5 Fördelar med aloe vera för hår och hårbottenSe alla artiklar

Aloe vera för hår och hårbotten: 5 Fördelar och de bästa produkterna

Är du nyfiken på om aloe vera är bra för ditt hår? Läs vidare för att lära dig allt om fördelarna med aloe vera för din hårbotten och ditt hår. Från aloe vera schampon till hemgjord aloe vera inpackning - här är allt du behöver veta!

Aloe vera har inte bara blivit känt för sina många användningsområden utan har också etablerat sig som en naturlig mirakelingrediens för hårvårdsentusiaster. I denna omfattande guide kommer jag att fördjupa mig i fördelarna med aloe vera för håret och utforska dess potential för att bekämpa torrhet, främja hårväxt och fungera som en räddare för hårbottenproblem.

Oavsett om du vill hitta ett sätt att förbättra din hårvårdsrutin med aloe vera shampoo och balsam eller skapa din egen näringsgivande aloe vera hårmask, är denna guide det perfekta verktyget för att utforska allt som rör aloe vera och hårvård. Gör dig redo att lägga till aloe vera till din hårvårdsrutin och låt de bra hårdagarna fortsätta!

Innehållsförteckning

Hemligheterna bakom hårvård med aloe vera sträcker sig långt tillbaka i tiden, och då talar vi om århundraden! I flera generationer och kulturer har denna gröna mirakelväxt använts för en mängd olika syften, både medicinska och skönhetsmässiga.

I en tid med sociala medier har användning av aloe vera för håret blivit en viral trend. Skrollar du genom Instagram eller TikTok lär du stöta på många rekommendationer som hyllar de mirakulösa effekterna av aloe vera för hårbotten och håret, samt dess förmåga att återfukta.

Jag kommer även gå djupare in på forskningen bakom fördelarna med aloe vera för håret för att veta om allt surr kring dess effekter faktiskt har en vetenskaplig grund.

Näringsämnen i aloe vera för håret

Näringsämnen i aloe vera för håret

Aloe vera är inte bara en vacker växt utan även ett kraftverk fylld med essentiella vitaminer, mineraler och antioxidanter som kan förvandla ditt hår. Faktum är att bladextrakt från aloe vera har visat sig innehålla mer än 200 föreningar. Här är några av de viktigaste komponenterna och näringsämnena som gör aloe vera till ett underverk för håret och hårbotten:

 • Vatten: Aloe vera-gel består till 99 % av vatten, vilket ger den djup återfuktning som bekämpar torrhet i både hår och hårbotten.
 • Vitaminparadis: Då aloe vera är rik på vitaminerna A, B, C och E tillför aloe vera näring både till hårbotten och hårsäckarna.
 • Mineral-boost: Zink, magnesium, kalcium och koppar är bara några av de mineraler som finns i aloe vera.
 • Antioxidanter: Aloe veras antioxidantegenskaper hjälper till att skydda håret från miljömässig skada. De agerar som en skyddande barriär mot föroreningar, UV-strålar och fria radikaler, vilket håller ditt hår friskt och livfullt.
 • Aminosyror: Aloe vera innehåller en mängd aminosyror, som utgör byggstenarna för proteiner. Håret och huden består huvudsakligen av proteiner, särskilt kollagen och keratin.
 • Antiinflammatoriska föreningar: Aloe vera är rik på olika aktiva föreningar, som polysackarid acemannan och enzymer som har antiinflammatoriska egenskaper.
 • Fettsyror: Aloe vera är fylld med en mängd olika fettsyror, inklusive omega-3 och linolsyra, som ger näring från hårrötterna ända till topparna.

Fördelar med aloe vera i håret

Nu när vi har avslöjat all näring som finns inneboende i aloe vera ska vi gå djupare in på de påtagliga fördelar för hårvård som aloe vera kan ge till ditt hår och din hårbotten.

Fördelar med aloe vera i håret

1. Djup återfuktning

Aloe veras vattenrika gel ger en intensiv återfuktning. Säg farväl till ett torrt och skört hår samtidigt som ditt hår mer eller mindre dricker all fukt och efterlämnar håret återupplivat. De fuktgivande egenskaperna hos aloe vera sträcker sig även till hårbotten och förbättrar hudens fuktsbalans.

2. Lugnar hårbotten

De antiinflammatoriska föreningarna i aloe vera gör underverk för en irriterad hårbotten. Oavsett om det handlar om att lindra klåda eller lugna rodnad, tillhandahåller aloe vera i hårbotten en lugnande känsla som främjar att den är glad och frisk. Studier har även visat att aloe vera är användbart för att hantera kroniska hårbottentillstånd som psoriasis.

