Hårpuder: 7 fördelar med att använda volympulver för hårSe alla artiklar

Hårpuder: 7 fördelar med att använda volympulver för hår

Har du provat massvis med hårprodukter som utlovat maximal volym, men som alltid gjort dig besviken? Jag ska dela med mig av min hemlighet: volympuder. Läs vidare om hur du uppnår voluminösa frisyrer med denna innovativa stylingprodukt, även om ditt hår är fint och platt som mitt.

Förstå mig rätt: jag älskar en bakåtslickad hästsvans. Det är den perfekta frisyren när man är ute efter en chic och elegant look (eller om det närmar sig tvättdagen). Men ibland måste jag bara ha volym. Jag vill att min hårknut ska ha textur eller vågor som inte faller platt mot mitt huvud.

Om du dras med platt hår (vi har alla varit där) eller vill uppgradera till en elegant stil, är volympulver (eller volume powder) ett otroligt alternativ. Läs vidare för att upptäcka fördelarna, ingredienser att leta efter, hur du använder det, och vilka som är de bästa stilarna att prova med hårpulver. Är du taggad?

Innehållsförteckning

Vad är hårpulver?

Hårpuder är ett fint pulver som strös eller sprayas i håret och ger din frisyr extra textur och wow-effekt.

Hair powder, texture powder och volume powder är egentligen samma sak. De ger textur, volym, stadga och en matt finish för maximal styling. De får ditt hår att se tjockare och mer voluminöst ut, samtidigt som du får en naturlig look.

Hårpulver är vanligtvis framtagna med kiseldioxid. Texture powder skapar friktion och luftighet mellan varje hårstrå för att förhindra att din frisyr tappar form och håller sig på plats.

Fördelar med hårpulver

hair volume

Nedan ser du några av de otroliga fördelarna som finns med att applicera hårpuder:

 • Det ger massvis med volym och fyllighet.
 • Det ger textur och förenklar styling.
 • Det ger medium stadga för att få frisyrer att hålla länge.
 • Det ger en naturlig och matt finish som även är bra om du brukar få flottigt hår.
 • Det är mångsidigt och fungerar på de flesta hårtyper.
 • Det är lätt att använda och applicera på nytt när du är på språng.
 • Det är praktiskt att ha med sig på grund av den lilla storleken och eftersom det inte är vätska.

Kan hårpuder vara dåligt för håret?

Vissa hårpuder för tunt hår innehåller hårda kemikalier som silikoner, uttorkande alkohol eller parabener. Dessa ämnen kan leda till uttorkning av både hår och hårbotten, osaka klåda och öka risken att hårstrån bryts eller faller av. Men det betyder inte att du inte kan använda texture powder. Det är bara viktigt att välja rätt produkt!

När jag ska köpa hårstylingprodukter tittar jag alltid efter produkter med återfuktande och lugnande ingredienser för hår och hårbotten. En livfull volym behöver inte uppnås på bekostnad av hårets hälsa. Här är några ingredienser jag älskar:

 • Aloe vera – Gudinnan av alla håringredienser har en gel-liknande konsistens och är en naturlig fuktgivare som återfuktar håret.
 • Glycerin – Denna naturliga återfuktande ingrediens låser in fukten i törstigt hår för långvarig fukt.
 • Havre-extrakt – Havre är rikt på fuktgivande omega 3 och fettsyror. De reparerar och förnyar hudens lipidbarriär såväl som hjälper till att reducera irritation och rodnader i hårbotten.
 • Vitamin E – En kraftfull antioxidant som skyddar håret från fria radikaler.

Vem kan använda hårpuder?

Alla! Om du vill tillföra håret fyllighet och textur så är volympulver något för dig. Det fungerar på alla hårtyper, längder, tjocklekar och är unisex. Det är särskilt fördelaktigt för personer med fint hår för att ge en volym-boost som kan vara svår att uppnå med andra produkter.

Det bästa volympulvret för håret

Okej, så nu när du vet att volympuder för hår är ett måste, vill jag dela med mig av det bästa hårpudret för maximal effekt, enligt mig.

Volume Wizard™ Hair Powder

Det här är en vinnare för mig eftersom den:

 • Innehåller ingredienser som håret älskar – Kommer du ihåg ingredienslistan? Detta volympuder innehåller samtliga för att ge näring och återfukta hår och hårbotten.
 • Fri från silikoner, uttorkande alkohol, parabener, mineraloljor och parfym – Uttorkande och hårda kemikalier kan inflammera hårsäckarna och hindra hårväxt. Men detta pulver har en lugnande effekt som passar perfekt för känsliga hårbottnar.
 • Praktisk förpackning – Jag gillar att fixa till mitt hår till en utekväll eller arbetsdag. Med detta aerosolfria pulver i resestorlek kan jag enkelt bära det med mig i väskan och skämma bort mig själv med en snygg frisyr.
 • Utan aerosoler – Det är så mycket toxiner i skönhetsprodukter, och jag vet inte hur du känner men det är inget jag vill ha. Du behöver inte oroa dig för det med Volume Wizard™ Hair Powder eftersom det är säkert för både dig och miljön.

