår kollektion av naturliga hårstylingprodukter här. Oavsett vilken look du vill gå efter finns det något för alla!

Och voilà- nu ser du fantastisk ut! Som du ser, så är det inte alls svårt att använda ett värmeskydd för hår, och just därför borde det vara en del av alla hårvårdsrutiner.

Hårtest

Produkter anpassade för ditt hår

Gör test

Ett värmeskydd för hår kan dock inte ordna allt på egen hand

När det gäller att hålla ditt hår säkert från värmeskador är ett kvalitativt värmeskydd för hår ditt allra bästa försvar. Men i det stora hela, är det bara en av många delar i en hälsosam hårvårdsrutin.

Om du verkligen vill se till att ditt hår håller sig i toppskick, kommer ett värmeskydd för håret inte att klara hela biffen själv. Här kommer några extra tips och tricks som du kan lägga till i din rutin för att säkerställa att ditt hår håller sig så hälsosamt som möjligt.

1. Börja med att rengöra din hårbotten

Start with Cleansing Your Scalp

Hälsosamt hår börjar i hårbotten. Se till att du främjar ett bra blodflöde genom att varsamt massera din hårbotten med dina fingrar när du schamponerar den i duschen.

Du kan även använda Scalp Delight™ Detox Scrub en gång i veckan för att få bort döda hudceller eller produktrester som kan ha fått håret att se trist och kraftlöst ut.

Genom att ta hand om din hårbotten hjälper du till att bygga upp en hälsosam grund för att ditt värmeskydd för hår eller hårskydd ska fungera ännu bättre.

2. Behandla ditt hår med en inpackning en gång i veckan

Treat Your Hair with a Weekly Hair Mask

Utöver behandling av ditt hår med det bästa värmeskyddet för hår och hårbotten med en detox scrub, är det även viktigt att behandla ditt hår med en mask då och då.

Om du vill stärka ditt hår och ge lite extra boost åt det värmeskydd för håret som du föredrar, prova vår Split Fix™ Hair Mask. Masken är framtagen med aloe vera, acai och havreextrakt, som ger extra behandling för att hålla håret motståndskraftigt och glänsande.

3. Använd låga temperaturer eller låt ditt hår självtorka

Use Low Temperatures or Let Your Hair Air Dry

Ett av våra sista tips för att få ut mest möjligt av ditt värmeskydd för hår, är helt enkelt att skruva ner värmen.

Kanske kan du låta ditt hår självtorka varannan tvätt eller till och med låta bli att använda värmeredskap på håret under några dagar i veckan (vi älskar trots allt när folk kör på sin naturliga textur!). Glöm dock inte värmeskydd för håret, för att få en extra glans och solskydd!

Om du inte står ut med tanken på att lämna hemmet med ostylat hår, prova att använda dina värmestylingredskap på lägre värme eller prova vårt Heatless Curls Kit som ger dig lockar utan värme. Som vi nämnt tidigare, bör du sänka värmen på ditt stylingredskap om den har tillräckligt hög värme för att grädda en kaka. Inte ens all världens värmeskydd skulle kunna rädda ditt hår om det redan är förstört, så låt det inte gå så långt.

Allt som allt är ett värmeskydd för håret en nödvändig del för att bevara ditt vackra hår med en härlig känsla dagligen. Och har du tagit dig så här långt, så vet du att det inte bara handlar om att ha ett bra värmeskydd för håret, utan om att vidta nödvändiga åtgärder innan, under och efter stylingen för att se till att ditt hår hålls starkt och hälsosamt, oavsett vilken stil du väljer.

Våra kunder säger

Utmärkt

Relaterade inlägg

Se alla artiklar
 • Kämpar du med fett hår och en känslig hårbotten? Bli av med flottigt hår för gott!

  Kämpar du med fett hår och en känslig hårbotten? Bli av med flottigt hår för gott!

 • tørt hår og tørre spidser

  Extremt torrt och slitet hår? Ditt schampo kan vara boven

 • Tunnhårighet hos kvinnor: 8 tips som hjälper mot tunt hår (2021)

  Tunnhårighet hos kvinnor: 8 tips som hjälper mot tunt hår

 • Hårpuder: 7 fördelar med att använda volympulver för hår

  Hårpuder: 7 fördelar med att använda volympulver för hår

 • Bästa volymschampot och balsamet för fint hår: Så fungerar de!

  Bästa volymschampot och balsamet för fint hår: Så fungerar de!

Se alla artiklar