10 trendiga frisyrer för långt hår med lugg och uppklippningSe alla artiklar

10 trendiga frisyrer för långt hår med lugg och uppklippning

Långt hår är väldigt mångsidigt, vilket gör det möjligt för dig att ha en annorlunda look vid olika tillfällen. I den här guiden ska jag gå in på allt från den trendiga frisyren butterfly cut som för närvarande är på allas läppar, till det klassiskt långt hår med lugg.

Är du ute efter att hitta nya frisyrer för långt hår som du kan förnya håret med? Då är möjligheterna oändliga! Långt hår är den optimala utgångspunkten för styling, men det kommer med några klurigheter. Det är därför jag är här för att guida dig genom trendiga frisyrer på långt hår, däribland uppklippt långt hår och frisyrer för lockigt långt hår.

Om du som jag har fint hår kanske du har märkt att det inte är så lätt att uppnå vackra voluminösa frisyrer. Men oroa dig inte för jag kommer även utforska frisyrer för tunt långt hår som kommer få dig att känna dig som en gudinna.

I den här artikeln kommer jag vara din hårguide som delar med mig av stylingtips, visar dig häpnadsväckande frisyrer för långt hår och till och med går in på förberedelser och skötseltips som du behöver för att bibehålla ett strålande sunt långt hår.

Redo att ta reda på hemligheterna bakom de vackra långa hårfrisyrerna? Då sätter vi igång!

Innehållsförteckning

Så väljer du den bästa frisyren för långt hår

Så om du är redo att ta steget och förvandla ditt långa hår men inte vet var du ska börja, så börjar allt med att välja vilken frisyr för långt hår som är som skräddarsydd för dig och som möter dina unika preferenser och passar din livsstil. Här följer några viktiga faktorer att ha i åtanke:

Så väljer du den bästa frisyren för långt hår

1. Hårets tjocklek

Tjockleken på ditt hår har en viktig roll när du ska välja den optimala frisyren för långt hår. Om du har tjockt hår har du tur! Du kan välja mellan en uppsjö av olika frisyrer, allt från väldigt uppklippt hår till plattat långt hår med lugg. Men misströsta inte om du inte har välsignats med tjockt hår. Jag har nämligen även de bästa frisyrerna för tunt långt hår i rockärmen!

2. Hårtyp

Din hårtyp påverkar ditt val av frisyr. Lockigt långt hår kommer till sin rätt med uppklippta och texturerade frisyrer, medan rakt hår passar bättre till platta och mer “sleek” frisyrer. Vågigt hår skapar balansen mellan de två, vilket ger dig mångsidighet. Det är därför de flesta frisyrer fungerar för långt och vågigt hår.

3. Tendenser till flottigt hår

Fundera över hur lätt ditt hår blir flottigt. Om du märker att du sträcker dig efter torrschampo oftare än du inte gör det, kanske du bör välja en frisyr som inte kräver så mycket underhåll eller daglig styling. Om ditt hår däremot håller sig fräscht längre, kan du unna dig mer komplicerade frisyrer, inklusive en trendig lång frisyr med lugg.

4. Stylingansträngning

Stylingansträngning

Var ärlig med hur mycket tid och ork du är villig att lägga på att regelbundet styla ditt hår. En del frisyrer för långt hår kräver minimal daglig styling medan andra, såsom de med lugg, kan kräva mer uppmärksamhet. Välj en frisyr som går i linje med din dagliga rutin.

5. Frisörbesök

Sist men inte minst bör du fundera över hur ofta du vill besöka frisören för underhåll. Vissa långa hårfrisyrer kräver mer frekventa klippningar för att hålla dem trimmade. Om du föredrar ett alternativ med lågt underhåll ska du välja en frisyr som kan växa ut på ett snyggt sätt mellan besöken.

Genom att ta dessa faktorer i beaktning kommer du kunna få ner alternativen och välja en frisyr för långt hår som passar dig som handen i handsken. Så låt oss hitta den perfekta långa hårfrisyren som kommer få dig att känna dig som den stjärna du är!

4 frisyrer för uppklippt långt hår

Uppklippt hår är alltid inne och det finns det goda anledningar till! De är det hemliga vapnet för att tillföra djup, textur och dimension till ditt långa hår! Nu ska vi utforska fyra fantastiska frisyrer för uppklippt långt hår, som kan ta ditt hår till nästa nivå:

1. Butterfly cut för långt hår

Denna trendande frisyr har många luftiga lager och är perfekt för dem som vill ha en livfull look med massor av volym och textur. Den passar bäst för personer som har tjockt hår och vill göra ett statement. Det involverar att man tar bort en stor del av ditt hår så det är kanske inte den bästa frisyren för tunt långt hår.

