15 Bästa Korta Frisyrerna för Kvinnor - Från Pixies till Frisyrer för Tunt HårSe alla artiklar

15 Bästa korta frisyrerna för kvinnor - från pixies till frisyrer för tunt hår

Är det dags för en ny frisyr? Oavsett om du är redo att utforska en ny vågad look, tillföra volym till ditt tunna hår eller släppa lös dina lockar, så finns det något för alla i den här omfattande guiden till de bästa korta frisyrerna för kvinnor!

Korta frisyrer är otroligt mångsidiga och vackra. Denna utvalda samling av korta frisyrer för äldre och yngre damer tillfredsställer alla smaker och preferenser. Den täcker allt från korta pixie frisyrer för kvinnor som utstrålar självsäkerhet, till korta frisyrer för lockigt hår som hjälper dig att omfamna din naturliga textur.

Har ditt hår blivit tunnare? Inga bekymmer! Jag finns här för att guida dig genom korta frisyrer för tunt hår som ger ett lyft även för de finaste och tunnaste hårtyperna. Dessutom kommer jag gå igenom allt du bör ha i åtanke innan du klipper av längderna, och hur du stylar de snygga frisyrerna.

Redo att upptäcka de tuffa korta frisyrerna för damer som trendar just nu? Dessa utvalda frisyrer visar upp mångsidigheten med kort hår och bevisar att längden på håret inte är ett mått på skönhet.

Innehållsförteckning

Så väljer du den bästa korta frisyren för dig

Nu är det dags att gå in på hur du rent praktiskt hittar den perfekta frisyren för dig. Här är några viktiga faktorer att ha i åtanke innan du bokar klipptid:

Så väljer du den bästa korta frisyren för dig

1. Ta hänsyn till din hårtyp och struktur

Ta en stund till att uppskatta hårets naturliga textur. Är det rakt, vågigt, lockigt eller någonstans där emellan? Välj en frisyr som går bra ihop med din naturliga hårtyp, såvida du inte känner för att styla det dagligen. Om du har lockar ska du ha i åtanke att de kanske kryper upp en bit när du blir korthårig.

2. Bedöm din bekvämlighet med en dramatisk förändring

Hur modig känner du dig? Att klippa håret kort kan kännas som ett triumferande ögonblick. Om du är redo för att dra blickarna åt dig, gör något vågat! Om du föredrar en mer subtil förändring eller letar efter en klassisk kort frisyr för äldre damer, så oroa dig inte, det finns flertalet snygga och underskattade val för det också.

3. Förpliktelse till styling

Då var det dags att vara lite realistisk. Hur mycket tid är du villig att lägga på att styla håret varje dag? En del korta frisyrer lättskötta medan andra kan kräva en hel del omsorg dagligen. Var ärlig och fråga dig själv hur mycket tid och ansträngning du kommer kunna lägga på stylingen.

4. Ansiktsformen spelar roll

Din vackra ansiktsform spelar roll när det gäller att hitta den perfekta korta frisyren. Olika stilar framhäver olika former. Oavsett om du har en rund, oval, fyrkantig eller hjärtformad ansiktsform så bör du fundera över vad som framhäver just dina unika drag. Är du osäker på vad som passar dig? Be din frisör om hjälp!

5. Personlighet och stil

Din frisyr speglar din personlighet. Är du moderiktig och vågad eller lutar du mer åt klassisk elegans? Låt din stil skina igenom med hjälp av din frisyr, och gör den till ett statement som känns som ditt riktiga jag.

Saker att ha i åtanke innan du klipper dig

Tror du att du är redo att ta steget och bli korthårig? Fantastiskt, men innan du gör det ska vi ta ett snack om saker du bör känna till innan du klipper av längderna. Jag ska gå igenom några för- och nackdelar med kort hår, oavsett om du ska ha en kort frisyr för tunt hår eller en pixie frisyr.

