6 Bästa återfuktande balsamen för torrt och frissigt hårSe alla artiklar

6 Bästa återfuktande balsamen för torrt och frissigt hår

Är du trött på att tampas med bångstyrigt friss, sköra och uttorkade hårstrån som lätt går av? Torrt hår kan vara boven i dramat men du behöver inte oroa dig eftersom nyckeln till god hårhälsa och glans ligger i kraften av ett högkvalitativt och fuktgivande balsam.

Friss, kluvna eller brutna toppar och grov textur är alla tecken på torrt hår. Om du är som mig, kanske du har en naturligt torr hårtyp, eller om ditt hår är uttorkat på grund av för många färgningar eller värmeexponering. Om du känner igen dig i det så finns det en riktig hjälte till hårvårdsprodukt som du behöver lägga till i din rutin, och det är ett fuktgivande balsam för frissigt hår.

Återfuktande balsam är fullproppade med naturliga smör, växtämnen och andra näringsgivande ingredienser som kan hjälpa till att låsa in fukten för att återställa lyster, mjukhet och en otrolig glas till uttorkat hår.

I detta inlägg kommer jag fördjupa mig i orsakerna till torrt hår, och dela med mig av de allra bästa hårbalsamen för torrt och frissigt hår.

Innehållsförteckning

Vad orsakar torrt hår?

Torrt hår känns ofta grovt och ser tråkigt ut. Därutöver kan det vara svårt att styla samtidigt som kluvna toppar blir synligare. Medan en del föds med naturligt torra hårtyper kan håret bli mer uttorkat och skört på grund av flera externa faktorer. Här är några möjliga bovar:

Fel hårtvättsrutin

Wrong hair wash routine

Många schampon och hårbalsam innehåller hårda ingredienser som sulfater och alkohol som kan beröva ditt hår på dess naturliga oljor och efterlämna det torrt, frissigt och benäget att gå av. Därutöver kan för varmt vatten eller för frekventa hårtvättar också göra håret matt och torrt. Det är viktigt att prioritera återfuktande balsam för torrt hår och inpackningar för att ge ditt hår välbehövlig fukt.

Skada på grund av blekning eller värmestyling

Damage due to heat styling

Kemiska behandlingar som blekning eller frekvent värmestyling med platt- eller locktänger eller hårfön kan orsaka betydlig skada på ditt hår. Dessa processer kan beröva ditt hår på fukt, försvaga proteinstrukturen och göra ditt hår mer benäget att gå av. Om du färgar håret ofta eller värmestylar ditt hår, ska du inte glömma att använda skyddande produkter och ge ditt hår regelbundna balsambehandlingar för att återställa fukten och förhindra ytterligare skada.

Väder- och solexponering

sun exposure

Även miljömässiga faktorer kan bidra till torrt hår. Torra och kalla temperaturer såväl som låg fuktighet kan beröva ditt hår på fukten. Därutöver kan överdriven exponering för solens UV-strålar skada hårets yttre skikt, vilket gör det utsatt för uttorkning och att hårstrån bryts av. Regelbunden användning av fuktgivande balsam och UV-skyddande hårprodukter för att skydda håret från sådana faktorer kan hjälpa dig att bevara ditt hårs fuktbalans.

Så väljer du ett återfuktande balsam

Om du likt mig tampas med torrt hår, kan ett högkvalitativt hårbalsam för torrt hår bli din skönhetsrutins bästa vän. Här kommer jag gå in på hur du väljer det bästa fuktgivande balsamet för att få ditt hår att se glänsande, sunt och återfuktat ut:

Identifiera din hårtyp

Börja med det grundläggande. Tvätta ditt hår och låt det torka. När det har torkat helt observerar du ditt hår för att avgöra din naturliga hårtyp:

 • Rakt: ingen textur eller lockar
 • Vågigt: lösa, S-formade lockar
 • Lockigt: väldefinierade lockar med varierande täthet
 • Krulligt: tätt krulligt hår eller cylinderformade lockar

För att få en djupare förståelse för din hårtyp är det viktigt att även utforska hårets struktur. Lägg en stund på att gnida ett hårstrå fram och tillbaka mellan dina fingrar. Om känslan är subtil och knappt märkbar, är ditt hår troligtvis fint. Om du kan känna håret tydligt mellan dina fingrar är din hårstruktur medium. Om håret känns kraftigt och märkbart, har du grovt hår.