Så använder man volympuder till håret

När du nu har hittat det perfekta hårpudret, undrar du säkert hur du applicerar det? Läs noggrant och lär dig hur du använder hair powder på ett effektivt sätt.

Steg 1. Applicera på torrt hår

Använd små mängder puder och strö ut eller spraya det på dina rötter, men inte direkt på benan. Bli inte överexalterad och använd för mycket. Bygg istället upp det långsamt.

Steg 2. Aktivera volympudret för håret

Låt pudret verka några sekunder så att det sätter sig och massera sedan varsamt in det med fingrarna för att aktivera det. Du kan även applicera lite på längderna för att ge mer volym och textur. Var försiktig så att du inte applicerar för mycket. Lite räcker långt.

Steg 3. Styla håret

Nu när du är klar med pulvret kan du skapa frisyren du vill ha (frisyrer med texture powder kommer längre fram!). Du behöver inte bekymra dig för att håret ska tappa form eller falla platt. Dessutom kan du enkelt "återaktivera" produkten genom att använda dina fingrar under dagen.

Andra produkter för maximalt resultat

Att kombinera texture powder med andra volymgivande produkter säkerställer en bra hårdag. Här är mina rekommendationer:

Volume Wizard™ Shampoo och Conditioner

Detta set är fantastiskt för att boosta volym på en tvättdag. Volume Wizard™ Duo inkluderar ett näringsgivande volymschampo och balsam som ger ditt hår extra livfullhet och fyllighet. De är utformade med stärkande veteprotein och lätt fuktgivande ingredienser som gör fint och platt hår livfullt, hälsosamt och mjukt.

Volume Wizard™ Pre-Styling Spray

Medan ett volympuder är perfekt för att styla torrt hår, fungerar en volymspray även på fuktigt hår. Volume Wizard™ Pre-Styling Spray är mitt val för att uppnå en fyllig blowout full av volym och rörelse. På grund av innehållet av sackaros och glycerin lämnar det håret återfuktat.

Scalp Delight™ Detox Scrub

Känns ditt hår slappt eller tungt? Det kan bero på ansamlingar av oljor, smuts, hårprodukter eller hårda vattenmineraler i håret. Lösningen är en klargörande hårbottenskrubb. Det håller din hårbotten fräsch för att förhindra att ansamlingar tynger ner ditt hår.

Hårpuder vs. torrschampo i pulverform?

Det är lätt att förväxla dessa pulverbaserade produkter men de är inte samma typ av produkt. Ett volympulver är en stylingprodukt som ger fyllighet, textur och stadga medan ett torrschampo i pulverform har som mål att fräscha upp flottigt hår. Båda ger ett matt utseende men om ditt främsta problem är oljigt hår bör du välja ett torrschampo. Kom ihåg att du alltid kan använda hårpulver och naturliga torrschampon tillsammans för att få det bästa av båda världar!

Så undviker du stylingproduktansamlingar

How to Avoid Build-Up from Styling Products

Volume powder ser fantastiskt ut men du måste få in det i din hårvårdsrutin för att förhindra ansamlingar. Så här gör du:

1. Rengör ditt hår

Detox schampon har något starkare rengörande egenskaper än vanliga schampon, och de gör ett utmärkt jobb med att bryta ner föroreningar, fett och hårprodukter. Om du inte klargör kan hårsäckarna täppas till och leda till irritation, klåda eller till och med håravfall. Jag rekommenderar att du använder en varsam hårbottenskrubb istället för dit vanliga schampo en gång i veckan om du använder volympulver i håret regelbundet.

2. Dubbel schamponering

Första tvätten med schampo bryter upp smuts, oljor och produktansamlingar. Men de kan fortfarande finnas kvar runt dina rötter och hårstrån. Därför kan du ibland behöva schamponera två gånger för att se till att håret håller sig fräscht. Det är särskilt viktigt om du använder ett varsamt och sulfatfritt schampo.

3. Använd små mängder hårpulver

Man kan faktiskt få för mycket av det goda, och en sådan sak är att hälla hela flaskan med volume powder i ditt hår varje dag. Det kan göra ditt hår klibbigt och irritera hårbotten. Applicera i stället när du behöver en boost och kombinera det med ett volymschampo och balsam för bästa resultat.

4. Välj produkter med varsamma och naturliga ingredienser

Hårprodukter kan innehålla hårda kemikalier som avlägsnar viktiga näringsämnen från håret eller snabbt leder till ansamlingar. Ett bra alternativ är därför att välja stylingprodukter med naturliga ingredienser som förstärker hårets hälsa.