3. Hudens kollagenproduktion

Aloe veras användning i hårbotten blir ännu mer lovande tack vare forskning som visar dess förmåga att stimulera kollagenproduktionen, det protein som bidrar till hudens elasticitet. Genom att integrera det i din hårvårdsrutin kan du således främja en frisk hudbarriär i din hårbotten.

4. Skydd mot mjäll

Aloe veras naturliga antiinflammatoriska egenskaper gör den till en kraftfull kompanjon även i kampen mot mjäll. En studie från 1999 visade att aloe vera är effektivt för att minska flagighet och klåda kopplad till seborroisk dermatit. Användningen av aloe vera i hårbotten bidrar till att bibehålla balansen och minskar risken för flagighet.

5. Skadekontroll

Slutligen hjälper aloe veras antioxidantinnehåll till att skydda hårbotten från miljömässig skada. En studie från 2016 visade att aloe vera är effektivt för att minska fotoskada orsakad av UVA-strålar, vilket gör den till ett utmärkt tillskott till formler med UV-skyddande kosmetika.

Kan man använda aloe vera i håret för hårväxt?

På internet finns det många påståenden om aloe veras effektivitet för håret, men vi ska bryta ner vad som verkligen är sant. Även om aloe vera har ett starkt rykte inom hårvårdsvärlden, saknar påståendet att den utlöser betydande hårväxt vetenskapligt stöd.

Aloe veras styrka ligger i dess förmåga att vårda och upprätthålla en hälsosam hårbotten och hår. Dess återfuktande, antiinflammatoriska och näringsrika egenskaper skapar en miljö som är gynnsam för hårets hälsa. Genom att stärka hårbotten och förebygga problem som torrhet och inflammation, främjar aloe vera i hårbotten indirekt en optimal miljö för naturlig hårväxt. Så även om aloe vera inte direkt främjar hårväxt, gör dess otvivelaktiga fördelar med aloe vera för hår och hårbotten det till ett värdefullt tillskott till din uppsättning hårvårdsprodukter.

De 7 bästa aloe vera schampona

Redo att förbättra din hårvård med aloe vera-berikad hårvård? Jag har satt ihop en lista med de bästa aloe vera shampoo och balsam, var och en berikad med ekologiskt aloe vera-extrakt. Oavsett om du har tunt hår som behöver volym, lockar i behov av fukt eller blont hår som längtar efter livfullhet, har vi produkterna för dig. Dessa aloe vera-schampon (och balsam) är fria från sulfater och silikoner och innehåller stolt en variation av ekologiska ingredienser, där aloe vera spelar en framträdande roll på ingredienslistorna.

Bästa schampot med aloe vera för hårtillväxt

Om du letar efter ett aloe vera shampoo som även kan användas som en lösning för hårväxt, så kan du sluta leta när du hittat Grow Perfect™ Shampoo. Denna ekologiska formel tillgodoser specifikt de med tunt hår eller problem med håravfall. Detta schampo är utformat med stimulerande rosmarinolja och Anagain™ och stärker dina rötter samt ökar densiteten på dina hårstrån. För den ultimata boosten av hårväxt kan du överväga att kombinera det med balsamet från samma serie.

Bästa aloe vera schampot för kluvna toppar

För de som kämpar med kluvna toppar och hår som går av rekommenderar jag Split Fix™ Shampoo. Detta schampo är utformat med en harmonisk blandning av ekologisk aloe vera, jojobaolja och ekologiska växtextrakt som tillför liv åt skört hår och ger skydd mot miljömässiga stressfaktorer. För optimalt resultat kan du komplettera detta aloe vera schampo med dess perfekta partner – the Split Fix™ Conditioner.

Bästa aloe vera shampoo för lockar

Lockigt hår förtjänar en speciell vård. Curl Crush™ Shampoo är skräddarsytt för att tillgodose alla typer av lockigt hår. Detta varsamma low-poo-schampo är berikat med ekologisk aloe vera, glycerin, risprotein och bambuextrakt som tar itu med de unika behov som lockigt hår har.

Kombinera det med the Curl Crush™ Conditioner för extra näring. Om du letar efter en ännu mer varsam tvätt så är Curl Crush™ Co-Wash ett utmärkt alternativ som efterlämnar dina lockar bortskämda och återfuktade. Båda innehåller också aloe vera!

Bästa aloe vera schampot för djup återfuktning

För personer med hår som törstar efter fukt finns Moisture Hero™ Shampoo. Detta schampo är en livlina för uttorkat eller torrt hår som återställer hårets naturliga fuktbalans. För att maximera de återfuktande egenskaperna kan man använda det tillsammans med Moisture Hero™ Conditioner.