Identifiera ditt hårs porositet

Hårets porositet handlar om ditt hårs förmåga att suga upp och behålla produkter och fukt. Du kan enkelt avgöra om ditt hår har låg, medium eller hög porositet genom att göra ett enkelt hemmatest av hårets porositet. Så här går det till:

Tvätta ditt hår för att ta borta eventuella kvarvarande produktansamlingar. När ditt hår är rent och torrt tar du ett hårstrå och lägger det i ett glas vatten. Om hårstrået flyter upp till toppen har ditt hår låg porositet. Om hårstrået snabbt sjunker till botten har ditt hår hög porositet. Och om hårstrået rör sig i mitten av glaset och stegvis sjunker ner i vattnet har ditt hår mest troligt medium (eller normal) porositet.

Ha hårskada och fuktnivåer i åtanke

När du väljer det bästa återfuktande balsamet för ditt hår är det viktigt att ta eventuella befintliga hårskador i beaktning. Om du regelbundet utsätter ditt hår för blekning och färgning eller använder värmeverktyg, befinner sig ditt hår troligen på den torrare sidan och lider eventuellt av kluvna toppar och hårstrån som bryts av. Då bör du välja ett reparerande och fuktgivande balsam som kan tackla just de problemen.

Fundera även över dina protein- och fuktnivåer. Är ditt hår väldigt stripigt och gummiliknande (vilket betyder att det saknar protein) eller torrt och skört? Det är av största vikt att protein och fukt hamnar i balans, så det bästa återfuktande balsamet för torrt eller frissigt hår innehåller ofta båda delar.

De bästa ingredienserna och vad du bör undvika

Best Ingredients and What to Avoid

De bästa balsamen för torrt eller frissigt hår är de som ger djupgående fukt, förseglar hårets yttre skikt för optimal fuktbevaring samtidigt som ditt hår skyddas från framtida skador. Här följer några av de bästa ingredienserna att hålla utkik efter och vilka du bör undvika:

 • Naturliga och ekologiska ingredienser som gärna får vara vegancertifierade
 • Fuktgivande oljor och smör
 • Fuktgivande ingredienser som glycerin eller Aquaxyl™ för att suga in fukten
 • Stärkande mikroproteiner för att reparera skadat yttre skikt av håret och förbättra fuktbevaring
 • Antioxidantrika och skyddande växtextrakt för att skydda från ytterligare skada och uttorkning

Om du är ute efter de bästa hårbalsamen för torrt och frissigt hår rekommenderar jag att du håller dig borta från silikoner, sulfater, mineraloljor och parabener. Dessa ingredienser kan bidra till uttorkning och produktansamlingar.

Det bästa hårbalsamet för frissigt hår

Möt ditt hårs ultimata fukthjälte: Moisture Hero™ Conditioner. Detta djupgående näringsgivande balsam för torrt hår är framtaget för att fylla på med fukt till uttorkade, frissiga och grova hårtyper. Det ger näring åt törstiga hårstrån för att efterlämna dig med ett mjukt, glänsande och frissfritt hår. Ekologiskt extrakt av granatäpple, jojobaolja, kakaosmör och Aquaxyl™ ger en fukt-boost samtidigt som prebiotikan inulin och veganska mikroproteiner stärker det yttre skiktet för att låsa in fukt. Det gör det till det bästa hårbalsamet för frissigt hår med hög porositet om du frågar mig. För bästa resultat kan du använda det ihop med det superfuktgivande Moisture Hero™ Shampoo.

Det bästa balsamet för skört hår

Om du har benägenhet att få kluvna toppar eller att hårstrån bryts av, kan Split Fix™ Conditioner ha den perfekta formulan för dig. Detta återfuktande balsam för torrt hår bildar en skyddande sköld kring de sköra hårstråna samtidigt som naturliga växtbaserade ingredienser såsom ekologisk aloe vera, kakaosmör och acai ger djupgående näring från insidan. Fettsyror från jojobaestrar utför sin magi för att bekämpa kluvna toppar samtidigt som det reducerar ytterligare skada och slitage. Resultatet? Ett friskt och glänsande hår som växer sig långt och sunt utan att brytas av.

Detta proteinfria hårbalsam är perfekt för dem som är ute efter en extra fukt-boost om produkter med mycket proteiner gör ditt hår skört.

Extra tips: Du sparar 15 % genom att köpa det tillsammans med det varsamma Split Fix™ Shampoo, när du väljer Duo pack.