 1. Kort hår är enklare att tvätta och ta hand om - Med kort hår kan du slippa krångel! En av fördelarna är att det är enklare att tvätta och underhålla. Nu är det slut på att använda en halv flaska schampo på en gång! De bästa tuffa korta frisyrerna för damer är de som inte kräver mycket underhållning.
 2. Kort hår torkar snabbare - Tid är viktigt, eller hur? Korta frisyrer tenderar att torka snabbare och besparar dig dyrbara minuter på morgonen.
 3. Hur mycket styling som krävs beror på stilen - Väldigt korta frisyrer kan vara enkla att hantera och styla. Men du kan behöva lägga mer tid på stylingen för vissa frisyrer, som längre pixie frisyrer eller korta frisyrer för lockigt hår.
 4. Kort hår ser hälsosamt och fylligt ut - Magin med kort hår? Det ser ofta hälsosammare och mer voluminöst ut även om du har tunt hår. Kort hår har mindre tyngd som drar ner håret och därför kan de stå rakt upp och skapa ett fylligare utseende.
 5. Kort hår kräver tätare klippningar - Regelbundna frisörbesök är hemligheten bakom att hålla håret snyggt och välvårdat. Se till att boka in en klippning varje eller varannan månad, beroende på vilken sorts kort frisyr du väljer.
 6. Begränsade stylingalternativ - Kort hår inkluderar ett farväl av vissa stylingalternativ. Hästsvans och vissa håruppsättningar är inte längre ett alternativ, men å andra sidan får du en enkel charm med kort hår. Det är ett statement i sig!
 7. Välj frisör med omsorg - När du ska klippa dig kort ska du se till att din frisör är kunnig och har bra erfarenhet av att klippa tuffa korta frisyrer för damer. En skicklig frisör kan omvandla din vision till en vacker verklighet, och se till att du lämnar frisörsalongen med den perfekta korta frisyren
 8. Ta med dig inspiration - Sist men inte minst, ta med dig bilder! När du har med dig inspirationsbilder till frisören säkerställer du att ni är på samma plan, så att dina hårdrömmar går i uppfyllelse.

5 Korta pixie frisyrer

Redo att upptäcka de bästa korta frisyrerna för kvinnor? Då börjar vi med några av de kortaste och mest vågade alternativen: pixie frisyrer för kvinnor. Var är en pixie frisyr egentligen? En pixie frisyr är kortare på sidorna och baktill men har längre hår upptill, vanligtvis med en lugg.

1. Edgy kort pixie frisyr

Vi drar igång med ett så vågat alternativ som det bara går, en kort pixie frisyr. Denna pastellrosa, korta frisyr är ett vågat val som utstrålar självsäkerhet, och som får dig att sticka ut från mängden. Det är en väldigt bra kort frisyr för tunt hår, om du känner för en vågad förändring.

Denna korta pixie frisyr är dessutom rena drömmen om du vill ha en frisyr som kräver lite underhåll, då en minimal ansträngning får den att se elegant ut. Rufsa till håret lite snabbt så är du redo att ta dig an dagen.

Stylingtips:

 • Omfamna texturen genom att lägga till lite matt hårvax för en rufsig, livfull look.
 • Överväg lekfulla accessoarer som vågade örhängen eller pannband för att framhäva den vågade looken.

2. Klassisk pixie frisyr

Nu går vi vidare till den välbeprövade och ytterst förtjusande klassiska pixie frisyren. Frisyren är lite längre upptill, vilket skapar en mjukare och mer sofistikerad look som har stått sig med tiden. Denna klassiker är en otroligt passande kort frisyr för äldre damer, men i sanningens namn passar den för alla åldrar!

Att den är något längre upptill öppnar upp för stylingmöjligheter. Denna frisyr för kvinnor kan anpassa sig efter ditt humör, oavsett om du föredrar en elegant och polerad look eller vill tillföra lite lekfull textur.

Stylingtips:

 • Lek med textur genom att lägga till lätta lockar för en modern twist på den klassiska looken.
 • Experimentera med snedlugg eller en bakåtslickad frisyr för att personifiera din stil.

3. Vågig pixie frisyr med skarpa kanter

Denna korta frisyr för damer är en läcker blandning av mjukhet och djärvhet. De mjuka, naturliga vågorna på toppen ger en hint av elegans, medan de korta och skarpa kanterna på sidorna och baktill ger den en modern vibe.

Denna pixie frisyr är en fullträff för dem med grova hårstrån eller naturliga vågor, då den visar upp ditt hårs naturliga textur.

