Bästa volymschampot och balsamet för fint hår: Så fungerar de!Se alla artiklar

Bästa volymschampot och balsamet för fint hår: Så fungerar de!

Att få volym i fint hår kan kännas knepigt. Upptäck hur du hittar det bästa volymschampot och volymbalsamet för fint hår, inklusive vilka ingredienser du bör leta efter i ett högkvalitativt schampo.

Mitt hår blir ofta... vad ska jag kalla det? En platt katastrof.

Jag har testat otaliga volymgivande produkter, men det bästa volymschampot för fint hår har alltid varit svårt att hitta. Fram tills nu. Det är därför jag har knåpat ihop den ultimata guiden till det bästa volymschampot och balsamet.

Läs vidare för att ta reda på vilka ingredienser du ska leta efter i ett volymgivande schampo och balsam. Jag kommer även avslöja mina topprodukter, det mest effektiva sättet att använda dem på, och några hemligheter bakom voluminöst hår. Då sätter vi igång.

Innehållsförteckning

Vad är ett volymschampo?

De bästa volymschampona för fint hår är utformade för att temporärt få ditt hår att både kännas och se tjockare ut.

Jag vet att fint hår kan vara frustrerande ibland (tro mig, jag vet vad jag pratar om!), och du kan dessvärre inte göra något åt det. Din genetik avgör hårets tjocklek och i synnerhet dina hårsäckars storlek. Ju bredare hårsäck, desto tjockare hår.

Ett volymschampo (eller volume shampoo) är ett fantastiskt sätt att ge illusionen av ett fylligt, voluminöst hår, och de är inte bara till för de med fint hår. Ett volume shampoo är ett utmärkt val för alla som vill ta sin hårvolym till nästa nivå.

Bör man använda volymschampo för tunt hår?

Du kan absolut använda ett volume shampoo på tunt hår, men om du vill att håret ska bli tjockare är det inte den optimala lösningen. Ha i åtanke att det är stor skillnad på fint och tunt hår. Om du har hår som tunnats ut, är det bättre att välja ett schampo mot håravfall för att hantera detta specifika problem.

Om du är ute efter en produkt mot uttunnat hår, är Grow Perfect™ Duo​​ (ett set med schampo och balsam) perfekt för dig. Det innehåller ett extrakt av ärtgroddar som kallas Anagain™, rosmarinolja och koffein som boostar hårväxt. Dessa produkter har även berikats med aloe vera och extrakt av acai för att skydda och återfukta tunna hårstrån.

Vad skiljer volymbalsam åt?

Ett högkvalitativt balsam ger näring, återfuktar och gör dina hårstrån mjuka utan att tynga ner dem. Vissa med fint hår undviker att använda balsam av rädsla för att det ska göra håret platt. Gör inte det misstaget! Om du inte använder balsam kommer dina toppar att torka ut och det kan få hårstråna att brytas av.

Volymbalsam är ofta framtagna med lättare ingredienser än väldigt fuktgivande balsam, som tagits fram för torrt och skadat hår. De bästa balsamen för fint hår efterlämnar håret luftigt och livfullt samtidigt som det känns mjukt, starkt och återfuktat.

Så identifierar du ett bra volymschampo

Här kommer några avgörande saker att ha i åtanke när du ska hitta ett bra volymschampo och balsam.

Välj en produkt som rengör ditt hår ordentligt

Hudceller, oljor eller till och med stylingprodukter kan gradvis ansamlas på din hårbotten och fästa sig på håret, vilket tynger ner det och blockerar hårsäckarna. Ansamlingar kan få fint hår att se platt och livlöst ut. I det långa loppet kan ansamlingar till och med leda till håravfall.

De goda nyheterna är att högkvalitativa volume shampoo rengör håret från all överflödig sebum och smuts, samtidigt som det skapar maximal volym och luftighet.

Undvik tunga oljor eller smör

Tunga oljor är fiender när du har fint hår. Varför är det så? Jo, för att de har en högre molekylär densitet, vilket drar ner ditt hår. Om du vill ha volym ska du hålla dig till produkter som inte har så mycket tunga näringsgivande ingredienser, såsom sheasmör eller arganolja.