Stylingtips: Omfamna din naturliga textur med denna frisyr, om du har vågor. Spraya med volymspray för att tillföra mer fyllighet till de uppklippta delarna. Eller använd en locktång (med ett värmeskydd!) för att förstärka ”butterfly”-effekten.

2. Uppklippt lockigt långt hår

Denna vardagliga och ansträngningslösa stil är perfekt för de med lockigt eller vågigt hår som vill omfamna sin naturliga textur samtidigt som det tillför rörelse och fyllighet.

Stylingtips: Om du har naturligt lockigt, långt hår kan du låta det självtorka för en naturlig look. Använd en mousse för lockigt hår för att tillföra volym, eller en kräm för lockigt hår för en mjuk definiering som återfuktar.

3. Lätt uppklippt långt hår

Denna mångsidiga frisyr med låga underhållskrav har en V-form som passar till rakt eller något vågigt hår för att ge en subtil dimension och volym. Lätta uppklippningar är bra frisyrer för fint eller tunt långt hår för att inte ta bort för mycket av ditt hårs fyllighet samtidigt som det gör det livligare.

Stylingtips: Använd en ventilerad borste och en hårfön för att tillföra volym till rötterna eller skapa vågor utan användning av värme för en mer avslappnad look.

4. Klassiskt uppklippt långt hår med gardinlugg

Denna tidlösa och eleganta frisyr på långt hår med lugg passar flera hårtyper, i synnerhet dem med naturligt rakt eller något vågigt hår som vill ha en fixad men ändå avslappnad look.

Stylingtips: Lär dig hur du fönar håret snyggt hemma, och lyft fram den fina uppklippningen med en spray med medium stadga. För att styla gardinluggar kan du använda en rund borste för en mjuk ansiktsinramande effekt.

Att tillföra flera färger via balayage, slingor eller andra tekniker kan framhäva den uppklippta frisyren i alla dessa stilar genom att skapa djup och dimension. Oavsett om du föredrar en vågad butterfly cut för långt hår eller klassiskt uppklippt långt hår med gardinlugg, så finns det en uppklippt frisyr för alla långhåriga skönheter.

3 frisyrer för långt hår med lugg

Långt hår med lugg är här för att stanna. Lugg kan tillföra elegans, rama in ditt ansikte på ett vackert sätt och skapa en unik fokuspunkt. Här är tre fantastiska frisyrer att överväga:

1. Uppklippt långt hår med rufsig lugg

Den här frisyren är perfekt för dem som älskar en lite rebellisk look. Den passar rakt och vågigt hår och kan enkelt stylas för en ansträngningslös chic look. Men du ska vara medveten om att sådana luggar kräver en del underhåll för att hålla sig i trim. Regelbundna klippningar var 4-6e vecka ser till att hålla luggen snygg.

Stylingtips: För att styla håret kan du använda ett volympulver och dina fingrar för att skapa den där lite rufsiga looken full av liv.

2. Långa hårfrisyrer med gardinlugg

Gardinluggar passar en uppsjö av olika hårtyper. De ramar vackert in ansiktet och tillför ett elegant intryck. Gardinluggar är otroligt mångsidiga och den typ av lugg som kräver som minst underhåll eftersom de kan gömmas undan om du inte vill behöva styla den varje dag.

Stylingtips: Använd en rund borste med en hårfön eller en plattång för att bända bort den lite från ansiktet, vilket skapar den ikoniska gardineffekten.

3. Lockigt långt hår med lugg

Om du har naturligt lockigt hår kan en lugg bli en succé. De passar individer som vill omfamna sin naturliga textur och samtidigt tillföra en extra touch av elegans till sin look. Om du vill lyckas med den här snygga frisyren, rekommenderar jag att du hittar en frisör som är specialiserad på att klippa lockigt långt hår.

Stylingtips: Applicera en valfri produkt som definierar lockarna och låt dina lockar lufttorka för en naturlig och ansträngningslös look.

