Bästa volymschampot och balsamet för fint hår: Så fungerar de!Se alla artiklar

Bästa volymschampot och balsamet för fint hår: Så fungerar de!

Att få volym i fint hår kan kännas knepigt. Ta reda på hur du identifierar det bästa volymschampot och volymbalsamet för fint hår, inklusive vilka ingredienser du ska titta efter i ett högkvalitativt schampo.

Mitt hår blir ofta... vad ska jag kalla det? En platt oreda.

Jag har provat många volymgivande produkter men det bästa volymschampot för fint hår har skinit med sin frånvaro. Fram tills nu. Det är därför jag har knåpat ihop den ultimata guiden till det bästa volymschampot och balsamet.

Läs vidare för att ta reda på vilka ingredienser du ska leta efter i ett hårlyftande schampo och balsam. Jag kommer även avslöja mina topprodukter, det mest effektiva sättet att använda dem och några hemligheter bakom voluminöst hår. Då sätter vi igång.

Innehållsförteckning

Vad är ett volymschampo?

De bästa volymschampona för fint hår är utformade för att temporärt få ditt hår att både kännas och se tjockare ut.

Jag vet att fint hår kan vara frustrerande ibland (tro mig, jag vet vad jag pratar om!), och du kan dessvärre inte göra något åt det. Din genetik avgör hårets tjocklek och i synnerhet dina hårsäckars storlek. Ju bredare hårsäck, desto tjockare hår.

Ett volymschampo (eller volume shampoo) är ett fantastiskt sätt att ge illusionen av ett fylligt, voluminöst hår, och de är inte bara till för de med fint hår. Volume shampoo är ett utmärkt val för alla som vill ta sin hårvolym till nästa nivå.

Bör man använda volymschampon för tunt hår?

Du kan absolut använda volume shampoo på tunt hår, men om ditt mål är att få håret att växa sig tjockare så är det inte den optimala lösningen. Ha i åtanke att det är stor skillnad på fint och tunt hår. Om du har hår som tunnats ut, är det bättre att välja ett schampo mot håravfall om det är just det du försöker hantera.

Om du är ute efter en produkt mot uttunnat hår, så är Grow Perfect™ Duo​​ (ett set med schampo och balsam) perfekt för dig. Det innehåller ett extrakt av ärtgroddar som kallas Anagain™, rosmarinolja och koffein som boostar hårväxt. Dessa produkter har även berikats med aloe vera och extrakt av acai för att skydda och återfukta tunna hårstrån.

Vad skiljer volymbalsam åt?

Ett högkvalitativt balsam ger näring, återfuktar samt mjukar upp dina hårstrån utan att tynga ner dem. En del människor med fint hår använder inte balsam eftersom de bekymrar sig för att det ska få håret att lägga sig platt. Gör inte det misstaget! Om du inte använder balsam kommer dina toppar att torka ut och det kan få hårstråna att brytas av.

Volymbalsam är ofta framtagna med lättare ingredienser än väldigt fuktgivande balsam, som tagits fram för torrt och skadat hår. De bästa balsamen för fint hår efterlämnar håret luftigt och livfullt samtidigt som det känns mjukt, starkt och återfuktat.

Så identifierar du ett bra volymschampo

Här kommer några avgörande saker att ha i åtanke när du ska hitta ett bra volymschampo och balsam.

Välj en produkt som rengör ditt hår ordentligt

Hudceller, oljor eller till och med stylingprodukter kan gradvis ansamlas på din hårbotten och fästa sig på håret, vilket tynger ner det och blockerar hårsäckarna. Ansamlingar kan få fint hår att se platt och livlöst ut. I det långa loppet kan ansamlingar till och med leda till håravfall.

De goda nyheterna är att högkvalitativa volume shampoo rengör håret från all överflödig sebum och smuts, samtidigt som det skapar maximal volym och luftighet.

Undvik tunga oljor eller smör

Tunga oljor är fiender när du har fint hår. Varför är det så? Jo, för att de har en högre molekylär densitet, vilket drar ner ditt hår. Om du vill ha volym ska du hålla dig till produkter som inte har så mycket tunga näringsgivande ingredienser, såsom sheasmör eller arganolja.

Undvik väldigt fuktgivande eller mjukgörande produkter

Schampon som återfuktar på djupet innehåller ofta ovan nämnda tunga oljor. Dessa fäster sig till dina rötter och hårstrån och sitter kvar även efter avsköljning, vilket gör det svårt att uppnå volym på fint hår. Dessa produkter är otroliga för torrt, frissigt, lockigt eller krulligt hår samt för alla hårtyper som ofta kräver mycket fukt för att se friskt ut. Men det är ingen bra matchning för fint hår! Välj istället produkter som fokuserar på volym med lätt fukt.

Undvik sulfater och silikoner

Sulfater kan beröva håret på viktiga ingredienser samt torka ut hår och hårbotten, medan silikoner lägger sig runt hårstrået och ansamlas i håret så att näringsgivande ingredienser stoppas från att göra sitt jobb. Det kan torka ut och skada fint hår som tenderar att gå av och få kluvna toppar. Välj varsamma produkter som skyddar ditt fina hår istället, samtidigt som de tillför volym.