Undvik väldigt fuktgivande eller mjukgörande produkter

Schampon som ger djup återfuktning innehåller ofta ovan nämnda tunga oljor som fäster sig till dina rötter och hårstrån, vilket gör det svårt att uppnå volym i fint hår även efter avsköljning. Dessa produkter är otroliga för torrt, frissigt, lockigt eller krulligt hår samt för hårtyper som kräver extra fukt för att se friskt ut. Men de passar inte bra för fint hår! Välj istället produkter som fokuserar på volym med lätt fukt.

Undvik sulfater och silikoner

Sulfater kan beröva håret på viktiga ingredienser och torka ut både hår och hårbotten. Å andra sidan lägger silikoner sig runt hårstrået och ansamlas i håret, vilket kan förhindra att näringsgivande ingredienser gör sin effektiva nytta. Detta kan torka ut och skada fint hår som tenderar att gå av och få kluvna toppar. Det är därför viktigt att du istället väljer varsamma produkter som skyddar ditt fina hår, samtidigt som de tillför volym.

Håll utkik efter stärkande ingredienser

Fint hår är väldigt benäget att gå av, så det bästa volymschampot och balsamet innehåller ingredienser som stärker det. I nästa avsnitt kommer jag att gå igenom några av de viktigaste ingredienserna att hålla utkik efter.

De bästa volymingredienserna

Bra volymschampon för fint hår behöver ingredienser av hög kvalitet. När du letar efter en volymgivande produkt ska du hålla utkik efter dessa ingredienser:

Mikroproteiner som stärker håret

Mikroproteiner som stärker håret

Merparten av ditt hår är protein, i synnerhet ett protein som heter keratin som skapar hårets struktur. Om ditt hår har proteinbrist kan det förlora sin elasticitet, bli livlöst och gå av lättare.

Hydrolyserat veteprotein är en utmärkt ingrediens. Det är ett mikroprotein med molekyler små nog för att kunna penetrera hårstrået. Det fyller glipor i hårstrukturen för ett tjockare och fylligare utseende.

Återfuktande, lätta ingredienser

Återfuktande, lätta ingredienser

Återfuktande ingredienser håller ditt hår återfuktat och skyddat från skada utan att dra ner det. Glycerin är en fuktgivande ingrediens som suger åt sig vattenmolekyler till håret, vilket ger en mjukhet och glans utan att skapa en platt oreda!

Antioxidanter som skyddar håret från skada

Antioxidanter som skyddar håret från skada

Antioxidanter skyddar ditt hår från fria radikaler som attackerar hårsäckarna och kan leda till håravfall, långsammare hårväxt och att göra håret tunnare.

Bra schampon och balsam för fint hår innehåller ingredienser som skyddar håret med hjälp av antioxidanter och ger dig en otrolig volym​​. Några fantastiska antioxidanter som skyddar håret från skada är bland annat ekologiskt äpple och extrakt av tranbär. De förstärker effekten av schampon för fint hår.

Ingredienser som främjar hårbotten

Ingredienser som främjar hårbotten

Att ta hand om hårbotten är något många glömmer när det gäller hårvård. Men om du vill påverka hur tjockt och sunt ditt hår växer sig måste du även ha rötterna i åtanke och rikta in dig även på dem.

Håret består huvudsakligen av keratin medan huden huvudsakligen består av kollagen. Därför inkluderar de bästa volymschampona ingredienser som främjar kollagenproduktionen, såsom ekologiskt grapefruktextrakt och tranbär. Grapefrukt har även anti-svampverkande egenskaper och bekämpar bakterier för att främja en sund hårbotten och ett hår som ser fylligare ut.

En ytterligare fantastisk ingrediens som främjar både hårbotten och håret är havreextrakt. Havre är välkänt för sin förmåga att reparera hudens lipidbarriär och att lindra irritation.