Bästa aloe vera shampoo för exfoliering

Den uppfriskande Scalp Delight™ Detox Scrub är speciellt framtagen för personer som sliter med en torr, flagig eller kliande hårbotten. Den hjälper till att ta bort ansamlingar och orenheter från hårbotten. Innehållet med ekologisk aloe vera och havreextrakt säkerställer att din hårbotten får det lugnande och återfuktande som den kräver. Förbättra din detox-upplevelse genom att kombinera skrubben med det lätta Detox Conditioner som är idealt för fettigt hår eller torr hårbotten.

Bästa aloe vera schampot mot mjäll

Säg farväl till en flagig hårbotten med Instant Relief™ Dandruff Shampoo, ett naturligt motgift som är berikat med aloe vera, tea tree-olja och den kraftfulla antimikrobiella ingrediensen DermaSoft® Decalact MB. Det är utformat för att varsamt bekämpa flagighet och ger omedelbar lindring för din hårbotten.

Bästa silver schampot med aloe vera

Säg farväl till oönskade gula toner och hej till livfulla, kalla blonda nyanser med Enriched Blonde™ Silver Shampoo. Detta silver schampo är den ultimata lösningen för att upprätthålla glansen i blont och blekt hår. För en omfattande blond hårvårdsrutin, överväg användning av Enriched Blonde™ Silver Conditioner tillsammans med det aloe vera-berikade silver schampot.

12 extra hårprodukter med aloe vera

Förutom balsam och schampon som är utformade med aloe vera finns det flera andra hårvårds- och stylingprodukter som är rika på aloe vera. Här är mina favoriter:

 1. Grow Perfect™ Thickening Spray: Ett stimulerande leave-in spray som designats för att väcka hårsäckarna och lugna hårbotten, vilket främjar fyllighet och vitalitet.
 2. Refresh Powder™ Dry Shampoo: Ett aerosolfritt naturligt torrschampo i pulverform som fräschar upp ditt hår med lugnande ingredienser och förlänger tiden mellan tvättarna.
 3. Volume Wizard™ Hair Powder: Förbättra din styling med detta aerosolfria pulver som är perfekt för att tillföra volym och textur till dina lockar på ett enkelt sätt.
 4. Curl Crush™ Curl Cream, Gel och Mousse: Unna dig själv en trio av lockstylingprodukter som inkluderar kräm, gel och mousse, var och en skapad för optimal definition av lockar samt återfuktning.
 5. Thermal Shield™ Heat Protectant: Skydda ditt hår från värmeskada med denna silikonfria värmeskyddande spray som säkerställer att din stylingrutin är lika omvårdande som den är snygg.
 6. Ocean Water Sea Salt Spray: Fånga den anspråkslösa rufsiga strand-looken med detta spray med havssalt som inte bara stylar utan även ger näring till ditt hår.
 7. Final Touch™ Hair Spray + Styling Stick: Få en medium stadga utan aerosol med Final Touch™ Hair Spray och tämj babyhår för en skinande, snygg finish med ett Styling Stick.
 8. Sun Defense Hair Mist: Omfamna ett naturligt UV-skydd med denna hårmist som är speciellt framtagen med återfuktande ingredienser, inklusive aloe vera för att skydda dina lockar från solens strålar.
 9. Split Fix™ Leave-in Conditioner: Skäm bort skadat hår och kluvna toppar med detta näringsgivande leave-in-balsam som ger återfuktning och enkel utredning.

Förbättra din hårrutin med denna omfattande uppsättning av hårvård med aloe vera för ett holistiskt förhållningssätt till hårhälsa och styling.

Aloe vera inpackning och DIY behandlingar

DIY aloe vera mask

Ett populärt tillvägagångssätt till hårvård med aloe vera gel i håret är att göra en egen aloe vera inpackning eller pre-shampoo behandling. Här är ett enkelt och effektivt recept för att skämma bort ditt hår och vårda det med den återfuktande magin från aloe vera gel i håret.

DIY aloe vera mask

Ingredienser:

 • Färsk aloe vera gel: Ta ut gelen från ett friskt aloe vera-blad. Ha ett mål på 2-3 matskedar beroende på hårets längd.
 • Kokos- eller olivolja: Välj din föredragna olja för extra näring. Använd cirka 1-2 matskedar.
 • Honung (valfritt): Honung är ett naturligt fuktighetsbevarande medel som tillför fukt. Addera 1 matsked för en extra boost.