Stylingtips:

 • Förstärk vågorna med en saltvattenspray för den enkla ofixade looken.
 • Experimentera med subtila slingor för att ge ännu mer dimension till toppsektionerna.

4. Rufsig pixie frisyr

Denna korta frisyr för damer fångar den ansträngningslösa essensen av en avslappnad chic look. Om du gillar ”jag vaknade såhär”-vibben är denna pixie frisyr ditt rätta val. Det vackra med den rufsiga pixien ligger i dess möjlighet att även få de tunna och finaste hårtyperna att se fylliga ut, vilket gör den till en perfekt kort frisyr för tunt hår.

En gnutta hårvax är ditt hemliga vapen för att uppnå en rufsig perfektion. Bara krama det lite så är du redo att fånga dagen.

Styling Tips:

 • Omfamna den rufsiga vibben genom att rufsa till ditt hår med fingrarna för en livfull look.
 • Överväg att skaffa subtila slingor för att förstärka den texturerade looken.

5. Elegant pixie frisyr med lugg

Denna tidlösa korta frisyr med lugg är ett förfinat och klassiskt val som utstrålar elegans. En favorit bland den eleganta publiken, och en populär kort frisyr för äldre damer. Kombinationen av precision och mjuka luggar tillför charm samtidigt som den bibehåller en känsla av klass.

Lyft looken med volymgivande produkter för att ge fyllighet och stadga men även för att förstärka den polerade looken i allmänhet.

Stylingtips:

 • Använd en volymspray eller ett volympuder för extra volym som ser naturlig ut.
 • Experimentera med sidbena eller lockar för att tillföra en modern känsla till den klassiska elegansen.

5 Tuffa korta frisyrer i haklängd

Frisyrer i haklängd ramar vackert in ditt ansikte. Tuffa korta frisyrer för damer sträcker sig från den tidlösa boben, till den djärva hockeyfrillan och stilrena ”bixies” (som ligger någonstans mellan bob och pixies). Dessa korta frisyrer omdefinierar tillsammans din uppfattning om vad kort hår kan vara.

1. Något rufsig page

Denna korta frisyr för damer tar den tidlösa charmen från page och ger den en modern uppgradering. Med en hint av textur och lätta lager ger den en lekfullhet och ansträngningslöshet till den tidlösa pagen.

Om det är mångsidighet du är ute efter, kanske detta kan var den bästa korta frisyren för damer. Den kan stylas på olika sätt, bakåtslickat för en mer polerad look, behållas helt naturlig för en vardaglig stil eller rufsigt och texturerat för ett vågat utseende.

Stylingtips:

 • Experimentera med olika stylingprodukter och verktyg för att uppnå önskad texturnivå, från lätta vågor till rufsiga lockar.
 • Lek med olika benor, mittbena för en klassisk look eller sidbena för en modern twist.

2. Jämnlång bob

Den här enkla frisyren i haklängd signalerar ren elegans, där alla hårstrån är i samma längd utan någon uppklippning. Den här pagen personifierar klassisk enkelhet. Den raka klippningen framhäver elegansen av rakt hår och tillhandahåller en polerad och förfinad kort frisyr som lämpar sig för fint och tunt hår.

Medan klippningen är enhetlig i sig, har du möjligheten att tillföra textur och livfullhet till den. Att göra subtila vågor på denna populära korta frisyr, ger den en dynamisk men sofistikerad look.

Stylingtips:

3. Rufsig kort frisyr med lugg

Denna texturerade korta bob ligger på gränsen mellan lekfull och sofistikerad. Den rufsiga klippningen gör den klassiska looken mer vågad. Den passar särskilt bra för dem med vågiga lockar då den naturliga texturen förstärks för en ungdomlig vibe. Lugg gör frisyren extra chic, och ramar in ditt ansikte med stil.

Stylingtips:

 • Omfamna den rufsiga texturen med vax i en mängd likt storleken på en ärta, och rufsa till ditt hår med dina fingrar.
 • Experimentera med olika luggar, pannlugg för en vågad stil eller snedlugg för en mer subtil effekt.

4. Frisyrer i haklängd med tunn gardinlugg

Denna söta korta frisyr för damer är en härlig variation av den klassiska pagen. En tunn lugg därtill lyfter stilen och skapar en look som är både modern och mjuk. Utforska fler bobs och mellanlånga frisyrer här.