Frisyrer med hårpuder

Här kommer några fantastiska frisyrer som du kan göra ännu bättre med hårpuder för tunt hår.

Slarvig knut

Jag är svag för slarviga hårknutar. Det är verkligen en chic men ansträngningslös look. Men att få till volymen är en mardröm. Det är där volympuder för hår kommer in i bilden. Så här använder jag det:

Steg 1. Förbered ditt hår

Borsta ut ditt hår och ta lite hårpuder för tunt hår på rötterna. Se till att använda det på olika områden för att skapa volym över hela håret.

Steg 2. Aktivera pulvret

Vänd ditt huvud upp och ned för att sedan skaka och rufsa till dina rötter. Arbeta dig in och släng håret från sida till sida för att ge det volym. Se till att du slänger över det lite varsammare än en headbang till AC/DC, så att du inte trasslar in ditt hår. Prova en hårbottenborste om du inte vill använda dina fingrar.

Steg 3. Gör hårknuten

När du har masserat in pudret gör du en hög knut. Jag gillar att fingerkamma det för en naturlig, slarvig look men det går även bra med en borste eller en bredtandad kam.

När du väl fått formen du vill ha kan du titta i spegeln och justera lite. Dra ut lite hår för att rama in ansiktet och nära bakhuvudet för att skapa känslan av att du precis vaknat. Du kan behöva säkra upp frisyren med hårnålar eller en hårklämma för extra volym.

Vågor med textur

Det finns inget värre än vågor som planas ut. Okej, det finns mycket värre saker men visst är det irriterande när du får till perfekta lockar och så börjar de försvinna två minuter senare?

Steg 1. Gör dina vågor

Använd en locktång (applicera värmeskydd!), eller prova lockar utan värmeredskap för att få önskad look.

Steg 2. Tillför puder

När vågorna är gjorda applicerar du lite hårpuder (inkludera ditt hårfäste tillsammans med nacken). Låt det sätta sig och skaka försiktigt vid rötterna med dina fingrar för att fördela och aktivera pudret.

Steg 3. Få din frisyr att hålla

Få håret att hålla med en spray med medium stadga. Kom ihåg att texture powder kommer lägga sig efter en minut eller två, så få inte panik om du ser ut att få mer volym än du var ute efter från början.

En slarvig hästsvans

Jag älskar en slarvig chic hästsvansar. Däremot hatar jag när hårsnoddarna glider ned och lämnar mig med en platt och tråkig frisyr. Här är hur du skapar en fantastisk look:

Steg 1. Förbered ditt hår

Likt förberedelserna för en slarvig hårknut, ska du borsta ditt hår och applicera volympuder i rötterna. Gnugga in pudret och släng ditt hår från sida till sida för volym.

Steg 2. Skapa en häpnadsväckande hästsvans

Samla håret högt upp på huvudet och säkra hästsvansen med en högkvalitativ hårsnodd som håller håret på plats utan att dra ut det. Du kan även använda en klämma för att fästa din hästsvans högre upp eller för att ge extra vågor för mer textur.

Bed head look

Hair powder gör även underverk för korta hårfrisyrer. Till skillnad från pomade eller gel ger ett hårpuder en naturligt matt look, vilket gör det till den perfekta stylingprodukten för att skapa vardagliga och coola frisyrer med en mer nyvaken look.

Steg 1. Applicera pulver

Applicera volympuder för hår jämnt över hela håret och fokusera på rötterna och toppsektionerna.

Steg 2. Skapa den slarviga looken

Använd dina fingrar för att massera in produkten och rufsa till ditt hår. Lek runt tills du uppnår rätt look. Om du vill ha mer stadga kan du applicera en mängd motsvarande en ärta av Mineral Clay Wax.

Hårtest

Produkter anpassade för ditt hår

Gör test

Om du vill ha en ansträngningslös strand-look är volympuder rätt väg att gå. Ge det en chans för att ge dina rötter ett lyft och göra dina lockar livfulla.

Våra kunder säger

Utmärkt

Relaterade inlägg

Se alla artiklar
 • Sidenörngott eller bambu örngott? 4 anledningar till att välja bambu!

  Sidenörngott vs. bambu örngott: Vilket är bäst för håret?

 • Hur får man tjockt hår? 10 enkla tips för att få tjockare hår

  Hur får man tjockt hår? 10 enkla tips för att få tjockare hår

 • Kämpar du med fett hår och en känslig hårbotten? Bli av med flottigt hår för gott!

  Kämpar du med fett hår och en känslig hårbotten? Bli av med flottigt hår för gott!

 • tørt hår og tørre spidser

  Extremt torrt och slitet hår? Ditt schampo kan vara boven

 • Tunnhårighet hos kvinnor: 8 tips som hjälper mot tunt hår (2021)

  Tunnhårighet hos kvinnor: 8 tips som hjälper mot tunt hår

Se alla artiklar