3 frisyrer för tunt långt hår

Bara för att du har fint långt hår behöver det inte betyda att du inte kan njuta av snygga långa hårfrisyrer. Den rätta frisyren och rätt stylingprodukter kan i själva verket få ditt hår att se fylligare och mer voluminöst ut. Här är tre frisyrer som kan göra underverk för fint eller tunt långt hår:

1. Rakt frisyr på tunt långt hår utan uppklippning

En blunt-frisyr utan uppklippning innebär att håret klipps i en helt rak linje. Stilen ger tyngd i topparna och får det att se tjockare och mer omfattande ut. I stället för att ha en helt rak linje, kan en lätt U-formad klippning få håret att se naturligare ut.

Stylingtips: För att maximera effekten av en skarp frisyr utan uppklippning för tunt långt hår kan du föna dina rötter upp och ned för att skapa volym samt använda en volymspray. Till styling av torrt hår kan du använda ett volympulver för att tillföra ordentligt med fyllighet och textur.

2. Ansiktsinramande frisyr för fint långt hår

Långa hårfrisyrer med ansiktsinramande uppklippningar är ett fantastiskt val för tunt hår. Uppklippningarna som omger ditt ansikte tillför djup och dimension, vilket får ditt hår att se fylligare ut och ger dig ett smickrande mjukt utseende.

Stylingtips: Lite havssaltspray kan framhäva utseendet på lätta uppklippningar och skapa en mer dynamisk look.

3. Frisyr för tunt långt hår med tunn lugg

Lätta och tunna luggar kan vackert komplettera tunt långt hår. Den horisontella linjen på luggar tillför struktur och riktar uppmärksamheten mot dina ögon medan den i övrigt rakt klippta frisyren ger volym och får håret att se tjockare ut. Om ditt hår är väldigt tunt bör du undvika tjock lugg eftersom de tar volymen från resten av ditt långa hår.

Stylingtips: För att undvika att din lugg ser fet ut mellan tvättdagarna kan du använda ett naturligt torrschampo för en snabb uppfräschning. Till resten av håret kan du överväga användning av ett volymspray för att tillföra fyllighet utan att tynga ner ditt fina hår.

Så varför är tungt uppklippta frisyrer på långt hår kanske inte den bästa frisyren för fint och tunt hår? Tungt uppklippta frisyrer, som butterfly cut för långt hår, kan ibland få fint hår att se ännu tunnare ut. Det beror på att uppklippt hår tar bort tyngden från resten av håret och potentiellt får resten av håret att se tunt och bräckligt ut.

För att framhäva effekten av dessa frisyrer på tunt långt hår kan du gå över till volymschampon, balsam och hårpuder som kan ge ditt hår den extra boosten det behöver för att få det att se fylligare ut.

Så förbereder du ditt hår för en klippning

Innan du rusar iväg till frisören med dina idéer för den nya trendiga frisyren för långt hår, ska vi ta en titt på några saker du bör ha i åtanke. Lite förberedelser kan göra mycket för resultatet. Här kommer lite tips på hur du förbereder ditt hår för en klippning, oavsett om du ska ha en uppklippt frisyr eller bara fräscha upp det med en regelbunden klippning:

Behandla ditt hår med en inpackning

Innan ditt frisörbesök kan du behandla ditt hår med en näringsgivande hårinpackning. Det kommer hjälpa dig att förse ditt hår med fukt och styrka, vilket gör det mer hanterbart och redo för en ny stil. Om ditt hår har en tendens till kluvna toppar, kan du testa Split Fix™ Hair Mask. För extremt torrt och frissigt hår kan du använda Moisture Hero™ Hair Mask.

Undvik att tvätta håret precis innan färgning

Om du planerar att bleka eller färga håret under nästa frisörbesök ska du undvika att tvätta håret samma dag. Nytvättat hår och hårbotten kan vara känsligare för kemikalierna som används i färgningsprocessen. Funderar du på att bli blond? Läs det här först.

Konsultera din frisör

Innan ditt besök kan du diskutera ditt hår och dina mål med din frisör. Frisörer kan ge dig specifika rekommendationer baserat på din hårtyp. De kan även hantera dina förväntningar och leda dig mot en lämpligare frisyr för långt hår om ditt hår är väldigt skadat eller tunt.

Hur ofta ska jag klippa långt hår?

Hur ofta ska jag klippa långt hår?

Att underhålla det långa hårets hälsa och skönhet handlar inte bara om den första klippningen, utan även om regelbundet underhåll. Om du vill bevara ditt långa hår i bästa skick är det viktigt att schemalägga regelbundna klippningar.