Instruktioner:

 1. Förbered aloe vera-gelen: Dela ett friskt aloe vera-blad och skopa ut gelen med en sked.
 2. Blanda ingredienserna: Blanda aloe vera-gelen och den valda oljan i en skål. Rör ordentligt tills du får en jämn, fast blandning. Lägg till honung om det önskas och blanda grundligt.
 3. Applicering: Fukta ditt hår lätt. Applicera din egen aloe vera mask generöst och starta från rötterna och arbeta dig ner mot topparna.
 4. Massera och linda in: Massera varsamt in din aloe vera gel i håret och hårbotten i ett par minuter för att stimulera blodflödet. När du applicerat, snurra ditt hår till en knut och täcker det med en badmössa eller hårhandduk.
 5. Väntetid: Tillåt aloe vera inpackningen att utföra sin magi i minst 30 minuter. Du kan förlänga varaktigheten för en mer intensiv behandling för att maximera fördelarna med aloe vera för ditt hår.
 6. Skölj och schamponera: Skölj ur inpackningen grundligt med ljummet vatten. Följ upp med ditt vanliga schampo och balsam.

Denna egna aloe vera mask ger djup återfuktning för ditt hår samtidigt som den lugnar hårbotten. Kombinationen av aloe vera gel i håret, olja och honung skapar en näringsrik behandling för en lyxig stund där ditt hår blir bortskämt.

5 djupgående balsam med aloe vera

För ett enklare alternativ till en aloe vera mask av gel, leta efter djupt återfuktande hårinpackningar som innehåller aloe vera tillsammans med en blandning av bra oljor, stärkande proteiner och ekologisk växtextrakt. Dessa berikande hårinpackningar är framtagna för att ta itu med specifika behov samtidigt som de utnyttjar de återfuktande egenskaperna från aloe vera för håret.

Split Fix™ Hair Mask

Denna inpackning är en lösning att vända sig till för att behandla kluvna toppar och skört hår. Aloe vera kombinerar sina krafter med återfuktande oljor och växtextrakt, vilket ger en inriktad behandling för att föryngra och ge näring till skadade toppar.

Curl Crush™ Hair Mask

Omfamna dina lockar med denna återfuktande och stärkande inpackning. Aloe vera arbetar i harmoni med näringsgivande oljor, risprotein och växtextrakt för att definiera och stärka dina lockar och efterlämna dem återfuktade och definierade.

Moisture Hero™ Hair Mask

Skäm bort ditt torra och grova hår med en spaliknande upplevelse. Moisture Hero™ Hair Mask är berikad med aloe vera och lyxiga oljor och den tar sig ner på djupet för att ge intensiv återfuktning och en jämn finish.

Enriched Blonde™ Silver Hair Mask

Denna inpackning är specifikt utformad för blont och blekt hår och förutom att reparera så återfuktar den också. De naturligt näringsgivande ingredienserna samarbetar med lila färgpigment för att bekämpa mässingsaktiga toner och efterlämnar ditt hår med en strålande silverglans.

Protein Repair™ Hair Mask

För de med skadat hår eller hår med proteinbrist erbjuder Protein Repair™ Hair Mask en återuppbyggande protein-boost. Aloe vera, tillsammans med ett proteinkomplex och återställande oljor arbetar för att stärka och revitalisera ditt hår inifrån.

Integrera dessa aloe vera-berikade hårinpackningar när du vill skämma bort ditt hår och låt håret njuta i överflöd av naturens finaste ingredienser.

Hårtest

Produkter anpassade för ditt hår

Gör test

I den naturliga hårvårdsvärlden framstår aloe vera som en riktig hjälte. Även om aloe vera ensamt inte kan lösa alla hårproblem, är dess förmåga att bekämpa torrhet och lugna inflammationer en ovärderlig resurs för hälsosamt hår. Att använda aloe vera i hårbotten och i håret, oavsett om det är inkorporerat i schampon och balsam eller används i egna behandlingar, ger det en vitaliserande upplevelse som inte bara lindrar irritation, utan även skapar en optimal miljö för den allmänna hårhälsan.

Våra kunder säger

Utmärkt

Relaterade inlägg

Se alla artiklar
 • Sidenörngott eller bambu örngott? 4 anledningar till att välja bambu!

  Sidenörngott vs. bambu örngott: Vilket är bäst för håret?

 • Wet hair look: Så skapar du den populära frisyren steg för steg

  Wet hair look: Så skapar du den populära frisyren steg för steg

 • Heatless Curls: Lockar håret utan värme steg-för-steg

  Heatless Curls: Locka håret utan värme skonsamt med bambu

 • Hur får man håret att växa snabbare? 5 enkla tips och produkter

  Hur får man håret att växa snabbare? 5 enkla tips och produkter

 • Sulfatfritt schampo: hur väljer man ett bra schampo utan sulfater?

  Schampo utan sulfater: Hur man hittar det bästa sulfatfria schampot

Se alla artiklar