Så använder du volymschampo och balsam

Jag tror att vi kan hålla med om att du nu är expert på att välja det bästa volymschampot för fint hår och att du vet vad du ska leta efter när det gäller balsam för fint hår. Men det är även viktigt att använda dessa produkter på rätt sätt. Så här går du till väga:

1. Schamponera ditt fina hår två gånger

Schamponera ditt fina hår två gånger

Det är lätt hänt att bara slänga på lite volume shampoo, skrubba litegrann och sedan skölja av. Sedan undrar man varför hårbotten kliar och håret inte känns rent.

Knepet är att schamponera fint hår två gånger. Den första hårtvätten lättar på ansamlingar, smuts och döda hudceller (äckligt, jag vet!). Den andra tvätten rengör hårbotten ordentligt och ser till att allt blir rent och fint så att du kan uppnå en livfull volym.

2. Applicera bara balsam nedanför dina öron

Vad du än gör, och det tåls att upprepa, använd INTE balsam på din hårbotten. Applicering av balsam på dina rötter motverkar volymschampon för fint hår.

Applicera det hellre från öronen och ner, fokusera på dina toppar. Låt volymbalsamet verka några minuter och skölj sedan av noggrant för en frisk, livfull glans.

3. Använd volymgivande stylingprodukter

Använd volymgivande stylingprodukter

Om du vill ha volym så räcker det inte med vilken gammal produkt som helst. Du behöver något som tagits fram specifikt för att boosta hårets volym – det är ju precis det de är gjorda för!

Kombinera ett volume shampoo med volymgivande stylingprodukter som Volume Wizard™ Hair Powder​​ eller Volume Wizard™ Pre-Styling Spray (det kommer fler rekommendationer i slutet av artikeln).

4. Hitta den bästa rutinen för att tvätta ditt hår

Fint hår har en tendens att gå av, så undvik att tvätta det för mycket då det berövar det på naturliga oljor. Men om du undviker att tvätta det för länge kommer sebum och smuts att ansamlas och tynga ner ditt hår. Knepigt, eller hur?

Försök att tvätta ditt hår som mest två till tre gånger i veckan och komplettera med ett naturligt torrschampo​​ där emellan. Min absoluta favorit är en produkt utan aerosoler som heter Refresh Powder™ Dry Shampoo​​ som omedelbart fräschar upp ditt hår. Det handlar egentligen bara om vad som fungerar för dig och får ditt hår att se så bra ut som möjligt. Så experimentera för att hitta din grej.

5. Använd en bambuhandduk för att torka ditt hår

Använd en bambuhandduk för att torka ditt hår

Fint hår är… bara fint hår, och det kan enkelt brytas av. Det är därför du bör undvika frottéhanddukar som kan orsaka friktion och få håret att gå av.

Linda i stället in håret i en handduk i bambu efter användning av det bästa schampot för fint hår. Krama ur överflödigt vatten och ha handduken på i tio minuter (för lång tid kan ge klåda i hårbotten), och applicera sedan ett silikonfritt värmeskydd och föna ditt hår på låg till medium värme.

Det bästa volymschampot och volymbalsamet

Här är mina toppkandidater för det bästa volymschampot och balsamet för fint hår. Läs vidare för att ta reda på varför!

Volume Wizard™ Duo (schampo och balsam)

När det kommer till det bästa schampot och balsamet för fint hår, måste jag välja Volume Wizard™ Duo. Du kan köpa schampot och balsamet var för sig men tillsammans blir de ett superteam.

Schampot är sulfat- och silikonfritt, och berövar därför inte håret på nyttigheter eller bygger upp ansamlingar. Det har tagits fram med extrakt av ekologisk grapefrukt, glycerin och hydrolyserat veteprotein för att hålla håret fylligt och återfuktat.

Balsamet Volume Wizard™ Conditioner är det bästa balsamet för fint hår, om du frågar mig. Det ger näring åt håret med hjälp av ingredienser som ekologisk inulin, tranbärsextrakt och veteprotein, som ger håret en återfuktad och viktlös livfullhet.

Bonustips för mer volym i fint hår

Nu när du känner till schampon och balsam för fint hår, vill jag dela med mig av några andra tips som kan ge ditt hår det där lilla extra.