Mina rekommendation är att klippa dig var 2-4:e månad. Det kan verka motsägande när du försöker få ditt hår att växa, men regelbundna klippningar är hemligheten bakom långt och vackert hår. Att klippa topparna hjälper till att förhindra kluvna toppar och undvika att de kryper upp i håret och får hårstrån att gå av. Så om ditt mål är att uppnå ett hår likt Rapunzels, ska du inte hoppa över de regelbundna klippningarna.

Skötseltips efter en klippning

Hemligheten bakom ett vackert långt hår? Kontinuerlig skötsel, även när du är helt nyklippt! När du stoltserar med din nya stil, är det dags att ta hand om ditt dyrbara hår. Här kommer några viktiga skötseltips för hur du underhåller din snygga frisyr på långt hår:

1. Välj produkter som tagits fram för din hårtyp

Investera i hårvårdsprodukter som tagits fram specifikt för din hårtyp, oavsett om håret är rakt, lockigt eller något mitt emellan. Användning av rätt produkter kan lyfta din frisyr och få ditt hår att se som bäst ut.

2. Använd håroljor och leave-in balsam

I synnerhet om du har färgat eller blekt ditt hår som en del av din hårförvandling, kan du överväga att införa håroljor och leave-in balsam i din rutin. Dessa produkter kan hjälpa till att vårda och skydda dina toppar, och hålla dem sunda och livfulla.

3. Gå över till färgbevarande produkter

Om du har färgat håret i samband med din klippning kan du gå över till schampon och balsam för färgat hår. Dessa produkter hjälper till att bevara livfullheten i din nya hårfärg och förhindrar att den mattas av för tidigt. För blont hår kan du välja ett varsamt silverschampo och silverbalsam.

4. Var försiktig med att använda verktyg

Var försiktig med ditt nyfriserade hår, särskilt om det har behandlats kemiskt eller är naturligt skört. Använd en handduk i bambu för att minimera friktion och friss. Red ut ditt hår utan skada med en wet brush eller bredtandad kam.

5. Hitta rätt stylingprodukter

Experimentera med stylingprodukter som förstärker din nya frisyr på långt hår. Det kan vara en volymspray, hårlera eller en gel som definierar lockar. De rätta produkterna kan hjälpa dig att uppnå önskad look och få din frisyr att glänsa. Var inte rädd för att prova nya tekniker om du bestämmer dig för en djärv förändring, såsom butterfly cut för långt hår.

6. Överväg styling utan värmeredskap

Skydda ditt hår från värmeskada genom att utforska stylingmetoder utan värme. Lockar utan värme, wet hair look, flätor och håruppsättningar kan skapa otroliga lockar utan att utsätta ditt hår för överdriven värme.

I den här artikeln har vi utforskat trendiga långa hårfrisyrer, med allt från uppklippt långt hår till frisyrer för lockigt långt hår. Kom ihåg att rätt frisyr kan vara avgörande för att få ditt hår att nå sin fulla potential. Oavsett om du väljer en rak frisyr för tunt långt hår, ansiktsinramande uppklippt långt hår eller till och med en butterfly cut för långt hår, så är möjligheterna oändliga. Var inte rädd för att experimentera med olika långa hårfrisyrer och skötselrutiner. Omfamna ditt hårs mångsidighet, släpp lös din kreativitet och låt ditt hår berätta din unika historia.

Om du letar efter en något kortare frisyr, kolla in dessa 20 fantastiska frisyrerna för mellanlångt hår.

Våra kunder säger

Utmärkt

Relaterade inlägg

Se alla artiklar
 • Hur får man tjockt hår? 10 enkla tips för att få tjockare hår

  Hur får man tjockt hår? 10 enkla tips för att få tjockare hår

 • Wet hair look: Så skapar du den populära frisyren steg för steg

  Wet hair look: Så skapar du den populära frisyren steg för steg

 • Heatless Curls: Lockar håret utan värme steg-för-steg

  Heatless Curls: Locka håret utan värme skonsamt med bambu

 • 20 fantastiska frisyrer för mellanlångt hår: Från pagefrisyrer till lob frisyrer

  20 fantastiska frisyrer för mellanlångt hår: Från pagefrisyrer till lob frisyrer

 • Bästa produkterna för lockigt hår: Allt du behöver veta

  Bästa produkterna för lockigt hår: Allt du behöver veta

Se alla artiklar