Håll utkik efter stärkande ingredienser

Fint hår har är väldigt benäget att gå av, så det bästa volymschampot och balsamet innehåller ingredienser som stärker det. Under nästa avsnitt kommer jag att gå igenom några av de huvudsakliga ingredienserna att hålla utkik efter.

De bästa ingredienserna i volymprodukter

Bra volymschampon för fint hår behöver ingredienser av hög kvalitet. När du letar efter en volymlyftande produkt ska du hålla utkik efter dessa ingredienser:

Mikroproteiner som stärker håret

Mikroproteiner som stärker håret

Merparten av ditt hår är protein, i synnerhet ett protein som heter keratin som skapar hårets struktur. Om ditt hår har proteinbrist förlorar det sin elasticitet och blir livlöst och går av.

Hydrolyserat veteprotein är en utmärkt ingrediens. Det är ett mikroprotein med molekyler små nog för att kunna penetrera hårstrået. Det fyller glipor i hårstrukturen för ett tjockare och fylligare utseende.

Återfuktande, lätta ingredienser

Återfuktande, lätta ingredienser

Återfuktande ingredienser håller ditt hår återfuktat och skyddat från skada utan att dra ner det. Glycerin är en fuktgivande ingrediens som suger åt sig vattenmolekyler till håret, vilket ger en mjukhet och glans utan att skapa en platt oreda!

Antioxidanter som skyddar håret från skada

Antioxidanter som skyddar håret från skada

Antioxidanter skyddar ditt hår från fria radikaler som attackerar hårsäckarna och kan leda till håravfall, långsammare hårväxt och att göra håret tunnare.

Bra schampon och balsam för fint hår innehåller ingredienser som skyddar håret med hjälp av antioxidanter och ger dig en otrolig volym​​. Några fantastiska antioxidanter som skyddar håret från skada är bland annat ekologiskt äpple och extrakt av tranbär. De förstärker effekten av schampon för fint hår.

Ingredienser som främjar hårbotten

Ingredienser som främjar hårbotten

Att ta hand om hårbotten är något många glömmer när det gäller hårvård. Men om du vill påverka hur tjockt och sunt ditt hår växer sig måste du även ha rötterna i åtanke och rikta in dig även på dem.

Då håret huvudsakligen utgörs av keratin, så utgörs huden huvudsakligen av kollagen. Det är därför de bästa volymschampona innehåller ingredienser som främjar kollagenproduktionen, såsom extrakt från ekologisk grapefrukt och tranbär. Grapefrukt har även anti-svampverkande egenskaper och bekämpar bakterier för en sund hårbotten och ett hår som ser fylligt ut.

En annan otrolig ingrediens för näring av hårbotten och håret är havreextrakt. Havre är känt för att reparera hudens lipidbarriär och att minska irritation.

Så använder du volymschampo och balsam

Jag tror att vi kan hålla med om att du nu är en expert på vilket som är det bästa schampot för fint hår, och du vet vad du ska leta efter för att hitta ett balsam för fint hår. Men det är även viktigt att dessa produkter används rätt. Så här gör du:

1. Schamponera ditt fina hår två gånger

Schamponera ditt fina hår två gånger

Det är lätt hänt att bara slänga på lite volume shampoo, skrubba litegrann och sedan skölja av. Sedan undrar man varför hårbotten kliar och håret inte känns rent.

Knepet är att schamponera fint hår två gånger. Den första hårtvätten lättar på ansamlingar, smuts och döda hudceller (äckligt, jag vet!). Den andra tvätten kommer in i hårbotten och ser till att allt blir rent och fint så att du kan uppnå en livfull volym.

2. Applicera bara balsam nedanför dina öron

Vad du än gör, och det tåls att upprepa, så använd INTE balsam på din hårbotten. Applicering av balsam på dina rötter motverkar volymschampon för fint hår.

Applicera det hellre från öronen och ner, fokusera på dina toppar. Låt volymbalsamet verka några minuter och skölj sedan av noggrant för en frisk, livfull glans.

3. Använd volymgivande stylingprodukter

Använd volymgivande stylingprodukter

Om du vill ha volym så räcker det inte med vilken gammal produkt som helst. Du behöver något som tagits fram specifikt för att boosta hårets volym, det är ju just det de är till för!

Kombinera volume shampoo med hårlyftande stylingprodukter som Volume Wizard™ Hair Powder​​ (det kommer fler rekommendationer i slutet av artikeln).

4. Hitta den bästa rutinen för att tvätta ditt hår

Fint hår har en tendens att gå av, så undvik att tvätta det för mycket då det berövar det på naturliga oljor. Men om du undviker att tvätta det för länge kommer sebum och smuts att ansamlas och tynga ner ditt hår. Knepigt, eller hur?

Försök att tvätta ditt hår som mest två till tre gånger i veckan och avsluta med ett naturligt torrschampo​​ där emellan. Min absoluta favorit är en produkt utan aerosoler som heter Refresh Powder™ Dry Shampoo​​ som omedelbart fräschar upp ditt hår. Det handlar egentligen bara om vad som fungerar för dig och får ditt hår att se så bra ut som möjligt. Så experimentera för att hitta din grej.