Använd volymboostande stylingprodukter

Om du vill åt den riktiga wow-faktorn ska du kombinera schampon för fint hår med stylingprodukter för fint hår. Här är några av mina favoriter:

Volume Wizard™ Hair Powder

Detta innovativa hårpuder ger omedelbar volym och textur med en medium stadga och matt finish. Det är perfekt för alla som vill ha mer struktur och textur i håret men ändå ha en naturlig finish.

Volume Wizard™ Volumizing Mousse

Volume Wizard™ Volumizing Mousse är perfekt för dem som föredrar en lätt konsistens och vill uppnå voluminösa, salongsvärda resultat direkt hemma. Applicera jämnt i fuktigt hår och styla sedan som du önskar.

Volume Wizard™ Pre-Styling Spray

Volume Wizard™ Pre-Styling Spray skapar den perfekta basen för alla frisyrer genom att ge beröringsbar textur och fyllighet som håller hela dagen.​​ Applicera denna volymspray i fuktigt hår innan du fönar, eller spraya den när det är torrt för en snabb volym-boost.

Grow Perfect™ Thickening Spray

Grow Perfect™Thickening Spray är en 3-i-1-behandling för hårbottnen som lugnar, förbättrar cirkulationen och stödjer normal hårsäcksfunktion, samtidigt som den omedelbart ger volym vid rötterna. Det är ett utmärkt alternativ för att tillföra en naturlig volym, även om du har en irriterad hårbotten eller är ute efter att boosta hårväxt.

Ocean Water Sea Salt Spray

Denna näringsgivande spray med havssalt ger en volymrik strand-look utan att torka ut ditt hår. Det tillför textur till alla hårtyper och är den perfekta produkten till att skapa en rufsig vågig look full av liv.

Mineral Clay Wax

Detta naturligt härledda hårvax ger en stark stadga, textur och matt finish. Den ger en fast styling med en torr finish samtidigt som den har mjukgörande fördelar.

Curl Crush™ Defining Mousse

Denna mousse till lockar är en fantastisk produkt för att uppnå livfulla lockar med volym. Till skillnad från många produkter för lockigt hår, kommer inte denna stylingprodukt att tynga ner fina hårtyper. Istället blir resultatet livfulla och voluminösa lockar medan du håller frisset i schack.

Ta hårtillskott

Ett friskt hår börjar från insidan, så att börja med ett tillskott är ett bra sätt att få i sig näringsämnen.

Du kan prova Hair Formula Tablets for Men eller for Women. Om du inte gillar tabletter kan du välja goda gummies! Det finns gummies framtagna för män och för kvinnor.

Klargör ditt hår

Med tiden kommer produkter och smuts att ansamlas. Det är där djuprengörandet kommer in i bilden. De bästa detox schampona tar grundligt bort smuts från hår och hårbotten. Se till att du bara tvättar med ett detox schampo för fint hår ett par gånger i månaden. Annars kan det torka ut ditt hår.

Hårtest

Produkter anpassade för ditt hår

Gör test

Om det är volym du är ute efter kan du välja ett bra volume shampoo. Tillsammans med mina andra hår-boostande tips och tricks kommer du snabbt kunna njuta av ett fylligare hår.

Våra kunder säger

Utmärkt

Relaterade inlägg

Se alla artiklar
 • Sidenörngott eller bambu örngott? 4 anledningar till att välja bambu!

  Sidenörngott vs. bambu örngott: Vilket är bäst för håret?

 • Hur får man tjockt hår? 10 enkla tips för att få tjockare hår

  Hur får man tjockt hår? 10 enkla tips för att få tjockare hår

 • Kämpar du med fett hår och en känslig hårbotten? Bli av med flottigt hår för gott!

  Kämpar du med fett hår och en känslig hårbotten? Bli av med flottigt hår för gott!

 • tørt hår og tørre spidser

  Extremt torrt och slitet hår? Ditt schampo kan vara boven

 • Tunnhårighet hos kvinnor: 8 tips som hjälper mot tunt hår (2021)

  Tunnhårighet hos kvinnor: 8 tips som hjälper mot tunt hår

Se alla artiklar