Det bästa balsamet för lockigt hår

Har du berikats med naturliga lockar, vågor eller krulligt hår? I så fall har jag hittat det bästa fuktgivande balsamet för dina lockar. Curl Crush™ Conditioner är ett återfuktande balsam som fungerar på alla lockmönster. Med en blandning av fuktgivande växtbaserade ingredienser såsom ekologisk aloe vera och extrakt av bambu såväl som stärkande risprotein förstärker och mjukgör denna formula lockarna samtidigt som den boostar definieringen och minimerar friss. För bästa resultat kan du använda den med Curl Crush™ Shampoo.

Om du är ute efter att ta en paus från ditt vanliga schampo för lockar, rekommenderar jag att du provar ett låglöddrande och rengörande hårbalsam (så kallad co-wash) som Curl Crush™ Co-Wash för att varsamt rengöra ditt hår och din hårbotten medan det fyller ditt hår med välbehövd fukt.

Det bästa hårbalsamet för blekt hår

Med allt från en strandlook med balayage till glamorös platina, är blont verkligen roligt! Men det medföljer en del baksidor med regelbundna hårblekningar: de hårda kemikalierna skadar hårets kanter och försvagar ditt hår, vilket ökar risken för att det ska bli kluvet och gå av.

Ett djupgående balsam är avgörande för att bekämpa de ovälkomna biverkningarna av blekning. Använd Enriched Blonde™ Silver Conditioner. Detta krämiga silverbalsam använder ett unikt violettfärgat pigment för att neutralisera gula, orangea och mässingsaktiga toner samtidigt som de fuktgivande ingredienserna efterlämnar blekningsskadat hår med en sundare, mer glänsande och stärkare känsla och utseende. För ett optimalt resultat kan du använda den i kombination med Enriched Blonde™ Silver Shampoo.

Det bästa återfuktande balsamet för tunt hår

Är du redo att göra uttunnat hår till något förflutet? Grow Perfect™ Conditioner kan hjälpa. Detta balsam har en blandning av aktiva ingredienser som AnaGain™, energigivande koffein och ekologisk rosmarinolja som lindar in slappt hår i lätt fukt och hjälper till att minska takten på överdrivet håravfall genom att boosta blodcirkulationen och stimulera hårväxt. Jag föreslår att du använder det ihop med det sulfatfria Grow Perfect™ Shampoo för en inriktad flerstegsrutin som hjälper till att stoppa håravfall.

Det bästa volymbalsamet

Många har missuppfattningen att återfuktat hår och en livfull volym inte kan uppnås på samma gång. Jag trodde också det tills jag provade Volume Wizard™ Conditioner. Detta lätta återfuktande balsam för fint hår gör håret mjukt och vårdat samtidigt som det får en luftig volym tack vare innehållet av veteprotein, glycerin och sheasmör. Eftersom det har en lätt och icke-oljig formula fungerar det jättebra för fint hår eller hår med låg porositet. För maximal fyllighet kan du använda det tillsammans med Volume Wizard™ Shampoo.

Vanliga misstag när man använder balsam

När det kommer till användningen av balsam så tänker du säkert att du har koll på den biten, men det finns faktiskt en del vanliga misstag du kan undvika. Här kommer några vanliga fallgropar att undvika när du applicerar ett återfuktande balsam för torrt hår:

Applicering på rötterna

Även om du har det bästa balsamet för torrt hår är den gyllene regeln är att undvika att applicera det direkt på hårbotten, såvida du inte använder en specialiserad produkt som Scalp Delight™ Detox Conditioner, som innehåller lätta oljor och kan appliceras på hårbotten utan att tynga ner håret.

Att inte krama ur överflödigt vatten

Applicera inte balsam på genomblött hår eftersom produkten lätt kan glida av. Det hindrar produkten från att penetrera och belägga hårfibrerna ordentligt. Innan du applicerar ett balsam ska du se till att du vrider ur håret för att bli av med överflödigt vatten.

Sköljer av direkt

Låt det fuktgivande balsamet utföra sin magi genom att låta det verka åtminstone 2 minuter innan du sköljer av det. Det ger produkten tillräckligt med tid att penetrera och vårda ditt hår.

Att inte reda ut håret

Om du har tjockt eller lockigt hår ska du kamma igenom balsamet i ditt hår för att se till att det fördelas jämnt och produkten absorberas bättre. Det är även den perfekta stunden att varsamt reda ut ditt hår och minimera friss.