5. Använd en bambuhandduk för att torka ditt hår

Använd en bambuhandduk för att torka ditt hår

Fint hår är… just fint hår, och det kan enkelt brytas av. Det är därför du bör undvika frottéhanddukar som kan orsaka friktion och få håret att gå av.

Linda i stället in håret i en handduk i bambu efter användning av det bästa schampot för fint hår. Krama ur överflödigt vatten och ha handduken på i tio minuter (för lång tid kan ge klåda i hårbotten), och applicera sedan ett silikonfritt värmeskydd och föna ditt hår på låg till medium värme.

Det bästa volymschampot och volymbalsamet

Här är mina toppkandidater för bästa volymschampo och balsam för fint hår. Läs vidare för att ta reda på varför!

Volume Wizard™ Duo (schampo och balsam)

När det kommer till det bästa schampot och balsamet för fint hår, måste jag välja setet Volume Wizard™ Duo. Du kan köpa schampot och balsamet var för sig men tillsammans blir de ett superteam.

Schampot är sulfat- och silikonfritt, så det berövar inte håret på nyttigheter eller bygger upp ansamlingar. Det har tagits fram med extrakt av ekologisk grapefrukt, glycerin och hydrolyserat veteprotein för att hålla håret fylligt och återfuktat.

Balsamet Volume Wizard™ Conditioner är det bästa för fint hår, om du frågar mig. Det ger näring åt håret med hjälp av ingredienser som ekologisk inulin, tranbärsextrakt och veteprotein, som ger håret en återfuktad och viktlös livfullhet.

Bonustips för att boosta volymen i fint hår

Nu när du känner till schampon och balsam för fint hår, vill jag dela med mig av några andra tips som ger ditt hår det där lilla extra.

Använd volymboostande stylingprodukter

Om du vill åt den riktiga wow-faktorn ska du kombinera schampon för fint hår med stylingprodukter för fint hår. Här är några av mina favoriter:

Volume Wizard™ Hair Powder

Detta innovativa hårpuder ger omgående volym och textur med medium stadga och matt finish. Det är perfekt för alla som vill ha mer struktur och textur i håret men ändå en naturlig finish.

Grow Perfect™ Thickening Spray

Grow Perfect™Thickening Spray är en 3-i-1-behandling för hårbottnen som både lugnar den, förbättrar cirkulationen och stöttar normal hårsäcksfunktion samt omgående ger volym vid rötterna. Det är ett utmärkt alternativ för att tillföra en naturlig volym, även om du har en irriterad hårbotten eller är ute efter att boosta hårväxt.

Ocean Water Sea Salt Spray

Denna näringsgivande spray med havssalt ger en strand-look med volym utan att torka ut ditt hår. Det tillför textur till alla hårtyper och är den perfekta produkten till att skapa en rufsig vågig look full av liv.

Mineral Clay Wax

Detta naturligt härledda hårvax ger en stark stadga, textur och matt finish. Den ger en fast styling med en torr finish samtidigt som den har mjukgörande fördelar.

Curl Crush™ Defining Mousse

Denna mousse till lockar är en fantastisk produkt för att uppnå livfulla lockar med volym. Till skillnad från många produkter för lockigt hår, kommer inte denna stylingprodukt att tynga ner fina hårtyper. Istället blir resultatet livfulla och voluminösa lockar medan du håller frisset i schack.

Ta hårtillskott

Ett friskt hår börjar från insidan, så att börja med ett tillskott är ett bra sätt att få i sig näringsämnen.

Du kan prova Hair Formula Tablets for Men eller for Women. Om du inte gillar tabletter kan du välja goda gummies! Det finns gummies framtagna för män och för kvinnor.

Klargör ditt hår

Med tiden kommer produkter och smuts att ansamlas. Det är där djuprengörandet kommer in i bilden. De bästa detox schampona tar grundligt bort smuts från hår och hårbotten. Se till att du bara tvättar med ett detox schampo för fint hår ett par gånger i månaden. Annars kan det torka ut ditt hår.

Hårtest

Produkter anpassade för ditt hår

Gör test

Om det är volym du är ute efter kan du välja ett bra volume shampoo. Vid sidan av mina andra hår-boostande tips och tricks, kommer du att kunna stoltsera med ett fylligt hår på nolltid.

Våra kunder säger

Utmärkt

Relaterade inlägg

Se alla artiklar
 • Hårpuder: 7 fördelar med att använda volympulver för hår

  Hårpuder: 7 fördelar med att använda volympulver för hår

 • Detox schampo: så gör du en detox för håret

  Detox schampo: 4 fördelar med att göra en detox för håret

 • hårvax

  Hårvax vs. hår clay: Vilken är den bästa produkten för ditt hår?

 • Det bästa schampot för fettigt hår – Vad ska man titta efter?

  Det bästa schampot för fett hår – Vad ska man titta efter?

 • Hur fungerar hårväxt serum? Fördelar och hur du använder hårserum

  Hur fungerar hårväxt serum? Fördelar och hur du använder hårserum

Se alla artiklar