Gardinluggar kan kräva lite extra styling men är i allmänhet praktiska och ett alternativ som kräver ganska lite underhåll.

Stylingtips:

 • Styla gardinluggen genom att skapa en böjning med en rund borste eller en plattång för en mjuk, ansiktsinramande effekt.
 • Växla upp looken med håraccessoarer som pannband eller skapa livliga vågor med en locktång.

5. Modern, kort hockeyfrilla

Detta är en kort och modern variant av den klassiska hockeyfrillan, eller en ”mixie” som vissa kallar den eftersom det är en blandning av en kort pixie frisyr och en längre hockeyfrilla. Det här vågade alternativet stoltserar med korta luggar, polisonger och en texturerad längre bakdel, men oroa dig inte för det är långt ifrån de tunga, långa hockeyfrillorna från 80-talet. Det är ett djärvt val som ger en statement-frisyr som även fungerar bra på tunt och fint hår.

Stylingtips:

 • Experimentera med stylingprodukter för att leka lite med texturen och ge den moderna hockeyfrillan den vågade, enkla looken.
 • För ytterligare djärvhet kan du experimentera med olika hårfärger.

5 Korta frisyrer för lockigt hår

Lockigt hår blir levande när det klipps kort. Här är de fem bästa tuffa korta frisyrerna för damer med lockigt hår. Omfamna din naturliga textur och tveka inte att söka upp en frisör som är van vid att klippa kort lockigt hår för att få det bästa resultatet.

1. Rundformad kort frisyr för lockigt hår

Denna korta frisyr för lockigt hår tar fram charmen med naturliga lockar. Även om vissa stilar kanske inte passar lika bra för rakt hår, så är detta en frisyr som är skräddarsydd för lockar. Den rundade formen kompletterar dina lockars livlighet och skapar en lekfull samt charmerande estetik.

När du stylar det, förstärk ditt naturliga lockmönster, definiera hårlockarna och låt dina lockar glänsa.

Stylingtips:

 • Applicera en lockkräm i fuktigt hår, krama det för att definiera lockarna och minska friss.
 • Om dina lockar är åt det finare hållet kan du applicera lite hårmousse för en volymboost.

2. Väldigt kort frisyr för lockigt hår

Pixie frisyrer passar inte bara rakt hår! Denna fantastiska korta frisyr för lockigt hår visar upp lockarnas mångsidighet. Det är ett alternativ som kräver lite underhåll och som träffar en perfekt balans mellan skarpt och mjukt.

För dem som eftersträvar enkelhet utan att kompromissa på stilen, så är denna korta frisyr för lockigt hår en välsignelse. Den kräver betydligt mindre styling än långt lockigt hår, vilket gör den till ett praktiskt och tidsbesparande val.

Stylingtips:

 • Skippa stylingprodukterna och omfamna din naturliga textur genom att låta lockarna definiera sig själva, vilket ger din frisyr en avslappnad look.
 • För att tämja friss och tillhandahålla fukt, applicera en liten mängd kräm eller gel utformad för lockigt hår på dina fuktiga lockar.

3. Uppklippt bob frisyr för lockigt hår

Den här korta pagen omfamnar lockarnas medfödda textur. Till skillnad från dess raka motsvarighet handlar en bob frisyr för lockigt hår om att förstärka naturlig livfullhet och rörelse. Den uppklippta frisyren framhäver dina lockar och ger dem ett charmigt naturligt svall.

Denna korta frisyr för yngre och äldre damer med lockar är ett mångsidigt val som enkelt kan gå från vardaglig till elegant.

Stylingtips:

 • Applicera en lockmousse jämnt på fuktigt hår för förstärkt volym och definiering.
 • Experimentera med en djup sidbena för en asymmetrisk look som kompletterar uppklippningarna.

4. Kort frisyr för lockigt hår

Denna förtjusande och något längre pixie är skräddarsydd för lockigt hår. Det är en söt frisyr som hyllar lekfullheten med lockar. Med längre hår upptill och en kortare silhuett på sidorna och baktill framhävs dina naturliga lockar med denna korta frisyr för lockigt hår.