Ignorerar instruktionerna

Läs alltid igenom instruktionerna på flaskan eftersom olika produkter kan ha specifika instruktioner och användarrekommendationer som gäller just för den unika produkten.

Hårtest

Produkter anpassade för ditt hår

Gör test

Fuktgivande inpackningar och leave-in balsam

Hydrating Deep and Leave-in Conditioners

När det kommer till hanteringen av väldigt torrt eller frissigt hår kanske inte ens det bästa fuktgivande balsamet räcker. För att ge ditt hår extra näring kan inkorporerandet av leave-in balsam, håroljor och fuktgivande inpackningar behövas i din rutin.

Precis som när du väljer ett dagligt fuktgivande balsam behöver du rikta dig in på din specifika hårtyp och textur när du ska välja rätt inpackning. Moisture Hero™ Hair Mask förser torrt och frissigt hår med fukt på djupet, mens Curl Crush™ Hair Mask gör underverk för att balansera fukt och proteinnivåer på texturerade hårtyper. Om ditt hår ser hängigt och livlöst ut kan du prova Protein Repair™ Hair Mask för att minska risken för att hårstrån bryts av och få en långvarig styrka.

Om du har exceptionellt uttorkat hår kommer det bästa leave-in balsamet för torrt hår, såsom Split Fix™ Leave-in Conditioner, hjälpa till att fylla på med fukt och förhindra att kluvna toppar blir värre. Om irriterande flygigt hår och friss är en konstant kamp kan du använda ett balsam för frissigt hår tillsammans med en hårolja såsom Moisture Hero™ Hair Oil som innehåller näringsgivande och växtbaserade ingredienser för att släta ut grovt hår och friss.

5 extra tips för att vårda torrt hår

Du har nu satt dig in i vilket som är det bästa hårbalsamet för ditt torra och frissiga hår. Men det finns ett par andra hjälpsamma tips som du kan följa för att hålla ditt hår glänsande, återfuktat och otroligt lent. Det här rekommenderar jag:

1. Undvik värme

Minimera värmestyling så mycket som möjligt. Välj stylingtekniker utan värme eller, om du måste använda värme, så applicera alltid ett värmeskydd innan för att skydda ditt hår från skada.

2. Torka rätt

När du torkar ditt hår ska du göra det varsamt. Undvik hårda handdukstorkningar, som kan orsaka friktion och leda till friss. Använd hellre en mjuk handduk i bambu eller en gammal T-shirt för att krama ur överflödig fukt.

3. Borsta försiktigt

Hantera ditt hår med omsorg när du borstar det, i synnerhet om du har lockar. Red försiktigt ut trassel, helst när ditt hår är blött och belagt med återfuktande balsam för att förhindra att det går av samt för att bevara lockarna.

4. Hoppa över en tvätt

Undvik att tvätta ditt hår för ofta eftersom för frekvent tvättande kan beröva håret på dess naturliga oljor och göra det ännu torrare. Hitta en tvättrutin som fungerar för ditt hår och överväg att använda naturliga torrschampon eller co-washing som alternativa val för att fräscha upp ditt hår mellan tvättar.

5. Använd en inpackning före schamponering

Överväg att lägga till behandlingar som Moisture Hero™ Pre-Shampoo Balm till din rutin. Dessa fukt-boostande inpackningar appliceras före schamponering och ger ytterligare näring och fukt för att förbereda ditt hår för rengöringsprocessen.

Genom att använda det bästa balsamet för torrt och frissigt hår och följa dessa viktiga tips, kommer ditt hår att se lent, glänsande och frissfritt ut på nolltid.

Våra kunder säger

Utmärkt

Relaterade inlägg

Se alla artiklar
 • Borste med svinborst vs. vegansk svinborste: Vilken är bättre?

  Borste med svinborst vs. vegansk svinborste: Vilken är bättre?

 • Tips för styling av lockigt hår: Så framhäver du naturliga lockar

  Tips för styling av lockigt hår: Så framhäver du naturliga lockar

 • Sidenörngott eller bambu örngott? 4 anledningar till att välja bambu!

  Sidenörngott vs. bambu örngott: Vilket är bäst för håret?

 • Wet hair look: Så skapar du den populära frisyren steg för steg

  Wet hair look: Så skapar du den populära frisyren steg för steg

 • Heatless Curls: Lockar håret utan värme steg-för-steg

  Heatless Curls: Locka håret utan värme skonsamt med bambu

Se alla artiklar