Stylingtips:

 • Applicera lockkräm eller mousse på fuktigt hår, och krama det för att framhäva och definiera lockarna samt förse det med fukt.
 • Experimentera med olika benor för att hitta stilen som passar din ansiktsform och personliga preferens bäst

5. Vågig pixie frisyr

Locka fram dina naturliga vågor med denna enkla korta frisyr. Denna lättsamma look är valet för dem som uppskattar en snygg frisyr som även är enkel att underhålla.

Säg adjö till komplicerade stylingrutiner, eftersom denna vågiga frisyr trivs med enkelhet och låter din naturliga textur ta en central plats med minimal ansträngning.

Stylingtips:

 • Omfamna lufttorkat hår och linda in ditt hår i en skonsam hårhandduk för ett naturligt och enkelt vågmönster.
 • Överväg att tillföra subtila slingor för att framhäva vågornas dimension och rörelse.

9 Bästa stylingprodukterna för kort hår

9 Bästa stylingprodukterna för kort hår

Att styla kort hår är en stor skillnad från långt hår, och rätt produkter kan vara skillnaden som får dig att uppnå den perfekta looken. Omfamna det unika med korta frisyrer med dessa stylingprodukter som skräddarsytts specifikt för att ta hand om hårets specifika behov:

För slarvig textur: Mineral Clay Wax

Skapa den enkelt rufsiga och texturerade looken med stadgan och flexibiliteten med hjälp av hårvax. Perfekt för att ge korta frisyrer en touch av kontrollerat kaos.

För volym med en matt finish: Volume Wizard Hair Powder

Ta ditt korta hår till nya höjder med en fyllighet som säger allt! Detta volympuder ger omgående textur och ett lyft för alla tuffa korta frisyrer för damer.

För en slät frisyr: Final Touch™ Hair Spray and Styling Stick

Uppnå slät perfektion med Final Touch™ Hårspray och/eller Styling Stick. Dessa produkter innehåller inte aerosoler men håller hårstråna på plats genom att tillföra en glansig finish för en polerad och förfinad look.

För korta lockar: Curl Crush™ Defining Gel, Cream och Mousse

Omfamna dina lockar med serien Curl Crush™, som inkluderar en hårgel, lockkräm och lockmousse. Oavsett om det är definiering, fuktgivande eller livfullhet du är ute efter, har de här stylingprodukterna allt för din frisyr för korta och lockiga hår.

För värmeskydd: Thermal Shield™ Heat Protectant

Skydda dina korta lockar under äventyrliga stylingar med Thermal Shield™ värmeskydd. Den skyddar mot värmeskador och bibehåller hårets hälsa.

För Beachy textur: Ocean Water Sea Salt Spray

Ge ditt korta hår strandkänslan med saltvattenspray. Den är perfekt för att uppnå den rufsiga, vågiga texturen för en enkel och snygg look.

Hårtest

Produkter anpassade för ditt hår

Gör test

Den här artikeln har avslöjat några av de bästa tuffa korta frisyrerna för damer. Oavsett om du är ett fan av en lekfull kort pixie frisyr eller är svag för en chic kort frisyr för lockigt hår, är möjligheterna oändliga. Kort hår handlar om volym och fångar uppmärksamhet med sin hälsa, volym och enkla underhåll. Välj en frisyr som tilltalar dig, förstärk din naturliga skönhet och få dig att känna dig självsäker.

Våra kunder säger

Utmärkt

Relaterade inlägg

Se alla artiklar
 • 20 fantastiska frisyrer för mellanlångt hår: Från pagefrisyrer till lob frisyrer

  20 fantastiska frisyrer för mellanlångt hår: Från pagefrisyrer till lob frisyrer

 • Bästa produkterna för lockigt hår: Allt du behöver veta

  Bästa produkterna för lockigt hår: Allt du behöver veta

 • 10 trendiga frisyrer för långt hår med lugg och uppklippning

  10 trendiga frisyrer för långt hår med lugg och uppklippning

 • Hårpuder: 7 fördelar med att använda volympulver för hår

  Hårpuder: 7 fördelar med att använda volympulver för hår

 • Hårgele för lockar: Hur man får definierade lockar

  Hårgele för lockigt hår: Hur man får definierade lockar

Se alla artiklar